Отговори
# 315
Включвам се набързо днес, иначе ви чета редовно.

Сребрина, стискам палци мъжът ти да намери бързо работа, не си е работа да зависиш на едното майчинство.

Ivality, стискам палци всичко да е наред с малкия, и този случай да премине много бързо в миналото.

Деси, Зарчето е голям сладур. Знам, че все едни и същи думи се чуват за нашите октомврийчета, ама като са все отбрани сладкиши какво да правиш.

Dion, на нас едва снощи ни биха първата двойка ваксини. Аз на нашия педиатър му вярвам, така че не мисля, че е проблем. Мерките са супер Simple Smile.

Такаааа ред е и аз да се отчета, и първо ще се оплача. Ей, това фармацефтите са страшна работа. Самоцелно да подмениш лекарство без да предупредиш дори.  #Cussing out #2gunfire. Три месеца по-късно се сещам аз да питам нашия педиатър, защо имаме предписана една капка вигантол и му казвам, че ортопеда е казал две да давам. И той:  Даже две, три трябва!  Shocked, ама аз на вас съм сигурен, че джеймисън ви предписах,  не вигантол.  Shocked. В рецептата гледам, джеймисън пише.  #2gunfire Ама не се сещат в аптеката да кажат, друго сме ви дали, и дозировката е друга. И аз едва от месец давам по две капки, след ортопедичния преглед.
И още за консултацията ни: мерките ни 7кг., 66 см. Баща й ще се пукне от гордост, че ще е висока,а пък аз искам да си е мъничка, даже аз се чувствам на моменти висока като съм на токчета, макар да съм 165 см. Мъжка му работа! Ваксини ни биха, засега е ок, плака 5 минутки и това е-героиня!  bowuu
Дано се оправяте всички, и майки, и бащи, и деца. Пазете се!
А ние ходим и по кръчми, и по молове, хотели, навсякъде. Само не в особено рисковите периоди като този сега, излизаме само навън или при бабите.
Това е от мен!
Рали, благодаря и за кафето, и за цветята   bouquet

# 316
Добрутро и от мен.
Относно дрешките моята мишка не дърпа и не откопчава, но си лапа и си смуче ръкавите.Едно от постоянното слюноотделяне от раменете до лактите вечно е мокро, и от смукането под лакъта реално целият ръкав е мокър  ooooh! Няма оправия, вчера съм сменила 4 чифта дрехи, по - голяма кокона от момиче.
Темата за памперсите е обсъждана многократно, но аз пак се върнах на Памперс и нещо се разочаровах.Имам чувството, че бодитата са влажни, т.е че самият памперс е влажен и от външната страна.
Относно лактацията да споделя лично преживяване от последните 5 дни.Докато бяхме в болницата бяхме точно с-у стаята за интензивно наблюдение/вратите на стаите в детско са почти изцяло стъклени/ и едната вечер едно бебенце се влоши и не успяха да го спасят.Естествено този шок не може да се сравни със смъртта на близък, но все пак си е шок.На следващия ден от вътреболничните зарази лепнах разстройство  Sick и трябваше 2 дни да съм изцяло на сухари и солети.Много се бях притеснила за кърмата си, но си наложих след всяко ходене до ОО да изпивам 200 мл. вода.Изпила съм над 3 литра, но не съм усетила малкият да е мрънкал от малко кърма.Just a Dreamer дано се успокоиш по скоро  Hug
Ivality стискам палци

# 317
dion, и Кирил е само с първия пентаксим, а сега с тази хрема, не знам дали ще го бъде другата седмица...

Ох, щях да пиша още, ама се разрева. Отивам.

# 318
Въпрос към ЛЛЛ консултант.

При някои кърменета Дани започва да се дърпа, опъва, реве, мрънка на гърдата. Пуска я и продължава да плаче. Днес имах изцедена кърма, която реших да й дам, притеснявам се да не би да не яде достатъчно с този отказ от гърда. Реално изпи 15 мл и то с доста усилия от моя страна, тъй като отказваше и шишето.  От това съдя, че протеста на гърда , не е заради недостатъчно кърма. От какво тогава може да е? Прави го веднъж на 1-2 дни, имам подозрения че като се оригне по време на хранене й олеква и започва да суче по-спокойно, но не винаги успявам да я оригна..  Притеснявам се , когато се случи навън или  при последното й хранене, тогава съвсем се разкиселява и приспиването е непосилно.
…Чудя се обаче дали не може да я дразни и венеца.....  Дава и други сигнали за това, не знам дали се отразява и на сукането.

ShySun, подозираш дразнене на венеца. При някои помага преди кърмене да се даде на бебето изстудена гризалка (от тези, които са пълни с течност), за да си почеше с нея венците и студеното да пооблекчи дискомфорта му. Други избират да намажат с успокояващ гел венците на бебето преди кърмене, но има мнение, че това би могло да обезчувстви или скове и езичето му, а дори и зърното и ареолата на майката - и по този начин да затрудни сукането, затова избягват да го правят непосредствено преди кърмене. Може, ако прецениш, да опиташ дали нещо няма да има ефект и при вас.

Доста кърмени бебета нямат нужда да се оригват, но ако намираш връзка с това, дали да не опиташ да я наблюдаваш дали е така, и евентуално да я поизчакаш, или да пробваш и нещо друго? Thinking При някои бебета помага, ако само се изправят леко, други – да се подържат повече изправени. Някои майки са забелязали, че най-подходящо за тях е, ако гушнат бебето през рамото си и нежно галят или потупват гръбчето му. При други помага да сложат бебето в скута си и леко го навеждат напред и нежно го потупват по гърба. Ти сигурно си имаш своите техники, които работят при вас (всяко бебе е различно, така че и „работещите” позиции за оригване могат да са различни) - ако някоя от споменатите „техники” не си опитвала, може пък да я пробваш. Wink

Понякога е възможно дърпането по подобен начин да е породено от някаква промяна (нова козметика при майката, или ако е започнала да приема добавки, промяна в диетата, възстановил се цикъл; по-слаба струя и пр.) – подозираш ли нещо подобно да има връзка?

На тази възраст бебетата стават все по-социални – опитват се да опознават света, да разгледат и пипнат всичко, а това може да се отразява и на кърменето – бебето се извърта, дърпа се от гърдата, не иска да губи ценно време за опознаване на света, докато суче. Как мислиш, дали е възможно Дани да проявява подобно любопитство на моменти и затова да се дърпа от гърдата? При "разсейващи се" бебета може да помогне, ако майката си сложи нещо пъстро на врата, например - шарен шал или някакъв пъстър гердан (който да е и здрав, с цел безопасност) - те биха могли да привличат вниманието на бебето и да го задържат по-дълго време към гърдите на мама, да суче по-спокойно.

Случва се да има периоди, в които бебетата да сучат по-неспокойно - важното е да запазим спокойствие, да се въоръжим с малко търпение и да не губим надежда. Flutter
Надявам се да има подобрение при вас – пиши как сте. Hug

# 319
  Ivality, дано всичко  мине като по вода!!!  Hug
  skrita FUstA, бързичко да оздравявате и следващия клип да е с пеещ и смеещ се бебчо  Heart Eyes
  Раlica, извини ме, но заключението на педиатъра ми звучи като "просто това успях да измисля" Все ми се струва, че щеше да разбереш ако детето е недохранено. Егати! Все бързат да си предпишат адаптетата. Моето момиче също се изхожда рядко - през два или три дена.  Инцидентно ни се случи да ака в два поредни дни - вчера и днес, и то защото днес сме без вода  Laughing
  Предстои ни третия прием на пентаксим  Praynig , живот и здраве във вторник, когато сме на консултация.  Така ме е страх, всеки път треперя от тези ваксини.  Rolling Eyes
  Моята дъщеричка все по-трудно започва да заспива Crossing Arms То бива киселявене, мрънкане, рев, пфууу. Както казва мъжа ми явно е от децата, които не спят на обяд в дестката градина Laughing
  На яслата ми се иска да я пусна лятото на 2014 г, юли, август... Все ми струва, че през летния сезон ще се адаптира по-лесно, все пак имат игри на открито, а пък и няма толкова настинки. Евентуално някое стомашно вирусче, хъ-хъ. Така де, стига от службата да не ми направят проблем Praynig
  Александра блузи не яде, но от вчера се научи да си смуче езика  Shocked И днес го направи два - три пъти. Много е гадно и ме шашка. Ще се боря и с това  Laughing Да се чуди човек кое по-гадно - да се смуче пръстта, да мляска биберон или да си смуче езика Crazy
  И моитемайчински ги няма. Получих пари, но се оказа, че от болничния. Колегите едва вчера са занесли документите в НОИ. Сефте, както се казва.
  За излизанията с бебето Какво да ви кажа, така ми се иска да можем да отидем на ресторант, на кафе,на гости... но просто не можем. Единствено в магазини ходим и по моловете. И то пак с уговорка, защото от няколко седмици след първия час престой навън Алекс решава, че трябва да ревтуни и да се гъне в тая ми ти количка #Crazy Много ме е яд, все се успокоявем, обясняваме... Дано да мине този период, защото моите планове за лятото са  ежедневни (почти) целодневни разходки.
  Ох, и друго имаше, ама ми изкочи от ума.

