Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 089
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 600
Elektra,  току що навих сърмите и утре ще знам резултата. Подварих булгура, отделно запържих лук с повечко моркови, гъби и 2 лъжици лютеница. Смесих и .... открих, че зелевите листа от буркан са отвратителни. Не вземайте листи от Билла  Twisted Evil Ако успея ще ви пусна снимка на буркана.  Или огромни, жилави с дебел чукан или миниатюрни колкото половин длан.  На всичко отгоре накъсани и с мръсотия по кочана! Ако не беше 23 часа щях да отида да им  ги върна. Сложих на два реда, повечето са някакво жалко подобие на сърми и вероятно ще се развият. Утре сме на гости и мислех да нося, явно няма да стане. Дано поне на вкус да стават и гадното зеле да омекне.

ПП: Готови са. На вкус са ОК. Забравих да сложа хартия под капака, за да се задушат, но и така станаха. Оставих 8 часа на ниска.

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 10:55 от dobra

# 601
Идеи за картофени кюфтета в слоу кукър?
Дали трябва да сваря картофите както в обичайните рецепти или мога да ги сложа сурови, настъргани?

# 602
Няма ли да потъмнеят?  Rolling Eyes

# 603
  • София, Младост 2
Според мен няма да се получат картофените кюфтета. Кюфтетата от месо се слагат в сос, за да могат да се сварят и да станат - не се пекат само така.

Постната капама си стана чудесно и без проблеми в крокпота Peace

# 604
  • Хасково
Дайте мнение за ето този http://www.ebay.co.uk/itm/Andrew-James-6-5Ltr-Premium-Black-Slow … owl-/281097848844
Отворена съм за предложения и за подобни с отложен старт!

# 605
 Naughtyотложен старт за продукти на стайна Т*? ако има месо и млечни?

# 606
Отказах се от картофени кюфтета с кукър  Whistling Сложих постен боб, стана толкова мекичък, че за първи път синът ми яде, без да му го пасирам.

NadiaNGX, не съм попадала на такава машинка с отложен старт.  Може да оставиш уреда да готви през нощта и сутринта да превключиш на keep worm, за да е топло за обяд.
Ако е модел с таймер, може да го пуснеш сутрин преди работа, когато приключат нагласените часове, само ще мине на keep worm  и ще те чака топличко след края на работния ден.

# 607
  • София
Дайте мнение за ето този http://www.ebay.co.uk/itm/Andrew-James-6-5Ltr-Premium-Black-Slow … owl-/281097848844

Аз от Andrew James  не съм доволна. Боб на 2ра степен за 10 часа дрънкаше още( предварително накиснат 24 часа ooooh!).Понеже имам същия размер Крок пот, на който му счупих глинения съд, сега ползвам съда от А. ДЖ. в крок пот-а и съм доволна много.

Момичета, харесах тази рецепта за коледния обяд от съседна тема:
http://cuisinaria.blogspot.com/2013/12/blog-post_22.html
Дали ще в стане в Крок пот-а? Моят е 6,5 л. За колко време мислите, че ще е готово?

Т1ова ястие стана уникално.Вместо бяло вино сложих 50 мл. червено. Изключително ароматно, вкусно и крехко- 5,5 часа на 2ра степен.

# 608
Здравейте и Честита Коледа  Hug
Чета Ви,но не намирам сега като ми трябва и направо да питам  Praynig
Този http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Cooker-Polished-Stainless-Fini … id=A2OAJ7377F756P хубав ли е, капака има ли уплътнител или там каквото е хубаво да има  newsm78   bouquet

# 609
  • Хасково

Не държа на марката, а да е  модел с таймер - нещо обърках понятията в горния си пост. За 4ри членно семейство.

# 610
  • София

Моят е такъв, разбираме се вече, но в началото се ядосвахме Simple Smile В общи линии, функцията low я ползвам само като keep warm, за готвене никаква я няма, само на хай готвя.
Няма таймер, но ние от години си имаме машинка за контакта и си го нагласяме от там - кога да започне и кога да спре, така че за мен таймера не е бил определящ поначало.

Мога да споделя, че е много удачен за греяно вино, ако още не сте се сетили да го ползвате за това по празниците Simple Smile Държи го топло без да завира, както си е по рецепта, много го одобрихме.

# 611
Moite chushki i sarmichki s oriz i  bulgur se poluchiha dobre. Sega mislq da probvam s teleshko chomlek . Nqkakvi  saveti za prigotvqneto mu ne sam gotvila takava mandja predi.

Pisha ot tablet  bez kirilica za koeto se izvinqvam

# 612
Здравейте, вече имам нов крок пот, 4,7л, с таймер. Много ми харесва този модел. Тестван е вече на боб и леща. Вчера правих бутчета от домашен петел / нямат свършване тези петли/ като взаимствах от някой рецептата - намазах със смес от портокалов и лимоно сок, мед и краве масло, сол и пипер. Сложих ги направо в крок пота и като се опекоха, прехвърлих в тавичка, сгъстих соса с царечно брашно и запекох за 10 мин в печката. Много вкусно, препоръчвам. Но - като се зачетох в рецептите на Пепчо - тя  слага в плик месото. Та въпросът ми е - така ли печете месото - направо наредено в крока?
И друго  извън темата - при поръчката жената без да иска чукнала два пъти поръчката, после отказала едната тенджера, но още не са и отблокирали парите. Казали и чак към края на януари. Малшанс, но внимавайте.

# 613
Moite chushki i sarmichki s oriz i  bulgur se poluchiha dobre. Sega mislq da probvam s teleshko chomlek . Nqkakvi  saveti za prigotvqneto mu ne sam gotvila takava mandja predi.

Pisha ot tablet  bez kirilica za koeto se izvinqvam
Правила съм 2 пъти телешко варено. Първия път сложих на LOW и се наложи да доварявам. Втория път пуснах 6 часа на HIGH и стана перфектно, падаше от кокала като го вдигна.

# 614
Но - като се зачетох в рецептите на Пепчо - тя  слага в плик месото. Та въпросът ми е - така ли печете месото - направо наредено в крока?

само ако слагам и картофи да пека  Peace тях също в плик, защото печените картофи в крок пот ми стават по-тъмни на цвят (заради бавното готвене нишестето избива, а в плика са затворени и не успява), не е болка за умиране, но моите гледат със съмнение.
Или ако ще запичам месото после във фурна - за да извадя лесно с плика. Но в повечето случаи просто прехвърлям грънеца  във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт