Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 596
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 975
А можете ли да ми кажете някаква актуална информация за условията за раждане в Тина Киркова. Работи ли по здравна каза? С първата си бременност често си лежах там по ред причини, но в крайна сметка не раждах там. Сега се каня там до родя живот и здраве, защото докторът, който ми следи бременността, е в частен кабинет и не изражда.
Имате ли актуална информация каква е цената за секцио и страничните разходи?

Благодаря много предварително на всички!

# 976
Разбира се, че работят по ЗК, все пак са държавна болница. Simple Smile Ето това е списък на услугите, които НЕ се поемат от Касата: http://www.1agb.com/vip.html

# 977
  • UK
Не ми е за датата, и предния път не съм плащала екип и не съм избирала дата, те ми казаха кога ще направят секциото и щях да си отида на нея, ако не беше тръгнало раждането по-рано. Не съм стояла 1-2 седмици в болницата, докато им излезе дупка в графика. И четири дни да си престоя само преди операцията, като сложа още пет след раждането, пак стават близо 10-на дни. Аз имам и друго дете все пак, за което трябва да мисля. 
Ама пък 950 лв., само за да си избереш дата....
Нали се сещаш, по-скоро ще сменя болницата, отколкото да дам 950 лв. за да ми назначат дата.

# 978

Ама пък 950 лв., само за да си избереш дата....
Нали се сещаш, по-скоро ще сменя болницата, отколкото да дам 950 лв. за да ми назначат дата.

Да бе, това е ясно, и аз съм изненадана, че такава е процедурата при тях...

# 979
  • UK
Встрани от темата, само вмятам, че останах приятно изненадана днес да прочета в темата за Втора градска (там раждах първия път), че са забранили даването на вода на бебета по време на престоя им в болницата и са забранили даването на АМ без преглед и задължително препоръка от лекаря.  Simple Smile Може би в крайна сметка пак ще отида там, така както върви.

# 980
  • София
Встрани от темата, само вмятам, че останах приятно изненадана днес да прочета в темата за Втора градска (там раждах първия път), че са забранили даването на вода на бебета по време на престоя им в болницата и са забранили даването на АМ без преглед и задължително препоръка от лекаря.  Simple Smile Може би в крайна сметка пак ще отида там, така както върви.

Чудно ми е дали това е по-важно от лекарския персонал  newsm78 Във втора градска не бих раждала за нищо на света  Wink

# 981
  • UK
Не съм казала такова нещо, споменах го по съвсем друг повод, защото знам, че има момичета, за които кърменето е важно и тези неща също са важни. А какво му е на лекарския персонал? Аз съм много доволна от първото си раждане там, докато в ТК сериозно ме е страх да отида да родя без избор. Обмислям я като вариант, защото акушер-гинекологът, при когото се следя, се премести от Втора в ТК, но така или иначе няма да го избирам и не знам дали си струва заради това да сменя болницата. Колебая се.
С предната си бременност лежах два пъти в ТК в патология и тогава и аз се зарекох, че няма да стъпя повече там за нищо на света. Тогава се насочих към Втора и ето сега пак за ТК мисля.  Rolling Eyes

# 982
  • София
dejie, ами изредила си какво се е променило във Втора градска и как може би в крайна сметка пак ще отидеш там, т.е. това са важните причини, които накланят везните, въпреки, че в ТК не дават на бебетата вода и АМ ако не се налага (без да е изписано от педиатър)  Wink
А лекарският персонал.. как да ти кажа... ами ако раждането върви нормално можеш и на полето да родиш. Колкото мои познати са раждали там все имат проблеми, породени от лекарско недоглеждане. Последната бяха забравили плацентарни части и за малко щяха да я изтърват. Бяха я изписали и тя е отишла почти колабирала след няколко дни. Изобщо не може да се сравнява голяма АГ клиника, с отделение в многопрофилна болница. Това в страни от темата, щото тя е за Тина Киркова все пак  Wink

# 983
  • UK
dejie, ами изредила си какво се е променило във Втора градска и как може би в крайна сметка пак ще отидеш там, т.е. това са важните причини, които накланят везните, въпреки, че в ТК не дават на бебетата вода и АМ ако не се налага (без да е изписано от педиатър)  Wink
Да, разбирам. Всъщност това вметнах между другото, но разбирам, че така е прозвучало. Всъщност везните много накланя това, че от предните постове разбрах, че ако не си платя, няма да ми назначат дата и час, а ще отлежавам дни и седмици в болницата в чакане да им се отвори дупка да ме сместят. И разбира се това, че моят опит и този на снаха ми и други познати е положителен във Втора. Следя двете теми от доста време и прави впечатление, че и за двете болници отзивите са предимно положителни, но в ТК масово (в темата) раждат с екип, а във Втора градска (в темата) масово без. Разбираш какво впечатление оставя това. Избирам в момента и затова постоянно правя паралели между двете, но си права, че не е за това темата, няма да спамя и да се обяснявам повече.

# 984
Не мисля че тези 950лв се дават, за да си избереш дата просто... Аз лично ги давам защото считам за абсурдно някой да ме наблюдава 9 месеца, да знае състоянието ми и това на детето и накрая да не родя с него, след като имам тази възможност. Имам пълно доверие на моята лекарка и щях да родя и на полето ако тя израждаше там(образно казано). За мен спокойствието по време на раждането, а и преди това е изключително важно, не мога си представя че през цялото време ще се чудя на какъв лекар ще попадна, дали ще е кадърен и тн. имайки предвид компетентността на някои лекари у нас..няма шанс Naughty
Това си е лично мое мнение разбира се иначе мисля, че не би трябвало да има разлика в отношението към родилките избрали и неизбрали екип.

# 985
  • UK
Абсолютно, но ето при мен как стоят нещата - аз съм раждала вече при един екип, доволна съм от него, друг ми е правил друга гинекологична операция, доволна съм и от него, познавам вече голяма част от лекарите в дадената болница от процедури и др. неща, следя се при трети лекар, който също работеше там, сега изведнъж се мести в ТК и аз трябва да реша дали да раждам при него в новата или да си остана при всички останали в старата болница. А с предната бременност гинекологът, който ме следеше, просто не израждаше и да искам, нямаше как да родя при него, въпреки че бях много доволна от него. Плюс това, като си минала веднъж през раждане без избор и видиш, че не е чак толкова страшно, получиш и внимание, и грижа, и разбереш, че повече хора си разбират от работата, отколкото ти си си мислил и че не всички са касапи, се замисляш. Имам време, но чуденето ми е голямо какво да правя.
Само за дата не бих платила и аз.  Naughty Ако опре до там, че трябва да платя само, за да не ме вържат в болницата 10 дни, вместо пет, ще отида, където съм родила преди и това е. Там плащаш, не плащаш, всички планови операции се планират.

# 986
  • София
dejie,  аз съм ражала в ТК по двата начина. Без избор и с избор  Wink С 8 г. разлика са децата ми, но не смятам, че това е повлияло относно избора ми как да родя. Мога да ти кажа какви са моите мотиви. И двете ми раждания бяха нормални, без усложнения. Първото с много намеси, упойка, епизиотомия, при дежурния екип. Второто без никаква странична намеса при д-р Киров  Heart Eyes И двете раждания пак бих повторила по същия начин. Е, при д-р Киров бих родила 100 пъти  Laughing Но опредлено при първо раждане не бих спестила упойката. Моите бебета и двете се родиха по 3,900 кг.
Сега... мотивите ми. Първият път в болницата нямаше официален избор на екип. Отделно ние нямахме финансова възможност да платим, а под масата да даваме пари е под достойнството ни и не го правим. Отидох при деж. екип. Всички се държаха чудесно, бяха внимателни, свършиха си перфектно работата. Бях на 2 етаж (тогава на 5-ти не знам дали имаше двойни стаи, май имаше само единичен ВИп). Акушерките там (след раждането) никога не са се държали мило  Wink

Втория път... голямо чудене, голямо нещо и голямо шубе  Twisted Evil Викам си, ми аз сега като карък мога да попадна на един-двама кофти доктори там. И така си избрах след препоръка д-р Киров. Сега, честно казано ако избора на екип по това време не беше 350 лв нямаше да избирам екип изобщо. Просто аз имах късмета да раждам в няколкото месеца с евтин екип.

Относно секциото нямам представа, но не съм убедена, че престоя преди секцио в патологията зависи от избора/ не избора на екип. Също така не мисля, че ако си без екип те "вмъкват" в графика. Като във всяка нормална болница операциите си се планират. Момичетата избират екип, защото смятат, че не е все едно кой ще те резне. Ако аз бях с планово секцио не съм сигурна дали не бих избирала екип задължително. Wink

Според мен правиш някакви изводи от прочетеното, които не са баш така  Peace

# 987
  • UK
Относно секциото нямам представа, но не съм убедена, че престоя преди секцио в патологията зависи от избора/ не избора на екип. Също така не мисля, че ако си без екип те "вмъкват" в графика. Като във всяка нормална болница операциите си се планират. Момичетата избират екип, защото смятат, че не е все едно кой ще те резне. Ако аз бях с планово секцио не съм сигурна дали не бих избирала екип задължително. Wink

Според мен правиш някакви изводи от прочетеното, които не са баш така  Peace
Не споря, аз още не съм започнала с изводите, само си разсъждавам и коментирам, засега събирам мнения само от пишещите тук, тепърва ще разпитам как стоят нещата и следящият ме, и в самата болница, като наближи времето. Затова засега помолих и още разчитам на момичета, които са минали по този път да споделят как е било при тях. Но виждам, че трудно ще намеря в темата раждали планово секцио без екип.  Laughing  Засега, да права си, по-достоверна информация от извън форума, засега нямам и няма как да вадя заключения само на база две мнения тук. А и още не съм решила дали да не платя за екип, и този вариант не съм го отхвърлила, но искам да е обосновано решението, не просто продиктувано от страх, който и да платя, пак ще го има, винаги може да се случи нещо лошо. Ето Алексче , например, си има нейните основания и изисквания и щом държи на тях, ще плати, аз засега нямам. Аз например, относно стаите, държа да не съм сама в стая, а да има и друга родилка с мен.  Simple Smile

# 988
  • София
Ами, виж, защо не питаш своят лекар? Освен това със сигурност има значение дали е първо или ресекцио. Ако им мед. причина за първото секцио най-нормалното нещо е да те наблюдават известно време в болница, така че не виждам защо да не поседиш 10 дни там  Wink Следят се тонове, контракции и пр. Аз не съм специалист, но може да има доста прични да поседиш в патологията по мед. причини. Все пак секцио не се назначава току-така, трябва да си има приина. Това са моите разсъждения, а ти можеш да питаш в болницата.

Обосноваване за избора не екип може да бъде само едно нещо  Wink "Искам да родя при този лекар!"  Grinning

# 989
Обосноваване за избора не екип може да бъде само едно нещо  Wink "Искам да родя при този лекар!"  Grinning

В ТК специално основанието може и да е, че искаш бащата да присъства на раждането - такива са условията на болницата. Но, иначе, да, искам да родя при д-р Киров, затова най-вече избирам екип.

Общи условия

Активация на акаунт