# 320
И аз щях да пиша, но като прочетох пропуснатото нещо съвсем ми се изпари ентусиазмът, че и ние сме в унисон с кривините тези дни... Бързо оздравяване на всички!!! Това е най-важното!
Ще се включа само с един въпрос към ЛЛЛ: Успяхме да минем отново само на кърма от 2 седмици. Цедя и давам. Преди това 3-4 седмици бяхме почти изцяло на АМ, поради липса на интерес към сукането. Проблемът е, че не акаме. По 6-7 дни няма никой и се налага да помагам с лактулоза (която не ни помогна) и накрая с клизма. Въпросът е, че това, което изхожда след такива намеси е изключително рядко (направо водно) и втория път беше и оскъдно. Не знам дали успях да обясня като хората, но с две думи не ми прилича въобще на запек, та възможно ли е да не му стига кърмата или да не е хранителна? Храня през 2-3 часа със 120-160 мл. Има нощна пауза от 21 до 5. Т.е. на денонощие изпива по около 850 мл. за 7 хранения. Спокоен е. Памперсите са сравнително добре напишкани. Коремчето е меко. Не показва дискомфорт. Предполагам, че излишно се притеснявам, но ми е трудно да обяснявам всеки път вкъщи, че е добре нахранен. Докато беше на АМ си беше редовен. Благодаря предварително!

# 321
  • София
Деси , а Зарко яде ли си блузката? Че на нас това ни е редовен номер  Laughing

Чак до лактите е мокър  Mr. Green

Днес ни донесоха поредната доза наследени дрешки, сред тях има и спално чувалче, което много ме зарадва  Simple Smile Добре че го бяхме позакъсали финансово и не поръчах  Peace

# 322
Здравейте, момичета!

Аз се включвам само да ви кажа, че всичко ще бъде наред! Всеки проблем на тоя свят си има разрешение, трябва само да не спираш да се надяваш.

Вземайте пример от мен - вчера платихме 250 лева ток и 56 вода, мъжо работи на два места, местим квартири през няколко месеца, аз с диабет непрекъснато съм в хипогликемии и кризисни състояния, но гледам да не мисля много-много за тия неща. Едно човече ми дава смисъл на живота и това е най - важното.

Оздравявайте бързо и главите горе от нас с малкия герой, който наскоро също претърпя своето първо падане! Simple Smile

и благодарности на Деси  Hug

Скрит текст:

Скрит текст:

# 323
  • София
stefalina, мнооого е сладък!  Hug

# 324
  • Бургас
tsveti_do все едно е мой пост Simple Smile
И ние сме във вторник на консултация и пентаксим.
И Иво спи за кратко през деня, кисел е и мрънка. Днес си изпях репертоара и се успокои на "Хубава си моя горо". След като ми свърши въздуха я слушахме 100 000 пъти от вибокса. През нощта правеше 6-7 часова пауза само за 3-4 нощи и пак се върна на 3 часа Sad Точно реших, че се е регулирало всичко, но уви Sad
В Бургас още не им е готов сайта за детски градини и ясли. Ще поразпитам другите майки, които имат по- големи дечица за отзиви и как се процедира със записването. Струва ми се толкова рано и че има цяла вечност... Аз и за захранването така говорих, ама от утре почвам да се обучавам  Laughing Че имам само 2 месеца  Mr. Green
Иво навсякъде е с нас, защото няма на кого да го оставим. 2 пъти месечно пазаруваме в Кауфланд. През седмицата купуваме хляб покрай разходките. На заведение ходихме последно с него на 8-ми дек. и той спа. Ама сега като не спи много и не ни се рискува. Точно ще седнем и той ще пусне алармата  Mr. Green
За дрехите 2-ра употреба: на мен купувам, за Иво... като попорасне. За сега има харизани и подарени дрехи. Аз купувам само бодита.
Замислям се сериозно за рота вирусната имунизация. Лятото редовно съм с чревни проблеми пък какво остава за Иво. Имам още малко време и за това да помисля... Няма да откажа коментари За и Против?!
Иво е много смешен и всичко ближе и лапа. Като му облека нова дреха и първата работа е да се оплези и да я опита дали е вкусна Simple Smile Моят мъж казва: "пуска пак сондата". А днес се бори с една възглавница много време с изплезен език Simple Smile      
Ivality, дано всичко  минава по- бързо и адаша да е добре   Hug
Момичета дано бързо оздравяват всички болни, много мъчно ми стана... Пожелавам всички да сме здрави, че и на мен все нещо ми има Sad  
Този път стана много дълго Simple Smile Ще се коригирам другия път  Embarassed
Лека вечер, момичета и повече време спящи бебоци   bouquet

# 325
Ще се включа само с един въпрос към ЛЛЛ: Успяхме да минем отново само на кърма от 2 седмици. Цедя и давам. Преди това 3-4 седмици бяхме почти изцяло на АМ, поради липса на интерес към сукането. Проблемът е, че не акаме. По 6-7 дни няма никой и се налага да помагам с лактулоза (която не ни помогна) и накрая с клизма. Въпросът е, че това, което изхожда след такива намеси е изключително рядко (направо водно) и втория път беше и оскъдно. Не знам дали успях да обясня като хората, но с две думи не ми прилича въобще на запек, та възможно ли е да не му стига кърмата или да не е хранителна? Храня през 2-3 часа със 120-160 мл. Има нощна пауза от 21 до 5. Т.е. на денонощие изпива по около 850 мл. за 7 хранения. Спокоен е. Памперсите са сравнително добре напишкани. Коремчето е меко. Не показва дискомфорт. Предполагам, че излишно се притеснявам, но ми е трудно да обяснявам всеки път вкъщи, че е добре нахранен. Докато беше на АМ си беше редовен. Благодаря предварително!
Мapия, поздравления за упоритостта и постоянството ти! Твоят личен опит за възстановяване и стимулиране на лактацията може да подейства мотивиращо и успокоително за много майки!  bouquet

Ако правилно те разбирам, от около 2 седмици храниш Константин само с изцедена кърма, и от известно време той не се изхожда по 6-7 дни, така ли е? Това забелязваш, откато минахте изцяло на кърма ли? Колко пъти се е изакал през тези 2 седмици? А преди по колко често се изхождаше? Да си започнала да му даваш някакви добавки (вкл. и желязо) или медикаменти против колики, или ти смата да си започнала да приемаш добавки/желязо и др.?

Различните бебета приемат различно количество кърма и понякога може да не е съвсем удачно и точно да се споменават някакви цифри; ако все пак се споменават количества, то някои източници сочат, че изключително кърментите бебета поемат средно по около 750мл. на денонощие на възраст между 1 и 6мес. Ти си споменала доста неща, които се наблюдават за това дали бебето поема достатъчно кърма – приблизителното ѝ количество, мокрите памперси, коремчето, това че е спокоен и не показва дискомфорт и т.н. От описаното от теб по-скоро нещата звучат обичайно. Тъй като кърмата е по-лесно и по-бързо смилаема от адаптираното мляко и се усвоява почти изцяло, то е възможно това разреждане на изхожданията да се дължи именно на това – той да я усвоява много ефективно и да остава съвсем малко за „изхвърляне”.

Твоето усещане е, че това не е запек и най-вероятно е именно така. Peace Ако прецениш, може да пробваш какво помага при някои бебета да се изходят (ако няма ефект, то няма и да навреди) - нежно масажче на корема (с длан, около пъпа, по посока на часовниковата стрелка), упражнения с крачетата (присвиване към коремчето или имитиране на каране на колело), или да го държиш в скута си така, както се държи малко детенце, което чакаш да се изака/изпишка.

Разбирам те, че вероятно се сблъскваш с притеснения и натиск от страна на домашните, че Константин е гладен и имаш нужда от малко повече увереност, за да реагираш адекватно на това. Hug Все още битуват доста митове, свързани с кърменето, и сред тях е и този за „нехранителната” кърма. Всъщност, кърмата е с балансиран за нуждите на детето състав и му осигурява всички необходими хранителни вещества за тази възраст, ако то я приема в адекватни количества.

Ако мислиш, че е необходимо, може да опиташ да включиш още едно хранене (вероятно Константин сам ще ти покаже дали има нужда от него или не Wink) и да проследиш дали няма да има промяна в изхожданията. Също така, понеже ти изцеждаш, би могла да опиташ да цедиш от „цялата гама” мляко, която предлага гърдата (т.е. и от т.нар.”предно’, и от т.нар.”задно” мялко, което е по-богато на мазнини). Peace

Ако забележиш или усетиш нещо притеснително, може да е удачно да се консултираш и с лекар, за да изключи евентуален здравословен проблем.

Ще се радвам да споделяш как сте Hug.

# 326
Amorevole, благодаря от сърце за бързия отговор! Изчетох доста по темата, но наистина имам нужда от малко кураж, подкрепа и доводи за пред домашните. Иначе абсолютно правилно си ме разбрала. От точно 14 дни сме изцяло само и единствено на кърма. Не съм му давала и не съм приемала никакви добавки. Нищо в моя режим не е променяно през периода. За тези две седмици се е изхождал два пъти. Единият път на шестия ден, а другият път вчера. И двата пъти с помощ, но резултатът е оскъден и воден. Преди това беше редовен - всяка сутрин с първото хранене. Понякога и вечер, но не толкова често. Масажите, упражненията и позата ги правя редовно, но водят само до пръцкане и широка беззъба усмивка. А понеже кърмата ми все още не е в задоволителни количества - продължавам да цедя всичко до дупка и на често. Не пропускам и задното мляко. Правя и едно допълнително изцеждане вечер, когато той спи, точно за да мога да предложа допълнително през деня. Вярвам, че нещата ще се нормализират. Щом и лактулозата не помага, вероятно наистина в момента усвоява всичко. Благодаря и за поздравленията, но без помощта на всеотдайни хора като вас, нямаше да се справя Hug. А и още път има да се върви Simple Smile

# 327
Мария, ти знаеш, можеш и правиш много! Hug Вярвам, че ще извървите пътя, по който желаеш да бъдете! Може да не е винаги с еднакви темпове и само напред - понякога може малко да позабавите, да отстъпите крачка-две в страни, да се наложи да проявявате гъвкавост, търпение и твърдост дори. Вероятно плавно ще си влезете в ритъм и нещата ще се урегулират. Сигурно ти е доста трудоемко да храниш само с изцедена кърма - Константин не иска ли да засуче, опитвала ли си скоро да му предлагаш - например, когато е по-спокоен, по-сънен? Ако искаш, може да обсъдим някои идеи, които са помогнали при други бебета да се върнат на гърда (ако прецениш - може и на лични).
Благодаря ти за милите думи, радвам се, че сме успели да бъдем полезни с нещо.
Flutter

# 328
Здравейте, момичета!  newsm51 Чета ви редовно, но рядко пиша напоследък.
На всички болни - бързо оздравяване!!!
За захранването - ние вече започнахме с пюренцата заради постоянен проблем с изхождането. Пробвахме със сини сливи първо - резултатът беше забележително бърз и качествен  smile3550
След това въведох тиква, морков и картоф - засега без проблеми. Влади много харесва пюретата /само първото беше купено, на останалите аз съм майстор-готвач  cook /.Днес ми стигна до главния, че спокойно мога да приготвя 1 голям картоф и морков, а след като пасирам, докато е още топло да го разсипя в 3 бурканчета, които да затворя и прибера в хладилника!!! ЕВРИКА   doh Щото тва с ежедневното приготвяне на 2-3-5 лъжички си е изнервящо. Ама те хората отдавна са го казали - на когот му е къс акълът /респ. паметта/, са му дълги краката  smile3511
Ефектът от тези упражнения - детенце ака всеки ден, а понякога и по 2 пъти. Иначе - продължавам да кърмя /колкото - толкова  smile3518 / и давам добавка 4 пъти по 120 мл.
Това засега от мен. Лека и спяща нощ на всички!!!  smile3524 luvbed

# 329
  • USA
Жени-75, и във фризера може (само картофа не). Simple Smile Браво за успешното захранване.

Общи условия

Активация на акаунт