Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 394
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 165
А дали ще ме приемат предишния ден при планирано секцио или на самия ден.И ако е предишния ден чантата от патология през операционната и до реанимация кой ми я носи.Знам,че станах досадна но сигурно ще забравя да питам лекарката половината неща.

# 3 166
Обичайно не се допускат външни лица в реанимацията (макар да се случват изключения). Таткото те вижда веднага след операцията и после чак като те преведат в твоята си стая.

За планово не знам кога приемат, но аз понеже от патологията отидох да раждам, споделям, че багажа си беше с мен през цялото време, т.е. сестрата, която ме свали в предродилна ми носеше сака, после си го придвижваха с мен по реанимации, стаи и т.н.

Стандартно престоят в реанимация е 24 ч., като по мое наблюдение раздвижването го правят в последния момент. Има май момичета, които ги раздвижват и по-рано, но зависи кой е на смяна и колко други занимавки си има  Rolling Eyes

# 3 167
  • София
Преди 3г. ни раздвижиха в последния момент преди превеждането в стая, но миналата година, насред лято и отпуски /т.е. недостиг на персонал/, една млада акушерка ни "даде зор" още на 6-тия час. Simple Smile По- рано е по- добре, струва ми се. Simple Smile

Днес ходих в ТК при моя близка приятелка. На първия етаж е ремонтирано, направо се изненадах като влязохме.  Peace Нагоре си е все същото...

Искам да кажа някоя добра дума за ДЕТСКО от нейно име. Бебето е с анемия и майчино- фетална инфекция и вече 4-ти ден в кувьоз. Ходи в 12:30ч. всеки ден да го види и да получи сведения за състоянието му. С изключение на днешната дръпната докторка, всички дни досега е получавала подробна информация за състоянието му и манипулациите, които му извършват. Отличи и една докторка, която доста присърце се е ангажирала с бебето- д-р Гераскова, била е на смяна при раждането.  bouquet

И добри думи за дежурния екип, д-р Дончева, анестезиоложката д-р Войнова, само на акушерката не е запомнила името- притекли са се на помощ на нашата докторка /външен партньор/ в критичен и ключов момент след раждането, действали са като един.  bouquet

Това е от мен. Simple Smile Ето и две снимки, заведох Лу след 3г. да види къде се е родила. Wink

Скрит текст:

# 3 168
Записвам се да следя темата, понеже съм се насочила към раждане в Тина Киркова - при д-р Киров. В момента съм в  5-ти месец, кога бихте ме посъветвали да се срещна с д-р Киров? Някъде четох 7-ми месец, другаде 8-ми. Не знам как стоят нещата реално и дали ако имат много струпани родилки с едни и същи дати може да откажат? (Не, че всички ще родят на термините, ако изобщо някоя роди Simple Smile)

# 3 169
  • София
Вероятно, Киров ще ти каже като влезнеш в 9 месец да му се обадиш. Но за да си сигурна, му се обади по телефона, той ще ти каже кога да отидеш.

# 3 170
  • София
Момичета ето, че стигнах и аз до патологията. Терминът ми беше на 4.12 и утре (т.е. днес) отивам да ме приемат по настояване на акушерката, която уж съм ангажирала за раждането. Поисках да не влизам в патология, защото не ми е комфортно в болници, а само да ми пуснат изследвания, но ми каза акушерката, че това не може да стане. Можете ли да ми кажете какви изследвания ми предстоят? Все още съм против да ми индуцират раждане преди 10-ия ден. Тоновете на бебка са нормални, не се движи много, много, но предполагам защото няма много място, плацентата ми е трета степен и мисля, че може да се изчака 2-3 дни. Задължително ли е Панова да ме гледа или може и друг от патологията? Аз се следя при д-р К. Петров, който също е патолог и ще бъде на работа утре, а за Панова не чета много ласкави неща и си ме хвана шубето, та чак не мога да спя.  Close

# 3 171
Ами, аз преносих почти 2 седмици, но не са ми правили изследвания, само тонове и ехограф. За съжаление, ако не си избрала лекар, който да поеме отговорност за теб, нямаш кой знае какви варианти. Също така, ако движенията на бебето са станали по-редки от по-рано, това е повод за повишено внимание.

# 3 172
Душа на глухарче, Панова вероятно ще остави Петров да прецени. А и до колкото го познавам той ще иска това. Ама аз не знам от къде четеш за нея лоши неща, като се изключи,че й се носи славата,че прави кофти преглед за разкритие(аз и с това не съм съгласна) за мен тя е прекрасна лекарка. Преди близо 7 години само благодарение на нея ме оставиха да родя нормално, ако не беше тя веднага щяха да ме срежат. Била съм в стая с нейни пациентки втория път (преди малко повече от 3 години) постоянно идваше да ги види и се интересуваше и от мен- помни ме от първия път (а бях лежала само ден в патологията) и ме поздравява, дори извън болницата като ме види. Аз лично много харесвам Панова и смятам,че е добър специалист. А сега като лежах имаше няколко майки, които бяха преносили доста- тя ги беше чакала, едната 13 дни. Но не знам какви са им критериите да преценят кого и колко да чакат.
Успех  Hug

# 3 173
  • София
Приеха ме днес в патологията и всичко е супер - води, тонове, доплер. Нямам контракции, нямам разкритие, а акушерката говорила с Панова да ме индуцира в неделя. Аз съм твърдо против да се насилват нещата, ще видим утре. Предупредиха ме, че Панова е доста остра и няма да ме изслуша. Може и да сменя болницата. Вече и такива мисли ми минават...

# 3 174
Има време до неделя, стискам палци да тръгнат естествено нещата.

# 3 175
  • София
И така след като индуцирането е договорено без мое съгласие и аз категорично отказах без да имам нито разкритие, нито контракции, а съм с идеални околоплодни води, плацента втора степен, идеални тонове на бебето, акушерката отказа да ми асистира и ми препоръча да си платя за избор на екип, защото главата на бебето била мн голяма - 10,1см. Как стана това от снощи до днес не знам. Просто нещата все си отиват към търговия. Много грозно ми стана. Както бебето беше идеално разположено с главата надолу, в лявата част на корема с лице към гърба ми, сега изведнъж не било добре разположено, но следящия не искал да ми каже. Това са думи на въпросната акушерка. Не знам как да подходя. Много се разочаровах. Аз съм висока 160см, сега съм около 65кг (преди да забременея бях 46). Възможно ли е наистина да е прекалено голямо бебето, че чак да се налага секцио...

# 3 176
  • София
Мерси gundie, Mozzie за подкрепата. Утре сутринта ще се видя с Панова, ще ми види изследванията, ще чуя нейното мнение, това на Петров и на още един лекар и ще видим.

# 3 177
Душа на глухарче, да не те плаша/разочаровам, ама през 2013 г. по сходен начин без да ме питат и разпитват полежах няколко дена, колкото да си усвоят едната пътека по НЗОК, после се опитаха да ме индуцират и понеже нищо не стана стигнах до секцио. Ако имаш вариант за смяна на болницата или избор на екип, при което лекарят да поеме отговорност и да изчака колкото е възможно, действай!  Peace Аз тогава имах някакви идеалистични представи, че ще ме чуят/съобразят с желанията ми, но реалността се оказа съвсем различна  Rolling Eyes

# 3 178
  • София
Душа на глухарче, искаш ли телефона на Киров - за мен в тази болница, той е човекът, който най-реално ще ти каже имаш ли опция за естествено раждане, или ще трябва да се предприеме нещо различно?

За съжаление е вярно, че ако си избереш доктор, трябва да си платиш за това, но за съжаление нашите болници и повечето ни лекари от много време вече са търговски дружества преди да са здравни заведения.

Малко извън темата, но за операция на свекърва ми от тумор в мозъка, за уж безплатната операция, трябваше да си вземе хирургическо платно, което се купува от едно единствено място и което ние търсейки в Италия за да сравним цената, хората се учудиха, как така пациент си купува подобен консуматив, та, какво да ти кажа относно търговията в здравеопазването...

# 3 179
  • София
Душа на глухарче, искаш ли телефона на Киров - за мен в тази болница, той е човекът, който най-реално ще ти каже имаш ли опция за естествено раждане, или ще трябва да се предприеме нещо различно?

За съжаление е вярно, че ако си избереш доктор, трябва да си платиш за това, но за съжаление нашите болници и повечето ни лекари от много време вече са търговски дружества преди да са здравни заведения.

Малко извън темата, но за операция на свекърва ми от тумор в мозъка, за уж безплатната операция, трябваше да си вземе хирургическо платно, което се купува от едно единствено място и което ние търсейки в Италия за да сравним цената, хората се учудиха, как така пациент си купува подобен консуматив, та, какво да ти кажа относно търговията в здравеопазването...
Frozy, ще ти бъда благодарна да ми го пуснеш на лични. Аз нали съм в патологията сега и разбрах, че утре сутринта той е на смяна тук в Тина Киркова и ми се иска наистина да ме погледне и да ми каже професионалното си мнение, преди да реша окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт