Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 645
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
 Още е рано за резултатите от изпитите. Ще почакаме още 4-5 дена.Благодаря, Lorna    newsm74

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 22:08 от morska68

# 226
# 227
# 228
 bg  Лесно ли се намира работа в Шотландия .

http://bginscotland.com/2013/08/rabota-v-shotlandia/

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 22:43 от morska68

# 229
Най после имаме резултатите от всички изпити.Най трудния такъв по специалността е взет със - С 3 .
 Доволен е,че го е взел.После три от изпитите са с резултат - А 5  и една от математиките,не разбрах коя с - А 1 . Спирам с хапчетата ,че много се бях притеснила този път.Справил се е прекрасно.Пожелавам и вашите да минат добре.     newsm44        newsm51

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 16:55 от morska68

# 230
morska68, бравос  Simple Smile

# 231
 Tada

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 23:01 от morska68

# 232
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Да се похваля и аз  Laughing
Изпитът по компютърни науки, което е най- новото занимание за девойката -А5
Психологията и биологията- В2.
Сега може да гледа по- спокойно към втория семестър.
Дано всички деца са се справили успешно с изпитите! Peace

# 233
morska68, bloomnicer,

ЧЕСТИТО  smile3501

Браво на децата, дано  догодина и ние се наредим сред отличниците!

# 234
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време и се радвам на успехите на децата. Майка съм на кандидат-студент, който все още не е наясно къде точно има желание да учи. Влекат го компютърните науки, на точната специалност все още не се е спрял, но като че ли вече започва да се ориентира по-точно. Единственото му твърдо решение е, че ще учи в чужбина. И тук вече започват моите притеснения и хиляди въпроси. Той все още има година време за ориентация, но аз се стремя да му дам колкото се може повече информация по въпроса, за да го улесня. Въпросите ми към вас са хиляди. Ще се радвам, ако някой сподели от къде трябва да се започне /не става въпрос за специалността/. Синът ми учи английски, но все още не знаем на какъв изпит ще е по-добре да се яви. Притеснява ме и финансовата част, тъй като при нас заплатите не са никак високи. Та определено ще търсим университет, предлагащ безплатна форма на обучение. Ще се радвам, ако някой сподели и оценките, които е имало детето му при кандидатстването, за да си сверим часовника. Стана много дълго, затова спирам да пиша, за да не досаждам. Връщам се да ви чета отново и отново.

# 235
Здравей,Djan.Преди две години точно това ме интерисуваше и мен.Много теми открих и ги четях по цели нощи.Предишната тема:  Съвети за университети в Шотландия Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower
 започнах,защото имах много въпроси.Невероятни съвети ми дадоха,който са нужни и на други родители.Аз съм го споделяла и преди.Аз и съпругът ми въобще нямаме големи доходи.Не се срамувам да призная,че общо двамата имаме доход 900- 1000 лева.На месец са им нужни около 500-600 пунда,като в тях влиза общежитието или квартирата,храна и .....Не се плащат семестри,но пак са нужни доста пари.Караме много скромно.Всички роднини сме включили във финансирането на нашия студент.Въобще не съжалявам.Той е толкова доволен,че замина.Там всичко е по различно от тук.Каза,че само климата не му харесва.Ако имаш въпроси,може да ми пишеш на ЛС.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 14:41 от morska68

# 236
Благодаря за бързия отговор. Ще се радвам и други майчета да се включат със съвети. Morska68, писах ти на лични, за да не притеснявам другите с многото си въпроси.

# 237
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
При избора на точна специалност, трябва да поразрови в сайтовете на университетите какви дисциплини включва всяка модификация на специалност. Щом се е спрял на нещо компютърно, трябва да провери какво точно се предлага като специалности- софтуерно инженерство, програмиране, комп науки /Морска сигурно ги знае по- добре/ и решението къде да подаде документи зависи от комплекс от фактори - избраната специалност, рейтинга на унито, цени и условия на общежития, възможност за работа, изискван успех или допълнителни матури и какъв сертификат за език признават. Възможност за избиране на допълнителни курсове...
Като се избистрят тези неща и дойде моментът Х за годината на кандидатстване се подава заявлението в UCAS и ... започва чакане.

# 238
Благодарение на вас и на няколкодневното упорито четене и ровене нещата като че ли започнаха да се избистрят. В UCAS разгледахме университети, предлагащи софтуерно инженерство и и други подобни. Направи ми впечатление, че навсякъде се обявява такса от 1820 паунда. Аз ли не мога да разбера, или действително я има тази такса, независимо че университетите в Шотландия се води, че предлагат безплатно обучение? На доста места открихме и препратки към SAAS, но доколкото зная вече има изискване към нас - 3 год. пребиваване в страната и тогава студента има право на кредитиране.

# 239
За тези 1820 паунда,не е нужно три години да си живял там.Щом  кандидатства и е приет в шотландски университет,получава писмо от СААС на вашия адрес,че му се отпуска сумата.Същата се изпраща направо в университета в който е приет и не се връща нищо.Всяка година обаче се кандидатства за този заем в UKAS,защото някои от тях може и да не продължат.Не се отпуска направо за четирите години. Нашия даже си беше забравил паролата и поиска нова.След около месец у дома пак дойде писмо,че му отпускат тази сума за новата учебна година.Много от студентите точно за това избират шотландските университети.

Общи условия

Активация на акаунт