Отговори
# 270
И Кирил трудничко се събира на повивалника. Само малко да се оттласне и всичко полита нанякъде...
С детските градини не ми се мисли. Аз до 2 години ще го гледам, но после няма да има много избор и ще трябва да се мисли нещо, а времето ще си отлети като едното нищо.
Днес и ние не ходихме на разходка, но и аз съм недоспала. Кирил също цяла нощ се въртя неспокойно до мен и има газове, които просто не знам от какво се появиха. Знам само, че аз също ходя трудно до 2те нули, а и имам бая газове. Нищо газообразуващо не ям. Ходи, та разбери.
Досега го мъчих на активната гимнастика, ама не е супер впечатлен и туй то. Толкова ми се иска нещичко интересно да си намерим като занимание.
В този ред на мисли, онова пиано, което някои от вас купиха по празниците, върши ли работа? Забавляват ли се децата? Наистина искам да му взема нещо, което да отразява, а не просто да му развявам някакви играчки пред носа. Може би просто имам прекалено големи очаквания за крехката му възраст.
А, да. Започна да яде повече Simple Smile Обичайните му яденета нарастнаха на 140 мл., сутрин изяжда по 160-170, а пък вчера вечерта изяде 200 мл, но това по-скоро е случайност според мен Grinning
Сияна му се радва много на пияното, но когато и е пред очите, иначе като го рита не се сеща, че тя свири на него. Иначе често я приспивам с него, понеже има и светлинки, които мигат.

# 271
  • София
Thorn birds честит 4-ти месец на голямото момче Сами   bigdance2

Даа днес беше ужасно времето, но ние прекарахме почти целия ден у мама. Беше поканила едни нейни приятелки и Адриан беше гвоздея на програмата Simple Smile

за детските яслите.... Не знам...много мънички ми се струват хлапенцата...., а и чувам, че в много от държавните ги държали едва ли не по цял ден на гърнетата пред телевизора УЖАС!!!  #2gunfire За градина съм 100% за - частна или държавна - ами има и държавни доста добри - похвалиха ми една в Редута прекрасна, една в нашия район (НДК - Лозенец) също имало добра. Ще видим. Аз на 99% се връщам на работа преди двете години. Ако устискам финансово ще гледам до Нова година да изкарам у дома и след това. И мен ме юркат да се връщам, но хич не искам. Не че ми е лоша работата или колегите, но просто толкова дълго съм го чакала това време с бебето, че сега не мога да му се нарадвам и изобщо не ми е скучно. Може би ако малкият беше по-таласъм или ревлив щях да искам да се връщам бързо, но с този ангел, нямам грам желание Simple Smile

Повивалник имаме един подарен втора ръка от приятелка. Чуден е - като видях в нета колко струва свят ми се изви, ама бил много "фешън" от някакъв материал дето не държи студено.... Сложили сме го на кухненския плот и ни е супер удобно хем като височина, хем ако стане авария става на плочките и се почиства лесно (а не е рядкост Simple Smile ) За сега все още се събира в него.

Айде това е от мен. Сладки сънища на мами и бебоци!!!

Sleeping smile3524  sleepuu

# 272
Почна чак сега да вали при нас,  ама цял ден духа вятър и не сме излизали.За яслата сме запазили място още преди да се роди,но дали ще ходи не съм решила имам бавачки.
Бързо оздравяване на всички бебоци.
Milenita да се възстановяваш по бързичко.
Повивалника най-често го ползвам за нагъване на дрехи,а Полито я преобличам на леглото.
Как се справяте със сученето на палеца,ръкавите до лактите са ни мокри.

# 273
  • USA
Мари Кюри и Късметче, благодаря за отговорите по моя въпрос!  Hug Дано пак да се разговори човечето, че ми липсва честото "агу".

Танчо, Ема не си смуче палеца, а пръстите наред, както и всичко, което докопа. Преобличам я и така... Нямам много идея как да се справя. Опитвам се да пробутам играчка за дъвчене, но тя не може много да си я държи както трябва и се ядосва.

Ние имаме повивалник и ми върши чудесна работа. Нормално е, да идва къс в един момент, защото идеята е бебето да е там за малко и то с вирнати крака. Ако ви притеснява, леглото също е добър вариант.

Поли, дано бързо да оздравеете!

Синът ми тръгна на градина на 1 година, после го спрях, защото много боледуваше и тръгна пак на 2 години. Моите наблюдения са, че е по-добре след 18м да тръгне детето, по възможност и след това, защото много по-леко изкарват болестите, няма ги тези високи температури и драми. Синът ми направи температурен гърч на около 15м, беше един от най-ужасните моменти в живота ми. Надявам се никога повече да не ми се случва.  Praynig

# 274
  Добро утро. При нас вали неприятно Вечерта спря за малко, а сега като се събудих се е засилило определено. Вчера се радвам, че все пак реших да излезем за малко. Така като гледам спокоро може и да не ни се получи.
  Май и ние сме от тези със завърналите трансформирани колики. Вечер определено е неспокойна и доста попръцква. Особенно като легнахме към един на спалнята да се кърмим/ пак си ядем начесто през нощта/ и толкова въздух изкара, че се чудя къде го беше побрала. Поне не палче толкова както преди. Явно просто причиняват дискомфорт.
  Повивалник ползваме този на кошарката, макар отдавна да и е окъсял. Неудобно е и съм се замислила да го сменя с такъв с твърда подложка само трябва да видя дали има по къси , че копарката е 120/60 и този дето ползвахме с баткото 80см, много излиза. Избягвам да преобличам на леглото, първо защото е ниско, второ защото се притеснявам да не го напишка, че често се случва при смяна на памперс.
   Забравих да благодаря за рецептата на сладкиша с майонеза. Подходих с доста недоверие, точно заради съставката, но пък прочетох много добри мнения и се  "престраших". Определено ще ми е сред любимите рецепти. Точно такъв тип обичам  -по-влажни, леко тестени. Следващия път ще го пробвам с крем, като торта и повече глазура, че този път беше наполовина, та ако не стане да не ме е яд Simple Smile

# 275
timide при мене сладкиша не се получи, фурната ми е с вентилатор и си мисля, че остана суров или , че чаените чашите сами големи от 350мл.Твоите чаши колко са големи.

# 276
 ами да, той си остава леко тестен, даже като го извадих от тавичката, това, което остана по нея си беше направо като все едно не се е изпекъл. Но мъжът ми , който принципно е много придирчив към яденето, го хареса. Сега ще вид яколко са ми чашите, че не съм ги мерила....ами по случайност излизат точно 230-240 мл. Пекох точно 25 минути и го извадих, че фурната принципно ми е силна и докато и аз налучкам, кое и как бая продукти похабих. Embarassed И моята е с вентилатор, но не съм го ползвала.

# 277
  • под тепетата
Добро утро! Тази сутрин едва се навих да стана от леглото, малката ме буди в 2, 3:30, после пак в 4, че нещо не беше на кеф, после в 5:30 и накрая в 7! И всичко това придружено със сукане.Вместо да стават по-добре нещата с нощния сън, те се влошават! Но вярвам, че е период и скоро ще се успокои. Аз съм някакъв мазохист май, на който не му пречи толкова нощното ставане. По принцип съм  - и бях - нощна птица и не си лягам рано, стига само да не се налага да ставам преди 7, тогава съм зла.  Simple Smile
Аз си правех сметка да се върна на работа като навърши годинка, но сега май размислих Simple Smile. За съжаление финансовия фактор е от значение при мен, затова може би още веднъж ще размисля, стига само да се намери място в ясла, че и в нашия град е трудно с толкова малки деца. Изобщо не ми се иска да я оставям друг да я гледа, може би ще измислим някаква схема с баща й, който за момента работи на смени и честичко е в къщи, но дотогава - я камилата, я камиларя. Иначе аз и сега продължавам да поработвам от къщи, колегите ми не ме забравят, когато има нужда Simple Smile. Работата ми е на компютър и имам тази възможност, лошото е, че най-често става за сметка на моята почивка вечер, когато бебока заспи, на моменти ми идва дори нагорно, но от друга страна имаме нужда от тези допълнителни доходи. А и съм доволна, че не губя форма, от това много ме беше страх, защото с баткото стоях в къщи до година и 8 месеца и накрая се чувствах толкова затъпяла, че не може да бъде. За мен е много важно да стимулирам мозъчните си гънки, затова сега приемам работа, освен, естествено, за някой лев отгоре.
Късметче, мерси за разяснението за линийката. Уж го направих, обаче не виждам нищо ни в профила си, ни в публикациите.... Кажете, момичета, вие виждате ли нещо?  Blush Мразя да изглеждам руса, но... Затова в момента съм оранжева.  Laughing
И ние не сме открили още палеца, а си смуче цялата ръка, когато я видя или чуя, просто й я вадя от устата, не протестира, но иначе дрехата около гушката е постоянно мокра. Сега чак открих истинското значение и предназначение на думата "лигАвник" - въобще не е за да не се цапа детето при хранене.  Laughing
Мислите ли нещо по-различно за 14.02? Нашата двойка не тачи Св. Валентин, но виж, Трифон с удоволствие ще почетем. Не ми се иска още да я оставям на баби, за да излезем, затова вероятно ще си бъдем в къщи. А и аз с новата ми по-голяма фигура нямам хич мерак да се показвам пред хора в по-формална обстановка. За няколко месеца само нови тоалети не ми се купуват, толкова си вярвам, че само за малко изглеждам така.  Simple Smile Но престана ли да кърмя, се взимам здраво в ръце, че половинката е спортист човек, с перфектна фигура, трябва да изглеждам подобаващо до него. А и той постъпи много подло през бременността ми - обикновено тогава повечето мъже натрупват някой друг килограм отгоре, най-малкото от съпричастност към жената, докато моя напротив, даже слабееше! Crossing Arms Затова непрекъснато го обвинявах, че не е съпричастен с мен и не иска да съпреживява неволите ми от бременния период. Simple Smile Но по-добре той да ми е за пример, а не аз за него!  Laughing
Ставам, че гладницата ме търси.

# 278
Marie Curie , за нощната пауза не се притеснявай. И ние често имаме такива чести будения, а друг път спинка по 5-6 часа. Ще се опитам да нагодя някакъв по-ранен режим на лягане, та дано помогне за по-дълга пауза. А може би детенцето ти не е толкова гладно, колкото жадно?! Ние наскоро бяхме с диария и ме будеше така през около час да суче. Помислих, че е скок в растежа, но мисля, че просто е била жадна.

Виж за отслабването на половинката и аз имам този проблем  Laughing Не ще и не ще да качва кг той, колкото и да го тъпча. Страхотни гени! Дано и бебка ги е наследила  Mr. Green

За Св.Валентин- тъй, като не сме пиячи ще празнуваме денят на влюбените. Мислим да оставим Елина на баба и, а ние ще излезем. Програмата е кино (концерт на Андреа Бочели, който обожаваме и двамата с мъжо), хапване навън и ако не е много студено разходка из центъра. Добре ще ми се отрази, че наистина полудявам у дома. А и откакто бебка се появи, не мога да обърна достатъчно внимание на мъжа до себе си. Но все пак се опитвам да огрея навсякъде, но вие най-добре ще ме разберете.

Аз искам да попитам: Вземате ли бебоците си с вас по заведения, хипермаркети и други обществени места, като изключим парковете де (то там е ясно Wink ) ?
На нас нещо не ни стиска, че сега с тези вируси.. избягваме тълпите от хора и честите събирания с познати и приятели. Направо си се чувствам, като отшелник и за да не затъпея си купух книга, но ме мързи да седна да я чета  Mr. Green Нямам угодия Simple Smile

# 279
Здравейте, момичета!Отдавна не съм се разписвала, но се чувствах кофти и времето едно смотано стана, та допълнително допринесе за мрачното ми настроение.
За съжаление от толкова притеснения ми намаля силно кърмата и вече имам 1 изцяло заменено кърмене с АМ.Вечер положението е доста трагично, но се радвам че поне само едно хранене е изцяло на АМ, а другите са с кърма.На Калоян даването на АМ за първи път, въобще не му хареса и с голям зор си дояде с него, ама няма начин.Толкова ме е яд момичета, счетоводителката още не ми е занесла документите в НОИ за майчинството, а аз разчитам на тези пари.ММ е без работа, имаме безобразна сметка за ток и вода и т.н.Направо ще полудея.Не мога да си обясня как има такива хора?За Нова година същия номер с болничните ми направи.Срещу празника без пари, чак януари ги занесла.Колко пъти й обяснявам, тя си знае нейното.Сега като трябва и АМ да купуваме съвсем ще се скапят нещата.Днес пак ще ходя да й се моля да ги занесе тия документи.Като за капак ни поканиха на кръщене и не можем да откажем, че са ни близки хората.Какво ще подаря на детето?
Fortuna, Калоян хареса пюрето от картоф много.Даже на обяд иска само това да яде.Но за съжаление и Калоян като Катрин има проблем с акането.Отдавам го на факта, че му се струпаха нови храни:АМ, пюре.Дадох снощи лактулоза и днес ще чакам резултата.Нашата педиатърка каза следното за захранването:почваш с картоф и после постепенно прибавяш зеленчуци, но такива които се варят.Аз имам въпрос относно кашите:С каква да започна?Имам намерение, когато навърши 5 месеца обаче.В смисъл от т.нар. инстантни(сухите) или такива готови в бурканчета?Гледах, че има и такива.
За яслите и детските градини:въпреки финансовите трудности аз смятам да си гледам детето до 2 години.След това ще мисля за ясла.
За повивалника:аз имам такъв с твърда подложка.Засега се събира, но след някой друг месец ще се прехвърляме на леглото.Въпреки, че е много ниско и ще ми е неудобно, че съм бая височка.
За колажа: и аз съм съгласна, но и аз имам само любителски снимки и то с телефон правени.Нямаме фотоапарат.
Хубав ден на всички!

# 280
  • София
Marie Curie, много ме успокои, че не съм единствената луда нощна кукумявка в темата  Mr. Green

Момичета, пуснете пак рецептата с майонезата, че ми стана интересно, а не ми се рови назад  Praynig

Малкото ми зло днес става на 4 месеца, ето снимки:

Чело Зарче книжка:
Скрит текст:
Сменяло Зарче памперс:
Скрит текст:

На всички останали снимки е плачещо Зарче  Mr. Green

# 281
Здравейте, мами и бебчета!
Отдавна не бях писала, но ни връхлетяха ужасни здравословни проблеми. По спешност ни закараха в София в болница, където бяхме две седмици. Ивчо претърпя една операция, след месец следва втора. Ще спестя подробностите....Сега сме вкъщи и се гледаме, няма да излизаме, за да не хванем някой вирус, че сега е в кофти период. Кърмата ми почти спря от тревоги и притеснение, че се налага да дохранвам.
Не съм чела назад темите, ако остане време ще чета. Хубав ден, макар и мрачен и мокър  Hug.

# 282
  • София
лелелееее -=Деси=- то Зарчето изглежда като същинско херувимче Simple Smile

за излизането с бебето: Ние Адриан си го водим навсякъде с нас - кръчми, магазини - спи си навсякъде и се забавляваме прекрасно. От никакво излизане не се лишаваме. Сега за св. Валентин мислим да поканим приятели у дома.

Сладкиша с майонеза и аз съм го правила преди време - получи се идеален - като се замисли човек няма нищо странно в него - майонезата е яйца и мазнина, така че са си съвсем обикновени съставки за сладкиш. Ние сме супер фенове на шоколадови сладкиши. ММ не яде никакви други. 
ето я рецептата - някой питаше: http://kulinaria.bg/recipes/shokoladov-sladkish-s-mayoneza

# 283
Здравейте мами!
Ivality, дано всичко е наред при вас и бързо оздравяване  Hug
Деси, Зарчето е голямо сладурче!
Srebrina81, дано и при вас се оправят нещата и мъжа ти да си намери по-скоро работа.
Marie Curie, може би грешката е моя, че не ти дообясних, като натиснеш "финал", копираш това, което се е получило и го пействаш в профила си, в настройки, където пише "подпис". Дано да съм обяснила правилно. Ако нещо не стане пиши ми на лични.
Winx, ням какво да се справяш, нека си смуче ръчичката нали сега новите тенденции, казват, че не е проблем, аз я оставям да си смуче юмруците и пръстите, после сама ще отвикне.
Milenita, това с бъбреците хич не е добре, като знам как болят ... може да пиеш нещо напр. чай от мечо грозде или червена боровинка. Дано се оправиш по-бързо.

# 284
На Кирил на 14ти ще му бият ваксини, така че...къв Св. Валентин, кви 5 лева...
Ще си седим вкъщи и ще се молим да не му е зле.
Този път се събуди през нощта и се дра от рев. Много му е кофти на коремчето, а и не е акал 48 часа, та сега чакам да се случи чудото.
Нещо ми се струва, че повече киха от обикновено и сякаш леко покашля, обаче може да си внушавам и просто нещо да се дави от слюнка. Пък и въздухът е много сух в тази стая. Ужасно е.

Общи условия

Активация на акаунт