Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 259
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 385
  • София
  • Мнения: 12 888
newsm78 Чак се учудвам,че не му намирате приложение,аз откакто съм го купила преди  две години,готвя абсолютно всичко в него,без пържоли и не мога да му се нарадвам  chef и фемилито също bowuu
Давай рецепти тогава  Simple Smile

Иначе и аз за месо освоно цели парчета, но това е веднъж на 1-2 седмици.
Супа два пъти пробвах и я изхвърлих. Ориза също не ми се получи. Гювеча горе долу, но пак имаше лек привкус, които се появява когато е на готвено дълго на слоу, който на никого не се харесва.
Откакто учениците почнаха училище времето никак не им стига и бих се радвала да го ползвам, но вече не ми се рискува хем да хвърлям продукти, хем да няма вечеря.

# 2 386
  • Мнения: 8 429
Аз честно да си кажа го вземам за любимите ми боб и леща и някакви супички да пробвам, не че и сега в тенджера не стават вкусни, но нали уж наподобява oldschool готвенето в глинено гърне и на бавен огън и вкуса уж бил неповторим. То май най-добре да си вземеш глинено гърне направо де, ама айде нещо по модерно уж.

Иначе за рецепти ето ТУК има много добри идейки за супи в slowcoocker.


И аз мислех , че е едно и също да готвиш в глинен гювеч или в слоу кукър, но от темата разбрах, че не е така. Като готвиш в гювеч трябва да се въртиш край печката, защото тя няма таймер да се изключи след определено време. Освен това харчи повече ток. Моят уред, макар че е без таймер го включвам вечер на лоу и лягам да спя, фурната не смея да я оставя така, дори и ниски градуси.

Aila, във форума има тема с рецепти за слоу кукър.

# 2 387
  • Мнения: 4
Alia да не би да слагаш подправките в началото?
Примерно джоджен/юзъм ще загорчи ако се готви толкова дълго време. Мен тъщата ме е учила Wink , зелени подправки дори и сухи най-накрая, както и доматите.  

Иначе аз взех днес този модел(Crock-Pot SCV400RD-060 3.5L Slow Cooker) и нещо от качеството за 90 лв не съм впечатлен. Правен е в Китайската Народна Република Simple Smile  P.R.C., което едва ли е изненада за някой.

Дори и без да съм готвил в него, не бих го препоръчал. Мисля, че за същите пари може да се вземе нещо made in немско или френско.
В момента съм го пуснал да готви да видим поне какво ще се получи.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 14:30 от batkovan

# 2 388
  • София
  • Мнения: 12 888
batkovan възможно е понякога и това да е бил проблема, но не винаги.
Примерно веднъж пробвах само да сваря едно пиле, което после да обезкостя и да направя супа плюс още нещо.
Да пилето се разпадаше и беше хубаво сварено, но имаше някакъв странен вкус, които не ни допадна, както на месото така и на бульона.
Цял свински врат, патица или агнешко са ни ок.
Лозовите сърмички също ми харесаха.
Боба не. Може и подправките да са били проблема, но не е само това.
Общо взето това, което правя вече е да сложа само боба да сваря, и после да си го доготвям по стандартният начин за да се яде.
Fortuna явно не откривам темичката, има една за мултикукър, но в темата за слоу кукър имаше 5 рецепти..

Ще се радвам някой да сподели изпитана рецепта с ориз или да даде линк към такава  Hug

# 2 389
  • Мнения: 2 945
аз съм с крок-пот и не ми загаря.

айла, правих и аз онзи ден боб, стана страхотен! сложих много домати, много лук, достатъчно сол и червен пипер и с тях си къкри 8 часа, стана супер Simple Smile

хубавото на слоу срещу мулти е, че едното е като интелигентна тенджера, а слоу си е за слоу, по-здраволсовно, по-наситени вкусове... макар че има обратно менение, че е по-здравословно кратко на висока т (под налягане) или бавно на ниска. аз съм за опция 2.

аз лично картофи не мога да правя в крока, защо така, мисля, че и някой друг пододбно беше казал.

наред с другите неща, онбаче стават мн готини зеленчуци просто нарязани и овкусен, пащърнак, целина, цвекло, всичко излиза розово обаче хахаха

# 2 390
  • Мнения: 412
Загледах се в тези уреди и реших преди да купя да видя как се получава храната на този принцип.Няколко пъти ползвах гювеч, сложен на обикновен котлон, а той или на 1 или на 2, от общо 6 степени.Фунциите отложен старт, време за готвене и притопляне ги реализирах с обикновено реле за време, за което се споменва и в темата.Идеята беше да наподобя храната, която би се получила с уреда, за да има ориентир.Вероятно ще е малко по-неикономично, но не мисля, че разликата ще е фрапираща, защото реално на по-ниска степен ще консумира най-малко.По това, което четох мога да кажа, че така температурата е малко по-висока.Яденето леко къкри след няколко часа.На мен ми харесва как се получава.Гледах в магазина един модел Crock Pot.Нещо не ми хареса на вид, но ще се мисли, когато се избира, ако това стане.Мисълта ми беше, че някой, ако се чуди, може първо да опита по този начин, за да разбере дали ще му допадне и тогава да купува.Гювеч или гърне е нещо, което много хора имат, но и да нямат не са скъпи.Релето също, а и то може да е от ползва при уреда, ако няма програматор.Керамичен котлон, обаче май няма да стане, но може във фурната на по-ниска температура.

# 2 391
  • Мнения: 5 699
Не знам момичета защо ви се получава странен вкус,да не е нещо ит самият  глинен съд newsm78 на мен всичко ми се получава невероятно ,реално крокпота не се спира,понеже сега готвя и за майка и татко лятото.Нямам специални рецепти за крок пот,готвя всичко,като единствено месото запечатвам предварително на тиган и после запичам във фурната за коричка.За мусака слагам всички продукти сурови,пълнените  чушки- също.А супите стават уникални  chef ето примерно вчера сложих 2 пилешки бутчета на Дюк,един цял лук,2 моркова,2 чушки 1/2 глава целина и 2-3 картофа,пускам на слоу и оставям за 10-12 часа ,зеленчуците само ги дупча с вилица за да си пуснат соковете,после даже не ги режа ,а ги натрошавам с леко с пръсти ,амиии страхотна стана  Crazy  веднага се изяде

# 2 392
  • Мнения: 1 572
 И за нашето семейство храната в кукъра става много вкусна. Вече 2 години фурната я ползвам само за мусака, пица, баница. Всичко друго е в кукъра.
Постно зеле или зеле с месо, кюфтета в доматен сос, печено пиле, пържоли с много лук, пълнени чушки, пълнени тиквички,  т. н.
В къщи се харесва лучено чатни,  което правя в някаква моя версия, сборна от различни рецепти, прочетени в нета.
Все още не съм опитвала печен картоф във фолио, но е в списъка ми.
Да не забравя - домашен пастет по рецепта на Пеп-чо.  Сладка - от ягоди, праскови, смокини, сини сливи и желе от дюли. Пека  чушки, домати,  патладжан, царевица, тиква.
Слоу кукъра е чудесен и за варене на яйца без пукнати черупки.
Уреда си заслужава.

# 2 393
  • гр. София
  • Мнения: 4 992
.....................................
Да не забравя - домашен пастет по рецепта на Пеп-чо.  Сладка - от ягоди, праскови, смокини, сини сливи и желе от дюли. Пека  чушки, домати,  патладжан, царевица, тиква.
Слоу кукъра е чудесен и за варене на яйца без пукнати черупки.
Уреда си заслужава.

Би ли казала как печеш чушки и т.н. в кукъра? В последно време нещо не го ползвам..... Thinking

# 2 394
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
   Аз не съм Добра, но ще ти кажа аз как ги  правя - изтърбушвам ги, слагам ги в Крок-а с "дупето" нагоре, нареждам ги една до друга и включвам на 4 часа на силно. Захлупвам и след 4 часа те са готови. По-рано слагах и по 50мл. вода, но сега -не. Отпускат си сами.

# 2 395
  • Мнения: 9 461

В къщи се харесва лучено чатни,  което правя в някаква моя версия, сборна от различни рецепти, прочетени в нета.
 

може ли да споделиш как го правиш? Аз съм тази, която не харесва картофите, печени в крок пота Simple Smile но сложени в плик за печене вътре - да, харесвам си ги. Нормално е при бавното готвене да им излиза нишестето и затова да почерняват.  3 имам, 2 от които в кашони, ползвани 1-2 пъти, но нищо не продавам от тях Simple Smile   

# 2 396
  • Мнения: 15
Здравейте! Решила съм да си улесня малко готвенето и да си взема слоукукър. Мисля да го ползвам с таймер за контакт, за това съм се насочила към тези без таймери. Изчетох доста от темата и ревютата, но все пак искам съвет. Колебая се между три варианта:

1.   https://www.amazon.co.uk/VonShef-Electric-Cooker-Stainless-Warra … +slow+cooker+6.5l

2. https://www.amazon.co.uk/dp/B000VLUFCQ/ref=olp_product_details?_ … ding=UTF8&me=

3.  https://www.amazon.co.uk/dp/B00CBD8ZWY/ref=olp_product_details?_ … ding=UTF8&me=

Важно е да не готви на много висока Т. Четох доста такива коментари за Крок пота. Моля, споделете вашите впечатления от тези модели.

# 2 397
  • Мнения: 33 281
Пепчо, Ирка, дадохте ми нови идеи, картофи в плик и надупени чушки....! Благодаря!

# 2 398
  • Мнения: 4
Аз вчера го пробвах за пръв път с боб.

Сложих  лук, моркови, целина олио, вода почти догоре и малко червен пипер и сиапх и боба киснат преди това 1 вечер.

Мислех си, че трябва нещо между супа и яхния да се получи(обичам го с повече, но не бистра, течност). Реално след 8 часа на low боба все още не бе напълно сварен и една част плуваше най-отгоре и си легнах и го оставих. След още 7 часа, общо значи 15 часа, вече беше леко потъмнял, и имаше странен привкус и мирис.

Явно технологията не трябва да е така... твърде много може би ги варих тези зеленчуци, иначе водата си остана почти количеството, което в началото му сложих, а аз си мислех че ще поизври и ще се леко посгъсти..

Следващият път мисля да го направя по технологията с тенджера:
Да сваря в крокпота само боба  за примерно 7,8 часа(дано на low се свари за толкова време), после в един тиган да задуша лук, моркови и целина със сол, да ги добавя към боба и да ги остаавя за 1 час примерно още и след това да изключа и добавя бурканче домати и юзъм.  

Само дето така се губи чара на лесното приготвяне на ястия в слоукукър(да метнеш зеленчуците и след 8 ч да са готови...)

arin как го правиш, та се получава вкусен при теб?

МimetoN аз съм за VonShef Electric Slow Cooker 6.5L

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 11:27 от batkovan

# 2 399
  • Мнения: 33 281
Баткован, бобът е едно от нещата, които стават вкусни, дори без запръжка на крока...то ако ще готвиш в друга тенжера и прехвърляш се губи смисъла....
Слагаш накиснатия боб и всичко останало, което слагаш, без подправките, сипваш малко вода, защото в крока нищо не извира, включваш на слоу 8 часа, и накрая малко преди да го изключиш зелените, сушени подправки!

Общи условия

Активация на акаунт