Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 324
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Честита Баба Марта на всички кандидат студенти,студенти и техните мили родители. bg

# 16
# 17
Днес говорих с пощальонката ни за това,какво да не слагаме в колет.Тя каза,че не можело алкохол и цигари.Ако някой знае и за други неща,моля да сподели.Разбрах,че не трябва да го затваряме,преди да го проверят.  newsm78

# 18
  • София
В пощата на гише колети има упоменато какво е забранено да се изпраща за всяка държава отделно.

# 19
Значи,ще трябва да ходя до пощата все пак.Благодаря.  bouquet

# 20
morska68 , виж какво открих, може да ти е от полза.

http://www.bgpost.bg/?cid=190&spid=160

# 21
Сина ни и още 3-ма,ще наемат апартамент на 20 минути от университета.До центъра на града.Сградата била подобна на общежитие.Имало и рецепция.Четири отделни стаи с единични легла,обща баня,тоалетна и кухня.Имало пералня и сушилня/ без монети/.За 350 паунда,като са включени всички сметки в сумата.Отдавна търсеха и много са доволни,че е на хубаво място.От 9 септември,за 50 седмици,ще я наемат.И други техни приятели,ще наемат в същата сграда такъв апартамент.Децата се оправят сами.Забелязвам,че са много по уверени в сравнение с първите един два месеца от заминаването им.Добре,че няма да са,като тези   newsm41     А,как са вашите деца?

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 22:18 от morska68

# 22
  • Стара Загора
morska68 защо мислиш по пощата да изпращаш колет? Ние няколко пъти изпращаме с Интерлогистика и Спиди 60лв за 30кг. -за една седмица пристига - доволни сме

# 23
Просто срещнах пощальонката пред входа и я попитах, дали може пакетче тютюн да се сложи в колет и тя ми отговори,че по принцип не.Ако се смотаело в дреха можело и да мине.Тогава,ще ползваме Спиди.Благодаря много.Когато приготвим пратката в някой от офисите ли до го занесем или с куриер от къщи.Нямам представа.До сега само веднъж съм изпращала с тях,но беше малък пакет и го взе куриер.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 23:38 от morska68

# 24
  • Стара Загора
Извинявай, че се забавих с отговора.
Ние го изпращаме от офис, а го доставят до общежитието. Ако ползваш Спиди е добре да вземеш от тях кашон, защото имат изисквания за размери на опаковката. Изпращали сме всичко каквото ти дойде на ум - храна и дори напитки -добре упаковани и уплътнени със стиропор или в картонени тубуси от бутилки. Не сме декларирали точно какво изпращаме.  Innocent Всичко е пристигало без проблеми.
http://www.speedy.bg/begin.php?page=int_DPDEconomy - ето цените. Струва си да се комбинирате с родителите на някой друг от Пловдив и да изпратите 20-30кг. Ние така процедираме.

# 25
Simon4е,невероятно добре ни обясни,че задружна дружина планина повдига.Нямаше да се сетя за партньорство с други родители.Аз за 5 килограма се чудех,какво ще сложа,а за 30 направо хлъцнах.Ще издиря някой родител от Пловдив.  bouquet  bouquet  bouquet   Ако има такива,моля пишете ми на лични.

# 26
  • Стара Загора
А аз да попитам как се казва сградата или някакъв адрес където наемат апартамент момчетата, защото и нашата дъщеря търси, но засега без успех. Благодаря предварително  Flowers Rose

# 27
Голямото желание на сина ни да е на квартира втората година,се оказа мираж.Половината са се отказали и затова останалите решили пак на общежитие.Успокоих го,че даже е по добър вариант.Само,че ще са в друго.Където имало и третокурсници.За лятото,със сигурност ще се прибира.Ще работи.Няма мърдане.За сега отлагам изпращането на колет при това положение.Толкова се мота,че тази седмица,ще подава за жълта карта.

# 28
Сега,когато остава месец и половина до напускане на общежитието,какъв адрес е по добре да посочи за SAAS.Българския домашен адрес или ......нещо шотланско  newsm78 ?

# 29
С нетърпение искам да споделя с вас,че в тази и предната тема открих две невероятни майки,с прекрасни деца.Много ми е приятно да си пиша с тях,но не тук естествено.Ако имам въпроси,те ми помагат с техните отговори.  Two Hearts БЛАГОДАРЯ ИМ ОТ СЪРЦЕ.  Two Hearts Пожелавам успех на всички кандидатстващи тази и следващите години.

Общи условия

Активация на акаунт