Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 192
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 505
  • гр. София
Някой пробвал ли е хляб в крока?

Тук има рецепта за хляб. Не съм я пробвала.  Peace
http://slowcooker.bg/recipes/2014/09/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0 … 0%BF%D0%BE%D1%82/

# 2 506
Момичета, купих от Лидл агнешко роле и ми се иска да го опека в кукъра, но не съм наясно трябва ли да сложа някаква течност (бульон например) или не. Моля за помощ.

Как стана ролето в пота ? И аз купих от лидъл и му се чудя  newsm78
Днес сложих едно пиле в/у лук в крока без вода с малко масло и подправки(като за печено пиле) на хай по погрешка,по чуство трябваше да е на лоу  Blush след четири часа извадих обезкостих и сложих ориз с леко запържени гъбки -за един час стана на лоу и после с пиленцето в фурната за 15 минутки за  златиста коричка  chef стана перфектно Heart Eyes
ПС: Утре пускат електронни  таймери в лидъл за 11лв и крокчо ще се ъпгрейдне Joy

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 21:33 от No_frame bitch

# 2 507
  • гр. София
Момичета, купих от Лидл агнешко роле и ми се иска да го опека в кукъра, но не съм наясно трябва ли да сложа някаква течност (бульон например) или не. Моля за помощ.

Как стана ролето в пота ? И аз купих от лидъл и му се чудя  newsm78
Днес сложих едно пиле в/у лук в крока без вода с малко масло и подправки(като за печено пиле) на хай по погрешка,по чуство трябваше да е на лоу  Blush след четири часа извадих обезкостих и сложих ориз с леко запържени гъбки -за един час стана на лоу и после с пиленцето в фурната за 15 минутки за  златиста коричка  chef стана перфектно Heart Eyes
ПС: Утре пускат електронни  таймери в лидъл за 11лв и крокчо ще се ъпгрейдне Joy

Оризът подварен или суров го сложи? И защо не с пилето?

# 2 508
Здравейте! Най - сетне, след дълго чудене и аз се сдобих със слоукукър. Най - обикновенния - 6,5 литра, без таймер и други екстри. Поръчах го чрез посредникдиректно от сайта на Morphy Richards и заедно с доставката ми илезна 80-тина лева  Grinning На някой може да му е полезна информацията, че като ги гледах тук цените са двойни. С удоволствие ще следя рецептите и съветите тук Simple Smile

# 2 509
  • София
Дано да си доволна от новата придобивка! Аз имам от 2-3 седмици и направо е страхотен!

# 2 510

Оризът подварен или суров го сложи? И защо не с пилето?

Нееее напълно суров,не го слагам с пилето защото ще се развари

# 2 511
Някой пробвал ли е хляб в крока?

Аз пробвах по неволя, понеже ми се развали фурната, а тестото ми беше вече подготвено. Стана нелош, само кората му се получи малко дебела. Но се изяде, де.

# 2 512
  • София

Как стана ролето в пота ? И аз купих от лидъл и му се чудя  newsm78
Днес сложих едно пиле в/у лук в крока без вода с малко масло и подправки(като за печено пиле) на хай по погрешка,по чуство трябваше да е на лоу  Blush след четири часа извадих обезкостих и сложих ориз с леко запържени гъбки -за един час стана на лоу и после с пиленцето в фурната за 15 минутки за  златиста коричка  chef стана перфектно Heart Eyes
Съжалявам, че се обаждам толкова късно. Ролето стана добре с около само 50 мл бульон, но пусна много мазнина. Не е по нашия вкус.

# 2 513

[/quote]
Съжалявам, че се обаждам толкова късно. Ролето стана добре с около само 50 мл бульон, но пусна много мазнина. Не е по нашия вкус.
[/quote]
И аз го направих,ама в фурната,че закъснях за крока-стана много добре Peace

# 2 514
Leila, важното е че щерката го е харесала. Peace И аз понякога не улучвам водата, тогава слагам малко брашно. Водата трябва да е точно до продуктите като едва ги покрива, за да е добре консистенцията.
Simple Smile Уж сложих брашно, ама хич не личи. То беше едно приключение с тая грах.... Започвам да го готвя късно вечер, като изобщо не отчитам факта, че трябва се прави 4 часа и след това да се сложи грахта и брашното. Пускам го в 22ч и тогава се сещаааам......  ooooh! И какво да правя - решихме ММ ще става да изсипе нещата, които аз уж съм приготвила предварително. В 0.00 часа се сещам, че не съм размила брашното и ставам. Той в 02.00 ч става и слага брашното, но слага и грахта барабар с водата от буркана.... ooooh! Иииии така..... Стана на супа.  Simple Smile
Трябвало е да сложиш всичко в кукъра без брашното и на степен LOW (така за 6-7 часа ще е готово). Когато е сготвено ястието, слагам брашно. Peace Съжалявам, ако не е станало ясно от рецептата.

# 2 515
  • Велико Търново
От известно време имам Крок-пот и го смятам за доста полезна придобивка. Обаче като готвя месо има нещо, което много ме дразни - бульонът не става бистър, а един кафеникав, с малки парцалчета вътре. Надявам се да разбирате какво имам предвид. Предполагам, че това е всъщност онази пяна, която при нормално готвене отпенваме, а тук няма как да стане. Има ли начин, с който да избегна този резултат?

# 2 516
От известно време имам Крок-пот и го смятам за доста полезна придобивка. Обаче като готвя месо има нещо, което много ме дразни - бульонът не става бистър, а един кафеникав, с малки парцалчета вътре. Надявам се да разбирате какво имам предвид. Предполагам, че това е всъщност онази пяна, която при нормално готвене отпенваме, а тук няма как да стане. Има ли начин, с който да избегна този резултат?
прецеди с цедка Peace

# 2 517
  • Велико Търново
Скрит текст:
прецеди с цедка Peace

Благодаря!

# 2 518
момичета, в крайна сметка ще се пробвам само с месо, чудя се наистина колко вода да сложа, че не съм вкъщи и да не загори...  newsm78 правила съм с картофи и зеленчуци, но само месо - не.
освен това се чудя и с какви подправка да го омажа Simple Smile
както и ако взема телешко, дали все пак няма да остане сухо, макар и на 8 часа.
ще се радвам на съвети bouquet

# 2 519
Аз дори и само месо да готвя не слагам ниаква вода. Месото си пуска сокове, вода (особено ако е пилешко от магазина).
За телешкото ако е сухо месото ще стане сухо, ако няма мазнина няма как. Моя съвет е ако вземеш сухо месо (свинско филе или телешко) и печеш само месо да го мариноваш предварително в подправки на вкус и малко мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт