точно както го е писала Vili_R нямах пауза от контракции и само питах не съм ли готова с разкритието за упойка. Бяхме заедно с друго момиче и се гърчехме и само се молехме да ни я слагат вече. Случихме се и двете при една лекарка с избор на екип _Богданова. След упойката просто бях друг човек. За секунди подейства и болката спря. Не спрях да благодаря на анестеоложката и на този който е измислил упойката
Толкова бях щастлива, можех да се шегувам си говоря, даже ми казаха и да спя ако искам докато докарам до 10см, но за мен беше абсурд това - такъв адреналин. Реално имах някакво усещане все пак кога е пика на контракцията, но и Богданова следеше и ми казваше, кога да напъвам. Естествено имах много шевове, че бебо се оказа големичък, аз първо раждане с доста тясно влагалище. Като ме пусна упойката имаше много болка, но то от нея избягване няма. Все пак просто контракциите не бяха това което очаквах. Аз уж здържам на болка, имам болезнен цикъл и един аборт в 14 г.с. след който ми сложиха система окситоцин и имах болки......мислех че нещата ще са подобни.......но......................това беше нещо неописуемо .....още първата контракция ме тресна като чук в главата......нямах леки контракции на много време...директно силни на 7мин, на 4 мин и след всяка тичах по голяма нужда. Сега ми е смешно, но тогава хич не ми беше и като си помисля, че ММ ми казваше ако се случи да раждам докато е на работа да си викна такси
аз не можех да говоря като почнеше контракцията...как щях да викам такси и да се кача в него и да ме е страх да не ми изтекат водите....добре че вечерта започна. Да вметна, че при всяка жена е различно
да не се ошашка някой сега.....свалям шапка на раждалите без упойка.....просто не знам и не ми го побира акъла как са успели.....не знам просто ...пак бих избрала упойката.. 
! Наистина не се притеснявай! Всичко ще е наред. Просто в днешно време, при наличието на упойки, ми се струва безсмислено да си причиняваме такива болки и стрес при раждането. Нещата могат да бъдат доста по-спокойни и безболезнени. Богданова е страхотен професионалист и ще си в най-добрите ръце! Успех и леко раждане от мен
!
.