Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 982
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 140
Пффф, изчетох ви. В моя Крок-пот засега съм правилас амо мляко с ориз и леща. Сега съм извадила едно месо да се размрази и ако довечера моя мъж не пожелае да го сготвим на момента, може да го метна някак в тенджерата. Първо е добре да го запечатам, нали? После може да сложа отдолу малко зеленчуци - моркови, картофи, лук, чушка... малко олио и подправи и каквото стане, нали?

# 1 141
За тези от вас, които поназнайват малко английски, аз черпя вдъхновение от тази фейсбук групичка: https://www.facebook.com/groups/slowcookedwonders/ Ще се учудите колко много неща могат да се правят в бавната тенджера, включително сладкиши. Simple Smile Вече почти не ползвам фурната, само за пици и от време на време за запичане отгоре на някое ястие.

# 1 142
аз се добавих  Laughing  благодаря   bouquet
крем карамел и мляко с ориз правя,  чийзейк също, но сладкиш (тесто, което да бухва)  вътре не ми хареса - тестото стана жилаво. Макар че се омете. Мислех,  че е в моя тв грешката, но опитах и друг тестян, печен там, прехвален - същото усещане имах.

# 1 143
аз се добавих  Laughing  благодаря   bouquet
крем карамел и мляко с ориз правя,  чийзейк също, но сладкиш (тесто, което да бухва)  вътре не ми хареса - тестото стана жилаво. Макар че се омете. Мислех,  че е в моя тв грешката, но опитах и друг тестян, печен там, прехвален - същото усещане имах.
Срам не срам, но млякото с ориза ми беше пълен провал - оризът недоварен, а на места прегорял. Цяла нощ стоя в тенджерата.
С;едва да кажа за да съм коректна, че оризът го сложих в млякото суров, млякото бше доста мазно домашно, а не ползвах новия си голям крок-пот, а едно малко крок-потче на куча марка "Аргус".
Къде съм сгрешила, питам се.

# 1 144
Ами аз го правя по специалната рецепта, която всъщност е за оризов пудинг от страницата на Слоукукър.бг

# 1 145
На мен кексът по рецепта на баба ми става идеално Simple Smile

Ако си с малка тенджера 3 - 3.5 литра, се намазнява, а сладкишът се слага в хартиена формичка като за мъфините, но голяма. Не знам в БГ къде и дали може да се намери Предполагам, че можеш да облечеш гърнето с хартия за печене.

Моята е 6.5 литра и вътре ми се събира металната формичка за кекс, може и силиконова да се ползва, ако имате такава. Когато се ползва такава формичка, няма нужда от омазняване на гърнето, но трябва да се сложи съвсем малко вода на дъното 1-2 с.л.

И сега най-важното, слага се кърпа под капака, за да не капе върху сладкиша Simple Smile Този трик може да се ползва за всички манджи, които са по сухи и не искате да се овлажняват допълнително.

1-2 часа на high, докато като при стандартния метод, клечката за зъби или дървеното шишче излязат сухи.

Аз сладкиши вече само така правя, стават по пухкави и меки.

Има хора, които и хляб така пекат, или я ползват за втасване на тестото, но аз ползвам машина за хляб и не съм пробвала.

# 1 146
Не мога да си представя да се пече хляб в крок пота и не ми е идвало на ум да го ползувам. В него температурата и технологията са различни-
все пак за да пече хляб става реч за друг температурен режимИначе на по-ниската температура, тестото ще се изсуши, а няма да се изпече....

# 1 147
Ами аз го правя по специалната рецепта, която всъщност е за оризов пудинг от страницата на Слоукукър.бг

моля за рецептата, че не съм във фейсбук

# 1 148

моля за рецептата, че не съм във фейсбук

http://slowcooker.bg/recipes/2013/01/%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0 … 0%BF%D0%BE%D1%82/

# 1 149
Не знам, хляб не съм пробвала, но може би като сладкишите се пече на high. Simple Smile И аз не можех да повярвам, че можеш да опечеш сладкиш по този начин докато не опитах.

# 1 150
  • някъде из облаците
varnagirl, може ли да напишеш рецептата на кекса на баба ти и описанието  Praynig как го правиш в крока. Не съм правила сладкиши в него освен един от сайта на крок пота с ябълки, но пък там тестото е съвсем малко. Правих крем карамел, не ми хареса, нещо ми киселееше, стоеше някак странно, като изсъхнал и аз не знам, как да го опиша, но не беше вкусен, поне моя.
Пратих на децата фейсгрупата, едната има малък, другата си поръча новия, ще чакам да споделят някоя интересна рецепта от там.
Пратих им и блога на пепчо, оня ден готвих супа в крока по нейните рецепти, от мързел  Sick , до сега супи не бях готвила там, но пък стана страхотна.   bouquet

# 1 151
  • София, Младост 2
Ха, и на мен крем-карамелът в крока хич не ми се получи и не ми хареса на вкус - беше тъмен, сух и жилав и тотално не беше сладък (а го правя по същата рецепта, по която си го правя обикновено). Много ли му беше времето за печене, нещо друго ли... но не съм повторила повече.

# 1 152

ето, това е думата и за сладкиша там. 
Скрит текст:

Бухна хубаво, но това дълго печене явно го изсушава. Абе има си място за печене на сладкишите. Хем този е обърнат карамелен, дето няма какво да у се сбърка. Не че е останал..

# 1 153
Уредчето си е само за готвене, а не за печене на хлябове и сладкиши...
Както и да се мъчим, няма да стане

# 1 154
  • Калифорния, САЩ
    Аз днес варих ечемик /вместо жито, за помен/ - на 6 часа го сложих на ниска степен. Сложих го и излязох. Добре се е сварил, но по-добре щеше да е на 5 часа, малко се е разкашкал. Сложих му малко масло, смлени бисквити и бадеми, захар и ще го "обогатя"  Grinning  и с малко сушени боровинки. Вкусно е.

Общи условия

Активация на акаунт