Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 56 237
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • sf
Ние сме при такъв,дето изписва гранулки  Mr. Green така и не ги разбрах кой кой е  Joy
не е искала да спираме Сингулера, но го бяхме спрели за лятото и не сме го и почвали.
Аз бях много скептична относно хомеопатията, на моменти все още съм, но е факт,че за откакто ги пие е правил спазъм само веднъж, а миналата зима бяха всеки месец,че и почти до юни изкара  ooooh!
мисълта ми е,че явно преди да се пробва няма как да се знае какво ще стане .

# 46
"Мами имам едно питане.Забелязали ли сте в началото на пристъп даже преди да си пролочи самия пристъп децата да стават много изнервени и раздразнителни?Моя син винаги е много нервен като прави пристъп и се чудя дали е от това или е случайно?
По скоро може това нервно състояние да довежда пристъпа.Нали знаете че могат да получат пристъп от стрес, притесненост,нервност. Не допускай да се изнервя расейвай го и го успокоявай.

За съжаление не мога да го разсейвам,вече е на 7 и половина години и не мога да му отвличам вниманието вече.

# 47

Аз знам , че стават нервни , защото не им стига въздухът. Моето дете се преди пристъп се тръшкаше по земята , ревеше и се инатеше за всичко , мяташе се ката риба на сухо -по леглата скачаше , търкаляше се по земята , но откакто не сме правили пристъпи не е правил такива изпълнения.
Както казва Муцата всички сме на хомеопатия и на алопатия.

# 48
Mucata, вие колко време бяхте на Пулмикорт и в каква доза? И когато се спира трябва ли постепенно да се намалява?

По отношение на инхалаторите съм особено внимателна, но все нещо ме човърка. Случвало се е мойто да кихне по време на инхалация, спирам, мия, заливам с вряла вода и тогава продължавам. И затова се чудех дали да не сменя Пулмикорта с Будиеър, но не знам лесно ли се ползва устройството.
От това което ми обясниха, Пулмикорта е много добър препарат, детето ти не е много голямо, не го сменяй.  Будиара е лесен за употреба, но мисля че Пулмикорта е по - добрият вариант.
А иначе, аз не разбирам какво всъщност те притеснява при инхалациите с небулизатор. Лекарството се усвоява много по - добре така. Моят син е на Пулмикор от септември, влияе му добре.

Притеснява ме маската, че колкото и да я миеш и попарваш, все пак не е стерилна и всичко се инхалира в белия дроб. Голяма част от пневмониите възникват при аспирация на секрети от носа и гърлото примерно.

# 49
Ако те притеснява това, може да вземеш разтвор за химична стерилизация. Тогава маската е стерилна Peace.

Ние сме при класически хомеопат. Моето дете реагира много бурно и от боаронските коктейли става пълна каша. Не мога да кажа нищо определено, защото същинското лечение ще го започваме пролетта, след като спра другите лекарства.
До сега мога да споделя за грипа, който минахме като на шега- една нощ с 41 градуса и всичко приключи до там - без спазми, без нескончаеми кашлици. Дори почти не е кашляла. На четвъртия ден направи леки влажни хрипчета, които за един ден изчистихме с друго хл. През това време бях спряла фликсотида, остана само на сингулар, за да не обърквам лечението. Но виждах ефекта буквално след всяко даване на капките.
Сега вече приключихме с хл и давам по-висока доза пулмикорт, за да навакса. Леко се закашля при много сериозно физическо усилие, но след 3 инхалации с пулмикорт и това изчезна и вече сме в релси.
Но по време на цялото това лечение, всеки ден я преслушваше лекар, така че имах представа какъв аванс имам Peace.

# 50
може да направите консултации по всички въпроси свързани с астмата в Детската белодробна болница в Трявна . Работи с НЗОК
Високо квалифициран медицински персонал.

# 51
При нас Михаил се съдра да кашля цяла нощт, започна чак да му се повдига. Направих още една инхалация с Пулмикорт към 3 през нощта, и се успокои и заспа. От както се е събудил, я има 2 изкашляния я няма.  Crazy

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 19:52 от marychery

# 52
  • Sofia
Таман ни оздравя баткото и от нощес се е заобажда и Жожи.Подкашля си сега преди малко както си седеше трьгнаха и бистри секрети течащи кьм устата направо  #Cussing out
Извадила сьм тежката хомеопатична артилерия и да видим как ще я караме.

# 53
  • София,
Донси, вие сте при така нар. "боаронски" хомеопат. На мен ми е странно това разделение в хомеопатията. По принцип тези които лекуват с един единствен препарат в повечето случаи под  формата на капки се водят класически, а тези които изписват примерно по два или три препарата да се дават едновременно или по схема, на гранулки ги водят "боаронски", а тези които изписват от комбинираните полипрепарати пък хич не ги приемат за хомеопати.
На всеки организъм препаратите действат различно, при някои типът лечение с повече от един препарат -т.е. предписани за всеки отделен симптом действат по добре, при други обратно, един единствен препарат изписан на базата на всички симптоми, действа по добре и така. Важно е да се намери правилната комбинация.
Ние също сме и на двете лечение - т.е. минали сме през всичките видове и нормалната медицина, пробвали сме и полипрепаратите, пробвали сме и боаронския начин и класическия. Най голям ефект за моето дете аз съм видяла от класическата хомеопатия, в действителност доста пъти ни е помагала. В последно време обаче изоставихме изобщо хомеопатичното лечение, но това е друга тема. Мисля да се върнем отново или по точно да започнем отначало, но чак след като махнем носната сливица, явно преди това няма да ни се получи, което и да е лечение, просто тя вече е неспасяема!
Относно нервността преди пристъп, и някой друг беше писал, че е нормално децата да стават нервни поради недостиг на кислород, така е - напълно вярно е. Констатирала съм го лично, и то не по наблюдение, а по изживяване, когато те стягат гърдите, бронхите ти са пълни със секрети и са силно стеснени, едва издишваш и вдишваш, така те избиват нервите, че място неможеш да си намериш.
А тези пристъпи са голяма мъка, аз нещо в последно време немога да се оттърва от тях, незная какво става, но преминавам от пристъп в пристъп. Изпих незнам си колко АБ-та, инхалациите почти не съм ги спирала, само ги намалявам и увеличавам, днес бях толкова зле, че имах чувстото че ще полудея. По едно време даже мислех и с медрол да се нагълтам, но Пулмикорта ме спаси, направих си няколко последователни инхалации, и то увеличих дозата, та като че ли малко се позакрепих. Записах си най после и час при моята пулмоложка, дано издържа още една седмица дотогава!

# 54
  • София
Беки, аз явно ще съм от малкото, които са доволни от детската пулмология на Александровска.

Да, мизерничко е,  особено, ако сравня с Токуда и единичните стаи там, но за мен лично Токуда е последен избор, ако ми се налага хоспитализация.  Разбира се, в Токуда има отделни специалисти, които са добри, но повече не бих отишла там, ако се налага да ни лекуват в детското отделение и имам друг избор. Само за консултация с конкретен лекар бих ходила.

В Александровска съм била няколко пъти и личното ми усещане е, че там лечението ежедневно се коригира спрямо състоянието на детето. Не е като да се застраховат и да назначат най-високата доза метилпреднизолон и така да карат по схема, защото то така си се лекува бронхиолит.....

Относно обясненията - да, не са от най-многословните в Александровска, но на мен там са ми давали в пъти повече информация отколкото в Токуда, където ми се казваше "ами да, по-добре е" и толкова. Буквално ги преследвах по коридорите, за да получа малко повече информация. Например, аз съм много доволна от доц. Галева от Александровска, за която в нета срещнах неприятни неща, но аз само добри думи мога да кажа - тя лично в часовете за консултация относно състоянието на детето ми е тълкувала кръвната му картина по показатели и ми е разяснявала рентгеновата снимка. Доволна съм и от д-р Райчева, а и от други лекари там - не на всички знам имената. Сестрите според мен също са Ок и са по-мили от някои сестрински субекти в Токуда - там, в Токуда, една разрани носа на детето ми при назначена промивка, защото ми беше ядосана, че не съм спазила някакво правило, за чието съществуване не знаех, а и нямаше как да знам поради липса на информация. После, когато стана ясно че ще си търся правата по установения ред, се оправдаваше, че може подсъзнателно да го била направила...сякаш това е оправдание и обяснение за случката и ми обясняваше колко им било трудно на сестрите там. Няма да коментирам и как сестрите не разрешиха да присъстват родители на слагането на абокат и какви писъци се носеха сума ти време и как детето ми беше поне 3 пъти бодено. За сравнение - в Александровска, аз си го гушкам и се справят за секунди и с едно бодване. В Токуда и абокат се слага като стандартна процедура още при прием, още преди да се знае дали ще се ползва......

За трите ми посещения в Александровска, никога не са казвали, че детето ми е с пневмония и си го лекуваха спрямо симптомите и резултатите от изследванията. Назначавали са ни конултации с УНГ и някаква терапия и упражнения за отхрачване, които ми показаха там.

За мен проблем в Александровска са общите стаи и то не заради личното ми неудобство, а заради контакта с други болни деца и възможността да си обменят вируси и бактерии. В Токуда единственият плюс е, че можеш да си платиш за самостоятелна стая.

Това е моят личен опит за Александровска като разбира се съм срещала в нета и доста неприятни разкази. Не знам от какво зависи. Аз явно съм и от малкото, които не са особено щастливи от опита с Токуда.

Лекарят, който следи детето ми също е от екипа на Александровска и съм доволна.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 22:28 от Ronia

# 55
  • Страната на чудесата
Ами...запис, че ви изпуснах в тази тема.Утре ще водя Цвети да я чуе нашата хомеопатичка, че на моменти дишането и е грубо и подкашля, докато отхрачи.

# 56
Ето ни и нас на Клацид, без спазъм но с грубо дишане и с конюнктивит.
Бързо оздравяване на болничките.
Рониа имам чуството, че понякога всичко е до късмет. Или до симпатии... и аз незнам. Аз примерно имам добри спомени от д-р Маркова, но като цяло все се зъбиха и ръмжаха там. Но пък д-р Куфарджиева следеше дъщеря ми години наред и скоро я видях на улицата - ами страхотен лъчезарен човек е. Така че вече съм убедена, че е до лични качества на лекарите, а не до име на болницата.

# 57
  • Страната на чудесата
Хм, здрава е напълно щерката, още 5-6 дни да продължа инхалациите и хомеопатията, за да не е рязко спирането. Препоръча и 2табл.инфлуцид дневно за Февруари профилактично.

# 58
Аз съм видяла само добро в Токуда, и не говоря само за обстановката- и в инфекциозна сме лежали, и там само добро видях, въпреки мизерията
За Токуда говоря за педиатрията главно и за лекарите, защото например регистраторката в детските кабинети е некомпетентна и груба и ужасно ме дразни, направо разваля "лицето" на отделението

# 59
  • София,
За Токуда говоря за педиатрията главно и за лекарите, защото например регистраторката в детските кабинети е некомпетентна и груба и ужасно ме дразни, направо разваля "лицето" на отделението
Ха, ха  Joy, LOST зная за вашите дилеми с регистраторката, а аз представи си дори и от нея немога да се оплача, колко пъти ме е спасявала точно тази жена, малко е мрънкаща такава и има доста неадекватно положение, но аз понеже си зная правата и никога не съм имала проблеми, записвала ми е и часове, и без направления и по спешност, изобщо немога дори от нея да се оплача. Да не говорим за отделението - но само да вметна, че нас ни познават всички лекари там, Вероника я гледат от двумесечна, т.е. още от отварянето на отделението Mr. Green, познават ни още от тогава, нали сме нон стоп там. Такива грижи и такова внимание сме получили от тях, толкоз неща научих от тях, винаги съм получавала пълна информация, но в последно време и на мен ми прави впечатление, че вече и там става като на другите места. Лекарите са все забързани, нямат много време да обясняват, изобщо и там се промени обстановката, но пък пак си е по добре от всякъде другаде.
Аз да Ви подсетя да си подадете молби за винетка - годишна, за тези които искат де и имат автомобил. А днес разбрах и още нещо, че имаме право и на безплатен винетен стикер за паркиране в синя и зелена зона, подават се подобни документи като за годишната винетка, пак с молба и копие от телка, документите обаче се подават в отдел социално дело или нещо такова. Аз денс цяла сутрин обкалям по разни инстанции, да си вадя такъв стикер, еми егати препращаха ме къде ли не, егати бюрокрацията, та в крайна сметка неможах да си подам документи, но не съм се отказала. Тези дни ще ходя в АСП Младост да видя къде се намира този отдел и ще пиша пак какво се подава точно!
Иначе днес ни насрочиха и дата за опрецаята на носната сливица, да минава вече, че нямам търпение!

Общи условия

Активация на акаунт