Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 58 249
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
И аз това щях да попитам , как се разбра , че е свински.Ние бяхме с тем 6 дни , пихме Клацид и на 2 ден всичко беше ок.Това го казвам за успокоение на болните.Е имахме хрипове и леко свирукане, но се оправихме бързо.Сега пак сме болни.Вече ми писна, явно в скоро време няма да почна работа, та се замислям за Телк.Ще ви разкажа с какви лекари се консултирахме ако мога да съм полезна на някой.Пулмоложката при която сме диспансилизирани , ми обясни , че няма ли тем. да не давам АБ и това свиркане било астматичен пристъп, а  имали тем. да почвам с АБ.
Вера ходихме при УНГ, защото все ни мъчат тея пусти сополи- водни  и кашляме много пъти от тях.Прегледа го и каза , че има типична алергизираща лигавица.От ренита тъпанчетата му били много навътре и ни попита дали чува добре, премери му слуха с един апарат и каза , че няма проблем.Било добре да дъвче дъвка и да надува балон.Изписа ни:
1. промивки с солена вода- ние купихме Куикс , била доста концентрирана, така поне ни казаха в аптеката
2.Флексоназе- като каза че Америка и по 6- 7 месеца го ползвали. Първата семица да го пръскам по- често , а после по веднъж на ден.
3.НОАЛ  АНТИАЛЕРГИЧЕН ПРАХ ЗА НОС СПРЕЙ 500 мг- по няколко пъти на ден да го пръскам.
4. Ако кашля както в момента - Левофлоксан/ това са капки за очи/.
Утре сме а алерголог и ще пиша и за неговото мнение.

# 586
miratoneva,
ние 4- та година сме на терапия със Сталорал. Спирам го , ако е болен с температура или е с пристъп. Не сме правили пристъпи в началото на лечението и засега имаме напредък. Успех!

# 587
Ох, какво да ви кажа - май вървим към болница. Хърка от храчки в гърлото , казва че не може да кашля. Плаче от болки в гърлото и като му давам лекарствата. От реването секретите се усилват и резултатът е повърнато лекарство. От напъването му избиха червени точици по бузките и гушката ...Ужас ви казвам - такова чудо не е било никога Shocked Shocked Shocked В секретите има жилки кръв......абе ....иде ми да се  #2gunfire

# 588
  • Страната на чудесата
Хубаво де,ама как разбраха,че е точно свински грип?

Първо имат децата болки в корема , на другата сутрин гърлото ги боли много  и е огън червено , във нослето се появява прозрачна хрема със жилки кръв. Температурата е висока - на четири часа едвам издържаме ....Става парцал .
Тъй като цялото ми семейство го кара през 2009/2010, единствен верен показател е гърлен секрет с доказване на H1N1, другото са догадки на лекарите Stop Дано бързо го овладеете Peace

# 589
Съжалявам klem4e , че детето е не е добре. Аз от моят опит бих ти казала - за болница ли сте, не се мъчи в къщи. Там децата се следят мин. 3 пъти на ден, което си е от голямо значение. И лечението ще е съобразно състоянието му.
Михаил пак свирка. Намалихме Вентолина и днес си свири цял ден. Чува се ясно и отчетливо. Не ми се занимава пак да вися пред кабинетите, ще мисля ако утре е така, да го водя.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 12:46 от marychery

# 590
merychery, прави ми впечатление, че като се появи влажната кашлица не ви изписват веднага вентолин. Спазъмът не може да се чуе на слушалка още първия ден, защото бронхите не са се свили достатъчно, за да свиркат. Аз чуя ли влажната кашлица сутрин започвам инхалациите и не чакам да засвирка, за да го овладея по-бързо. Увеличавам и пулмикорта.

# 591
  • В Европа!!!
Оххххх,като ви чета и настръхвам-дано всички болнички се оправят бързо.Моят дребчо изкара нещо  с болки в корема,възпалени уши,хрема с малко кръвна слуз и много висока температура-39,7 и се обезводни на 3 ден.Бяхме за болница но се разбрахме само за бърза  глюкоза и се лекувахме в  къщи с капки в ушите и носът,,с инхалации с вентолин защото имаше хрипове и без АБ.Това мина за 7 дена и се моля да не повтори.
Искамда питам минаващите на ТЕЛК да ми обяснят дали се дават проценти и за астмата и за АД?Понеже сме и с астма и с АД и се чудех дали в определянето на водеща диагноза или в общо състояние го пишат този дерматит и дават ли и за него проценти?  

# 592
Ние скоро минахме по този път за ТЕЛК. И Косето е с Ад и астма. Там като видяха колко пъти е хоспитализиран за 1 година му дадоха направо 60% за 3 години. Даже не носихме голяма част от амбулаторните листове, защото не ги пазя. Simple Smile

# 593
merychery, прави ми впечатление, че като се появи влажната кашлица не ви изписват веднага вентолин. Спазъмът не може да се чуе на слушалка още първия ден, защото бронхите не са се свили достатъчно, за да свиркат. Аз чуя ли влажната кашлица сутрин започвам инхалациите и не чакам да засвирка, за да го овладея по-бързо. Увеличавам и пулмикорта.
ами да така е. Аз си увеличих дозата на пулмикорта също сама, и добавих една инхалация в повече. Но моят подивява  от вентолина. Затова и предпочитам да го случат редовно и да го включа ако е необходимо. Просто когато е на Вентолин, все едно е друго дете - тича, крещи, мучи, лежи по земята - нямам думи как се преобразява. Ти при влажна кашлица веднага ли почваш инхалации с Вентолин? Михаил принципно си е на Пулмикорт, така че той минимум 2 пъти на ден е на инхалации, при влажна кашлица аз увеличавам дозата на цяла ампула на прием и включвам и една инхалация нощем, когато най-активно кашля. Но това не му помогна особено.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 15:51 от marychery

# 594
Веднага започвам Вентолин, чуя ли влажната кашлица, защото тя е признак, че спазъмът е започнал, дори да не се чува на слушалка все още. Гледам да направя 4 инхалации още първия ден на 6 часа заедно вентолин и 1/2 пулмикорт. Ние също сме в момента на 1 ампула общо сутрин и вечер профилактично, при спазъм стават 2, но разделени на 4 инхалации. Така смятам, че е по-равномерно разпределено във времето.

От там нататък следващите дни действам според развитието. Ако не се влошава, постепенно намалявам инхалациите. Но предпочитам да действам в самото начало, за да не се задръсти и да го докараме до по-лошо.

# 595
Да има логика в това което правиш. Но аз щом усетих влажната кашлица го заведох веднага на лекар, и ми казаха категорично, че не е за вентолин, и че не биха го включили на този етап. Все още Михаил е малък и затова и се съобразявам с мнението на лекарите. Големите вече си ги лекувам по различен начин Mr. Green. Те рядко се срещат с лекар...
Иначе, днес пак бяхме да го слушат = има хрипове и свирка все още. Иванова го слуша. Каза категорично, да намалявам Вентолина и да го карам по-активно да кашля.

# 596
И при нас влажната кашлица не означава задължително спазъм. Миналата година, когато беше най-тежкият й период включваха  малка доза вентолин още щом започне да кашля, независимо как. Въпреки това нямаше пропуск да направи спазъм.
Тази година я караше доста по-лежерно. Дори и при хрипове, ако са леки, вентолинът й е много намален. Но успоредно има и хомеопатия, която помага да отпусне спазъма.
Сега се сещам, че и при един от тежките ни спазми тази година, не й включиха вентолин веднага, защото имаше проблем със сърцето- направи много силна тахикардия без да съм правила вентолин инхалаторно. Тогава за първи път дадох хомеопатия, защото до вечерта трябваше да постъпим в болница, а на мен ми се изправяха косите от тази мисъл.

# 597
Записвам се и аз в тази темичка, тъй като едната ми дъщеричка е на инхалации с вентолин и пулмикорт, заради свирещи гърди (лаеща кашлица). Води се профилактично, засега няма астма, но пък такова силно лекарство в продължение на 20 дни, сам опрофилактично....

# 598
  • София,
Привет,
Кремче как сте, дано сте овладели положението и ви се е разминала болницата.
Меричери а Мишето как е! Ти на рабато али си! Писала си ми на скайпа една вечер, но аз късно го видях.
Ние сме си още в къщи, още се пазим уж, изпихме антибиотика, ходихмве на контролен преглед и уж всичко е наред, да видим!
От понеделник вече и аз мисля да я пращам на градина, че вече ще се побърка горката в къщи!
По цял ден игра на болници и детски градини,  Joy.
Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 599
Много моля за контакти на някой детски пулмолог в София от когото сте доволни и работи със здравна каса.  Вече няколко пъти ни се налага да сменяме/ за 1,6 година/,защото в Токуда няколко пъти се сменят. Първоначално исках да е лекар в тази болница -   Токуда, защото вече 2 пъти сме лежали там и условията са поносими, но сега не съм сигурна.  Иска ми се да има къде да го отведа поне да го преслушат, когато имам притеснения и това да не струва 50 лв. Сигурно ви звучи грозно, ама съм им ядосана на тези в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт