Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 189
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 490
не се яде месото.  Naughty  хвърля се. Нашите хора вече изследват всяка зима домашните прасета и знаете, че на събитието Simple Smile свинска коледа е най-вкусно на трапа, но никой не смее да яде, докато не излезе проба.  Защото втори път няма лечение.
На дивото ако открият трихинелоза събират всичкото месо от хората - по опис, извземат и има екарисажи, които горят такова. При нас се случи преди 2 години и то защото смесват месото на прасетата за деня - дойдоха ог Щумен и прибраха.
Телешкото не, то е тревопасно и не яде такива боклуци като прасетата. Пък се хапва в почти всек идом Simple Smile

# 2 491
  • София
Пепчо, а пилешкото? И то като телешкото, нали?

# 2 492
мен в пилешкото ме притеснява салмонелата, затова си го готвя винаги добре Simple Smile печено, пържено, може и да не е на висока Т* вече, но да няма сурово в него, както в рибата може да оставе по-сурова вътрешност.

# 2 493
  • София
мен в пилешкото ме притеснява салмонелата, затова си го готвя винаги добре Simple Smile печено, пържено, може и да не е на висока Т* вече, но да няма сурово в него, както в рибата може да оставе по-сурова вътрешност.
Hug
А в Крок-пота за 8 часа на слоу става, нали?

# 2 494
о да, достатъчни са му.

# 2 495
Пепчо, затова нашите ловци  разделят месото от различните животни, надписват, за всяко проба и ММ така ми ги носи в къщи. Аз надписвам и прибирам също отделно. Peace Слава богу при нас досега не е имало положителна проба.

# 2 496
  • гр. София
Скрит текст:
Замразяването на месото вероятно ще свърши по-добра работа ........
Не претендирам да съм много запозната с това, но за пръв път чувам, че при замразяване се убиват бактерии и т.н.  newsm78 Точно обратното е. Горещата Т ги убива, не ниската. На ниска даже те се съхраняват.

Винаги преди да сложа месо, го кипвам буквално, хвърлям водата и после го правя, каквото съм решила. Така направих и с телешкото. По този начин му 'изпадат' почти всички вредности.  Peace
Лейла, ето рецептата. Само пасирах лука /винаги го правя на пяна/ и сложих копър.
http://slowcooker.bg/recipes/2014/09/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1 … 0%bf%d0%be%d1%82/

Благодаря, Fortuna. Прави се в момента.  Peace Ще видим какво съм сътворила....  Simple Smile

# 2 497
  • София
Момичета, купих от Лидл агнешко роле и ми се иска да го опека в кукъра, но не съм наясно трябва ли да сложа някаква течност (бульон например) или не. Моля за помощ.

# 2 498
  • Бургас
Момичета, купих от Лидл агнешко роле и ми се иска да го опека в кукъра, но не съм наясно трябва ли да сложа някаква течност (бульон например) или не. Моля за помощ.

Аз му наливам малко бира.

# 2 499
Скрит текст:
Не претендирам да съм много запозната с това, но за пръв път чувам, че при замразяване се убиват бактерии и т.н.  newsm78 Точно обратното е. Горещата Т ги убива, не ниската. На ниска даже те се съхраняват.

Винаги преди да сложа месо, го кипвам буквално, хвърлям водата и после го правя, каквото съм решила. Така направих и с телешкото. По този начин му 'изпадат' почти всички вредности.  Peace
Лейла, ето рецептата. Само пасирах лука /винаги го правя на пяна/ и сложих копър.
http://slowcooker.bg/recipes/2014/09/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1 … 0%bf%d0%be%d1%82/

Благодаря, Fortuna. Прави се в момента.  Peace Ще видим какво съм сътворила....  Simple Smile
Прекръсти ме ти, ама хайде  Grinning Дано се е получило вкусно.  Hug

# 2 500
  • гр. София
Скрит текст:

Прекръсти ме ти, ама хайде  Grinning Дано се е получило вкусно.  Hug
Joy Joy Joy
Не стана лоша грахта, щерката я хареса. Само че ми стана много рядка. Следващият път ще го коригираме това, не е проблем.
6stastliva, не се сърди. Видя ми се по-лесен варианта на Fortuna.  Embarassed

# 2 501
Leila, важното е че щерката го е харесала. Peace И аз понякога не улучвам водата, тогава слагам малко брашно. Водата трябва да е точно до продуктите като едва ги покрива, за да е добре консистенцията.

# 2 502
  • гр. София
Leila, важното е че щерката го е харесала. Peace И аз понякога не улучвам водата, тогава слагам малко брашно. Водата трябва да е точно до продуктите като едва ги покрива, за да е добре консистенцията.
Simple Smile Уж сложих брашно, ама хич не личи. То беше едно приключение с тая грах.... Започвам да го готвя късно вечер, като изобщо не отчитам факта, че трябва се прави 4 часа и след това да се сложи грахта и брашното. Пускам го в 22ч и тогава се сещаааам......  ooooh! И какво да правя - решихме ММ ще става да изсипе нещата, които аз уж съм приготвила предварително. В 0.00 часа се сещам, че не съм размила брашното и ставам. Той в 02.00 ч става и слага брашното, но слага и грахта барабар с водата от буркана.... ooooh! Иииии така..... Стана на супа.  Simple Smile

# 2 503
Някой пробвал ли е хляб в крока?

# 2 504
  • София

Аз му наливам малко бира.
Благодаря за отговора. За мен беше важно дали се добавя някаква течност. Поради липса на бира сложих бульон и пекох 5 часа на Low.

Общи условия

Активация на акаунт