Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 297
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 860
Здравейте, може да прозвучи малко кофти, но искам да попитам на втория етаж, норманите стаи разделени ли са майките българки, от тези от малцинствата, т.к. доста раждат в тази болница...?
?

Да,разделени са.Малцинствата са в отделни, по-големите като бройка, стаи.

# 1 861
Здравейте пак.

Някой знае ли дали списъкът за болницата от първа страница е все още актуален с всичките му тези изисквания (от сорта на найлонова торбичка  Shocked) и къде в болницата мога да го видя/да се сдобия с него?
И второ  - веднъж ми трябва багаж за родилното отделение и отделно за реаниимация + престой (т.е. 2 багажа) или 3 багажа (всичко по отделно)?  Thinking
Мерси предварително !

# 1 862
Списъка аз го снимах до 121 кабинет май, виж там някъде.

# 1 863
При приемане ти трябват: нощница, чехли, кърпа, тоалетна хартия/мокри кърпи и, разбира се, лични документи.
Ако си секцио, за реанимацията трябва да ти донесат поне 3-4 л. вода в малки бутилки със спортен накрайник, което става след раждането. Трябва да имаш също превръзки/лигнин и бельо, за да можеш да се облечеш, преди да те преместят в стая. Зарядно за телефон - по желание. Всичко останало ще ти трябва след това.

# 1 864
Прочетете това за Тина Киркова и решете дали ще раждате там:

http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/bashta-osad … e-na-mazilka.html

# 1 865
milevami : ЗНам го това, старо е. Сега е обновено. Лично ходих на отворени врати и видях с очите си.

Еовин : Точно там го търсих, но не го открих. МОже би ще питам на регистратура като ходя другата седмица. Ако има промяна ще го снимам.

Lexie: Благодаря ти ! Значи да разбирам 3 багажа(секцио съм).

# 1 866
Стара, стара тема от репортажа на Би Ти Ви, но сега е с продължение. Нали го гледахте снощи? Потресаващо!

Дори моят гинеколог е напуснал 1 АГ по ред други причини.

# 1 867
Monik@, за списъка провери при кабинета за прием на родилки (103 или 105 беше май  Rolling Eyes ).

# 1 868
milevami нали твоя гинеколог е напуснал болницата, какво се притесняваш?
Все пак жените решили да раждат там не се осланят на медийни сензации само.

Monik@   влязох с едно пликче:) Кърпа, сапун, един чифт гащи, една превръзка и зарядно за телефона и самият телефон разбира се. ММ донесе водата и я даде на акушерката. Но имаше и жени с целият багаж. Сакове като за почивка.
Всичко останало ми донесоха след като ме преведоха в стаята.

# 1 869
  • София
списъка го има официално и на сайта на болницата

аз влязох с целия багаж - раждах нормално Simple Smile

падането на мазилка може да се случи на всякъде!

# 1 870
Здравейте, на 28.03.14 се роди дъщеричката ми. Чета темата отдавна и сега имам желание да разкажа за своето раждане, защото мина прекрасно! Още от самото начало знаех точно какво искам - активно естествено раждане, без упойка, окситоцин, въобще без игли и други намеси. Имах уговорка с д-р Киров. Отделно искахме таткото да присъства, за което трябва да си платиш и вип родилна зала. На 28-ми сутринта доктора ме прегледа (бях с 2,5 см разкритие и слаби контракции) и каза върни се, разходи се малко, вземи си багажчето и идвай да раждаш. Така и направихме. Прибрахме се, хапнахме, разходихме се в парка, снимахме се на фона на цъфнали дървета и в 14,15ч. ме приеха в болницата. Не ми правиха клизма, дори нямах абокат. Там продължих да се разхождам в двора с мъжа ми целия ден, докато се стъмни и стана хладно. През това време багажа ми временно беше в предродилна. Когато ми стана студено влязох там, повъртях се и когато контракциите започнаха да стават твърде силни се сетих, че искам мъжа ми да е с мен и си поискахме да отидем във випа. Преместиха ме веднага (около 7ч.). Там ни оставиха на мира смао двамата. Можехме да правим всичко, слушахме си музика и си преживявахме нещата както си знаем. Таткото снимаше всичко на видео. От време на време идваше доктора да ни види, както и една акушерка, която ме окуражаваше. Когато контракциите стана прекалено силни и имах 8см. разкритие помолих доктора да ми спука мехура, за да ускори нещата. Тогава започнаха напъните и не мога да лъжа болките наистина бяха много силни. Не трябваше да напъвам още и беше много неприятно, но сравнително кратко. Когато започнах да напъвам дойде още една акушерка и една санитарка. През цялото време беше спокойно и нямаше никакво напрежение. Бебето се роди в 10.48ч. и веднага я сложиха на корема ми. Таткото преряза пъпната връв, после я взеха само за малко да я претеглят и оправят и ми я върнаха. Нямах епизиотомия, само няколко вътрешни шева. Докато ме шиха с таткото си я гушкахме и си говорехме с екипа (е усещането не е кой знае колко приятно де). Най-хубавото е, че после ни оставиха само тримата в стаята за два часа, сложих си я на гърда и се гушкахме. Всичко мина както съм си го представяла и съм много доволна от факта. Още тогава си мислех, че това са най-добре похарчените пари в живота ми, защото без таткото нямаше да се справя. Пожелавам на всички спокойно и безпроблемно раждане и се радвам, че мога да споделя моя опит!  Hug

# 1 871
Страхотно криста89    bouquet  честит ви мъник, живи и здрави да сте.
И аз съм се насочила към този лекар. Ти кога се свърза с него. Аз сега съм 33 седмица и се чудя дали не е рано или е време вече. Иначе мисля водно да раждам....но още не съм решила, заради паричките предимно. Ще го мъдрим с доктора направо

# 1 872
На Киров му се обаждаш, като влезеш в деветия.

# 1 873
Моника,  мен ме приеха предния ден в патология, сложих си целия необходим багаж в найлонов плик, без водата и сока за реанимация и нещата за бебето. На сутринта като ме свалиха за секциото ми взеха целия багаж с мен и го оставиха в стаята, в която мерят тоновете преди операцията. Докторката само ми каза най-отгоре да си сложа телефона. После го качиха багажа с мен в реанимация, бях на 3 етаж и акушерката поиска от мъжа ми водата и сока. През цялото време багажа беше с мен. Багажа за детето на мен ми казаха да го донесе таткото като ме настанят в стая. Така й направих Simple Smile

# 1 874
  • София
Криста89, честито! Живи и здрави и да се наслаждавате един на друг   bouquet
С две ръце препоръчвам д-р Киров - невероятне е! chilimura, аз се видях за пръв път с него 2 седмици преди термин и реално малко преди да родя.

Общи условия

Активация на акаунт