Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 898
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 810
Ето рецептата за кисело мляко в крок. Всъщност, той не стои включен през цялото време. Аз също се чудех дали степента за топло няма да е подходяща.

http://ourlifesimplified.com/kitchen/all-recipes/homemade-yogurt-in-a-crockpot/

# 811
  • Калифорния, САЩ
какво ще рече - оригинален?   

Ами че е на марката Крок пот имах впредвид, а не друг вид уред за бавно готвене. Този ми е подарък за новото жилище преди 5 години, няма електронен таймер, степените са както ги описах /4 възможни варианта/. Доволна съм.
  За картофите ми се виждат много 8 часа, аз тези дни правих едни мариновани крилца /те си бяха бая едри, цели крила/ - нагласих за 6 часа, но след 5 бяха готови и ги спрях. Може би ще ги пробвам за 6, пък ако искат още време, ще ги доготвя.

# 812
  • София, Младост 2
И моят е оригинален Crock pot и има предварително зададени часове за ниската степен (10 часа) и за високата (6 часа), но си има допълнително до тях копчета с плюс и минус и това време може да се променя по мое желание.

В крока месото винаги става по-бързо от зеленчуците, така че времето за приготвяне на месо не е ориентир, когато става въпрос за готвене на зеленчуци Peace

# 813
  • Калифорния, САЩ
  Моят е подобен на този, но е с по-голяма вместимост.
http://www.amazon.com/Crock-Pot-38501-W-5-Quart-Smart-Pot-Cooker … eywords=crock+pot

За такива степени пишех.

П.П. Сега се зачетох в коментарите, не разбирам защо са толкова негативни. Аз от моя нямам никакви оплаквания, покрива всичките ми очаквания.

# 814
  • Cambridge, UK
минавам да се отчета с първата си крокПот манджа - свинско с картофи

месото мина през грил тигана за 2-3 мин, наредих картофите отгоре масло, месо подправки и 50 мл вода, избрах 4 часа на втора степен

месото ми стана малко сухо, но го отдавам на това, че тук месата са много чисти и почти без мазнина, въпреки това се изяде довчера ще спретна един доматен сос за пържолките и ще си ги доядем Simple Smile

някой дали има изпитана рецепта за хляб?

# 815
  • Някъде Там
някой дали има изпитана рецепта за хляб?

Здрасти и аз търся хляб за крок пот Simple Smile видях в нета в английски сайтове правят - единственото което е че го слагат върху хартия за печене. Мисля да пробвам тези дни и ще кажа как е Simple Smile

# 816
А колко часа трябва да се пече хляб? На висока или слаба степен?

# 817
А колко часа трябва да се пече хляб? На висока или слаба степен?
Още не съм чела аз рецепти за хляб, но то ще отиде сигурно 2 дни, както го правя аз с квас  Mr. Green

# 818
  • Някъде Там
Ами пише на 2ра степен 2+ часа. Някъде четох че след час и половина го проверяваш дали е готов. иначе важното е да се сложи върху готварска хартия Simple Smile
ето и линк: http://bakerette.com/crock-pot-white-bread/ аз още не съм го пробвала Sad

# 819
Мога ли да си направя сладко от портокали (не от кори)? Как?
Сега са много вкусни, но бързо гният. Мелят ли се?

MM: Като бях студентка на моята съквартирантка и изпращаха колети с белени портокали. Някаква френска фирма правела сладко от корите, а портокалите раздавали на работниците.  Аз обаче искам от портокали  Mr. Green

# 820
  • София
в плик за печене картофите, мазнина, подправки, 2-3 лъж. сол. 6 часа на ІІ степен.
Иначе не са ли на манджа (със сос)  добиват малко по-тъмен цвят и моите се стерсират Laughing

Снощи реших да опитам с плика за печене и пак потъмняха, може би не толкова колкото предния път, но пак са по-скоро кафеничкави отколкото жълти.. май няма да готвя картофи в пота..

# 821
  • Cambridge, UK
аз прочетох за хляба, че освен хартия трябва и да се обърне по някое време

# 822
  • Балчик
Хайде и аз да се запиша тук. Въпреки, че имам мултикукър, тази вечер поръчах Shef 6.5 литра, заради керамичния съд и по-голямата вместимост. Сега се връщам да ви чета.

# 823
включвам се и аз, защото преди няколко месеца си купих такава тенджера и съм мнооого доволна. При нас са доста разпространени, така,че и цените им са ниски. Аз си купих ето такава, за 40 $ http://images.lpcdn.ca/435x290/201209/21/592338-plus-plus-modele … -offerts-avec.jpg.
Досега съм готвила свинско филе, пил. бутчета, а хита ми е цяло парче шунка за ок 7ч. Слагам малко масло и вода и става и за основно и за сандвичи.

Сега ще върна в темата да видя дали има някакви идеи и съвети за готвене.

# 824
  • Някъде Там
Хайде и аз да се запиша тук. Въпреки, че имам мултикукър, тази вечер поръчах Shef 6.5 литра, заради керамичния съд и по-голямата вместимост. Сега се връщам да ви чета.

Здрасти,
ще кажеш ли дали си доволна от Shef-a, че и аз съм се замислила да си взема още един  Wink

Общи условия

Активация на акаунт