Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 356
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
 Моята дъщеря избра Робърт Гордън,Абърдийн . Ще се радвам да има с кой да споделям или да ме посъветва.

# 661
Синът ми ще е в Стратклайд най-вероятно. Все пак нямаме още безусловни оферти. Докъде сте със SAAS?

# 662
bvelikova72, ти втори номер ли изпращаш в UK?
Няколко минути се зверя на поста ти и се чудя аз ли съм в грешка  Laughing
Какво ще учи?

# 663
bvelikova72, ти втори номер ли изпращаш в UK?
Няколко минути се зверя на поста ти и се чудя аз ли съм в грешка  Laughing
Какво ще учи?

Втори, да, ама какво е чудното? Маркетинг и мениджмънт сме избрали за първо желание.

# 664
 Laughing Не е чудно, просто аз не съм разбрала досега, че още едно твое дете заминава и се чудих къде в мен е грешката и дали си същия потребител, за когото си мисля.
Успех на детето!

# 665
Laughing Не е чудно, просто аз не съм разбрала досега, че още едно твое дете заминава и се чудих къде в мен е грешката и дали си същия потребител, за когото си мисля.
Успех на детето!
Да, този път не бях много активна, че ме засипаха и камари с други проблеми. Пък и вече е извървян пътят, но не че беше по-лесно.

# 666
Еее, най-сетне оферти да видя...притесних се тази година...

bvelikova72, MiraBu, поздравления, чудесен избор на децата, според мен разбира се... Grinning Университетът на Глазгоу тази година пак си съчинява изисквания от 5,90 и две шестици за инженерните специалности, както преди 2 години. Миналата година беше по-поносимо и изпълнимо оферта от 5,70 за диплома.
Децата масово са се насочили към Стратклайд.
Имаме едно момче прието в Единбург, но е лаурет на много национални олимпиади.

Другата добра новина е че най-малката ми племеница остава втора година с пълна стипендия да завърши в частно училище на Остров на Ман. Бях споделила, че замина чрез Българска асоциация по четене, която повче от 20 години подбира деца съвместно с асоциацията на учителите за Великобритания и за САЩ. Иска да кандидатства архитектура и се подготвя, има да рисува цяло лято като се върне.
Успех на децата!
Аз пък стягам куфари за моренце с първолашката тайфа от майки...

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 21:53 от valya_and

# 667
Синът ми ще е в Стратклайд най-вероятно. Все пак нямаме още безусловни оферти. Докъде сте със SAAS?
Финансирани сме, щерката получила мейл, хартиено писмо обаче не е дошло. Ходих на консултация в Интеграл, момчето беше категорично, че унито ще уважи мейла, и не ми взе пари , след като разбра, че само това ми е питането.

Валя, браво на племенницата ти, дай боже повече такива българчета да има. Моята е с  успех над 5,90, но тя получи отказ от Единбург, което в крайна сметка изтълкувахме за добър знак, а и изборът и се оказа по-лесен.

# 668
Здравейте! Наесен и ние ще готвим документи за Шотландия! Как стоеше при вашите деца въпросът с мотивационното писмо? Трябва ли да ползваме услугите на фирма ,за да го напише дъщеря ми? Толкова ли е страшно?

# 669
Според фирмите всичко е много страшно и няма как да стане без тях. Ние вече два пъти ги ползваме само за първоначалната регистрация и после се оправяме сами. Щом имат мераци за чужбина, мотивационното писмо не трябва да е проблем, как ще пишат после там есета, доклади и т.н. Но е хубаво да го провери преподавател по английски за всеки случай.

# 670
Според фирмите всичко е много страшно и няма как да стане без тях. Ние вече два пъти ги ползваме само за първоначалната регистрация и после се оправяме сами. Щом имат мераци за чужбина, мотивационното писмо не трябва да е проблем, как ще пишат после там есета, доклади и т.н. Но е хубаво да го провери преподавател по английски за всеки случай.

Тя е на същото мнение като Вас. Смята ,че няма нужда да се наливат пари във фирми! Благодаря за съвета!

# 671
  • България
 Само да добавя нещо против фирмите. Познато дете кандидатства тази година в УК с фирма. Казват й, че ще й вземат такса за всеки университет. Тогава тя решава, че ще кандидатства само в 2. От единият има отказ, за другия не й стигат 3 стотни. Съжалявам, че разбрах всичко това сега, а не през есента...

# 672
  • София
Само да добавя нещо против фирмите. Познато дете кандидатства тази година в УК с фирма. Казват й, че ще й вземат такса за всеки университет. Тогава тя решава, че ще кандидатства само в 2. От единият има отказ, за другия не й стигат 3 стотни. Съжалявам, че разбрах всичко това сега, а не през есента...

Нека да пробва с клиъринг. Миналата година имаше останали места в добри университети.
Сега видях - има още време и за Екстра - до 2-ри юли е.
https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/apply-and-track/key-dates#5396

Успех на детето!

# 673
Хубаво е предварително да се събере повечко информация. Университетът на Глазгоу например вдигна изискванията до тавана. В сайтовете на университетите има достатъчно информация за това какви изисквания имат, отговарят и на имейли. Не бива човек да се хвърля с главата напред, ако очакваш диплома примерно 5.50-5.60 /както беше при сина ми/ е ясно, че някои университети са химера за теб. Колкото по-реалистично гледаш на нещата, толкова е по-малко вероятно да си разочарован.

# 674
Здравейте  мили мами  , може да се гордеете с вашите деца . Аз  съм майка на една бъдеща студентка в УК. Интересувам се , има ли някои от децата Ви да учат история на изкуството и археология . Ще се радвам да си обменяме информация . - това ми е  мейла   mimchi_75@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт