Отговори
# 435
И аз съм накупила всевъзможни гризалки, още преди 2 мес. започнах, когато Кай започна да се плюнчи като чешма. Но нито една не се харесва още, ръцете са най-любими за дъвкане. Като видях тази на Нуби вчера, че я бяхте пуснали, се сетих че имаме подарени още дрънкалки-гризалки и ги издирих. Тъкмо сменихме малко асортимента от играчки за дъвкане, ама нещата пак без мама не вървят. Пък на мен ми се иска всеки да си хваща гризалката и да не наддава рев за анимация от мен  Joy Ще чакам отзиви от вас, пък може и аз да поръчам и нея, да не останем назад.
Иначе, от два дни имаме напредък в приспиването, като дойде часа за сън, се увиваме в плюшените порт бебета (одеалата с цип) и мятаме на лицата по един памучен шал, който аз връзвам около врата, за да поеме моята миризма. Не вярвах, че нещо ще стане, но за мое учудване,върши работа  Crazy

# 436
  • Бургас
Аморе, линковете са много полезни! Благодаря!   bouquet
Момичета, върнах се пак да ги последна гризалките, ама много скъпи!  #Crazy Като е за бебе дай да е за сума пари  #Cussing out
Деси, сайтът за 2-рата употреба е страхотен! Абонирах се  Laughing 
Радвам се, че ви чета  Hug Инфото е много полезно  Peace
Аз разглеждам продавалника за столче за хранене... То не че сега имаме пари...  Laughing ама информативно Simple Smile И ние сме с безбожно високи сметки Sad Този месец ще е труден  Cry
Иво се пъне много да става. Вдига краката и главата. Не иска да стои вече легнал. И аз го подпирам на възглавници, въпреки, че четох, че е рано  newsm78  И на разходките вече спи много малко и иска да гледа и се сърди. А аз още го разкарвам с портбебето, че е по- закътано.
Моят цикъл е много странен. Имам всеки месец като по часовник само прецапано за 2 дни. Няма промяна в кърмата (не намалява). Та почнах да си отбелязвам в един календар.
Аз продължавам да чета за ротарикса  #Crazy Майка ми съвсем между другото ми сподели, че на 8 месеца и аз съм имала доста сериозни чревни проблеми  ooooh! Та все повече се навивам сама себе си!
Пак стана дълго Simple Smile А си бях обещала да не прекалявам  Laughing
Последно: моят зъболекар ми даде мостричка на Генгигел. Каза че е без лидокаин. Поне нещо полезно, като се влача вече 5 месеца при него. Фортуна дано изкаже мнение?!
Хубав ден, момичета   bouquet Всички с кахъри и болежки да отминават бързо...   bouquet

# 437
mimeto_slavova за съжаление зависи от възможностите на родителите, но аз лично, ако Самуил се разболее и искам по-компетентна консултация бих отишла или в кабинета на д-р Мангъров (д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница в София, има и частен кабинет, където приема) или бих отишла по-лесно и бързо в Първа Детска Консултативна Клиника:
http://www.1dkk.com/
Не знам обаче работят ли с НЗОК и как стоят нещата ...  Tired

red_nelitka аз не си избрах столче по цена, а по отзиви и леснота на поддържане и познай Simple Smile От ИКЕА ми излезе 39 лева столче с масичка. Ако си от София според си струва да ги погледнеш.

Айде и днешния ден на разходка отмина ... следва дъждовен период на домашен арест ... Sad

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 16:36 от thorn birds

# 438
Здравейте пак момичета, току що се върнахме от разходка и вече с нова гризалка - броеница. Много ми хареса на мен (като че ли аз ще я гризкам), но и на бебка й харесва, но не може сама още милата да си я държи. Аз й държа и тя гризка и смуче топчетата, засега толкова са ни възможностите.
И Сиана не иска да спи вече през цялата разходка и се сърди и плаче, понеже сме още със зимен легнал кош. Днес в Хит седнахме да пием кафе и тя се разсърди, вдигнах я и подложих под главичката и гръбчето космонавта, за да бъде полулегнала, е няма такава радост и спокойствие, разгледа всичко със светнал поглед  Laughing
Между другото не се сетих преди като писахме за гризалките, ние имаме една като четка за зъби, пластмасова, в двата края има нещо като четка за чесане, но с различен релеф, много хубава и удобна, но пак аз я чеша, че ме е страх да не си я натика в гърлото. ето това е тя:
http://www.novobebe.com/mam-komplekt-grija-za-zabkite-blue-bg-3869.html

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 17:03 от късметче

# 439
  • София
късметче, от нашия "Хит" ли я взе - т.е. "Хиполенда" в него? Че утре ще ходя там да търся голяма опаковка памперси, та да вляним и ний в групата на таз чесалка  Mr. Green
Знам, че от Pampers Active Baby  има разфасовки кашончета, което намирам за много практично, но не съм виждала кашончета на Premium Care - знаете ли дали има? (че моята пръцла-фръцла е почти като новородено, ака си по 5-6 пъти на ден  ooooh!)

и да изохкам и аз колко ми е криво, че идва неразходково време  Confused

# 440
Milenita, да от нашия Хит от Хиполенда има много видове, но наистина не си струват повечето. А за такова кашонче не съм обърнала внимание дали има, понеже ние сме с Пуфис и ги вземам обикновено като са на промоция от Кауфланд или Фантастико.

# 441
Ето ни и нас след днешната консултация GrinningЗа малко да не ни сложат ваксината щото беба се разкашля но от слюнка и аз и казах че всъщност  не е болна макар малко да кихаше тия дни-казах и го и това..то тия дни нали аз не бях добре и баткото-казах и на лекарката че баткото ни още не се е оправил на 100%, но тя погледна гърлото и нослето и отсече че сме добре и ни би третата доза ваксина-бебка много ,много плака.. WhistlingИначе сме качили 730гр и сме пораснали с 2см!Захранване започваме според педи и аз мисля да я послешам на 4м. и 7дни т.е от вдругиден със зеленчуково пюре по една лъжичка  -каза като за първи път нека да е купено заради по-нежната констистенция !Да бъде картоф +тиква или картоф+морков-по една лъжичка първия път и след това увеличаваме с по още една всеки ден като това го правя преди обедното кърмене и след лъжичката кърмя!До следващата консултация трябва да сме заместили едното хранене с зеленчуково пюре!Ако не харесвала пюрето да давам по същия начин безглутенова каша с ориз!Мисля да я послушам момичета!Освен това ми забрани изцяло сокове-даже близването на плод забрани заради дразнененто на стомаха!Забрани и плодови пюрета засега-по-нататък!За вигантола ,СРЕБРЕ ние оставаме сега на 3 капки още един месец!Обаче така и натисна отстрани главата че чак мен ме заболя ooooh!Ако не се славеше като една от най-добрите педиатърки в града щях да се замисля...Но пък и другото ми дете е при нея и засега винаги сме били доволни!Момченцето ми го захраних обаче при друга педиатърка  и то с една лъжичка портокалов сок..която детето повърна веднага..Ех сега да ми е пред очите -ще я удуша направо.. ooooh!
Айде все пак да не завършвам негативно защото съм много радостна от наддаването на бебка така че утре ще и избера най-хубавото пюренце LaughingЗа друго не се сещам -а да ,вече имаме кенгуру-питах педи-може!За моите болежки в костите-калций на сантос каза -ще видя в аптеките и ще си взема!Купих и две нови гумени играчки Laughing,чесалки имаше някакви тънички но ептен китайски ...със някакви смешни етикети та не посмях..
Лека вечер и спокойни бебета!  bouquet

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 17:28 от ciao-ciao

# 442
Здравейте,момичета!Върнахме се от разходка и сядам да ви пиша.
За изправянето:Калоян му е голям фен.Количката е на 45 градуса и я свалям,когато заспи.Осмелявам се само в количката и когато някой го държи да е почти седнал.Иначе голямо вирене на крака,но още не се е обръщал сам,освен ако е по корем се катурва на една страна и по инерция отива по гръб.
За сметките:нашия ток е 220 лв. този месец.На мен също ми се струва доста.Отопляваме се на ток, но досега(вкл. и предишни години) сме плащали най-много 180 лв.Не знам вече с тия сметки.Как няма да протестират хората,то вече взе да писва.
За сокче: аз давам,не мога да кажа,че съм редовно,но Калоян го харесва и пие с удоволствие.Говоря за домашно изцеден пак.Досега не съм му купувала готов.
За столче за хранене:аз също ровя в продавалника.Но ММ беше харесал някакво в магазин, пък мама ми обеща да ми купи,та още си разглеждам.
Това е засега от мен.
ciao-ciao, благодаря за отговора.Ние утре сме на преглед.Само да вметна, че за мен си е един вид прорпаганда с тези купени пюрета.Нежната консистенция можеш де си я направиш и ти.Не го приемай като заяждане,ама някой път ме хваща яд,защото няма да сложиш картофа с пръстта и необелен да го вариш  ooooh!

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 17:23 от Srebrina81

# 443
Много съм нещастна и паникьосана Sad Беба подчертано не щя да яде тази сутрин, макар да ревеше от глад, но след първите 10 мин (обикновено цока по 30-45) взе да се дърпа и сърди и си помислих, че е кърмаческа стачка. Но след няма и час разбрах, че е от появилият се цикъл  Sad Знам, че е обсъждано в темата, че тогава вкусът на кърмата се променя и бебоците не го харесват, но не помня обсъждано ли е дали има някакви начини да се справим с това, да дохранвам ли в такъв случай (не искам хич, че може съвсем да намалеее кърмата пък, особено както моят цикъл се влачи по 8-9 дни),а от друга страна беба, като не иска да хапва, какво???
Milenita, не разбрах дали питаш и нас, но ще се включа за всеки случай. Flutter

Момичетата вече ти писаха и ти споделиха информация за четене, Hug а и звучиш една идея по-спокойна. Peace

Действително, някои майки усещат, че кърмата им намалява по време на цикъла им и тяхното бебе изразява раздразнение от това или от по-бавното слизане на млякото, или пък се противи на промяната на вкуса му (поради по-високите нива на натрий по време на цикъл, е възможно кърмата да има малко по-солен вкус от обичайното). Някои бебета изобщо не реагират на тези промени, а други могат да са по-чувствителни.

Според някои източници, намаляването на кърмата около цикъла има връзка с намаляването нивата на калция в кръвта, което обикновено се случва в периода от средата на цикъла (след овулацията) до 2-3 дни след началото на кървенето. Поради това, според някои специалисти, добавка от калций и магнезий от средата на цикъла до първите три дни от кървенето биха могли да спомогнат да се избегне намаляването на производството на мляко. Обичайните препоръки в подобни случаи са за дневна доза между 500 и 1000мг (в съотношение е 2:1 калций:магнезий). Разбира се, дозировката и приемтът на тези добавки е желателно да стане след консултация с лекар, който да прецени дали има някакви противопоказания (макар че е полезен за здрави кърмещи жени, приемът на калциево-магнезиеви добавки може да не е подходящ в определени ситуации).

Друго, което би могло да имат положителен ефект:
- по-често предлагане на гърдата – това може да подейства успокояващо за бебето и заедно с това да спомогне за „наваксване” на количеството мляко, ако има спад,
- топъл душ или топъл компрес преди кърмене,
- нежен масаж от основата на гърдата към зърното,
- чаша вода или друга топла или разхладителна напитка по време на кърмене, прилагане на компресия,
- създаване на приятна и отпускаща обстановка,
- ако си забелязала определена храна или напитка да оказват благотворно влияние на лактацията ти, би могла да увеличиш употребата им през този период,
- да я кърмиш, когато е в сънено състояние или е по-спокойна,
- кърмене кожа-до-кожа и повече гушкане,
- кърмене в по-затъмнена стая,
- кърмене с леко полюшване или танцуване, с бял шум и т.н.,
- кърмене в поза, в която гравитацията помага на потичането на млякото (т.е. гърдата да е над главата на бебето),
- кърмене при първи признаци на глад - неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езика и въртене настрани на главата (плачът е късен сигнал за глад),
- може да опиташ и дали няма да помогне някоя от хитринките за „разсейващо се” бебе - да си сложиш нещо пъстро на врата, например - шарен шал или някакъв пъстър гердан (който да е и здрав, с цел безопасност) - те биха могли да привличат вниманието на бебето и да го задържат по-дълго време към гърдите ти, за да суче по-спокойно.

Надявам се да откриеш какво най-добре действа при вас през този период. Пожелавам ви тези промени са краткотрайни и да минават по-леко и неусетно и за двете ви.
Hug

ciao-ciao,благодаря ти за милите думи, радвам се, че намираш информация, която да ти е полезна. Flutter
Дали си се консултирала с лекар за тези болки в костите? Той ли намира връзка между тях и кърменето?

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 17:43 от Amorevole

# 444
  • София
Amorevole, да, към вас беше въпросът и затова го оцветих и благодаря много за отговора!   bouquet

# 445
И при нас вали като из ведро, но поне предиобед Мина поспа на двора на въздух, та можем да се преброим като излизали.
thorn birds, лични впечатления ли имаш от д-р Мангъров? Аз лични нямам, ама опосредствани. На една приятелка за домашно посещение на детето в снежен ден е взел 120 лв. Инак самото дете не е било толкова зле, но тя просто не е имала възможност да го заведе в кабинета. Някак не го намирам нормално и морално. А на съседката момиченцето лежа в Инфекциозна болница заради чревен вирус. После контролите бяха в частния кабинет. Беше сложил детенце на диета и един месец не разрешаваше да му се дава нищо освен солети и бисквити, а като го питали за пробиотик - казал, че няма нужда. Аз пък моят син от подобен тежък летен вирус го оправих само с пробиотици. Беше ги посъветвал да сложат ротавирусна ваксина на 3-годишно дете, при положение че ваксината се слага до 6-месечна възраст и с нарастване на възрастта надетето има опасност от тежки странични ефекти. Така че без преки впечатления си имам едно голямо наум за това светило.

# 446
Знам, че от Pampers Active Baby  има разфасовки кашончета, което намирам за много практично, но не съм виждала кашончета на Premium Care - знаете ли дали има? (че моята пръцла-фръцла е почти като новородено, ака си по 5-6 пъти на ден  ooooh!)

и да изохкам и аз колко ми е криво, че идва неразходково време  Confused

И ние сме от многоакащите на ден  Mr. Green
Миленита, за съжаление и аз съм виждала само на Памперс актив бейби. Мисля, че на Премиум кеър няма, а толкова много ми харесват Sad

Аз пък няма да поръчвам чесалката засега, че вече си имаме една. Под формата на стъпало от крак и е пълна с гел. Знам голяма гавра да вземем под такава форма чесалка ама кво пък  Laughing Важното е бебка да е доволна ама засега се налага аз да я подавам, че рядко я задържа за по-дълго в ръчичките си.

# 447
thorn birds, лични впечатления ли имаш от д-р Мангъров? Аз лични нямам...
И моите са от втора ръка, но отзивите са чудесни. А за парите да -  взима 100-120 за домашно посещение в какъвто и да е ден и май 70 за посещение в кабинет. Затова казах, че уви зависи от възможностите на родителите.

Само да вметна, че за мен си е един вид прорпаганда с тези купени пюрета.Нежната консистенция можеш де си я направиш и ти.Не го приемай като заяждане,ама някой път ме хваща яд,защото няма да сложиш картофа с пръстта и необелен да го вариш  ooooh!
Ще трябва да се съглася със Сребрина за пюретата, но за да не бъда обвинена във фанатизъм няма да споделям статия за тях (вкл. и органик пюретата не могат да се сравнят с домашните) Simple Smile

Milenita пробвали ли сте Актив бейби до сега? Ние не бяхме и сме си доволни от Премиуъм Кеър-а, но таткото взел в неделя Актив бейби, че имало промоция в Метро и трябва да кажа, че не са лоши ... е ще си продължим с премиум после, но ако ти е по-удобно кашонче  newsm78

# 448
Здравейте и от нас:) Вчера ни сложиха последната серия Пентаксим, много плака милата, но не сме имали проблем. Бях се замислила и за Ротавирусната ваксина, но май се отказах.
Захранването мисля да е 6 месец. За сега сме само и единствено на кърма. В този ред на мисли да питам кърмещите майки по колко пъти кърмите? Аз преди я хранех по 7,но от няколко дни са ни 6. И още нещо - забелязах няколко малки пъпчици по коремчето на Диляна. Педи каза,че са от нещо, което съм яла  newsm78   Случвало ли ви се е?
Лека и спокойна вечер:)

# 449
Mimeto Slavova, аз много харесах д-р Масларска в Токуда. Доколкото знам, до 6 месеца бебетата се водят в неонатология, после са за педиатър, но може пък да съм в грешка. Иначе намираш ли я по-отпусната във времето, в което не спи? Наистина стават много обезсилени като са болни.

Миленита, аз понеже си имам цикъл, но давам от шише кърмата ще споделя нещо: Кирил досега нито веднъж не я е отказал, когато съм в цикъл, а не е точно от най-ящните. Започвам да мисля, че не самата кърма Е различна на вкус, а може би миризмата ни се променя от хормоните и съответно гърдата и кожата имат различен вкус и мирис. Не знам дали е възможно. Чисто предположение е. Ако искаш пробвай да дадеш малко с шише. Сигурно няма да искаш, но това измислих аз.

Цитат
А детенцето ти забавлява ли се с маймунчето на топка?

Ами...Не пълзи след нея определено Simple Smile Все пак засега я гледа с огромен интерес и се усмихва на звуците чат пат. Виж аз доста се забавлявам Grinning

Азария, броеницата ми изглежда доста здрава. Нанизани са на две въженца нещата и е доста стегнато нанизана, така че не мисля, че ще се скъса.
Кирил и той не може съвсем добре да я държи, но като му я подам и успее да я хване, си я гризе сам няколко минути. Предполагам, че още някой и друг ден и всичките дечица ще могат сами да държат Simple Smile

Друго, друго...Успях да изкъпя Кирил сама под душа!!! Е...После бях опикана от горе до долу, но какво да се прави...Рисковете на професията  Laughing

Кумата ми е взела някакви дефектни Памперс от Кауфланд. Късали се и гелът изтичал от тях, та съответно бил из цялата къща. Ужас....

Кирил мрънка. Отивам да гушкам Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт