Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 397
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 150
  • София
Раждах нормално със упойка. До преди упойката ми идваше да скоча през прозореца.....Simple Smile точно както го е писала Vili_R нямах пауза от контракции и само питах не съм ли готова с разкритието за упойка. Бяхме заедно с друго момиче и се гърчехме и само се молехме да ни я слагат вече. Случихме се и двете при една лекарка с избор на екип _Богданова. След упойката просто бях друг човек. За секунди подейства и болката спря. Не спрях да благодаря на анестеоложката и на този който е измислил упойката Simple Smile Толкова бях щастлива, можех да се шегувам си говоря, даже ми казаха и да спя ако искам докато докарам до 10см, но за мен беше абсурд това - такъв адреналин. Реално имах някакво усещане все пак кога е пика на контракцията, но и Богданова следеше и ми казваше, кога да напъвам. Естествено имах много шевове, че бебо се оказа големичък, аз първо раждане с доста тясно влагалище. Като ме пусна упойката имаше много болка, но то от нея избягване няма. Все пак просто контракциите не бяха това което очаквах. Аз уж здържам на болка, имам болезнен цикъл и един аборт в 14 г.с. след който ми сложиха система окситоцин и имах болки......мислех че нещата ще са подобни.......но......................това беше нещо неописуемо .....още първата контракция ме тресна като чук в главата......нямах леки контракции на много време...директно силни на 7мин, на 4 мин и след всяка тичах по голяма нужда. Сега ми е смешно, но тогава хич не ми беше и като си помисля, че ММ ми казваше ако се случи да раждам докато е на работа да си викна такси Simple Smile аз не можех да говоря като почнеше контракцията...как щях да викам такси и да се кача в него и да ме е страх да не ми изтекат водите....добре че вечерта започна.

Да вметна, че при всяка жена е различно Simple Smile да не се ошашка някой сега.....свалям шапка на раждалите без упойка.....просто не знам и не ми го побира акъла как са успели.....не знам просто ...пак бих избрала упойката..

# 3 151
Здравейте, аз разбрах долу - горе какво се изисква като багаж за постъпване, обаче не успях да разбера за самото бебе какви неща се изискват, дрешки някакви,пелени за повиване,памперсите дали да са на определена марка и съответно какъв размер,шишета,залъгалки и т.н.......

# 3 152
Благодаря ти Vili.Четох предишните ти публикации,че раждам при същата лекарка и за това твоите думи много ме успокоиха.На мен ще ми е второ раждане,като първото беше без упойка и с множество разкъсвания и накрая епизоптомия.Зашиха ме и без упойка Confused Затова ти ми вдъхна голямо успокоение,че съм направила правилен избор Peace
Много се радвам, че съм те успокоила  Hug! Наистина не се притеснявай! Всичко ще е наред. Просто в днешно време, при наличието на упойки, ми се струва безсмислено да си причиняваме такива болки и стрес при раждането. Нещата могат да бъдат доста по-спокойни и безболезнени. Богданова е страхотен професионалист и ще си в най-добрите ръце! Успех и леко раждане от мен  bouquet!
Здравейте, аз разбрах долу - горе какво се изисква като багаж за постъпване, обаче не успях да разбера за самото бебе какви неща се изискват, дрешки някакви,пелени за повиване,памперсите дали да са на определена марка и съответно какъв размер,шишета,залъгалки и т.н.......
За бебето ти трябват само памперси /1 ръзмер, ако бебчето не е много едро/ и мокри кърпички, без изискване за марка и за двете. Това е задължителното нещо, което ще ти искат за бебето. Аз бих препоръчала да си приготвиш и тънка шапчица и ръкавички за бебчо, тъй като е добре да му сложиш шапчица на главичката след като го къпят. Моят дребният се беше доста издраскал, докато ми го донесат и му сложа ръкавички. Можеш да си вземеш ако искаш и залъгалка. Шишета не ти трябват.

# 3 153
Благодаря Vili ! Аз се следя при Богданова и мисля да я избера и за раждането. А дали ти дават напътствия относно кърменето,че ще ми е за първи път и не знам дали ще се справя,пък и не знам дали ще имам с какво да го храня, та за това се чудя за шишетата. А някакви масла/лосиони за след баня и шампоани за бебето искат ли ?

