Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 548
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
belikova72, абсолютно съм съгласна с теб  Laughing

# 136
Шотландски майчета,тези дни попаднах на статия от наш седмичник.Ето цитат от нея:
  С годините се движим с някакъв високоскоростен влак.Примерно на 20 може да се каже,че нищо не се случва,на 30 нещата се раздвижват,на 40 вече си преживял доста хубави моменти,но след 50 времето лети и не усещаш ,че вече ставаш на 60. Докато се обърнеш,седмицата се е изнизала,станало е петък,събота,неделя.Затова човек трябва да си намира разни дребни неща,на които да се радва и които да му доставят хубава емоция.     newsm03
   Аз съм между 40 и 50 и съм в очакване на тези моменти. smile3521

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 15:48 от morska68

# 137
Ех, че ме разсмя. Откъде ги намираш тези статии. Абсолютно вярно е всичко.
И аз като теб съм в очакване на тези моменти.

# 138
Ще дойдат, ще дойдат. Като се изучат децата и заработят с европейски заплати и ние ще живнем. Ех, лично аз поне 10 годинки отделям до това време, но колко са те на фона на безкрайното време...

# 139
Ще дойдат, ще дойдат. Като се изучат децата и заработят с европейски заплати и ние ще живнем. Ех, лично аз поне 10 годинки отделям до това време, но колко са те на фона на безкрайното време...

Какво те топлят теб парите на децата ?

# 140
Ами ще се издържат сами и ще си харчим нашите за нас, ако децата ти са добре и ти си добре.

# 141
Какво ти пречи от сега да си харчиш парите ? Аз също съм учила в УК и съм се издържала сама, както и всичките ми колеги Wink
Само българ саските студенти са ''галени Богданки'' и чакат на родителите си ....

# 142
 Troy, това беше просто една шега. Дъщеря ми работи вече две години през ваканциите и то доста здраво и с по-голяма заплата от мен. Сега също ще си търси работа, просто няма как да се справя един студент без помощ от родителите поне през първата година. За галена Богданка при нас поне със сигурност не иде реч. И все пак родителите няма как да имат други приоритети, докато децата им не постигнат финансова самостоятелност. Поне ние с мъжа ми така разсъждаваме, пък и повечето майки тук сме работещи, нормални хора с финансови притеснения. Просто сме преценили образованието в чужбина за важно за децата ни и сме склонни да се лишим от доста неща заради това.

# 143
За тази цел има студентски заеми Wink била съм студентка и не съм умирала от глад Peace
От колегите ми само ирландките не работеха защото те получаваха някакви специални заеми от Ирландия и идваха от много богати семейства! Всичко останало работеше здраво, макар специалноста ни да беше такава, че почти няма време за работа.  Това да се жертваш в името на детето тук е приоритет само на богатите и никой няма да изнемогва за да може детето му да бездейства докато учи....

# 144
Troy, ти къде и какво си учила? Да знаем какъв съвет можеш да ни дадеш Simple Smile

# 145
в Лондон Wink

# 146
Много съм съгласна с bvelikova72. Нашите деца учат в Шотландия и първите 3 години нямат право на заем. Има голяма разлика.Българи и румънци нямаха право да работят без жълтите  си карти. Децата ни вече имат такива, НО все пак са отишли да учат.Мамини богданки има по целия свят.Нашите деца въобще не са такива .Нашите са   smile3529 smile3529 smile3529   Лондон не е Шотландия.

# 147

А по кое време, преди или след 2007 г. Имаше ли жълта карта, колко време, чака за нея. Абе всичко, което се сетиш относно започването на работа ме интересува.

# 148
След 2007, но нямах ограничения за работа , но пък от друга страна не можех да работя повече от 15 часа на седмица, тъй като това беше условието на университета и ако го нарушах подлежах на гонене!
Морска 68, точно бг децата са манини Богданки, защото колко деца в Бг учат и се издържат сами ???

# 149
Troy,прочети отново по горе написаното от мен. newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 19:53 от morska68

Общи условия

Активация на акаунт