Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 599
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 960
skrech да каза ми го човек който работи в болницата..просто стандартната процедура си е след секцио да си седиш 24 часа в реанимация без бебе и да почиваш..ако се разбереш с доктора ти да те свалят във вип стая или апартамент някой трябва да те гледа има-кървене, раздвижване, обезболяване и не могат да те свалят просто в някоя стая и да те зарежат така.

За бебчето мисля че не трябва много много да се настройваме, а да видим каква ще е ситуацията. Аз също искам детето да си  при мен, но ако не се чувствам добре, ако има усложнения мисля че не трябва на всяка цена да държа да е при мен. Все пак ако не мога да се справя с  грижите за него може да му навредя поече отколкото да му помогна. Не съм от тези майки които искат да си почиват, но и не мисля че всичко трябва да е на всяка цена.

# 961
Мисля,че дойде време да се запиша и аз в тази тема. Живот и здраве ще раждам там началото на Ноември.Малкия човек в мен е ин витро,лекаря които прави процедурата и ме следи през цялата бременност работи в родилното отделение на ТК.И сега съм в голяма чуденка дали да платя за избор на екип при него или да отида просто така. newsm78 Искрено се надявам раждането да е нормално и това,че е ин витро да не е предпоставка лекарите да искат да е секцио.

# 962
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
По принцип го използват като предпоставка за секцио.
Има едно понятие (което предизвиква спорове и емоции) - "ценен плод",
а много лекари считат (това също предизвиква спорове и емоции),
че раждането със секцио е по безрисково за бебенцето, което е заченато не без проблеми,
и се счита, че е добре появата му на белия свят да е улеснена и възможно най-безопасна.
Предполагам, че съобразно обстоятелствата ще можеш да избереш по какъв начин да се случат нещата.

# 963
  • София
Момичета, имам въпрос - дано родилите мами все още да четат тук  Simple Smile Аз трябва да вляза в патологията на ТК 10 дни преди термин за проследяване. Въпросът ми е имате ли впечатления как се решава кога да стане секциото? Не бих искала да вадят бебчо преждевременно. И без друго е по-дребен, а и имам вътрешното чувство, че е рано.

# 964
Момичета, имам въпрос - дано родилите мами все още да четат тук  Simple Smile Аз трябва да вляза в патологията на ТК 10 дни преди термин за проследяване. Въпросът ми е имате ли впечатления как се решава кога да стане секциото? Не бих искала да вадят бебчо преждевременно. И без друго е по-дребен, а и имам вътрешното чувство, че е рано.

Доколкото имам наблюдения, се решава на момента или "от днес за утре" според състоянието на плацентата, водите, активността на бебето и записа на тоновете.

# 965
Мен ме приеха на 26.07 и дата на секциото ми беше 02.08.

# 966
  • UK
И какво, през това време се стои в болницата ли? Нещо не схванах. В много болници приемат известно време преди термин, правят всички изследвания, тестове за упойки, консултации с анестезиолог, насрочват дата за секцио, пускат те и като му дойде времето отиваш на датата сутрин рано с багажа. Тук не е ли така?

# 967
dejie така е и в ТК, аз днес бях на кръвни, оформяне на документи, тестъване и тн. а секциото ми е другата седмица и ще си вляза в болницата на датата. Предполагам, че Котката Марта има предвид когато е с проследяване за няколко дни преди раждането, че влизаш по-рано и си те следят там и решават на място кога ще бъде раждането.

# 968
  • UK
Ясно, има случаи, които трябва да се наблюдават. И колко дни по-рано ти назначиха секциото, гледам, че си в 37-ма седм., 2 седмици преди термин, така ли?

# 969
  • София
Не,това е в случая че родилката ще е без избор на екип и секцио по медицински причини. За да не плати нищо се налага да постои там известно време...да си мине пътеката.

dejie ако си с избор на екип го назначават 2 седмици преди термин/обикновено/но може и друга да е,ако си без избор-влизаш коагто ти кажат и чакаш...когато...

Когато раждах 2011г. месец някъде преди термина  направихме всичко-беседа с анестезиолог, тест за упойки и антибиотици,среща с Оператора, избиране на дата за секцио, само изследванията и интерниста минах около 10тина дни преди събитието.
Трябваше да отида сутринта на самата дата за секцио.

# 970
  • UK
Не,това е в случая че родилката ще е без избор на екип и секцио по медицински причини. За да не плати нищо се налага да постои там известно време.

dejie ако си с избор на екип го назначават 2 седмици преди термин,ако си без избор-влизаш коагто ти кажат и чакаш...когато...
Аааа, как така, много криво така, отиваш и когато успеят да те сместят измежду платените, тогава, така ли? Не се планират пак предварително тези, които ще са с планово секцио?  Shocked   

# 971
  • София
Не,това е в случая че родилката ще е без избор на екип и секцио по медицински причини. За да не плати нищо се налага да постои там известно време.

dejie ако си с избор на екип го назначават 2 седмици преди термин,ако си без избор-влизаш коагто ти кажат и чакаш...когато...
Аааа, как така, много криво така, отиваш и когато успеят да те сместят измежду платените, тогава, така ли? Не се планират пак предварително тези, които ще са с планово секцио?  Shocked   
Имаше една дама в реанимация точно така-10-тина дни полежала в Патология и я резнали,без избор на екип, после в реанимация никой лекар не дойде да я види, за нея нямаше и система окситоцин.Казвам само каквото аз видях и разбрах.

# 972
  • UK
Разбирам. Как пък няма да си отлежа 15 дни в болницата за едно раждане. Моля, ако има в темата наскоро раждали секцио без екип да споделят как е било при тях.

# 973
Разбирам. Как пък няма да си отлежа 15 дни в болницата за едно раждане. Моля, ако има в темата наскоро раждали секцио без екип да споделят как е било при тях.

Приеха ме седмица преди термин. На четвъртия ден ме резнаха. Можеше и на третия ден, но беше абсолютна лудница и остана за следващия, когато пък беше пълно спокйствие.
Секцио, без избор на екип. Както се отчетох вече - изключително доволна съм!
Според мен единствената разлика между с/без избор на екип е, че в случая С избор на екип доктора ти приказва куп излишни приказки. Ако си с първо раждане - разбирам, но с второ, по вече утъпкания път... абсолютно ненужно да плащаш за приказки.
Първото си дете родих там с избор на екип, сега без - разлика не видях.
Разбира се, че ще дойдат да те видят и в реанимация, и в стаята, след като си родила. Нали има визитации?! И обезболяващи дават и системи пускат, всичко си е по каналния ред. Нищо повече, нищо по-малко.
С избор на екип си избираш и дата. Без избор - планират те между спешни и вече планирани операции.

# 974
Ама пък 950 лв., само за да си избереш дата....

Общи условия

Активация на акаунт