Отговори
# 330
Jeni _75, тъй като и ние имаме проблем с акането и аз почнах пюренцата.Морков не съм давала,че нали запича.Иначе тиква и картоф много хареса.Искам да те попитам на какъв интервал въвеждаш нов продукт?Сега сме взели и броколи, четох че действали разхлабващо и круши.Ние също съхраняваме в хладилника.ММ вари на пара,намачква с уреда за пюре и слага в буркани,които допълнително завира в тенджера(един вид стерилизация).Какво количество изяжда Влади?]Как се справяте с храненето?Калоян омаза всичко с тиква, когато го храних сама.Бърка си в устата,бърше се с ръкавите,иска да хваща лъжицата...На какъв период акате и какво АМ даваш като добавка?
Извинявай,че те затрупах с въпроси,но и аз съм на тази вълна.Пък и с това неакане се побърквам вече.Ще пробвам със сливите!

# 331
И ние така с пюренцето:) Но само моно - тиква, слива, круша, засега купени, уж за да са по-стерилни..

Моята педи от самото начало твърди, че не ми стигала кърмата, ще кажеш все едно тя ме изцежда, но вече я отсвирих..наистина, понякога казват нещо, колкото да не мълчат Crossing Arms той първите месеци качваше по 1.400, а 3-тия 800 никак не е недохранен..

Ето го любимото място за спане на Здравко
Скрит текст:

Естествено, мама и тати са събудени и само той си нанка..

# 332
Привет и от нас:)
Нашите малки сладурковци са най-големите сладкиши:)Пу-пу:)

Много болнички Октомврийчета:( Бързо да се възстановяват и покрай тях да оздравеят и мама и тати и батковци и каки:))

ivality  дано и втората операция мине ок и да се възстановите бързо бързо и безпроблемно.
На всички мами, сблъскали се  един или друг проблем, бъдете позитивно настроени.Положителните мисли спомагат да се радваме на малката светлина в тунела, макар и да е далечко:)

Ние сме добре, все едно и също при нас.Тази седмица към 13-14 сме на консултация и ще нибият последния Пентаксим:))По домашни мерки и теглилки Лъчи е 7,200 на килограми, за ръст гоним 70см:))

Редовно сме на разходка, стига да не вали и да не духа много силно.Лъчи много блажено си поспива навън.Напоследък се случва и да будува малко, но не протестира, че се вози:))

Относно ходене по заведения... нещо с 2 деца е малко трудно.Каката винаги иска да играе на игрушките навън и не можем да седнем като хората-1 е винаги дежурен. Но ходим по големи магазини, молове и т.н.

Дрешки- имаме много наследени от роднини и приятели.Имаме и подарени нови.Аз съм купувала  само бодита.Тепърва ще купуваме  дрешки с този темп на растеж:))

Памперси- ползвам Pampers, обикновен Puffies и Babylove на DM.Напоследък  Puffies  са ги направили по-тънки и по-мекички, което много ми харесва.Явно са направили подобрения или, тъй като идва пролетта и лятото, са решили да ги направят по-тънки , или просто правят икономии:)) Pampers ми пропускат по-често от Puffies и Babylove.

Jeni_75 с обикновени плодове и зеленчуци проготвяш пюретата или с Био? Имай предвид,че можеш да приготвиш зленчуците и да ги замразиш във фризера във формичките за лед.1кубче е около 15-20гр.След това изваждаш няколко зеленчука и правиш микс от зеленчуци:))Аз така правех с каката.Сега отново по този начин ще процедирам:)

Все още сме изцяло само на кърма и нощно време ис се будим един път към 3 и после 6-7-8 зависи от детенце:))Захранването- от март най-вероятно.

Аз съм в трескава подготовка за РД на каката-ще става на 3г.Дайте идеи за евтини и вкусни торти, защото ми писна от парчета по 3,50-4,50 за торта с картинка или фигурки.Разбира се и аз мога да я направа, но в клубчето искат да е със сертификат тортата:(Ще се радвам да споделите за някоя малка сладкарничка, където правят страхотни торти и цената не еубийствена:))За София говорим:))

Детски ясли- 2010 ние кандидатствахме с молба, подадена когато каката беше на 40 дена:)Някой биха казали,че е лудост от мо страна, но  си беше жив късмет, тъй като на рождения ми ден се обади директорката да ми каже,че сме приети.След като ни приеха  въведоха точковата система, а с нея сме гола вода.Средностатистическо семейство с 8,0-8,2 точки макс.Нямаме никакъв шанс.Сега, след като сме ходили на ясла,ще ни дадат 1 допълнителна  точка и с това силно се надявам да успеем да се класираме на градина.За малчо- догодина ще кандидатстваме, тъ като твърдо съм решила да го гледам до 2г, а и да ме натискат от работа-няма да се дам така лесно както предния път.

Стана много дълго момичета, за което се извинявам.

Ние отиваме на почивка-Старозагорски минерални бани с децата и прителски семейства.Ще бъдем компания и стискайте палци да си изкараме добре.Малчо едва ли ще се къпе, но мама мисли да направи една две дължини:))

Лек ден от нас и дано времето става за разходки:))

# 333
Цветенцата са страхотни! Толкова свежо настроение носят!

Преди два дни бяхме на консултация. Юнакът е вече 7кг и 62см (+1кг и +2см). Доволна съм  Laughing  Отложихме за пореден път ваксината, но педи иска до края на месеца да я сложим, защото не можело повече от 2месеца да се отлага. Някой с несложени ваксини за втория месец има ли(първата двойна е това)?

Чета ви редовно, но нещо не ми се пише напоследък ....  Confused

Ние сме сложили само първата, също отложихме, че бяхме болни

# 334
Сребрина 81, нов продукт въвеждам на 3-4 дни, само морковът въведох на следващия ден след картофа, защото сладни  Laughing. Влади от самото начало страшно хареса идеята и се налага да му отвличам вниманието не като го храня, а като спирам, защото иска още. Най-голямото количество е около 100 мл /не мога да измеря грамовете/. Слагам го в столчето /за момента - шезлонга/ почти седнал, вързвам го, слагам лигава и започвам да давам с лъжичката  smile3521 Определено му харесва, защото отваря уста сам, а когато посегне да бръкне в устата или в лъжичката казвам НЕ! рязко, но усмихнато и дърпам оръдието на труда . Той е толкова възмутен, че вземам манджата, че бързо прибира лапички. А накрая, когато преценя, че му стига /а той иска още обикновено/, му давам лъжичката да се опитва да си я навре в устата, но внимавам, защото веднъж се опита да си извади сливиците  Shocked. Освен това подръка имам и хартиена салфетка, с която попивам случайните поражения. Пюрето го давам около 17ч, между храненията в 15 и 19. По времето, когато започнахме с пюретата, смених и млякото - минах на Милупа и съм много доволна - Влади разреди храненията на около 4 часа, а нощем прави пауза от почти 10ч - от 19ч до 5:30 - 6 сутрин, когато само кърмя, а в 7 - 7:30 давам първата добавка, отново след кърмене. Ака ВЕЧЕ обикновено сутрин към 9 - 10, а понякога и следобед, а преди беше борба /от родилния почти - там ака само 1/, сиропи, свещички, гастроентеролози... не ми се припомня. Важното е, че засега нещата вървят вече нормално, даже от няколко дни го изпишквам и е без памперс целия следобед /не че понякога няма аварии  Laughing /, когато не сме навън, а тази сутрин дори успях да го хвана навреме и го изаках над гърнето  smile3501.
Звездичка, нямам възможност, а и не съм сигурна в т.нар. БИО зеленчуци, затова - каквото има от майката на мъжа, каквото няма - от пазара.
 Айде стига толкова от мен, че не пиша, не пиша, ама като почна - нямам спирка  smile3505 Хубав и успешен, макар и мрачен ден на всички!!!  smile3525

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 10:22 от Jeni _75

# 335
Браво на Влади и мама. newsm10 Като чета такива постове и душата ми се изпълва с огромна благородна завист и започвам като лелките от блока "Виждаш ли какво правят другите деца, а?"  hahaha Аз не мисля да захранвам преди 5-ти месец, а акането на гърне направо ми се вижда мисията невъзможна.
Лъчи баскетболист ли ще става.Какви са тези 70 см. пу-пу.
roxy_ и в нас най-блаженно се спи на голямото легло.
Аз мисля този месец да пропусна ваксината.Не вярвам до края на месеца кашлицата и хриповете да минат, а и продължавам да си мисля, че влизането ни в болница е резултат от предната ваксина.Толкова бях настроена срещу поставянето й, че още на следващия ден ЕмКо се разболя.
Относно яслата още не съм предприела нищо, но тази седмица мисля да не отлагам повече и да подам документи.И на мен ми се иска да си го гледам до 2г., но може би няма да стане.Работата ми е такава, че ако отсъствам още малко съвсем от нулата ще трябва да започна.Сега Март ще стане 1 г.откакто съм излязла в болнични.Надявам се като самотна майка да имам някакви привилегии при класирането, но знаеш ли  newsm78

# 336
Жени, огромно благодаря за отговора!Много ми беше полезен.Аз давам пюрето на обедното хранене и аз най много 100 мл. съм му давала.Сега взех едно бурканче от моя приятелка,която дава купени пюрета и ще меря с него.Браво на теб и Влади за гърнето-за мен още изглежда далечен мираж.Ех,мамка му стара друго си е майка с опит!Това трябваше да прозвучи като комплимент.  HugАз също като почнах да давам пюретата взех Фризолак, моя приятелка го дава от самото начало и няма проблеми, ама де да знам ще го сменям май,може и от него да е... newsm78Аз засега имам 1,най-много 2 хранения с АМ.Другото е кърма.Аз също купувам зеленчуци от пазара.
Още веднъж благодаря!

# 337
Здравейте от зимно и снежно Сараево!
Пътуването ни вчера мина благополучно. Вече сдме здрави, Мина също се пооправи. Май се разминахме с АБ. Сега вече е само на едно хомеопатично нещо, Пулсатила се казва. Все още почистваме нослето и капем Тобрекс. Не е лошо и някоя инхалация да направим, ама ще видим.Сега си играе в креватчето и пее. Бързо се адаптира към родната си къща. Батко й вече поигра на снега на двора и е много доволен. Още ден-два и го пращам на градина, че вече подивя сам, а и мен ще побърка.
Виждам, че някои вече захранват успешно. Ето, че нищо чак толкова страшно няма в ранното захранване. Даже някои проблеми се регулират. Важното е майката да е гъвкава и да се води по детето, винаги съм го твърдяла.
Съжалявам, че има още болнички. Не го отдавайте на ваксините, просто сезонът е такъв и има много вируси. Ваксините способстват за по-лесната податливост, но и без тях, като е писано да се разболее детенце, пак ще се разболее. И кърменето не спасява срещу вируси.
zvezdichka, отговарям на поста ти за хубава и нескъпа торта със сертификат. В кв. Борово, бл. 235, между пицария Дел Соле и Т-Маркет има едно цехче, което се казва Бон Матен ако не се лъжа. Правят хубави детски торти - бисквитена, еклерова. Може и с някаква картинка или с декорация, надпис и т.н. Парчето мисля беше 1,90 лв. Издават й сертификат. На сина ми за рождените дни все от там сме поръчвали, огромна торта за 25 души излиза към 40 лв.
stefalina, благодаря ти за окуражаващия пост! Положителни хора като теб са толкова нужни на постоянно мрънкащия ни свят!  
При нас е приказно бяло, има и слънчице. Най-после се наспах нощес, явно се успокоих, че Мина се оправя и пътуването мина безпроблемно. Тези дни ще започвам да правя мартеници за българите тук.
До скоро.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 13:41 от Poli BK

# 338
  • София
Поли, много се радвам, че пътуването е минало успешно и децата са добре  Hug

skrita FUstA, защо се водиш самотна майка? Детето ти не е ли припознато? newsm78

Звездичка, благодаря за хитрата идея с формичките за лед  Hug Аз тъкмо се чудех дали да слагам сурова тиква във фризера или да я сваря преди това  Simple Smile

Момичета, за тези, които купуват втора ръка (май и аз ще съм от тях, все пак): вече от две места ми препоръчаха този сайт http://www.labamba.bg/index.php?route=product/category&path=78. Номерът при него е такъв: зареждат в началото на всеки месец. Тогава се избира, слага се в кошницата и се чака до последната седмица на текущия месец, когато цените падат до 80%. Каквото остане в кошницата - остане. При повече късмет могат да се купят блузки за по 30-40 стотинки  Peace Доставката е 2 лева.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 17:30 от -=Деси=-

# 339
След 2 дни у дома, днес вече "скъсахме синджира" със Сами  Mr. Green До сега бяхме навън и дори училищния двор ми дойде добре Wink

skrita FUstA ако се води с баща неизвестен влизаш 100% Wink Ако обаче е записан баща няма привилегии - щото то по тая линия всички дето живеят без брак ще се класират. Никой не обикаля по домовете живеят ли заедно или не. 

Ето, че нищо чак толкова страшно няма в ранното захранване. Даже някои проблеми се регулират. Важното е майката да е гъвкава и да се води по детето, винаги съм го твърдяла.
Първо и аз се радвам, че дългото пътуване и минало добре и че сте здрави Simple Smile
За цитата - почуствах го като реплика към мен, та да си кажа Simple Smile Страшното на ранното захранване не винаги си личи на момента (въпреки, че има и случай на тежки диарии след сокче на 40-ия ден). Както и вездесъщата реплика "Нас така са ни гледали нищо ни няма" не е довод.  Да не всички имаме алергии или хранителни проблеми, но има и такива хора. Странно ми е защо стегнатото повиване все пак бе отречено въпреки, че не всички се разхождаме с луксации и тазобедрени проблеми, но ранното захранване си остана препоръчвано  newsm78 Както и да е моето мнение е ясно, а пък не искам и да споря всеки си преценява и си взима решение. Особено с майки на 2 и 3 деца, достатъчно интелигентни като вас   bouquet Аз за себе си съм прочела, решила и затова ми е необосновано защо някой ме съветва да захраня на 4 месеца. Детето няма проблеми и наддава добре. За мен признаците за захранване са стабилно седене, координация ръце-очи, интерес към храненето и отпадане на рефлекса да избутва с език навън. Следователно моето дете не е готово по тези признаци и му е рано.
Не че не складирам и аз тиква във фризера Simple Smile Деси аз сурова я нарязах на малки парченца като за хващане, ама то е специфично за захранването, което аз съм избрала. И споменатото от Звездичка е много идейно за захранващите с пюре  Peace
За захранващите с пюрета ето една книжка с идеи за приготвяне и по месеци:

Домашна бебешка кухня

Фортуна съмнявам се, че ще стигна до лекцията.  Tired

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 17:51 от thorn birds

# 340

За този сайт не съм и чувала.Аз пазарувам главно по разпродажби от различни сайтове и съм много доволна на този етап.
Поли направо настръхнах като си представих снега.Аз много се радвам, че тази година зимата не е толкова люта.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 12:17 от skrita FUstA

# 341
skrita FUstA стана ми мъчно за теб! Аз без таткото не мога да се оправя!

# 342
Леле, thorn birds, въобще никаква реплика към теб не съм имала предвид, защото дори не съм чела съвсем детайлно последните страници. Не знаех, че е имало спор по въпроса.
Разбира се, че написаното от теб е правилно, въобще не го оспорвам. И аз Мина сигурно по-късничко ще я захраня, предвид това, че все още е изключително кърмена и засега дори водата я отвращава, да не говорим за нещо друго. В отделни случаи не виждам нищо драматично в ранното захранване, когато е съобразено със самото дете - да няма колики, да проявява интерес към твърда храна, да е удвоило рожденото си тегло, да не е на сила, също нещата, които и ти си написала и т.н. Ако получи диария от първото сокче, то е ясно, че в никакъв случай не трябва да се продължава. Но и аз с дете, което по една седмица не ака, сигурно бих опитала с нещо, различно от мляко, колкото и да ме убеждават, че е нормално. Просто не мога да си представя една седмица детето да яде по шест пъти на ден и нищо да не излиза от него. Доволна съм, че не ми се налага да правя такъв избор все пак.
Аз още преди да се роди Мина си бях казала, че за нищо няма да се заричам, защото знам за случаи, когато майката иска едно и се зарича, че ще го направи по еди кой си начин, но обстоятелствата й поднасят изненада и се налага да направи точно обратното. Първото е бебето, после сме ние с нашите решения. За мен това е правилният подход. Затова синът ми е малко кърмен и рано захранен, щото не искаше да суче, стресът ми дойде в повече и бързо пресъхнах, освен това беше лаком и очите му грейваха като слънца като види мръвка на масата, а дъщеря ми ще бъде по-късно захранена и по-дълго кърмена, понеже суче методично и обожава маминото млекце. Нито в едното, нито в другото виждам нещо кой знае колко погрешно.

# 343
Деси,thorn birds благодаря за сайтовете!
skrita FUstA, поздравявам те за решението да отглеждаш сама детето си.Ти си силна жена! Hug
Аз вече тотално се убедих, че явно проблемът е АМ.Днес пюре от круши давах и няма акане и няма.Надявам се другата седмица да преведат майчинството и да пробвам млякото на ХИП с пробиотици и пребиотици.Тази вечер прибягнах до термометъра и това,което излезе беше като на голям човек все едно.Луда работа!

# 344
  • София
thorn birds, хвърлих едно око на книжката. В рецептата с тиква пише да се добави захар, канела и масло  newsm78 Пюретата за бебета не се ли приготвят без абсолютно никакви подправки или аз съм в грешка?  newsm78

skrita FUstA, всяко зло - за добро. Дано намериш човека за себе си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт