Отговори
# 420
Amorevole, и на мен тези разяснения и линкове са ми много полезни и открих в моята беба почти всички признаци за захранване още от сега!Аз сериозно обмислям вече да я захраня защото проявявя голям интерес към плодове-давам и да си близне от парченце ябълка или намазвам леко устничките и тя се облизва лакомо,не бута с езиче ,иска да яде от лъжичка и освен това точи лиги до припадък...Аз обаче се чудя още с тези сокчета...сега като чета май ще е по-добре първо да захраня със плод като пюренце направен.. newsm78Всъщност днес сме и на консултация и ще видим какво ще каже и педи!Може би е странно защо искам да захраня при условие че още изключително се кърмим(вода така и не поиска да пие!,а това близване е много повърхностно за да се нарече захранване !),но първо поради изброените причини по-горе -като виждам че много и харесва и второ -при мен не спират болките в костите и си мисля че ще е добре да имам малко почивка между храненията с кърма ,защото моето сладурче ако може ще е непрестанно на гърда-иска да суче дори и през половин час!!!!Аз нито мога да и произведа толкова много в засищащо количество ,нито  на мен ми е комфортно с това постоянно дъвкане и висене-има случаи в които просто дъвче като биберон...та затова искам вече да опита и нещо по-различно и да добавим вит.С в в по-големи количества в менюто и!Това разбира се е моето виждане към момента и зависи дали и с педи ще сме на едно мнение, а и много зависи днес от резултатите от теглото и см. за да реша окончателно за моето бебе какво да правя...Не ми пречи да продължавам до 6-тия месец да я кърмя и да и давам да си близва така от време на време от плодовете,за да свиква с новите вкусове!Отново да завърша с благодарности към вас консултантите и да ви кажа че много ни помагате!  bouquet  bouquet  bouquet
В тази връзка да питам че не помня-има ли мами захранили първо със сокче и какво?Как реагираха бебоците?
За пръцкането-постоянно е при нас -често и при всяко хранене ,,но не са колики вече при нас е облекчение!Беба просто сякаш обожава да пръцка! bowuu
За чесалките-нищо вече не помага в борбата с настървеното чесане-само на мама кокалчетата от ръката!!! Grinning
За купуването на нови неща за беба-да има страхотни неща..но после какво ще ги правя... newsm78За това наблягам на втора у-ба или вече наложителни неща,като например вече се загледах в един жълто-зелен стол за хранене с хипопотамче на Бертони и скоро като преведат майчинството мисля да и взема щото дето се вика след два месеца ще ни трябва!
За цикъла-няма още! newsm78Но го отдавам на кърменето!Milenita аз нямам цикъл още ,но пак си прави стачките и се дърпа от време на време и не иска да яде -като изнервена е! -но при нас е докато си пръцне така че аз го отдавам това дърпане на коремчето!
Лек и приятен ден момичета!!!  bouquet

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 11:37 от ciao-ciao

# 421
Milenita само не се паникьосвай  Hug Както са казали хората "спокойствие и силна храна" Grinning Виж и този линк:
http://xedra.wordpress.com/2009/01/16/menstruation/

Би трябвало да отмине скоро дърпането, а дотогава спокойствие и търпение.
Аз още нямам цикъл, ама като чета май може и мен скоро да ме "огрее"  ooooh!

Иначе аз спорове в темата не съм видяла слава богу. Имаше въпроси и изказани мнения, като всички бяха толерантни и насърчаваха решението да е само на майката, каквото и да е то. Все пак за детето, неговата майка си е най-добрата майка.

Деси Зарчето накрая ще стане поспаланко май  Mr. Green

# 422
Ооо, супер още днес ще ида за чесалката...
тази другата, като биберон не е удобна имаме я, опитвах с нея, ама ядец, прекалено е голяма и не ни хареса.
Миленита, без да съм спец също мисля, че няма смисъл да дохранваш, нещата ще се регулират от само себе си, пий повече течности, плодове и ядки хапвай  Hug
Исках да питам мама Фортуна - какво би препоръчала за венците, че с това лигавене и чесане, явно си ги боли и сърби милите дребосъци. Знам, че гелчетата не помагат много, ама все нещо да мажем?
И да ви питам - дечицата напъват ли се да стават. Сиана от вчера се подпира на лакти в шезлонга и се напъва да стане, а още не се върти и не проявява интерес даже. Все сме наопаки - каката проходи на 9 месеца, а не можеше да лази newsm78

# 423
Добър ден Simple Smile Напълно съм съгласна за фанатизма по темите, чак не ми се споделя в повечето пъти Whistling

Чесалки имаме доста, обаче той не е много сръчен още, може да си ги натика в устата, но да ги мачка и гъне не, иначе имаме броеница, гънеща се една много странна, охлаждаща, всякакви..най-голям интерес проявява към едно магаренце, завързва се някъде (например на активната гимнастика, или столчето за кола) и се дърпа един шнур и пее, той сам си дърпа шнура и се радва:) За жирафчетата ни казаха, че са ги спрели, защото имало опасност да си натика главата в устата и да повърне, а по наше време всички деца са имали жирафче. Въпреки това издирвам онзи жираф Софи:)

Цикъл нямам и аз още..

# 424
  • София
roxy_, абсолютно си права за жирафа, ето го на сайта на КЗП:
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=41&document_id=2798

Тук обаче има негов модифициран вариант:
http://zelenotodrakonche.com/bg/12-so-pure-sophie-la-girafe-teething-ring-.html

Деси Зарчето накрая ще стане поспаланко май  Mr. Green

Дано да стане  Simple Smile

skrita FUstA, оплаквам се от Зарчето, защото не мигва по 12-14 часа и постоянно го носим на ръце и забавляваме  Tired

# 425
Бре, горкото жирафче Софи.. как само са го изтипосали от КЗП Sad
По темите:
цикъл - нямам още
играчки - гледа, не посяга, стиска като му сложа в ръката.. още сме на фаза да си оглежда и яде ръцете
изправяне - пъне се много, не се е обръщал още от гръб на корем, само от корем на гръб два пъти; иначе вкъщи го разкарвам в старата количка на батко му и вдигам облегалката на 45 градуса. От това положение се набира и на няколко пъти малко остана да се захлупи върху краката си

и една нова тема - проверих сметката ни за ток  #Crazy
вече съвсем се изгубих в превода колко е нормално да се плаща.., уж всичко е А++++++++, ултра, мега АА.. отопляваме се събота и неделя, както  и след 17:30 на парно (долу има камина при свекървата, а при нас са радиаторите). През периода, за който е последната сметка, тя беше в отпуска и основно сме се отоплявали без ток. Отгде додоа тези 274 лева - акълът ми не побира...  Миналата година по това време сме платили няма и 100.

# 426
Бре, горкото жирафче Софи.. как само са го изтипосали от КЗП Sad
  Laughing

Мерси Деси  bouquet

# 427
Платих 412лв ток, а мъж ми се смее и вика"поне увеличи печката, че така или иначе плащаме 400 лева, поне да ги изхарчим". Ужас-на мен никак не ми е смешно:-(

# 428
  • София
Момичета, благодаря за куража!   bouquet И много мерсаж за линка от thorn birds (поуспокои мЪ) - след малко тръгваме към Южен парк да го обсъдим на живо Simple Smile Беба сега сука по-малко и от 10 мин, разсърди се и на другата гърда, дърпа се, дзуфка, но благодарение на това (както и пише в статията), че спа малко, успях с подрусване и шъшкане да я поосъня, да набутам гърдата и ся шси трая, докато подръпва, дремейки, че всяка секунда стимулация повече все си е кяр на фона на очевадно намалялата кърма и скъсеното по време сукане

# 429
Платих 412лв ток, а мъж ми се смее и вика"поне увеличи печката, че така или иначе плащаме 400 лева, поне да ги изхарчим". Ужас-на мен никак не ми е смешно:-(
Sick

# 430
  • София
Нашата сметка за ток все още я няма  Thinking

roxy_, те сигурно заради тази забрана го модифицираха толкова грозно  Sad
Обикновено пускат разни неща, които нормален човек не би си купил, обаче съм срещала и реномирани фирми (най-често с химическа опасност).

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 13:44 от -=Деси=-

# 431
Здравейте,
Много сте се зарибили с тези чесалки и гризалки. Аз пък най-после го видях това жирафче, дето все го обсъждаме. То не било нищо особено. Ние имаме едно подарено, което е далеееееч по-красиво, но пък ужасно непотребно, понеже не става за дъвчене. Мина най-често го хваща за рогцата или през шията и го размята. Много се заиграва напоследък, че им и пее на играчките. Сега й провесих една от онези играчки с нанизани на ластик джунджурии, които се слагат отпред на количката. Аз й я закачих на креватчето - е, няма такава радост!
И ние сме от любителите на пръцкането - силно, звучно и отривисто! Но пък спасява от колики.

# 432
Здравейте, момичета!

За сядането: Ели има огромно желание да седи и от време на време я обикалям с възглавници, за да не се килка на всички страни и е много доволна.

Някой попита за столче за хранене: Свекърва ми и купи от Хиполенд едно столче от тоя род http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4224&cat=69 . Стува ми се практично, може да се слага на всякакъв тип маса, не заема място и като ходим на гости или на заведение някъде може да си го взимаме с нас.

За чесалките: толкова я хвалите тази броеница, че ще взема и аз да я поръчам Grinning . Ели най-добре се чешка с кърпичка, а така и лигичките не и текат, че иначе е като чешмичка. Други чесалки почти не признава.

За музикалните играчки: на нас ни подариха за погачката една на Фишер прайс - http://igrachki.biz/2010/07/19/fisher-price-muzikalna-lampa-morska-zvezda/ , много и се радва Ели. Simple Smile . А от тези пластмасовите с въженцата видях в магазина за 1 лев до нас, ама не знам защо реших, че няма да са и интересни.

А за сокчето някои питаше: нашата педиатърка ми каза да и давам ако е жадна сокче вместо вода, защото Ели не иска да я пие водата (явно не и е сладичка и вместо да слагам захар, по-добре е сокче), та съм купила няколко шишенца, но така си седят ... тя не ожаднява. Grinning

Да си се оплача сега за нашите проблеми: Още е болна малката мишчица, струва ми се, че много лекарства и давам за нейната възраст, а подобрение не виждам, да не кажа, че по-зле става - от сутринта има и малко температура - 37,3. Като и давам сиропчетата и капките такъв рев настава, че чак се дави и почервенява, само Осцилококцинума си го пие с кеф. От вчера не иска и да яде и само спи .... много ме притеснява. Мисля ако продължава така да я водя в детската болница да я видят .... знам ли и аз кое е най-добре. Някоя от вас има ли някакви впечатления от там?

# 433
  • София
Зарчето има едни плодчета-гризалки, опитва се да ги натика в устата, ама не става  Mr. Green До половин час ми идва доставката от "Пакостник" (супер експедитивни са!) и ще имаме броеница за гризкане  Simple Smile

Момичета, без да искам му капнах "Вигантол" върху окото, нали нищо няма да му стане?  newsm78

# 434
И аз поръчах броеницата Simple Smile Вече пета поред гризалка - дано свърши работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт