Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 563
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте от мен, интересувам се от темата,  но тъй като току що влизам във форума , ще следя темата занапред. Весело посрещане на новата 2015.   Peace

# 496
Минаха празниците и сега чакаме резултатите на децата от изпитите.Този път вече забелязах промяна в мисленето и поведението на сина.Като пусне водата и тя си тече ли тече.Там нали не я плащат.Да сме си сменили завивката с двойна,по голяма.Възглавниците ни били смачкани.Направо купи нови.Не го бях виждала такъв.

# 497
А моят син отворил прозореца /много свежо било времето навън/ и оставил включен климатика да си работи и да отоплява целия квартал /нали в общежитието не плащат ток/. А иначе от както си е дошъл почти не можем да се видим - или го няма, или спи, или има гости, до скоро се посрещаха, сега се изпращат, много приятели много нещо. А за изпитите и резултатите щял да мисли когато се прибере там - дори не иска да си отвори акаунта и да провери- що за чудо е това, не знам....аз ако бях нямаше да ме свърта на едно място....но какво да се прави. Самостоятелен го раздава, ама колко пари изхарчи откакто се е прибрал...не е за разправяне. Той като е там по евтино ми излиза. Ама нали беше Нова година, първо прибиране, срещи, дискотеки, кафета...приятели, и приятели и пак приятели, като комуна са направо...Разделят се все едно няма да се видят или чуят...Предполагам, че след време всеки ще поеме по своя път и няма да е така, но засега това е положението...

# 498
За похарчените пари докато беше тук и при нас беше в троен размер от предполагаемите.Само да споделя,че за  първи път летя с Луфтханза и нямаше никакъв проблем с килограмите на багажа.Големия куфар тежеше 23.800,малкия куфар около 13 кг.В първия с 8 бр. лютеници и различни вкусотии и много малко дрехи.Във втория само дрехи.Всичко е пристигнало без жертви.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 18:51 от morska68

# 499
За похарчените пари докато беше тук и при нас беше в троен размер от предполагаемите.Само да споделя,че за  първи път летя с Луфтханза и нямаше никакъв проблем с килограмите на багажа.Големия куфар тежеше 23.800,малкия куфар около 13 кг.В първия с 8 бр. лютеници и различни вкусотии и много малко дрехи.Във втория само дрехи.Всичко е пристигнало без жертви.
Леле, как ме разсмяхте...@silvia@, morska68...все едно за моето момче говорите.
Разхождаше се само по тениска, спеше на отворена врата със спуснати щори минимум до обяд.
Преджапал цяла Европа с Луфтханза с яркочервено долнище на анцунг, с двуседмична брада и рошав, рошав, само с раница на гърба. На летище Франкфурт го разпитали защо няма лаптоп и таблет в багажа. Отвърнал, че всичко му е в общежитието.
Да се похваля, момчето е прието в първия отбор на Университета на Глазгоу по баскетбол от трите съществуващи. Много е щастливо. Навих го да си търси билети за май-септември.
Изпляска, че ще се дислоцира на летище в София в полунощ, тъй като полета му в неделя беше в 6 заранта и щял да се успи и тра-ла-ла. Направо пред свършен факт ни постави.

# 500
Това със спуснатите щори и спането до обяд и при нас беше така.Големи образи са тези момчета.

# 501
valya_and - Честито за момчето-много добре е да спортуват, а и той като е щастлив-идеално...За тениската - досега не виждах с какво точно се облича младежа, но снощи излизаме двамата да хапнем /нали заминава утре за София, а досега не можахме да се видим като хората/, сядаме в Хепи и моят син си съблича якето и си остава по тениска с къс ръкав. Бях втрещена. Във Варна по обяд се стопля долу горе, но сутрин и вечер температурите са си под нулата. Поговорихме си спокойно, обърна ми подобаващо внимание. Превърнал се е в млад, отговорен мъж - голяма промяна и в начин на мислене, и в държание. За три месеца самостоятелен живот 18-годишният тинейджър /сега вече 19/ премина през доста изпитания - но се справи - и това е най-важното. Не се отказа, не хленчи, не се оплаква /макар че не беше очарован от някои неща/. Много съм горда и щастлива - дай боже всяка майка да изпита същото!

# 502
  • София
valya_and, поздравления за момчето!И за него е добре за здравето, а и спортните постижения се ценят.
С една приятелка си говорихме, че за нашите 2 госпожици потникът е всесезонна дреха.  Laughing

# 503
Превърнал се е в млад, отговорен мъж - голяма промяна и в начин на мислене, и в държание. За три месеца самостоятелен живот 18-годишният тинейджър /сега вече 19/ премина през доста изпитания - но се справи - и това е най-важното. Не се отказа, не хленчи, не се оплаква /макар че не беше очарован от някои неща/. Много съм горда и щастлива - дай боже всяка майка да изпита същото!-Дай, Боже!
valya_and, поздравления за момчето!И за него е добре за здравето, а и спортните постижения се ценят.
С една приятелка си говорихме, че за нашите 2 госпожици потникът е всесезонна дреха.  Laughing-Ох, пак ме разсмяхте, потник..., тениска..., ама туй огненочервено долнище не мога да го преживея.
Пожелавам на новите и надничащи мами постижими оферти за кандидатстващите, на студентите леки изпити и хубави оценки, а на нас по-често да намираме добри думи да си стоплим сърцата!
Бъдете здрави и си обичайте децата!

# 504
С една приятелка си говорихме, че за нашите 2 госпожици потникът е всесезонна дреха.  Laughing

При младежите всесезонното облекло е хавайки и тениска с къс ръкав, а ако има покрив над главата си -само по боксерки.... забележете, не е необходимо да си е в къщи!!! #Crazy
....лудница...
пък да не ви разказвам как беше отишъл на ски без яке, по уиндстопер и температурите падат до -16С и не било много студено...е на това вече не издържах да не коментирам, макар че пропуснах коментара за хавайките по Коледа.

# 505
  • София
Фиеста, много успокоително ми действа да те чета!  Hug

# 506
Фиеста, много успокоително ми действа да те чета!  Hug
+1
♥♥ Fiesta,благодаря ,че пишеш Hug

# 507
Цената на студентския живот във Великобритания http://www.studyabroad.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 508
# 509
ТОВА ЗА ВСИЧКИ УНИВЕРСИТЕТИ В ШОТЛАНДИЯ ЛИ ВАЖИ? -/копирано от статията/-"Първата година, както и втората, не са част от оценката на дипломата на студента, но се изписват в сертификата и са важни за кандидатстване за стажове по време на обучението във Великобритания. Интересното е, че всеки има право да учи по 1 общ предмет на 3 специалности (1 или 2 допълнително на специалността, за която са те приели). В края на втората година, студентът решава кои специалности (до 2) да запази за следващите 2 години, наречени Honours, които са важни за дипломата му. За да премине в Honours за дадена специалност, студентът е задължен да има минимум 11 от 20 като крайна оценка по този предмет, което се равнява на покриване на поне 70% от учебния материал.През първите две години, студентите учат по 1 общ предмет или модул на семестър (в допълнение на 2 други предмета от други специалности), които предлагат различни теми всяка седмица. Всеки модул или поне с много малки изключения се състои от 1 лекция и 1 туториал (сходно на практическо занятие или упражнение в български университети) и присъствието за тях се следи (теоретично, при нормални обстоятелства всеки има право на 3 отсъствия с причина или без такава преди  да загуби право да се яви на изпит и съответно да изгуби студентски права). Първите две години дават обща представа за основните подтеми и съвременни дискусии, които след това студентът може да избере като специализиран модул през следващите 2 години."

Общи условия

Активация на акаунт