Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 258
  • 3 655
  •   2
Отговори
# 2 025
# 2 026
  • Sofiq, Bulgaria
Май беше коментирано някъде,но не помня за коя болница и за това питам пак:
Бебетата с дрешки от болницата ли ги обличат докато са там Simple Smile
в ТК, да. Аз като раждах там преди 5 години, бяха с нещо като камизолка отгоре и едни такива повити надолу.. Сега лятото ;оже би няма да са със същите премени newsm78
Мерси Джинджи Hug
Благодаря,че се бях замислила че нищо не съм купила за болницата и да не ми е голо детето   Laughing

# 2 027
Здравейте! Да ви попитам за записа на тоновете в 103 кабинет ли става? До колкото разбирам не трябва предварително записване на час, а направо отивам, минавам през регистратурата и казвам за запис на тонове....правилно?
Приготвила съм си багажа за болницата, но да ви питам все пак това ли е всичко - Нощница, халат, хавлия, джапанки, гащи, превръзки, памперси и документи. Това ли е всичко което ми трябва за прием?

# 2 028
И лятото са облечени пак така, но понякога с гащеризончета, вместо повити.

Към багажа - тоалетна хартия, мокри кърпи (от детско искат един голям пакет + за теб и детето), зарядно за телефон. След това ще ти трябват и сапун, прибори, чаша, четка и паста за зъби и т.н., но тях може след раждането да ти донесат...

За записа - мисля, че не беше в 103-ти, отиваше се на другата регистратура и оттам те пращат към кабинета.

# 2 029
  • София
Към момичетата, които ще раждат секцио: сега се сетих за още нещо - ще ви трябват две вод Naughtyоустойчиви лепенки за операцията. Миналата година не се поемаха от болницата, трябва вие да си ги купите. Повечето лекари препоръчват тези на 3М (има ги в аптеката срещу ТК). Първата ви слагат ден-два след операцията (след като са ви изкарали от реанимацията), втората - около изписването.
Тц.  Naughty
Не ти е актуална информацията. Blush
От тази година дават от болницата.  И аз си бях купила и ми останаха.
Освен това и при двете раждания ми ги сложиха още на операционната.

# 2 030
Защо толкова добри доктори напуснаха за последните месеци ТК? Какво става?

# 2 031
Защо толкова добри доктори напуснаха за последните месеци ТК? Какво става?

Новият директор Иван Костов не ги кефи Mr. Green

# 2 032
  • София
Отново започвам да следя темата за "новости".  Mr. Green Преди дни докторката ми преподписа договор за партньорство с болницата и изглежда отново ще се завърна в "добрата, стара ТК"...  Laughing

# 2 033
  • София
Момичета имам още време ама да попитам как се процедира с почерпките....знам, че то е индивидуално какво ще се занесе, но пък се чудя на кого точно от екипа и кога е най-удачното време и все пак какво обикновено се носи. Това при положение, че планирам да си платя за екип. Просто се чудя мъжа ми веднага след раждането ли или при изписване (но пък може да не са на смяна), на акушерките? Въобще ако ми дадете ясното ще съм благодарна т.к. това за мен е малко конфузно и не съм свикнала с такива неща.  newsm78 newsm78 newsm78

# 2 034
Тц.  Naughty
Не ти е актуална информацията. Blush
От тази година дават от болницата.  И аз си бях купила и ми останаха.
Освен това и при двете раждания ми ги сложиха още на операционната.

Яката работа!  Laughing Радвам се, че са се сетили...

На операционната и на мен ми всложиха миналата година, но после като трябваше да я сменят, ме караха да си купувам (не само мен, де).

# 2 035
Момичета имам още време ама да попитам как се процедира с почерпките....знам, че то е индивидуално какво ще се занесе, но пък се чудя на кого точно от екипа и кога е най-удачното време и все пак какво обикновено се носи. Това при положение, че планирам да си платя за екип. Просто се чудя мъжа ми веднага след раждането ли или при изписване (но пък може да не са на смяна), на акушерките? Въобще ако ми дадете ясното ще съм благодарна т.к. това за мен е малко конфузно и не съм свикнала с такива неща.  newsm78 newsm78 newsm78

Много е индивидуално и всеки сам си преценява, но ще ти кажа аз какво направих. (родих на 25.02.2014) Бях с избор на екип. на изписването, акушерките от детско дават на бащата бебчето и тогава им дадох на тях един плик с бонбони, уиски, кола, сок, ядки и сладки. Същият плик дадох и на акушерките, които се грижеха за мен в отделението. На лекаря ми бях направила пликче с уиски от онези с чашите в комплект, бонбони и ядки. Прецених, че не трябва повече, защото през бременността бях дала около 700лв за прегледи в частния кабинет, като отделно си ходех в ТК на консултации, но това ми беше условие за избора на екип.
Така процедирах аз, ти си прецени в твоя случай, но според мен не черпи преди изписването.

А забравих и пликчето за акушерките в реанимация, което мъжът ми занесе няколко часа след раждането. Кола, сок, бонбони и сладки от онези, в металните кутии.

# 2 036
Аз почерпих с бонбони акушерката на изписването. Друг не съм черпила.

# 2 037
  • София
Май беше коментирано някъде,но не помня за коя болница и за това питам пак:
Бебетата с дрешки от болницата ли ги обличат докато са там Simple Smile

Да, в Тина Киркова обличат бебетата с дрещки от тях. Не са много красиви,нооо няма друг вариант.

# 2 038
  • София
За "почерпката" процедирах така: Почуках на вратата, приеха ме "държавна поръчка" (без плащане за екип и екстри). Държах се съвсем човечно,  благодарих им за всичко и се прибрахме вкъщи.
 Аз лично имам виждане за "селско" изпълнение това да пълним лекарски кабинети с храни и напитки (освен в ситуации, като някогашната здравна помощ, където яйцата и картофите са били платежното средство). Изглежда и някои от лекарите също мислят така, след като при почерпката на един татко му казаха, че  бонбоните не им плащат месечните разходи (т.е. имат нужда от пари). Аз сметката съм си платила с данъците, благодарността съм си изказала, силно ги подкрепям и насърчавам да си търсят правата и адекватното заплащане от шефовете си. С две ръце съм ЗА по-добро заплащане.

# 2 039
За "почерпката" процедирах така: Почуках на вратата, приеха ме "държавна поръчка" (без плащане за екип и екстри). Държах се съвсем човечно,  благодарих им за всичко и се прибрахме вкъщи.
 Аз лично имам виждане за "селско" изпълнение това да пълним лекарски кабинети с храни и напитки (освен в ситуации, като някогашната здравна помощ, където яйцата и картофите са били платежното средство). Изглежда и някои от лекарите също мислят така, след като при почерпката на един татко му казаха, че  бонбоните не им плащат месечните разходи (т.е. имат нужда от пари). Аз сметката съм си платила с данъците, благодарността съм си изказала, силно ги подкрепям и насърчавам да си търсят правата и адекватното заплащане от шефовете си. С две ръце съм ЗА по-добро заплащане.
  202uu Все едно аз съм го писала това...
Нещата за консумация отдавна не са ценена разменна монета, а ако изям някой коментар по собствен адрес " ми аз тия бонбони ли да сложа за вечеря" ще ме хване физическата агресия.  #Cussing out
Първо на първо това им е работата, второ, в случай че не са направили нищо извън длъжностната им харектеристика за родилката или за бебето за какво ще ги черпаваме, трето непрекъснато са на смени различни екипи, кого и за какво конкретно ще черпиш в момента на изписване. Виж ако си имаш личен екип да пърха около теб, тогава е друго (имайки предвид обаче какви точно пари си им снесла за да го правят, аз лично не бих имала желание и по едно лукче да им дам). Освен това тая точно "селска" практика я има в БГ само- на даскала, на попа и на лекаря да му носиш. Пък и той да ти обяснява че кеш иска Laughing. Ако има за какво-да, ако просто са си свършили работата, без тия.
Първия път отидох по ЗК, направиха ми секцио по спешност, бях в " не ВИП" стая. Не платих една стотинка, хората се държаха съвсем човечно и аз възпитано поблагодарих на тръгване. Има се предвид че не са се престарали в обгрижването, не са ме научили да кърмя и въпреки секциото, детето е било непрекъснато при мен.
Твърдо съм убедена че нашите взаимоотношение се изчерпват с това

Общи условия

Активация на акаунт