Отговори
# 300
Здравейте, мами Simple Smile ние онзи ден бяхме на консултация Митко е качил около 600 грама и е пораснал с 4 см. най после свършиха тези гадни ваксини. Вечерта вдигна температура, но слава богу бързо заспа.

Аз днес тъкмо се бях настроила да мързелувам доколкото е възможно, и хоп в 17 часа му съобщиха, че свекъра и свекървата ще идват за вечеря, аз нямах и един залък за ядене  smile3511 , та досега готвих, направих и един кекс.

сладкиша с майонезата съм го правила и е много вкусен, то впрочем на мен всичко сладко ми харесва  Mr. Green , ама пък и обичам да си правя сладки неща. Любимите ми са кроасани с крем карамел и кекс с банани и шоколад, мога да ям само сладко без да ми омръзне Laughing е все пак го ограничавам.

Деси много ти е хубаво Зарчето, и моят Митко много плаче, но поне спи през нощта що годе добре.

ето го в коритото, вчера банята учудващо му хареса  Simple Smile
 http://prikachi.com/images.php?images/939/5843939Q.jpg

# 301
  • София
Болните бебоци бързо да оздравяват и да не повтарят!  Praynig

thorn birds, само предположение (без да споделям мнението) за ентусиазма на педи да ви навива за пюрета - вероятно заради богатирската осанка на Сами и щот е забравила приказката за Крали Марко и докога и колко е сукал  Mr. Green За зачервеното дупе - Беба ми се е подсичала така само от някви зверски пръцканици и почти никво количество ако (цвъкня направо), но слава Богу след 2-3 намазвания с Бочко или еднократно мас и хума всичко се е оправяло

Благодаря за съветите и пожеланията - за щастие, ми се размина сравнително бързо и от следобед само от време на време ме боли (считам се за невероятна късметлийка, защото се опасявах да не направя поредната циститна криза). Педи ми изписа арника и някво друго хомеопатно, което не запомних  Embarassed, но ще ги имам предвид за следващ евентуален случай.

Приемам ваксините и лекарствата като необходимо зло, наложено от все по химизираната ни реалност (ако мога така да се изразя). Наясно съм с наличието на световната фарма-мафия, но именно защото нямам познанията и увереността кога и кое можем да си спестим, не роптая срещу задължителните имунизации и обмислям допълнителни (като ротарикс, след ужасно болнично преживяване с баткото на 4год заради ентеровирус).

Беболина днес на самите ваксини се държа юначно и почти не плака, но после беше голямо киселявче: така истерично се разрева, като я приспивах, че после близо час дремуца, хлипайки постоянно. Продължава да е Мадам Финес - 5,750кг (+730гр), 60,5см (+2,5см) Педи каза щом наддава добре, ще говорим за пюрета другия месец. Устройва ни.  Party

# 302
  • на Русе
Здравейте и от нас! Аз вече съм кукуряк, като излючим това, че кашлям. Бебка е много добре, нослето не хъхри, но на своя глава й капах Тобрадекс. Баткото удържа фронта. Не мога да повярвам, че тази зима още не е пил АБ. Пу-пу. Той ходи на ясла от 1г и 10мес. В яслата боледува много често, но в градината от септември досега само веднъж  Peace Явно е изградил имунитет. На него почти всяка вечер му капя в млякото "бонбонки" - клеева тинктура. Може и тя да дава резултат.
Смених млякото на бебка, обаче без особен резултат. Преди малко направих 120мл /130мл готово мляко/, изпи около 90 от него и започна да бута с езика, не иска повече. Взех една лъжичка за кафе и с нея "изяде" остатъка  #Crazy без съпротива. Пфуу защо все на мен ми се падат неядливи деца или аз бъркам някъде  newsm78  #2gunfire
И ние сме на 4 капки вигантол до края на 4ти месец.

# 303
Пфуу, все пак имаме нещо като хрема. Яко секрет има в носа - прозрачен.
Така се надявах да се размине, ама като молих мъжа ми да внимава да не настине, той си пита ушите  Crossing Arms

# 304
ФОРТУНА много благодаря за отговора  bouquet-подозирах и нещо такова.. Whistling
 slavip не се ядосвай-не ти се падат все такива деца-моето първото като не ядеше а това сега ще ми изяде ушите..няма разлика в кърменето и на двете и в гледането им ,но с едното беше мъка а с другото е  песен храненето-просто си е до дете но това че е дното е такова не означава че ти се е паднало и другото такова и такива ще са все..ама как го написах само.. newsm78,дано си ме разбрала.. Simple Smile
СРЕБРИНА и аз като тебе разчитам много на майчинството  и се ядосвам сега че и моето го няма...и знам какво е да ти го бавят..обаче като не зависи от нас....Стана ми много жал като те чета и ти пожелавам да се стегне тая жена и да те разбере..А за подарък-виж в продавалника-понякога има супер евтини а много красиви и запазени неща!
Milenita патила съм си много години от цистит, и само чай от боровинка и малина от билкар ми помогна!Дано се оправиш бързо!  bouquet
Лека вечер дами и спящи бебенца!  bouquet

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 21:18 от ciao-ciao

# 305
Момичета, не съм чела последните три страница ще гледам да наваксам че тези дни се очаква да не ми остане много време. Моля изпращайте на този мейл снимките на вашите бебета r.cvetkova@gmail.com
Иначе и моят бебок не е акал 4 дена, но според докторката, проблема е в това, че не и стига кърмата и остава гладна и няма какво да ака. Направо съм в шок аз тъкмо се похвалих във форума че се кърмим успешно и нова двайсе. Повече няма да се хваля, че винаги става обратното. Но то си има обяснение свекъра в понеделник толкова много ме ядоса, че цял ден бях с високо кръвно, може да се каже че официално сме скарани  и т.н. и за капак моя много близка роднина е тежко болна и съм много разстроена. Сега в понеделник ще водим  баткото в София на преглед да ни кажат дали ще му правят операция и като цяло съм в голям стрес. Ами това е от няма да ви натоварвам повече с мен.

# 306
  • София
Ivality, дано и втората мине бързо и повече да не му се случват такива неща  Praynig

skrita FUstA, много неприятно, оправяйте се бързичко  Hug

blasphemy, и Зарко киха и кашля от време на време, но съм чела, че по този начин си прочистват пътищата, нали и ние самите така правим  Peace

Сребрина, стискам палци нещата да се наредят  Praynig

Дафина, много е хубав юнакът  Peace

Благодаря за милите думи за Зарчето  Hug

Фортуна, моите очи да бяха! За съжаление, на дядо си и чичо си се е метнал с тези мънички очички, моите на неговата възраст са били ДВА пъти по-големи  Tired

лелелееее -=Деси=- то Зарчето изглежда като същинско херувимче Simple Smile

Мда, на външен вид го докарва  Mr. Green

Деси, браво на Зарчето.Разглежда, а Калоян все гледа да си я напъха в устата.

Ами, разглежда! Това е една снимка от сигурно 20. На останалите влачи в устата или си захлупва книжката на лицето и плаче, защото не може да я захапе  Mr. Green

За майчинството: още в края на януари ми платиха болничния до 19-ти, този вторник ми преведоха някаква част от майчинството, а в четвъртък – остатъка. Така че за този месец са ми изплатили всичко.

Увеличих дозата на Зарчето с 10 мл и пак се започна с отливане и мерене  Tired

И вече има нов номер: това със завиването или дърпането на блузката нагоре го усвои отдавна. Сега хваща блузата с лявата ръка, дърпа силно настрани, тик-так копчетата щракат, откопчавайки се, а той се смее по голи гърди  Crazy Налага се да избирам дрешки с дясно закопчаване, че при тях номерът не минава  ooooh!

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 06:44 от -=Деси=-

# 307
Благодаря,още веднъж за съчувствието.Вчера ходих до фирмата и счетоводителката каза,че ги е занесла.Да се надявам,че др. седмица ще ги получа. Praynig
Оф,Калоян пак се е запекъл.Снощи пак имаше процедура по изакване.Не знам,дали от картофа или от АМ?Днес на обяд ще остане само тиквата.И лактулоза давах,ама нъцки!Сега давам Фризолак като АМ.Може и запекът да е от тези нови храни,ще се побъркам вече newsm78

# 308
Добро утро момичета днес нещо не ми се спи. Накърмих Криста и сега ще пия на тишина и спокойствие че денят ми ще е натоварен.
Чак сега успях да ви прочета. Искам да пожелая бързо оздравяване на болните и бързо възстановяване.
Ivality, дано мине леко и втората операция  Praynig
Така като гледам всичките долу горе имаме едни и същи проблеми безпаричие, болести, тревоги и т.н.Sad  Дано по скоро нещата се оправят Praynig

# 309

Исках да ви почерпя с кафе нещо май съм объркала картинките но нищо малко цветя няма да ни се отразят зле на настроението  Heart Eyes

# 310
Цветенцата са страхотни! Толкова свежо настроение носят!

Преди два дни бяхме на консултация. Юнакът е вече 7кг и 62см (+1кг и +2см). Доволна съм  Laughing  Отложихме за пореден път ваксината, но педи иска до края на месеца да я сложим, защото не можело повече от 2месеца да се отлага. Някой с несложени ваксини за втория месец има ли(първата двойна е това)?

Чета ви редовно, но нещо не ми се пише напоследък ....  Confused

# 311
palica Сътискам палци с баткото нещата да се развият възможно най-добре. Не се притеснявай за НЕакането на бебока, ние сме със същия проблем и педиатъра ме увещаваше как не й била стигала кърмата. Да, но не иска да яде повече! Simple Smile  Hug

dion  Страхотни мерки !  Wink

Напоследък нито чета, нито пиша. Нямам какво толкова да кажа. Направих и аз прословутия сладкиш с майонеза и останах много доволна, само глазурата с шоколад не ми хареса, следващия път ще я заменя с някакъв крем и плодове.

Приятно изкарване на уикенда, весели и позитивни почивни дни!

# 312
Въпрос към ЛЛЛ консултант.

При някои кърменета Дани започва да се дърпа, опъва, реве, мрънка на гърдата. Пуска я и продължава да плаче. Днес имах изцедена кърма, която реших да й дам, притеснявам се да не би да не яде достатъчно с този отказ от гърда. Реално изпи 15 мл и то с доста усилия от моя страна, тъй като отказваше и шишето.  От това съдя, че протеста на гърда , не е заради недостатъчно кърма. От какво тогава може да е? Прави го веднъж на 1-2 дни, имам подозрения че като се оригне по време на хранене й олеква и започва да суче по-спокойно, но не винаги успявам да я оригна..  Притеснявам се , когато се случи навън или  при последното й хранене, тогава съвсем се разкиселява и приспиването е непосилно.

# 313
palica , цветята са прекрасни! Simple Smile

А това, че не им стига кърмата не вярвам.  Чувала съм, че когато бебето не акало усвоявало цялата кърма. А кажи кой прав, кой крив. Ама не си го и слагам много на сърцето, че от най-малкото притеснение ми намаля лактацията.

Деси , а Зарко яде ли си блузката? Че на нас това ни е редовен номер  Laughing Май май ще намаля количеството на блузките и ще се взимат гащиризончета (и без това са ми по-сладки) и то да са с некви хубави картинки, че много обичаме да ги разглеждаме  Blush

ShySun , извинявай, че се намесвам, но понякога и ние имаме този проблем и само оригането ни помага. Мъчи да я оригаш, но пък не е гаранция, че детенцето е погълнало въздух. Чела съм, че кърмачетата по-рядко поглъщали въздух. Успех! И още веднъж извинявай за намесата   bouquet

# 314
Just a Dreamer  Благодаря за включването!  Flutter  Явно правилно съм се насочила. Чудя се обаче дали не може да я дразни и венеца.....  Дава и други сигнали за това, не знам дали се отразява и на сукането.

Общи условия

Активация на акаунт