Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 56 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
[..........................................
А като сте подкарали мед.техниката ... Развали ни се йонизатора и сега ще купуваме нов, но държа отново да бъде 2 в 1 - йонизатор и овлажнител....Да препоръчате нещо  newsm78 [/i][/color]
Като си купувате овлажнители или комбинирани уреди с овлажнители гледайте нещо много важно - да се настройва предварително влажността / примерно като го настроиш на 70процента / да си изключва и включва парата сам според зададената влажност .ЗАЩОТО  какво се получава на практика- настройвам го на минимум , и през деня се усеща добре влажността т.е. е нормална , но през нощта когато няма такова движение се натрупва излишна влажност и се е случвало да се събудя в мъгла едва ли не.
Ойнизатор си имаме на климатикът , а за овлажнител слагам срещу климатикът на един стол влажна дреха - то у нас все има нещо неизсушено докрай.
По въпросът за инхалаторите може и да не е ултразвуков щом не става за всички лекарства. От Варна къде има по - голям избор и по на поносими цени  newsm78

# 181
  • Sofia
Искам да попитам някоя от майките,чийто деца с астма,минавали ли сте през ТЕЛК?Какви документи носихте.Ние сме от Пловдив и в момента омуваме дали да не опитаме.Ако има някой минал по този път да пише,моля.
Ще си вземете едно направление от личната за Телк и ще си го подадете там кьдето ви ги приемат(комисия канцелария...).
След месец (поне за София) ще получите писма на дом.адрес какво да носите и кога да се явите.
Сьбираш нужните документи(епикризи рецептурна книжка амбулаторни листа от прегледи и диспансера с установени и регистрирани пристьпи и влошено сьстояние на детето снимка на бял дроб акт за раждане крьвни изследвания и ако още нещо искат) и се явявате.
Защо не четете в началото на темата там е подробно обяснено какво представлява като цяло заболяването астма и сьответно за ТЕЛК процедурата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700829.0

# 182
  • София
_мариана филтъра е в папионката на пингвина и е едно кубче дунапрен.

Мерси! Винаги съм се чудела за къде е този дунапрен  Crazy

# 183
Момичета привет!
Имам въпрос относно вентолина. Сега сме на 0,5 мл. ,33 кг., девет и половина години , с инхалатор.
Според кашлицата на 6, 8 или 12 часа.   Ако нямам възможност да и дам да диша 11 часа с инхалатора, бих ли могла да заменя едното приемане с вентолин инхалер, и как да преценя дозата.А после пак ли да си продължим с инхалатора?

Освен това ще пътуваме , няма да имам възможност да нося инхалатора. Как да определя с инхалера дозата за един ден  ?Или суропа да купя? Тези две форми на вентолина отдавна не съм ги купувала.Доволна съм от инхалатора, спасява ни, но няма как да го ползвам няколко дни.

# 184
Момичета много ви моля за помощ - немога да намеря къде точно обсъждахте едно хомеопатично лекарство за задна хрема. Сещам се , че Муцата беше пратила мъжът си да го търси . Наричахте го ВЪЛШЕБНОТО . Може ли да ми кажете как се казва , че една приятелка се видя във чудо с нейното детенце и няма оправия с нищо- иска да го пробва.

# 185
  • Варна
Коралиум рубрум 5

# 186
  • Sofia
Момичета много ви моля за помощ - немога да намеря къде точно обсъждахте едно хомеопатично лекарство за задна хрема. Сещам се , че Муцата беше пратила мъжът си да го търси . Наричахте го ВЪЛШЕБНОТО . Може ли да ми кажете как се казва , че една приятелка се видя във чудо с нейното детенце и няма оправия с нищо- иска да го пробва.
Вярно е вьлшебно.Пьк аз сьм му крьстница  Joy.Да се отчета че вече сме сьвсем добре.Личната успя да чуе едвам само две свиркащи хрипчета при Алекс което си е направо постижение като знам колко задрьстен беше.Жожи е перфектен и вече само на хомеопатично.Момичета никой не сподели нищо за сестемата за вьздух на Цептер  newsm78

# 187
Здравейте.
Имам един въпрос- транзиторна тахипнея(с която е роден синът ми) дава ли ми основание да обжалвам дата на инвалидност от ТЕЛК,  и да си искам диагнозата- астма с алергичен компонент-да се води вродено заболяване.
ще обжалвам Телк- вместо очакваната дата на инвалидност да е от датата на диспансеризирането ми сложиха датата в която са подадени документите-близо една година разлика, та сега умувам върху вероятностите да се променят нещата в моя полза.
Благодаря предварително.

# 188
...Момичета никой не сподели нищо за сестемата за вьздух на Цептер  newsm78

Мога да споделя , че съм мераклийка  Peace но предполагам цената е феноменална с поне 3 нулички

Никой не сподели мнение и по моето питане за йонизаторите и овлажнителите ( по възможност 2 в 1)

# 189
  • София,
presy_80 честно казано незная дали изобщо има смисъл да обжалваш. А колко процента са ви дали общо? Ако са 50% е добре. Последните години на комисиите им е забранено да дават ТЕЛК с голяма давност, не съм съвсем сигурна, но си спомням, че тук сме го разисквали това нещо, имаше един период от 2010 г. насам мисля че го въведоха и нещо друго имаше, на някои пък тези от социални грижи не им я признаваха датата на инвалидизация, приемаха и изплащаха помощите от дата на получаването на ТЕЛКА! Това го правят за да се презастраховат, и да не дават по много парички. Нашето първо ТЕЛК решение беше издадено 2009г. като беше точно така с дата на инвалидизация една година назад и две години напред - спомням си че и социалните тогава така си ми ги и изплатиха парите - за една година назад - доста парички се бяха събрали, но сега вече от няколко години не се процедира така - сега дават само напред - за остатъка от периода на ТЕЛКа.

# 190
Много ти благодаря , а как се дава  newsm78
Marmaladi аз писах по този въпрос .

# 191
  • Sofia

3*5 гранулки от 7до 10дни.Общо взето и за по кратьк период се повлияват секретите.

# 192
  • Варна

3*5 гранулки от 7до 10дни.Общо взето и за по кратьк период се повлияват секретите.

Аз установих обаче ,че се повлияват бързо,но при нас е важно да го спирам постепенно,не от раз.Също така отначало в острата фаза давам по-начесто половин ден

# 193
  • Varna
Моля някой да ми каже дозата на Пулмикорт от 0,25мг за дете на 5години?
Как го давате-разреждате ли с физиологичен разтвор?

# 194
  • Sofia
Моля някой да ми каже дозата на Пулмикорт от 0,25мг за дете на 5години?
Как го давате-разреждате ли с физиологичен разтвор?
Когато е за бронхит или профилактика на астма ми е казал Филчев по 1мл Пулмикорт с 1мл ф.р-ор сутрин и вечер(т.е 1ампулка за деня).А когато е за ларингит и то при по спешен случай цяла ампулка от 2мл с 2мл ф.р-ор по една сутрин и по една вечер около 2-3 дни и после намалям или спирам според сьстоянието на детето.

Общи условия

Активация на акаунт