Ида от древността, отивам в бъдещето - Ямбол тема 23

• 59 855
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Е явно не е писано да има срещичка. Нищо по-нататък

# 76
Момичета дайте съвет какво да правя със старите бебешки дрешки. Свидят ми се да ги хвърям  newsm78.

# 77
  • Ямбол
има домове,а и нуждаещи се винаги.дори и в обява "подарявам "да ги пуснеш,ще има желаещи.

# 78
На мои близки се е случвало да подаряват дрехи и после тези "нуждаещи се" да ги продават в продавалника. Щеше ми се на някоя тукашна мама в нужда да помогна, не ми се разхожда до офиси на еконт с това бебе... Аз периодично правя разчистване, но до сега винаги ги давах на една циганка която се върти около блока. Ще събера още малко и ще отида до дома за сираци, но не знам там дали им трябват толкова малки по размер дрешки  Thinking.

# 79
Ако все пак решиш и имаш възможност да отидеш до пощата/куриерски офис, тук има акция за събиране на дрехи /и не само/ - Много деца в гр. Трън имат нужда от дрехи и обувки.

# 80
# 81
Здравейте!Знам че скоро се обсъждаше но нямамвреме да търся- как намирате детскта кухня?с какво застройвт супите и с мляко ли правят десертите или с вода.Питам защото педито ни каза да чакаме с кеселото мляко до годинката а вече се замислям да я пусна нкухня че тези пюрета май вече не я наяждат.Всякакви подробности ще са ви от полза.Каква храна дават и как и къде се подават документи?Как се определя от къде да я взимам или мога сама да реша?Ох много въпроси станаха EmbarassedБлагодаря предварително  bouquet

Съжалявам за липсата на запетайки нещо ми се бъгна копчето  Close

# 82
Детска млечна кухня : Адрес: гр. Ямбол, ул. "Димитър Благоев" No 17
тел. 046 / 66 35 71
Записванията стават на горния адрес.
Десертите се правят със сухо мляко. Редуват се през ден кисел и нишесте. Един път в седмицата може и грис. В нишестето понякога има парчета банан или бисквити.
Супите са без застройка. Много за редки. Има грахова, доматена, зеленчукова, картофена, спаначна, зелен боб и "бяла" супа. Рядко дават леща или боб.
Основното е хубаво с много месо (даже прекалено много). Разнообразно е доста. Дават пилешко, пуешко и телешко. Рядко има риба и агнешко. Свинското е под формата на кайма.
Цената на купона е 1.80 (от 1-ви март)
Купони се продават един път седмично.
Всеки понеделник основното ястие е постно, а супата е с месо (пилешка или телешка).
Има първа, втора и трета група кухня.
Първа група е без месо. Супата и десерта са като на останалите групи. Основното е пасирано - пюре от чушка, домат, спанак, броколи, брюкселско зеле, ябълка и морков, картоф... сигурно има и други, но не ги помня. Не съм сигурна, но май слагат и сирене в тях. Трябва да се пита.
Втора и трета група се различават само по това, че на втора група основното е пасирано.
Използват се пластмасови кутии за еднократна употреба.
Във всеки квартал има пункт за раздаване на храната, само записването става в централната кухня.
За записването е нужна бележка от педиатъра, копие от акта за раждане и молба която се попълва на място.
Право на детска кухня имат децата навършили 10 месеца до 3 годишна възраст.

никид, ако може прибави тази информация на първа страница. Често някоя мама пита за подробности около кухнята.  Hug

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 14:05 от desperation

# 83
момичета една дружка не може да пише в темата ,няма опцията отговор... смени браузера и пак нестава .Някой да помогне ако може....

# 84
Благодаря много  bouquet

# 85
Да пита модератор.

# 86
Честита Баба Марта момичета ! бъдете живи и здрави , румени засмяни Simple Smile

# 87
  • Ямбол
ЧЕСТИТА Баба Марта и от мен,да сте румени и засмени   Simple Smile

# 88
  • под дъгата
Пролетта иде. Усеща се вече.
Пропуснах Кукерландия, вие бяхте ли там?

# 89
  • Ямбол
Да ние бяхме там в събота ,забавлявахме се "Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт