Отговори
# 120
  • София
_Ninka до сега как сте издържали да не им кажете не знам  Mr. Green Ние още на следващия ден сутринта ги строихме двете роди и айдееее  Party хахахха беше много яко, майка вика: На баба чертичките  Heart Eyes Mr. Green хахаха

За Полимед ми се стори по-съвременно изглеждаща, затова искам там, чисто е, имат добра техника, та затова. Не ми се ще да се бутам в големите болници, защото там е егати соца, но ако не става номера там ще го мисля. Иска ми се да имам един лекар по ЗК, пък после ще си ходя на частно при специалисти, както е с Феталната.

Лече, за феталната:

Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Не мисля, че е рано, запиши си час при специалист, който води ранна фетална, ако искаш да имаш това изследване. Аз си записах на 19.02 и тогава живи и здрави ще съм 13 г.с. точно. На прегледа на 16.01 бях точно 7гс и 1 ден, т.е. тогава би трябвало да съм точно 13г.с. Но горе долу тогава е времето за този преглед. Peace

# 121
  • София
Sleeping Beauty  Hug
Дадох го само, като пример. Разбира се, че сега сме малко по-чуствителни и искаме да ни се обръща много внимание и да ни помнят, но както и ти казваш не бива да се водим само от това.

Момичета, чувствителни сме, но не това е водещото. Важното е специалиста да е на място. Хич не ме интересува друго. Важното е да е адекватен в прегледа и това е водещото за избор. От там нататък много важно, че мрънка, държи се малко по-грубо, или прочие. Когато горих въпросната раничка, една бабка в Тина Киркова ми назначи сумати изследвания, които нямаха нищо общо, но ми препоръча да си ги пусна???? Ама тогава толкова ми е бил акъла. Иначе се биеше в гърдите, че имат лазер и само с лазер се горяло на нераждали момичета, което в последствие разбрах, че не е съвсем вярно. Абе не ми ли вдъхне доверие като специалист всичко изчезва, пък от там нататък ако ще да ме черпи с бонбонче всеки път.

# 122
  • До морето :)
Малка маймунка, рано имах предвид,  че рано съм звъннала на лекарката и още не се знае какъв ще й е графикът тогава. Не можаха да ми дадат час. Да звънна след 1-2 седмица за нов час.

За лекарите - и аз съм на мнение, че трябва да познават пациента си. И ако се наложи нещо за звъня по телефона, да не се налага да обяснявам на дълго и на широко коя съм аз и какви са ми били проблемите.

# 123
  • София
Малка маймунка, рано имах предвид,  че рано съм звъннала на лекарката и още не се знае какъв ще й е графикът тогава. Не можаха да ми дадат час. Да звънна след 1-2 седмица за нов час.

Ааааа, хаха, да, ясно, сори за объркването  Mr. Green

# 124
  • София
По повод на лекарите, ще ви споделя за моята настояща.  Та тя изобщо не е от милите, любезни и твърде прехласващи се докторки.  Не ми казва колко ми е хубаво бебето или колко са му дълги краката Crazy  Говори само когато и колкото е необходимо, без излишна емоция.  Аз я харесвам И заради това, но и защото е добър специалист. 
Може би не успях да ви предам точно защо не харесах Барбова.  Няма и да успея вероятно, то си е лично усещане.  Чела съм много добри отзиви за Барбова, значи има хора, на които им допада, което пък доказва, че моето мнение е чисто субективно.  Но не подценявайте, това което ви казвам.  Аз не съм лигла и не търся някой да се прехласва.  Но ако следящият ви лекар дори не ви помни, не вярвам да ви е приятно.  А добри специалисти има не един в София.

# 125
Здравейте  Hug

Влизам набързо за отчет - вчера бях на преглед, засега малкото човече е добре. Трябва да спра да  #Crazy вече за всяко нещо и да го давам по-спокойно.

За БХС- моята проследяваща ми записа час във Фемина за 05.02. Обаче, частната при която ходя също от време на време ми каза, че е още много рано тогава  newsm78 И сега се чудя какво да правя, да го отменям ли, да отида, пък оттам да ме върнат ли...

Иначе във Фемина знам, че д-р Врагалева специално за БХС и ФМ е много добра, специализирала е това.

# 126
Здравейте мацки  Hug
Фоша много се радвам за теб миличка и наистина всички трябва да сме по спокойни  Hug
аз тази нощ не съм мигнала въобще малкия ме събуди в 1,30 като бяхме легнали към 00,00 ч. , че се беше напишкал хайде сменяне на чаршафи преобличане и от там нататък  край да заспя чак към 7  заспах за малко и сега толкова работа имам а  smile3507 от делно посещавам тоалетната през половин час  ooooh!
сега ме се гади и нищо не ми се прави камоли да работя , ама нали е петък ще издържа още няколко часа и дим да ме няма  Hug
Лек ден бонбонки   bouquet

# 127
Девойки, здравейте  bouquet
Бях забравила колко бързо се пълнят отчентите теми. Само с хубави новини да са пълни Hug

По повод милите лекари, с които можеш да си пиеш кафето и добрите специалисти, да ви разкажа тогава моят случай от преди 3 седмици. Аз живея в Германия, но в началото на 2013 си бях в БГ, да обиколя роднините, да се видя с приятели и т.н. Та, тогава разбрах, че съм бременна - направих си тест и реших преди да си тръгна към Германия, падаше се 4-5-та гест. седмица по моите изчисления, да се прегледам при българси лекар. И къде-къде, нямаше свободни места за никой от прехвалените по форумите лекари. Това ме амбицира и намерих ГСМ-а на Илиев от Токуда (доста хвален като много готин, мил, любезен и страхотен специалист - абе, мечта за всяка бременна) Та човекът наистина беше много любезен, намери място да ме вмъкне в претъпкания си график и на 10.01 отидох при него на първи преглед. И наистина е голям симпатяга, много добронамерен и мил ... и тук идва моето голямо ОБАЧЕ!!!!
Прегледът започна, видя плоден сак в матката, но естествено не се виждаше ембрион, все пак 4-5та седмица. Всико вървеше що годе нормално до момента, в който той пак много добронамерено и състрадателно каза - "Вие трябва да си отмените полета и незабавно да влезете в болница. Имате извънматочна бременност и се налага спешна лапаросколия" ooooh! Казвам си, чакай бе, аз нямам никакви симптоми, нито болки, нито кървене, за какво изобщо ми говорите. Освен това има плоден сак в матката, как така извънматочна.... "Не, това може би е кухо яйце, от ехографа се вижда нещо си"... нали се сещате, че в този момент не можех и много правилно да приемам какво ми се казва. но във всички случаи запазих самообладание и му казах, че аз ще потърся второ мнение преди да предприемам кавото и да е.  Сестрата вече ме гледа жално, Илиев си пише много самоуверено диагнозата, разпечатва снимки, подписва се, явно човекът беше убеден в това, което казва..... И ако зависело от него още сега ме вкарвал в болницата  ooooh! Аз категорично отказах и още същата вечер развъртях телефони и се добрах до специалист с много опит, без толкова хвалби в интернет пространството. Та, жената ме гледа, гледа, и тя видя плодния сак в матката, и каза, абе аз не виждам никаква извънматочна бременност, просто е много рано още да се говори за каквото и да е, но това което виждам е голямо жълто тяло (там където той беше видял извънматочна) и това е много обещаващ признак за една добра бременност. Жената е с опит и ми казва - колегата е явно млад и разчита само на машината, но във всички случаи дори и да е 200% сигурен в диагнозата си, не трябва да подхожда по този начин, не може да се говори така на пациент. И представяте ли си, ако му се бях доверила и ми бяха направили лапароскопия ooooh! щяха да ми махнат фактически жълтото тяло и да ми унищожат плода  #2gunfire Така че съм много благодарна, че има и специалисти, които не се тупат в гърдите, а просто работят  bouquet

# 128
Девойки, здравейте  bouquet
Бях забравила колко бързо се пълнят отчентите теми. Само с хубави новини да са пълни Hug

По повод милите лекари, с които можеш да си пиеш кафето и добрите специалисти, да ви разкажа тогава моят случай от преди 3 седмици. Аз живея в Германия, но в началото на 2013 си бях в БГ, да обиколя роднините, да се видя с приятели и т.н. Та, тогава разбрах, че съм бременна - направих си тест и реших преди да си тръгна към Германия, падаше се 4-5-та гест. седмица по моите изчисления, да се прегледам при българси лекар. И къде-къде, нямаше свободни места за никой от прехвалените по форумите лекари. Това ме амбицира и намерих ГСМ-а на Илиев от Токуда (доста хвален като много готин, мил, любезен и страхотен специалист - абе, мечта за всяка бременна) Та човекът наистина беше много любезен, намери място да ме вмъкне в претъпкания си график и на 10.01 отидох при него на първи преглед. И наистина е голям симпатяга, много добронамерен и мил ... и тук идва моето голямо ОБАЧЕ!!!!
Прегледът започна, видя плоден сак в матката, но естествено не се виждаше ембрион, все пак 4-5та седмица. Всико вървеше що годе нормално до момента, в който той пак много добронамерено и състрадателно каза - "Вие трябва да си отмените полета и незабавно да влезете в болница. Имате извънматочна бременност и се налага спешна лапаросколия" ooooh! Казвам си, чакай бе, аз нямам никакви симптоми, нито болки, нито кървене, за какво изобщо ми говорите. Освен това има плоден сак в матката, как така извънматочна.... "Не, това може би е кухо яйце, от ехографа се вижда нещо си"... нали се сещате, че в този момент не можех и много правилно да приемам какво ми се казва. но във всички случаи запазих самообладание и му казах, че аз ще потърся второ мнение преди да предприемам кавото и да е.  Сестрата вече ме гледа жално, Илиев си пише много самоуверено диагнозата, разпечатва снимки, подписва се, явно човекът беше убеден в това, което казва..... И ако зависело от него още сега ме вкарвал в болницата  ooooh! Аз категорично отказах и още същата вечер развъртях телефони и се добрах до специалист с много опит, без толкова хвалби в интернет пространството. Та, жената ме гледа, гледа, и тя видя плодния сак в матката, и каза, абе аз не виждам никаква извънматочна бременност, просто е много рано още да се говори за каквото и да е, но това което виждам е голямо жълто тяло (там където той беше видял извънматочна) и това е много обещаващ признак за една добра бременност. Жената е с опит и ми казва - колегата е явно млад и разчита само на машината, но във всички случаи дори и да е 200% сигурен в диагнозата си, не трябва да подхожда по този начин, не може да се говори така на пациент. И представяте ли си, ако му се бях доверила и ми бяха направили лапароскопия ooooh! щяха да ми махнат фактически жълтото тяло и да ми унищожат плода  #2gunfire Така че съм много благодарна, че има и специалисти, които не се тупат в гърдите, а просто работят  bouquet

Е нямам думи значи и после бъди спокоен е как мили дами да сме спокойни с такова невежество ?

# 129
Да се похваля и аз със тупкащо сърчице  newsm44 Бебо се е настанил централно и сърчицето тупти Heart Eyes Heart Eyes Ще си проследявам бременността платено засега, с допълнително здравно осигуряване, което ми покрива разходите. На следващ преглед съм след още две седмици - в началото ми каза по начесто че ще ме вика докато мине критичния период. Тогава и ще ме регистрира.

И аз преди време ходех при Барбова и не бих повторила.  Месеци наред ходех при нея с проблеми, след това забременях, загубих бебето и въпреки всичко тя не можа да ме запомни!

О, да Simple Smile Това също. За 9 месеца проследяване на бременността при нея така и не знаеше коя съм накрая. Сестрата ме пращаше периодично при нея на платен 3D, за който не получавах никаква бележка срещу парите които ѝ давах на ръка (а бях със здравно осигуряване и тези прегледи принципно са ми безплатни). Само на 3D прегледите я виждах, където разбира се не преглеждаше вагинално, а аз имах гъбички, които трябваше да се лекуват  ooooh! Изобщо голям късмет че нямах по-сериозни проблеми  ooooh! ooooh!

# 130
fosha и malina07 честито ви туп-туп.  Hug С мъж ми само това се чува в нас, как е туп-туп, а майка му как е, ще си имаме туп-туп, и така си го кръстихме, а малкия само се гуши  в мен и слага глава на корема ми и ми вика, как е бебчо прави ли туп туп:))))
Незаменимо е наистина това усещане  Hug
И на мен лекаря ми  се скара, че си създавам сама излишни главоболия и мисли, и каза радвай си се на бремността, остави да те глезят вкъщи, какво само глупости мислиш hahaha
unique_v малеее миличка, какво си преживяла? Добре, че не си го послушала този знаещия, леееелеее, ужас, настръхнах направо.
Много от изживяното и  споделено от вас /за това сме тук за да си споделяме, радваме и съчустваме - Благодаря ВИ/, ми се  затвърди мнението за това да си ходя на моя лекар до края на брем. макар и платено, но с пълното спокойствие което ми дава този човек.

# 131
Малинка честито сърчице, ох а дано и аз другото седмица най-накрая да го видя вече  Praynig
и аз за прегледа др. седмица ще съм с направление така док ме посъветва и мисля че е много добър, а и апаратурата е доста на високо ниво, което за мен е доста важно  и така Hug

# 132
Честито на всички чули сърчица!  Hug
При мен се чу в 6 г.с.  с вагинален ехограф, а на следващия преглед ще ме регистрират. Някой знае ли как минава прегледа тогава?  Rolling Eyes

# 133
Мили кандидат майчета,
с голям риск да си навлека гнева на някои от вас, ще ви призная, че като ви чета, все повече се убеждавам, че в България хората са пристрастени към проблемите. Ако ги няма, те сами си ги измислят, доокрасяват и даже приемат чуждите за свои.
Какви са тези мрачни истории, в които винаги за бебето и майката края е лош. Айде спрете се вече. От хормоните ли е, от младостта ли, но някои звучат като тинейджърки пред лагерен огън, където се разказват "страшни" истории.
Хубаво е да си споделяме опита /и аз имам доста неприятни случки, все пак съм раждала в АГ Варна/, но не до такива крайности. Навсякъде, най-вече в България, има калпави доктори, които къде от небрежност и непрофесионализъм, къде в голяма степен от меркантилни подбуди, не действат професионално и по Хипократова клетва. Това мисля е ясно на всеки. Въпросът е вие как приемате обстоятелствата. Трябва ли сега всички да се надъхваме, че навън бродят "лекари - убийци", които с лека ръка са готови да ни лишат от бебетата ни.  Rolling Eyes Мисля, че всяка ще се чувства доста по-добре, ако осъзнае, че инцидентите, затова са инциденти, защото са изключения. Нормалната бременност протича спокойно и леко и всяка от вас може да я има, ако спре негативните си мисли.
Не ми се сърдете за порицанието, но го правя от най-добри чувства  Peace Исках просто да ви покажа, че бременността не е изпитание, а приключение, в което ние сме избраните щастливки да участваме.

# 134
Мили кандидат майчета,
с голям риск да си навлека гнева на някои от вас, ще ви призная, че като ви чета, все повече се убеждавам, че в България хората са пристрастени към проблемите. Ако ги няма, те сами си ги измислят, доокрасяват и даже приемат чуждите за свои.
Какви са тези мрачни истории, в които винаги за бебето и майката края е лош. Айде спрете се вече. От хормоните ли е, от младостта ли, но някои звучат като тинейджърки пред лагерен огън, където се разказват "страшни" истории.
Хубаво е да си споделяме опита /и аз имам доста неприятни случки, все пак съм раждала в АГ Варна/, но не до такива крайности. Навсякъде, най-вече в България, има калпави доктори, които къде от небрежност и непрофесионализъм, къде в голяма степен от меркантилни подбуди, не действат професионално и по Хипократова клетва. Това мисля е ясно на всеки. Въпросът е вие как приемате обстоятелствата. Трябва ли сега всички да се надъхваме, че навън бродят "лекари - убийци", които с лека ръка са готови да ни лишат от бебетата ни.  Rolling Eyes Мисля, че всяка ще се чувства доста по-добре, ако осъзнае, че инцидентите, затова са инциденти, защото са изключения. Нормалната бременност протича спокойно и леко и всяка от вас може да я има, ако спре негативните си мисли.
Не ми се сърдете за порицанието, но го правя от най-добри чувства  Peace Исках просто да ви покажа, че бременността не е изпитание, а приключение, в което ние сме избраните щастливки да участваме.
newsm10 newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт