Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 585
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 990
  • UK
Ако има причини за наблюдение и повишено внимание, няма да откажа да вляза и да стоя колкото трябва, нищо не се знае дотогава. Засега единствената причина е, че първото ми раждане преди две години е секцио, дори не знам дали е основателна причина, но засега според моят лекар задължително трябва да е пак секцио. Ето при Алексче не е задъжително, зависи и от лекар и от много други неща, общо състояние и т.н.  Simple Smile
Аз за момента не държа да родя при конкретен лекар, защото нямам причина да държа на такъв, раждала съм само при един, когото не съм избирала и тогава, всичк е минало добре, но това достатъчно ли е да искам задължително да съм пак при него? Както и да искам да родя при този, който ме следи, при положение, че при него не съм раждала въобще досега Simple Smile Състоянието ми не е специално, за да кажа, че той е наясно повече от други и трябва да ме е следил досега той, за да мине раждането както трябва. Дадох за пример точно Алексче, защото тя има конкретна причина да иска да роди при този лекар, той и предлага нещо, което други не биха, това е обоснован избор и според мен.

# 991
  • София
Алексче ще чакам да разкажеш за своето раждане при д-р Киров  Hug

# 992
  • София
Обосноваване за избора не екип може да бъде само едно нещо  Wink "Искам да родя при този лекар!"  Grinning

В ТК специално основанието може и да е, че искаш бащата да присъства на раждането - такива са условията на болницата. Но, иначе, да, искам да родя при д-р Киров, затова най-вече избирам екип.

Алексче, мисля, че не беше необходимо да изреждам всички основания, на всяка страница се коментира, че ако искаш вип зала трявба да избираш екип, ако искаш таткото, тарбва вип зала и респ. екип  Wink Има със сигурност болници където може да родиш с таткото и без избор на екип. И пак да ти излезе толкова като пари. И все пак водещото при повечето жени в избора е лекар, а не таткото.

dejie, аз вече се обърках дали искаш или не искаш екип в ТК  newsm78
Цитат
следя се при трети лекар, който също работеше там, сега изведнъж се мести в ТК и аз трябва да реша дали да раждам при него в новата или да си остана при всички останали в старата болница.

Но няма значение всъщност, ти си знаеш най-добре.
Леко раждане на всички мами! Hug

# 993
Аз за друга държавна софийска болница, където присъствието на бащата да е обвързано с избор на екип, не съм чула, но може пък и да има.
В "Тина Киркова" отивам само и единствено заради лекаря, и като съм се хванала на хорото, ще играя по свирката, но това не значи, че трябва да съм възхитена от останалото. Да не казвам, че самият лекар се срамува заради цените на т.нар. "ВИП" услуги. Както и да е.

# 994
  • UK
dejie, аз вече се обърках дали искаш или не искаш екип в ТК  newsm78
Как няма да се объркаш, като аз не съм решила.  Simple Smile
Засега моят лекар знае, че вероятно няма да го избирам, така мислех в началото на бременността, но това не пречи да родя в болницата, в която той работи, и да разчитам на него в случай на нужда. От опита си в ТК знам, че има голямо значение дали следящият ми лекар е вътрешен или не. А до края на бременността, според развоя й, ще реша дали искам да избера точно него или някой друг конкретен или да родя при случаен, нали точно това обсъждаме сега, затова суча темата натам, за да ми помогнете да реша докато наближи раждането. Първо в коя болница и после ако е в ТК дали да е с екип или не. Simple Smile  

# 995
  • София
Аз за друга държавна софийска болница, където присъствието на бащата да е обвързано с избор на екип, не съм чула, но може пък и да има.

Знаех си, че пак ще дъвчем едно и също  Outta Joint

dejie, дано да е полезна дискусията за теб!  Hug

# 996
  • UK
Много, благодаря на всички за подробните обяснения и разяснения.

# 997
 Във всички теми за болници се "дъвчат" едни и същи неща, няма как.

# 998
dejie  аз съм без избор на екип планово секцио по мед. причини. Влезнах по рано за наблюдение, а не само за да си чакам датата. А и другото казаха ми, че за да не плащам изследванията трябва също дам съм там.

# 999
  • UK
Ясно, благодаря. Аз също за първото секцио влязох две-три седмици преди термин за една вечер, за да направят всички изследвания, обясниха ми, че трябва да съм хоспитализирана, за да минат по ЗК. После ме пуснаха и трябваше да отида на датата.
А датата насрочена ли ти беше предварително или до последно не знаеше, кога ще те оперират?

# 1 000
...После ме пуснаха и трябваше да отида на датата...
Принципно и без избор на екип е възможно това, НО - когато си настанена в болницата те носят отговорност за тебе! => няма да те пуснат Wink
Аз стоях 3 дни, не е много, пък и приятно си изкарах Simple Smile

# 1 001
  • UK
Всъщност и официално престоят ми беше една нощувка, не е било на хартия да се водя хоспитализирана, а те на своя глава да ме пуснат да си отида вкъщи. И изследванията ги правиха както казах 2-3 седмици по-рано, защото винаги има шанс да тръгне бебето само с родилни контракции, да се наложи спешно да ме оперират и те искат да са подготвени, да не се прави всичко в последния момент като така и така е ясно от самото начало, че ще е секцио.
Но три дни не е толкова много, преживяват се.

# 1 002
Датата ми я казаха 2 3 дни след като влезнах в болницата и горе долу часът се знаеше. Но в деня нещата се разбъркаха защото дойдоха 2 спешни за секцио и трябваше аз да ги изчакам. Та нещата се отложиха с 4 -5 часа.

# 1 003
Още един въпрос: ако си носи човек помпа за кърма, има ли къде да я стерилизират, или нямат такава практика?

# 1 004
  • София
Алексче аз си носех,но не давах онова което цедях на бебето, не съм я стерилизирала там,използвах за стимулция...никой и не ми е казвал да може да ми я стерилизират там,но виж,може да си носиш за суха стерилизация и самичка ти да си я правиш в стаята. Peace

Общи условия

Активация на акаунт