Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 394
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 195
  • София
Има. Всъщност те са наели залата за изписване със слънцето и, ако не ползваш този фотограф, не можеш да се снимаш в тази зала...

Преди 3г. беше около 30лв за 20 снимки, сега не знам колко е. Миналата година го пропуснахме, нямахме пари за излишни глезотии, хаха. Wink

# 3 196
  • София
Сега, доколкото чух, струвало 50 лв за 15-20 кадъра и диск. Това си е пладнешки обир.
Преди три седмици си снимаме с личен фотоапарат, фотографа видимо се газира,  но нищо не каза.

# 3 197
Момичета,след секциото първия ден в реанимацията може ли да се говори по телефона-става въпрос за няколко обаждания,не целия ден естествено Simple Smile

# 3 198
  • София
Момичета,след секциото първия ден в реанимацията може ли да се говори по телефона-става въпрос за няколко обаждания,не целия ден естествено Simple Smile
Можеш постоянно да си говориш, стига да не пречиш на останалите. Над всяко легло има и по няколко контакта за зареждане. Вземи си и слушалки, в случай на напрежение ще се изолираш от околните и ще ти е по-спокойно.
Аз лично те съветвам да си почиваш и поспиш,  щото после вече съня ще е мираж Wink
Можеш да си вземеш и нещо за четене - книга, списание.

# 3 199
И още един въпрос-след секцио трябва да ям храната която ми дават там или може да ми носят от вкъщи-знам че се почва с лека храна,но не знам каква

# 3 200
  • София
50 лева са 25 снимки, ама фотогряфа не струва, аз снимам по-добре и то с телефона....

# 3 201
  • София
50 лева са 25 снимки, ама фотогряфа не струва, аз снимам по-добре и то с телефона....
Абсолютно!
Първия път от бебето освен шапка - нищо друго не се виждаше. Как пък веднъж лицето му не хвана.
Втория път брат ми дойде с професионален фотоапарат и ни снима, онзи и той се опитва да снима, но после никой от нас не отиде да му вземе снимките.
А сега си щракахме на воля, напук че си личеше, че е газиран яко....

# 3 202
Истински нахален фотограф, докато си покажеш носа те нащрака, после отива при родилката, която логично няма пари в нея, и докато се очуди кой точно се е разбирал с фотографа и ѝ прилошее от неочаквано поисканите 60 лв, настава една суматоха, едно подаване на банкноти от родата и от таткото. Да ви кажа от емоцията не можеш да реагираш много овреме, но като се прибрахме и мина време и разбрахме,че никой не се е разбирал с фотографа се ядосахме. Общо взето от грозната ситуация остава малко горчилка.

# 3 203
  • София
И аз се ядосвам малко, защото реално едва ли не нямаш право на избор. Почват да те снимат и това е. На мен ми беше много зле. Изписването ми е един от най-кошмарните дни. Много ме болеше и ми причерняваше пред очите и 15 мин преди да ме изпишат ревях в кабинета на уролога да измисли нещо, че не знам как ще изляза и ще си държа детето и в последния момент ММ тича до аптеката да купува свещички Волтарен. Те естествено не можаха да подействат на мига и аз исках да избягам възможно най-бързо, а те като ни наобиколиха да снимат. Исках да излетим просто през вратата, но стиснах зъби, че бяха дошли няколко човека семейство и просто да има няколко мига от момента, колкото и кошмарен да беше. Просто си мислех, че като ми минат болежките ще съжаля много и ще ми е гузно пред детето. Но са много скъпи и не ми харесват особено, като качество. Така че ако се подготвите някой роднина или приятел да е с читав апарат, по-добре. Просто на мен не ми беше до тези организации.

# 3 204
И още един въпрос-след секцио трябва да ям храната която ми дават там или може да ми носят от вкъщи-знам че се почва с лека храна,но не знам каква

Ако чакаш на тяхната храна, гладна ще си останеш.  Laughing Храната не трябва да е тежка и дразнеща стомаха, т.е. боб, люто и т.н. - не става.

# 3 205
  • София

Ако чакаш на тяхната храна, гладна ще си останеш.  Laughing Храната не трябва да е тежка и дразнеща стомаха, т.е. боб, люто и т.н. - не става.

В интерес на истината, аз съм много придирчива към храна и си мислех, че ще умра от глад, като знам болничната храна, но ми харесаха нещата, които ми носеха за ядене и ядох единствено от тяхната храна, че ме беше страх да ям други неща, но ми хареса и останах приятно изненадана.

# 3 206
  • София
    Мъжът ми ми носеше храна след секциото. Първо само картофено пюре и хубаво сирене (тяхното не се ядеше), а след това и крем-супи. Болничната храна в ТК е под всякаква критика, както в патологичното отделение, така и в родилно.

# 3 207
  Храната наистина е отврат.Аз ям почти всичко по принцип,обаче онази храна не се ядеше.Представлява някакъв кетъринг,приготвен от най-евтините продукти.Като цяло порциите са скромни,но след раждане кой би хапнал доволно.Нито ти се яде,нито е добре да се тъпчеш.Препоръчвам да се запасите с нещо за хапване и да подготвите близките да ви носят.
  Иначе съм раждала два пъти в тази болница без избор на екип.Като отношение нищо лошо не мога да кажа,всички се държаха добре,бяха любезни.Само 'дето вторият път не ме бяха изчистили добре въпреки ревизията на матката и се наложи втори кюретаж,което беше доста неприятно преживяване-трябваше да оставя 10дневно бебе за два дни,лудо цедене за да не ми спре кърмата,олекнах с 300лв за избор на екип за кюретажа,който да си свърши работата като хората.В крайна сметка незнам дали някой не си беше свършил работата при раждането или просто се случват такива неща.Тотално ме отказаха за трето дете   Laughing
  За вторият път бях по-подготвена за нещата,които трябва да си нося.Според мен е добре при раждането да си имате във вас една-две малки бутилки мин.вода,за да има какво да пиете след раждането докато ви донесат близките,също имах в чантата един шоколад и пакетче сурови ядки.Тази година даваха техни помпи за кърма,ако си поискаш.Друго в моя списък:крем за зърна,подплънки за кърмачки,силиконови протектори,залъгалка за бебето,ръкавички за бебето,мокри кърпи,хавлиени кърпи,превръзки,чашка,прибори,ако може някой да ви прави бутилка лактогонен чай и да ви го носят всеки ден,отвара от смрадлика също.Сигурно изпускам нещо,но това се сещам. Grinning

# 3 208
Мамчета, извинявам се ако ставам досадна,ама ме хваща нервата вече. В понеделник ми е секциото и съм се захванала с багажа, та въпросите ми са : да си взема ли връхна дреха/жилетка в малкия багаж, памперсите и мокрите кърпи за бебето кога ги даваме, след операцията или на другия ден като ме приведат в стаята  newsm78

# 3 209
Аз жилетка бих си взела (но пък не съм била в болницата през зимата и не знам колко е топло/студено реално). Мокри кърпи - като те преведат в отделението

Общи условия

Активация на акаунт