# 3 154
Шишета си имат там, ако се наложи, няма нужда да си носиш шишета. На мен ми предложиха помощ за кърменето поне два пъти, но нямах нужда, така че не знам в какво се изразява.

Не искат шампоани и масла.

# 3 155
За кърменето - аз съм много благодарна на майката, която беше с мен в стаята. Тя ми помогна много с напътствия. Аз се бях ошашкала доста и не знаех как да хвана бебчето, как да го сложа, какво да правя. Оценявам като моя грешка това, че не потърсих повече информация за кърменето още преди да родя, за да не ми е толкова странно и непознато. Сега имаш време, за това наблегни на статии, видео материали и каквото ти изпадне. В голям плюс ще ти е. Иначе, при мен дойде някаква от персонала там и уж щеше да ми показва, ама нищо не разбрах от нея. Доста се измъчихме първата вечер, докато се напаснем с малкия и се научим как да става тази гимнастика Simple Smile. Не се отказвай, а бъди настоятелна,без да се шашкаш и вкарваш във филми. Ще стане! После нещата ще потръгнат Wink.

# 3 156
  • София
За тези, които ще раждат естествено е важно да си носят шоколад и вода! Аз не си носех и поради ниския хемоглобин, който имах ми причерняваше и ми се виеше свят. Въобще не успях да стигна до бебетата и да си взема моето веднага след раждането, както се бях пазарила, докато ме шиеха. Родих в 22.50, към 2ч. сутринта ме приведоха в стаята и чак тогава дежурната сестра ме пита, къде ми е шоколада.  За следващия път ще знам! Иначе ако си настоятелна, ще може да си вземеш бебето веднага след като те качат в стаята!

# 3 157
  • Благоевград
Аз пак да кажа колко невероятен човек е д-р Киров. Преди 8 месеца раждах при него, във ваната, без абокати, без обезболяващи, след като започна да ме напъва, той каза да поизчакам още малко, тук беше ключовият момент, за да не се разкъсам. След раждането веднага започнах да взимам arnika montana 9ch , 4 приема по 3 гранули през 15 минути, после на всеки 2 часа, през следващите дни 2-3 приема по 3 гранули. Възстанових се буквално за часове, на визитацията дори се чудеха как е възможно това, естествено не им казах моята малка тайна, че лекарите не обичат хомеопатията. Имаше две жени в стаята, които бяха раждали с упойки, милите, разцепиха се да повръщат и да се превиват от болки, та според мен, упойката е нож с две остриета, обезболява те по време на раждането, но после ти го връща тройно. Леко раждане на всички, на които им предстои!

# 3 158
пРИВЕТ отново ! Влизам рядко , че бебенцето все иска да се гушкаме, но като цяло освен АБ няма май за какво толкова да се внимава, ама те ги слагат за щяло и не щяло и дори не винаги питат. Относно изписването са толкова груби като попиташ не може ли да ви изпишат по- рано, че се съмнявам в това, че биха разрешили току така. Поне нео- то, в отделението в което лежим- изписват с подпис, една майка имаше АБ- за нея, казаха й,че не е редно, но ако бебето е изписано и нея ще предложат, но ще подпише документи. Малко се притесняват, то е нормално де, докато детските лекари просто се чудят какво да измислят за да задържат повече, при моето дете уж завишени някакви стойности в урината, които не се знае въобще на какво основание са изследвали, като исках инфо от документите- стреснах много докторката, която каза да не казвам,че тя ми е дала тия сведения...
Аз мога да кажа прекрасни думи за моя лекар- Константин Петров, но май вече го направих. Горещо го препоръчвам, най- съвестния лекар, който съм срещала. И щом човек е готов да се отдаде така на пациент от който не взема пари, смятам че е прекрасен и като човек.

# 3 159
Привет на всички ! Искам да изкажа моята благодарност и да препоръчам на всички Др.Константин Петров-  преди 2 месеца родих при него. Въпросният ден трябваше да отида и да си платя за избор на екип за друг лекар,но бебо реши да се появи поорано. Така попаднах в смяната на Др.Петров. Бях с високи левкоцити,главичката не беше застанала подходящо за нормално раждане и така се стигна до секцио. Много бързо се възстанових,а сега 2 месеца по-късно няма и следа нито от белег,нито от нищо.Имам познат,който е пластичен хирург и каза,че много рядко вижда толкова перфектно направен шев.Както споменах по-горе,аз не бях платила на доктора,но той не ме остави до последния ден в който бях в болницата.Всеки ден идваше да ме вижда,сменяваше ми той превръзката,а накрая даже каза че той ще ми свали и конците след определеното време. Това е един много отдаден на професията си лекар. И ако знаете само какъв е забавен, не спираше да се шегува,да разказва смешни истории. За болницата също мога да кажа ,че бях приятно изненадана,защото много често минаваха да ни наблюдават акушерките,едната даже ми показа за кърменето и други неща.Ако имам и други деца,със сигурност ще родя в тази болница и при този лекар.

# 3 160
Здравейте, обмислям да раждам в ТК, тъй като лекарката, която ме следи и аз много харесвам работи там. Въпреки че аз със сигурност ще избера екип заради нея  много ме притесни това, което се пише, че ако си без избор на екип не слагат упойка, а аз държа на такава. Когато погледнах ценоразписа на сайта си обясних причината - никъде няма цена на упойка, което означава, че нямат основание да вземат парите на тези, които не са си избрали екип и не им се занимава безплатно. Доста недомислено от тяхна страна, не виждам смисъл никой да се мъчи. Това със сигурност щеше да ме откаже от тази болница, ако не си бях избрала лекар.

# 3 161
Привет на всички ! Искам да изкажа моята благодарност и да препоръчам на всички Др.Константин Петров-  преди 2 месеца родих при него. Въпросният ден трябваше да отида и да си платя за избор на екип за друг лекар,но бебо реши да се появи поорано. Така попаднах в смяната на Др.Петров. Бях с високи левкоцити,главичката не беше застанала подходящо за нормално раждане и така се стигна до секцио. Много бързо се възстанових,а сега 2 месеца по-късно няма и следа нито от белег,нито от нищо.Имам познат,който е пластичен хирург и каза,че много рядко вижда толкова перфектно направен шев.Както споменах по-горе,аз не бях платила на доктора,но той не ме остави до последния ден в който бях в болницата.Всеки ден идваше да ме вижда,сменяваше ми той превръзката,а накрая даже каза че той ще ми свали и конците след определеното време. Това е един много отдаден на професията си лекар. И ако знаете само какъв е забавен, не спираше да се шегува,да разказва смешни истории. За болницата също мога да кажа ,че бях приятно изненадана,защото много често минаваха да ни наблюдават акушерките,едната даже ми показа за кърменето и други неща.Ако имам и други деца,със сигурност ще родя в тази болница и при този лекар.
Подкрепям стократно почти всяка дума, не знам за секцио, но доктора е уникален и аз го писах по- горе това за него.  Има тема за него може и там да го похвалите.

# 3 162
Момичета,катетъра при секцио след упойката ли го слагат?И след операция слагат ли ти превръзка докато си в реанимацията през 24 часа.А след колко време ви раздвижиха?А таткото кога ще ме види след секцио-в реанимацията ще го пуснат ли?

# 3 163
На мен катетъра ми го сложиха след упойката, превръзка не са ни слагали, само лигнин. При мен се наложи да стана още вечерта, но другите жени ги вдигнаха на следващата сутрин.
Външни хора не пускат в реанимация, ММ ме видя след операцията в коридора, изкараха ме на носилката за 10-15 минути.

# 3 164
Момичета,катетъра при секцио след упойката ли го слагат?И след операция слагат ли ти превръзка докато си в реанимацията през 24 часа.А след колко време ви раздвижиха?А таткото кога ще ме види след секцио-в реанимацията ще го пуснат ли?

Може и да го пуснат, когато аз раждах, пуснаха бащите за няколко минутки в реанимация.

Общи условия

Активация на акаунт