Crock Pot -мнения, рецепти

• 401 727
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 585
Ами големичко си е, аз само веднъж го погледнах, Но ма за цяла пуйка ще трябва да й се отрежат битчетата. Но утре мога да ти кажа на 100 % какво и дали се побира.

# 586
-True Blue-, щом си го видяла на живо, по твоя преценка може ли да влезе голямо парче месо или цяло пиле в него, защото на мен това са ми колебанията - че заради кръглата форма няма да може.
И аз имам първият модел. Сега пробвах и спокойно побрах пиле 1,300кг (гледам че го има доста намален в склада http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B007XEJ4G2/ref=dp_olp_u … mp;condition=used)

# 587
-True Blue-, щом си го видяла на живо, по твоя преценка може ли да влезе голямо парче месо или цяло пиле в него, защото на мен това са ми колебанията - че заради кръглата форма няма да може.
Майка ми има 3,5л и вътре спокойно влиза цял бройлер от магазина. Остава и много място за гарнитура. Щом гледаш 4,5л значи още по-добре.
Бих заложила на модела с таймер  Peace

Electra,  Hug  Hug Hug

# 588
Да споделя за прясното пиле със зеле. Стана страхотно!!! ММ и аз сме във възторг Wink Благодаря на всички, които пишат в тази страхотна тема, ако не бяхте вие нямаше да имаме този уред вкъщи.   bouquet
Много се радвам, че си получила машинката и си доволна!!! Да видиш как става свинското със зеле!!! Ауу, направо се топи. ММ преди не даваше да купувам свинско, че все му беше сухо, но сега го хапва с удоволствие.

# 589
Майка ми има 3,5л и вътре спокойно влиза цял бройлер от магазина. Остава и много място за гарнитура. Щом гледаш 4,5л значи още по-добре.
Бих заложила на модела с таймер  Peace

Electra,  Hug  Hug Hug
Станаха ли чушките с булгур?
За през нощта ще заредя един смилянски боб, а утре през деня идва ред на постните зелеви сърмички и чушки

# 590
А сърмички някой правил ли е? Мислим и  тях да сложим в крок пота, примерно на 1ва степен за 5 часа дали ще е добре? Но пък за първи път ще готвим нещо там и ме е страх да не ни се развари ориза, или нещо друго да не стане... И вода до половината ли да сложим, или да ги покрие целите?

# 591
А сърмички някой правил ли е? Мислим и  тях да сложим в крок пота, примерно на 1ва степен за 5 часа дали ще е добре? Но пък за първи път ще готвим нещо там и ме е страх да не ни се развари ориза, или нещо друго да не стане... И вода до половината ли да сложим, или да ги покрие целите?
За последен път ги правих миналата година по това време. Ориза не се развря и готвенето отне горе долу толкова около 5-6 часа. За водата зависи ако има и чушки и те се пресни или замразени не трябва мн вода, защото те ще си пуснат.

# 592
Kaк така чушки?  newsm78

# 593

Зависи дали със суров или полусварен ориз ги правите.Но много по-малко вода се слага,отколкото в тенджера ако се варят,аз слагам 1 кафена чашка и пак е много,остава бульон и си го гълтат после като престоят.Иначе стават страхотни  Grinning

# 594
Ще ги направим постни, със суров ориз. И вместо вода ще сложим зелев сок Simple Smile И малко мазнина, нали? Те не са ли по-вкусни като са по-мазнички?

# 595
  • София
Момичета, харесах тази рецепта за коледния обяд от съседна тема:
http://cuisinaria.blogspot.com/2013/12/blog-post_22.html
Дали ще в стане в Крок пот-а? Моят е 6,5 л. За колко време мислите, че ще е готово?

# 596
Момичета, харесах тази рецепта за коледния обяд от съседна тема:
http://cuisinaria.blogspot.com/2013/12/blog-post_22.html
Дали ще в стане в Крок пот-а? Моят е 6,5 л. За колко време мислите, че ще е готово?

Аз бих намалила течностите на най-много 1/3 от даденото, иначе ще стане супер, според мен.

# 597
Ами слагам сърмичките и слагам и чушки също пълнени с ориз заедно

# 598
Ааа, ясно.  Ние пък правим сушени чушки пълнени с боб на фурна (гъст).

# 599
  • София, Младост 2
Аз ще си правя утре обичайната постна капама - обикновено я правя в гювеч във фурната, но този път ще е в крокпота.Съдържа зелеви сарми с ориз и стафиди, сарми с боб, чушки с боб и чушки с ориз и гъби, всичкото накуп вътре. От години по този начин си правя подготовката за Бъдни вечер, спестява ми работа (а и никой от нас не обича традиционната тежка капама с всичките меса, така че този вариант ни е по-удачен).

Общи условия

Активация на акаунт