Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 060
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София, Младост 2
На мен телешкото ми става безпроблемно в крока, обаче на ниската степен си му трябват 10 часа - аз обикновено само ниската степен ползвам, защото го оставям сутринта за вечерта да ми е готово или направо през нощта го оставям да готви и ми е ок да седи дълго време.

Утре ще трябва да правя глиганско, обаче мъжът ми упорито и твърдо се муси и не дава да го правя в крока, защото ставало много меко и по-водно - така че за разнообразие ще пека в гювеч Simple Smile

# 616
много знае  Laughing ако запечаташ предварително на тиган не става. Ако е на по-дребно нарязано пък го бланширам глиганското - пускам във врящата вода -  хем се запечатва, хем ставя да поври 10 мин на висока Т*, че е диво, а крок пота не вдига повече от 100*

# 617
Момичета, харесах тази рецепта за коледния обяд от съседна тема:
http://cuisinaria.blogspot.com/2013/12/blog-post_22.html
Дали ще в стане в Крок пот-а? Моят е 6,5 л. За колко време мислите, че ще е готово?

Т1ова ястие стана уникално.Вместо бяло вино сложих 50 мл. червено. Изключително ароматно, вкусно и крехко- 5,5 часа на 2ра степен.

Мисля и аз да пробвам това ястие за Нова година. Предполагам, че ще останем доволни. Пепчо, благодаря за отговора.

# 618
Здравейте на всички кулинарки.Чета ви отдавна,но сега пиша тук за първи път.По професия съм готвач и няма да крия,че за това чудо крок пот научих от тук.Не ми беше нужно много време,за да реша да си го купя.Имам го вече от 2 месеца и няма как да скрия,че съм изключително доволна.Използван многократно досега,всичко става много вкусно в него.Зареждам го почти винаги вечер и на сутринта вече е готово.Най-много ни харесва боб яхния-слагам всички подправки в крокчето,сол,домати,размивам брашно и червен пипер в сурово олио и го наливам още в началото,за гъст боб слагам 3 пръста вода,пускам го на 1степен за 8-9часа,по същия начин приготвям и леща,картофена яхния,зелен боб,грах и т.н.Всъщност исках да споделя с вас,че всичко зареждам още в началото и се получава,прекрасно-кюфтета по чирпански,зеле с ориз и свинско,пържоли с гъби и сметана,пълнено пиле,лозови и зелеви сарми с бял сос и др.Много се радвам,че ви има и ви пожелавам весели празници и щастлива нова година.  bouquet

# 619
Реших да направя пробно пържоли с гъби, сметана, топеносирене. Вече минаха два часа и гледам доста вода има, та малко отнех. Да няма вкус на варено.А аз не съм слагала изобщо.  Нормалноли е? От къде толкова вода?

# 620
Реших да направя пробно пържоли с гъби, сметана, топеносирене. Вече минаха два часа и гледам доста вода има, та малко отнех. Да няма вкус на варено.А аз не съм слагала изобщо.  Нормалноли е? От къде толкова вода?

Месото и гъбите пускат вода.Можеш да отнемеш малко или да размиеш после малко брашно и да го добавиш към края,да се сгъсти сосчето.

# 621
Охххх, от 3 дена седя и умувам newsm78 , та затова реших да питам - може ли да ми дадете съвет за обема на кукъра, моля?
4 членно семейство. ММ си хапва доста през повечето време, децата също нямат нужда от убеждаване. Като готвя прясно зеле, почти до горе пълня тенджерата под налягане от 6л., от друга страна, не бих искала да остава много храна за друго ядене, понеже най - често я хвърлям.
Гледах Крокпотите в Амазон, и за това се чудя. Четох, че е добре да е с таймер, ок. Обаче пише, че съдът е stoneware, а не керамика, от здравословна гледна точка питам?

# 622
  • София, Младост 2
Stoneware e керамика Peace

Ние сме 4 човека (най-малкото и най-нехапващо е на 9 г) и 5,7 литров крок пот ни е точно, ако искаме да има да се яде 2х от едно ястие. Вчера правих една телешка яхния с моркови и гъби в него и стигаше до половината - чисти 7 порции се получиха.

# 623
hedra, много благодаря, 5.7 значи ще е нашия.   bouquet

А да има ли функция соте, да няма ли? И защо, чудя се, тези с функцията са по - евтини?  ooooh! Освен, че капакът им не е стъклен...

# 624
Каква е тая функция соте?

# 625
Да може да се пържи преди това в същия съд, за запечатване примерно. Хъ, и да пече също. Няма изцапани тигани и тави.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 16:28 от bitter chocolate

# 626
Да може да се пържи преди това в същия съд, за запечатване примерно. Хъ, и да пече също. Няма изцапани тигани и тави.

Говориш за мултикукър, т.е. друг уред. Има тема и за тях.
Тук сме със слоу кукъри, те имат само 1 функция и тя е бавно готвене. Слоу кукърите могат да са с таймер или без, с керамичен или тефлонов съд. Мултикукърите обикновено са с малък обем на купата. Аз също се чудих между двете и се спрях на слоу кукър.
Мултикукърите са с високи ватове, слоу кукърите са 200w -300w според модел и обем, съответно енергоспестяващи.
Относно обема на купата отново ще спомена,  в уред 3,5л се събира цял бройлер от магазина, т.е. 1000-1300гр. заедно с гарнитура. Половин кг боб и т.н. Изобщно не  е малко. Става за семейство от 4ма, но е по-добре да заложиш на следващ размер.
За нашето семейство от 4ма взех 6.5л. Събира 2 бройлера, но аз все пак пека само 1. Събира голяма зелка с килограм - два  свинско, 6 царевички, 12 изправени чушки. Става и чудна печена тиква. На този етап не бих заменила машинката си друга. Обмислям да взема 3.5 л, в случай че отидем на къмпинг да не мъкна големия. Доста от момичетата тук са с по 2 кукъра в различен размер.

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 17:00 от dobra

# 627
  • София, Младост 2
Това с функциите не е слоу кукър, а някакъв модел от комбинираните тенджери - които определено не са за препоръчване конкретно за бавно готвене (ако те интересуват такива, има тема с няколко продължения, в която се обсъждат модели, възможности и т.н. - те се казват само кукър или мултикукър).

Крок потът нагрява макс до 90-100 градуса и не може да сотира, нито да пържи, нито нищо подобно.

# 628
Отново благодаря за отделеното време.    bouquet

Имах предвид съда на кукъра, не самия уред. Ето този визирам:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WZQCVY/sr=1-1-catcorr/qid … mp;sr=1-1-catcorr

# 629
Това с функциите не е слоу кукър, а някакъв модел от комбинираните тенджери - които определено не са за препоръчване конкретно за бавно готвене (ако те интересуват такива, има тема с няколко продължения, в която се обсъждат модели, възможности и т.н. - те се казват само кукър или мултикукър).

Крок потът нагрява макс до 90-100 градуса и не може да сотира, нито да пържи, нито нищо подобно.

напротив  Naughty уреда "Крок пот соте"  http://slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-gotvene-krok … t-5-7-l-sote.html има скаричка, която се поставя на котлона ,за да не се нагрява директно вътрешния съд на уреда - керамичния.  Така поставен на нея, грънеца се нагрява бавно, но в него можете да запечатате месото, или да запържите зеленчуците, ако ще готвите нещо си със запръжка, за де не се цапат още тенджери. След това  керамичната част се поставя в загряващата и готвенето продължава - и тъй като съда е загрят, почти няма прекъсване на процеса.  В него съм запечатвала месото;  запържвала съм лук, чушка, чесън и домати, да се поизпарят малко от водата, тъй като в уреда няма как да стане това.

Общи условия

Активация на акаунт