Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 779
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 870
Взех го, заради големината. Мултикукърът ми е 4 литра, а това 6.5, сега за Великден за агнешкото ще е перфектен. Laughing

Ето този модел е:
http://www.ebay.co.uk/itm/350975287477?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

Обаче май имаме проблееем. Значи бобът множко се готви- цели 15 часа, в мултикукъра ми за 10 е ок. Със сестра ми си взехме еднакви  и докато аз готвих боб, тя готви леща- също подрънквала и я доварявала после. Днес пък готви свинско с грах и каза, че след 10 часа месото е жилаво и имало някаква пяна на повърхността. Слаб ли е кукъра или какво? Някой със съвет?
Лелееее не ме отчайвай скъпа, нашият е по друг но пиша от таблет и не мога да кача линка, струваше 45 лири с доставката излизи към 130 лв. Ако не готве незнам какво ще го правя този....но всички мами са доволни, значи трябва да е готин

# 871
  • Балчик
Нее, не че  и този не готви, но на LOW, 10 часа са малко май, на HIGH още не съм го пробвала. Рибата ми се готви от 18.30, ще видим сутринта как ще е.

# 872
разби ме с това време. Щях да питам да не е от сорта, но щом и сестра ти има проблем - явно е от уреда. Можеш ли да премериш (нали имаш терм. за храна) колко градуса вдига вътре? Месо повече от 12 часа  не ми се е готвило(и то защото ме няма у нас), а боб  ми се е готвил на силната степен за 4 часа, на слабата за 10 (пак така ме няма).
Месото не пуска пяна. Голяма част ми е било собствено производство, но съм готвила и доста купено.

# 873
Джема този модел Шеф го показваха доста мами и бяха доволни...направо съм изумена как ще готви толкова дълго....а в сайта на slowcooker.bg даже дават някакви риципти с доста видове меса за по 5-6 часа готови, но малки килограми...утре ще пробвам моя че сегастрашно ми се спи и не ми се зарежда ище кажа каке станало Simple SmileА ко не е добре ще го подаря на майка, тя ще има време да го чака, пък аз пак ще прегърна филипса

# 874
Джемма, много съм изненадана, как 15 часа! Моделът има много висок рейтинг в амазон.
Сещам се, че за някакъв слоу кукър имаше оплакване, че са му объркани копчетата (но не на шеф-а).  Пробвай на "ауто" как готви. От това, което четох, ауто трябва да отговаря на "поддържай топло", но дали!?
Освен това не бива да се отваря капака по време на готвене. При всяко отваряне трябва да прибавиш поне още 15 мин..
Моят Шеф е моделът с таймера, но боб готви за 9 часа и става като масълце.

# 875
  • Балчик
60 градуса е в момента- 5 часа след началото на готвенето.
Скрит текст:

началото
 5 часа след началото
 5 часа след началото
 5 часа след началото

Всичко сурово съм сложила, никакви запръжки. Мисля, че с рибата проблем няма да имам, ще я оставя до сутринта.

Не съм отваряла боба, отворих го след 10-тия час и видях, че подрънква още и го превключих на висока степен за още 3 часа. Peace
Аз не казвам,ч е  е лош уреда, просто готви по-бавно от мултикукъра на SLOW режима, там бобът ми също за 9-10 часа става, но накиснат. Този не го бях накиснала. А рибата може и да мине за почти сготвена вече, 60 гр е вътре в продукта, още малко ѝ трябва.

# 876
Джемма, трябва да е 92-95С. Моделът е 320w, което си е доста мощно за слокукър.
60с ми звучи като поддържане на топло, а не като готвене. Пробвай на auto   Peace

# 877
  • Балчик
Следващото готвене ще е на ауто, а после и на HIGH.
То вътре в продукта няма да е 95 градуса, съдейки по термоиглата на фурната и табличката вътрешната температура е от 60 до 75 градуса. На тестените изделия е 95-97 градуса. Така че може всичко да си е наред.

Уточних аз сега проблема при сестра ми какъв е. Не е пяна, а каза стои "на парцали" ястието. Нали се сещате като не препените месо, как в бульона плува коагулирал белтък. Е, как се справяте с този проблем- запържвате месото или леко го сварявате и отпенвате?

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 00:01 от Джемма

# 878
То вътре в продукта няма да е 95 градуса, съдейки по термоиглата на фурната и табличката вътрешната температура е от 60 до 75 градуса. На тестените изделия е 95-97 градуса. Така че може всичко да си е наред.

Уточних аз сега проблема при сестра ми какъв е. Не е пяна, а каза стои "на парцали" ястието. Нали се сещате като не препените месо, как в бульона плува коагулирал белтък. Е, как се справяте с този проблем- запържвате месото или леко го сварявате и отпенвате?
Оххххх то ако трябва да го запържвам, сврявам, отпенвам, за какво ще ми е тоя кукър, ще си отворя повече работа от фурна....аз измислих какво ще е първото ястие, цяло печено пиле омазано с масло и мушнат вътре един лук, после както е готово ще го запека за 10 минути на фурна направо в грънеца..... Simple Smile дали ще стане, някой ако е правил да помага за време и подправки?????

# 879
  • Стара Загора
Аз си го запечатвам месото. На тиган без мазнина и после в крок пота.
8-8ч:30 мин го  готвя на Low.
Пържоли с малко лук ядохме вчера, подправки  не слагам, защото децата не обичат.
Боб -а не им хареса на домашните. Лещата я харесват. Картофите като готвя ги слагам под месото и се старая да са покрити, защото почерняват. Зелето също  под месото го нареждам.

# 880

Оххххх то ако трябва да го запържвам, сврявам, отпенвам, за какво ще ми е тоя кукър, ще си отворя повече работа от фурна....

точно 10 мин. е да кипнеш вода и поставиш вътре месото, или да го запечаташ.
когато е на манджа, тогава се получава така, но ако е само месо; месо със зеле, или задушено без течности  не успява да си пусне белтъка.
но аз харесвам да си запечатам първо месото, независимо къде ще го готвя и го правя.
ако е за манджа (или пък глиган, който при всички случаи кипвам) - пускам месото във врялата вода за 2 мин. (дивеча за 15, но тогава му ползвам бульона)

# 881
  • Балчик
Ясно, благодаря. Hug

# 882
  • Варна
Хайде и аз да се цопна тук при вас  Grinning Вчера си поръчах това крокче , само дето цената беше 24 паунда. Надявам се да е ок за нашето тричленно семейство  newsm78 Много исках 5.7 литровия, но тази оферта беше много изгодна и взех него, надявам се да не съм сбъркала.
Следя ви от доста време и нямам търпение да дойде и да пробвам някоя рецепта  Grinning

# 883
Хайде и аз да се цопна тук при вас  Grinning Вчера си поръчах това крокче , само дето цената беше 24 паунда. Надявам се да е ок за нашето тричленно семейство  newsm78 Много исках 5.7 литровия, но тази оферта беше много изгодна и взех него, надявам се да не съм сбъркала.
Следя ви от доста време и нямам търпение да дойде и да пробвам някоя рецепта  Grinning

Ехааа скъпа ударила си десятката, аз го взех същия за 45 лири, пак от амазон, каква е тая невероятна промоция, моят дойде вчера но още не съм го пробвала, трябва ти и преходник{адаптор}за контакта!

# 884

Направила си страхотен избор Peace. Моят е същият и храни 4 членно семейство и остава ядене за още 2 ма Hug

Общи условия

Активация на акаунт