Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 255
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 415
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Може ли да кажете как се правят чушки в крок-а. Благодаря.

  Може  Laughing - прочети предишната страничка.

# 2 416
  • София
  • Мнения: 5 738
Бях се засилила вчера да купувам Крок пот ето този модел:
http://m.emag.bg/slow-cooker-crock-pot-5-7-l-2-nastrojki-funkcij … 050/pd/DL60RMBBM/
Сега като ви чета обаче, че храната имала странен вкус, започнах да се чудя. Децата много ядат картофи и ориз. на повечето не ви се получават картофите и ориза, така ли?

# 2 417
  • Мнения: 9 461
от бавното готвене, картофите потъмняват. Ако са в манджа обаче, покрити с вода - нищо им няма, ли пък предварително бланширани, преди да ги сложиш там. Ориз не правя в крок пота, но си сварявам месото и като се прибера - готовия горещ бульон, с месото, залея ориза и в тавата във фурната е готов за 20 мин.  Peace

# 2 418
  • София
  • Мнения: 5 738
Благодаря, Пепчо!
А според вас каква е разликата между тези 2 модела? Може ли да препоръчате кой е по-добър?
http://m.emag.bg/programiruem-ured-za-gotvene-crock-pot-saute-5- … s-i/pd/D77HGBBBM/

http://m.emag.bg/slow-cooker-crock-pot-5-7-l-2-nastrojki-funkcij … 050/pd/DL60RMBBM/
Чудя се между двата.

# 2 419
  • Мнения: 9 461
Единия е с електронен дисплей, на другия копетата са механични, да си ги нагласяш. Стария модел- с механичните копччета е и с керамичен капак, на новия е стъклен, има гумено уплътнение на капака. Аз си ползвам още стария, новия е 2-3 пъти ползван и е в кашона, защото нямам място за два. Имам чувството, че втория модел, новия , ляга по-плътно в леглото и съответно когато  малко по-бързо стига температура на готвене . Вземи си втория, няма да отваряш капака да поглеждаш вътре, когато се наложи, защото всяко отваряне на капака е загуба на топлина от яденето  Peace  Големината им е една и съща-

# 2 420
  • София
  • Мнения: 5 738
Пепчо, много ти благодаря отново! Поръчах втория!  Hug

# 2 421
  • Пловдив
  • Мнения: 789
И на мен ми се иска да си ползвам  повече крок пота, затова и аз при вас за идеи.

Добре ми се получават боба, телешкото по бургундски, пържоли по рецепта на  Лулу, кисело и прясно зеле, гювеч, червена леща. По идея на Пепчо вече почти само в него си варя месото. Слагам го през ноща, сутрнта само прецеждам и действам. Тези дни варих в него и сини сливи и праскови за бебето, които после пасирах и замразих.
Не ми хареса как стана граха, спаружи се, а е хубав домашен грах и сготвен в тенджера си е добре. За картофите сте писали, потъмняват и имат по-особен вкус.

No_frame bitch, моля те сподели колко вода слагаша на мусаката? Да облее всички продукти? А колко време и на коя степен я готвиш? Мисля, да пробвам тази седмица.
Иска ми се да пробвам и ориз с месо в крок пота. Имам месо в буркан, мисля, да сложа ориза, бульон, подправки и месото заедно, но се чудя дали 3 часа ще са достатъчни на ориза.
А някой пробвал ли е да прави пъстърва във фолио в крок пота? 3 часа на силна степен дали ще са достатъчни?

# 2 422
  • Мнения: 9 461
пъстърва не, но друга риба съм правила, а на страницата на крок пота  във ФБ има и точно  написана рецепта за риба само в уреда от Кремена Генчева  Peace
Ориз съм готвила в крок-пота 2-3 пъти, ако не бъркам за 2 часа беше готов - но в готово свареното месо с бульона - водата гореща, слагах ориза . Така от буркан не знам колко ще  newsm78

# 2 423
  • Мнения: 1 183
Да намина да кажа, че направих киселото зеле със свинско. Стана точно по вкуса ми.  Heart Eyes
Направих го както писаха mimi.7299 и Fortuna. Единствено не запечатах месото, но много беше късно и наредих всичко в крока, нагласих го на 8 ч. слоу и си легнах.

На следващата нощ пробвах и с чушки, както писа ir74. Наистина не са като печени, то няма как да станат като печени. По-скоро са задушени, но за салати, миш-маш или някакви плънки или супи стават. Белят се много лесно. Събраха се около 8 броя, не помня точно, от тези големите, които са като камби.

# 2 424
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
На следващата нощ пробвах и с чушки, както писа ir74. Наистина не са като печени, то няма как да станат като печени. По-скоро са задушени, но за салати, миш-маш или някакви плънки или супи стават. Белят се много лесно. Събраха се около 8 броя, не помня точно, от тези големите, които са като камби.

   Дано да са ви харесали. Аз още сънувам и усещам вкуса на печените чушки върху тенекия, които мама пече  Heart Eyes.

# 2 425
  • Мнения: 33 279
Ир, аз затова си купих чушкопек, опичат се вълшебно с лек дъх на дим както в доброто старо време, там пека и патладжан за кьопоолуто! Simple Smile Ако знаеш само колко е грозен, не са му сменили дизайна вече 30 години hahaha

# 2 426
  • Мнения: 5 699
На мусаката слагам около 2/3 водна чаша вода,даже по малко  newsm78 разчитам по скоро на задушаване и става страхотно Peace

# 2 427
  • Пловдив
  • Мнения: 789
На мусаката слагам около 2/3 водна чаша вода,даже по малко  newsm78 разчитам по скоро на задушаване и става страхотно Peace
А колко време и на коя степен. Със заливката във фурната ли допичаш?

# 2 428
  • Мнения: 5 699
На мусаката слагам около 2/3 водна чаша вода,даже по малко  newsm78 разчитам по скоро на задушаване и става страхотно Peace
А колко време и на коя степен. Със заливката във фурната ли допичаш?

На слоу поне 8 часа,а се е случвало и на хай за 4-5 ти сама ще прецениш,когато е готово,слагам масло на картофките,в интерес на истината с изумление чета ,че потъмняват и нямат хубав вкус-винаги са ми ставали перфектни,джолана също го правя с картофки на слоу,само,че ги добавям по късно.Запичам мусаката допълнително на фурна с заливката Peace

# 2 429
  • Мнения: 1 183
   Дано да са ви харесали. Аз още сънувам и усещам вкуса на печените чушки върху тенекия, които мама пече  Heart Eyes.

Харесаха ни, да. Направих ги на миш-маш.
А иначе за чушкопек или тенекия можем само да си мечтаем с тебе. Това чудо чушкопек само български патент ли е? Аз такъв уред не очаквам да намеря при нас. Но пък затова чушките обикновено ги печем на барбекюто. Тогава вече си имат вкус на печени. През зимата няма как, тогава ще ги правя в слоукукъра.

За мусаката на No_frame bitch и на мен ми стана интересно. Повечето тук са писали, че картофите потъмняват ако не са покрити с течност и не са вкусни.

 

Общи условия

Активация на акаунт