Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 326
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 2 055
Мартичка, благодаря ти за отговора! Simple Smile

Леле то колко неща станаха в този багаж и все нещо не достига  Shocked

Не се притеснявай, ако забравиш нещо ще ти го донесат после. Предполагам една камара хора го чакат това бебче и все ще има кой. Аз през час звънях да ми носят разни неща. Помпа, подплънки за кърмачки, крем за зърна, четка за коса и какво ли още не Simple Smile

# 2 056
Четка за коса !!!  Shocked  Laughing Laughing Не се бях сетила,мерси !

Ами да, то се е видяло, че ММ ще притичква Simple Smile)) Дано само първия багаж за родилното(секцио) да ми е налице, че там вече по-сложно.

# 2 057
Здравейте,

Отдавна следя темата тъй като се колебая къде да раждам. Дотук съм ограничила избора м/у ТК и Надежда. Идеята е да раждам с избор на екип, отделна зала с присъствие на бащата и ако има места да съм в самостоятелна стая след това.

Като цяло искам в болницата да имам възможност бебето да е с мен непрекъснато (включително и нощем, поради тази причина Шейново отпадна), да имам възможност на посещения от страна на бащата, но по възможност и други и той да може спокойно да прекарва време с нас  и не на последно място да получа раждане с достатъчно уважение към мен (не искам процедури без медицинска необходимост, пришпорване, но не искам и лошо отношение).

Знам, че последното зависи най-вече от лекаря, това ще го обсъждам с нея и в в крайна сметка ще натежи в избора. Но за другите две, исках да питам доколко са възможни. Бях на деня на отворените врати, оттам останах с впечатление, че сравнително няма проблем. Но има неща, които не разбрах:

1. Кога ни дават бебетата след раждането. На отворените врати останах с впечатление, че е малко въпрос на договорка. Възможно ли е бебето да остане с мен и бащата двата часа след раждането, докато ме наблюдават и после кога бих си го получила?

2. Доколкото разбирам от горните постове няма проблем с посещенията в т.нар. ВИП стаи, има пропуск за придружител и той се ползва спокойно. Това заплаща ли се допълнително? И най-вече, според вас има ли достатъчно места във ВИП стаите, т.е. има ли опасност изведнъж да няма места нито в индивидуалните нито в двойните? (Като бях на отворените врати, почти цялото отделение беше празно, но предполагам невинаги е така).

3. Като цяло какво е отношението в болницата? Знам, че това е доста субективно, но какво ви е дразнило, какво ви е допаднало?

Май стана дългичко

# 2 058
1. След секцио ми дадоха бебето веднага щом ме изкараха от реанимацията и се настаних в стаята. След естествено раждане не знам как е. Някой наскоро беше споделил, че във ВИП-родилната зала бебето е било при тях през 2-часовия период на наблюдение.

2. ВИП стаята се заплаща допълнително, на страницата на ТК има цени. Има достатъчно ВИП-ове, дори да има бейби-бум и да са заети - ще те сложат в нормална стая и при първа възможност ще те преместят.

3. Щом ще си с екип, притесненията за по време на раждането отпадат. Персоналът, който се занимава с родилките след това като цяло е ОК... Педиатрите са кошмарни като отношение, но то май на доста места е така  Rolling Eyes

# 2 059
  • София
3. Като цяло какво е отношението в болницата? Знам, че това е доста субективно, но какво ви е дразнило, какво ви е допаднало?

Моите впечатления съм писала детайлно, обхващат някои от твоите притеснения. на 19 дек. се роди човечето ми. Както и много друг майки. Струва си прочитането на темата няколко месеца назад. Не всеки има желание отново и отново да се връща към по-неприятните си спомени...

# 2 060

Моите впечатления съм писала детайлно, обхващат някои от твоите притеснения. на 19 дек. се роди човечето ми. Както и много друг майки. Струва си прочитането на темата няколко месеца назад. Не всеки има желание отново и отново да се връща към по-неприятните си спомени...

Разбира се, аз уж съм я чела, ама забравям.

# 2 061
И аз запис тук, връщам се назад да чета Simple Smile Няма да чета само старите теми, надявам се тук да се съдръжа актуалната информация.

За сега имам идея за др Киров, но т.к. има много време, за момента само ще се информирам.

# 2 062

Май стана дългичко
Аз отидох да раждам по ЗК, без избор на лекар и  без ВИП преди 5 години.
Не мога да се оплача от отношението. Да, никой не е седял да ме държи за ръка и да ме пита всеки 5 минути как съм точно и колко точно ме боли, но пък и аз не смятам че така трябва да се случва. Направиха ми секцио по спешност и единственият ми неприятен спомен е че лежейки вече не знам кой пореден час в предродилна на окситоцин, попитах един минаващ док дали евентуално не може да се помисли за секцио и той ми отговори " като минеш през касата и ми донесеш касов бон за платени 1500 лева, тогава ще почвам да мисля". Кривичко ми стана, при все че 2-3 часа по-късно ме оперираха, но това беше всичко като по- неприятно усещане.
Другото е че наистина педиатрите и неонтолозите не те изслушват както би ти се искало нито пък ти отговарят с вниманието което смяташ че ти и бебето ти заслужавате. Тук също има 2 страни монетата. Ако има нещо, те ще ти кажат. Ако нищо не ти казват, значи всичко е наред. Франсетата казват: Няма новини, значи добри новини
Аз отново ще раждам там и отново без избор на екип, този път секцио с медицински показатели

# 2 063
Благодаря ви.

# 2 064
Аз пък бях с избор на екип и също никой не ми е държал ръката, нито ме е питал къде и колко ме боли през пет минути. И въобще, едва ли някой прави избор на екип с тази идея. Хората имат различни причини да искат точно определен лекар; не мисля, че саркастичното отношение е уместно.

# 2 065
Аз пък бях с избор на екип и също никой не ми е държал ръката, нито ме е питал къде и колко ме боли през пет минути. И въобще, едва ли някой прави избор на екип с тази идея. Хората имат различни причини да искат точно определен лекар; не мисля, че саркастичното отношение е уместно.
Лежах в предродилна много часове наред (тамън около 10) и си имам лични впечатления.
Изказването е образно, а не буквално и не е нужно да го взимаш на нож. Всеки си ги прави нещата според собствените си причини както си прецени и конкретно този тип теми в никакъв случай не би следвало да бъдат място за заяждане

# 2 066
Не го взимам "на нож", но не ми е приятно да чета подмятания, че едва ли не изборът на лекар е някаква лиготия за кифли. Или както се изрази една дама по-рано, купували сме си бебетата. (Най-смешното беше, че същата тази и тя си "купи" бебето в крайна сметка.)

# 2 067
  • София
Не мисля, че изборът на екип е лиготия. Просто причините са различни наистина. Имам приятелки раждали в ТК и със избор и без.
Общо взето оплаквания от там съм чувала основно от педиатрите, не от родилното.

Аз споделих, че ще избирам екип поради лош опит в Майчин дом с изнудване за пари и предпочитам да съм си избрала поне на кого да ги дам и да е легално. А и лекарката която ми следи бременността изражда там.  Откровено в ТК не съм чувала за такива изцепки с изнудване за пари, но аз съм малко карък и не ми се рискува. Също така искам и упойка при нормално раждане (то за секциото е ясно), но се надявам на нормално Simple Smile

Нямам опит, но мисля, че и с екип да си ако не ги слушаш какво ти казват и не изпълняваш ще отнесеш хокане Simple Smile Все пак момента е такъв, че понякога се налага да ти се поскарат, за да се съвземеш и всичко да завърши щастливо. Това поне от истории, който съм чувала.

# 2 068
аз съм избора на екип когато е избран лекар когото познаваме и имаме причини точно той да ни изроди (каквито и да било). Но изпълнения от типа на : момичета дайте някой добър лекар за да си го избера за екип, защото иначе в държавната болница не знам какво ще ми причинят хич не ги уважавам...
Хората си вършат супер съвестно работата нито повече, нито по-малко. Вършат си работата.
Ето примерно аз не се следя при АГ което изражда, не познавам лично лекари в нито една болница и нямам причина да избирам ( разбирайте плащам) екип, за това и не го правя.

# 2 069
Здравейте, искам да попитам каква е цената за нормално раждане и някой може ли да ми даде линк към ценоразпис на ТК, защото никъде не намирам (имам в предвид, че не намирам цена за нормално раждане). Ще съм много благодарна, ако раждали там ми кажат приблизителна сума.  Simple Smile Hug

Общи условия

Активация на акаунт