Отговори
# 135
  • София
Здравейте момичета.
Моят термин е 14.09.2013г. и това е 3-тата ми поред бременност.
Ще ми бъде приятно да споделям страстите и вълненията си с вас.
Желая на всички лека бременност и накрая прекрасни и здрави бебета!

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 15:10 от pumpal

# 136
Здравейте и от мен.
Искам да споделя една хубава статия:
http://www.graziaonline.bg/v12326/qj-mama-za-dvama.html

# 137
Привет и от мен!
Какво е това заглавие, какви коремчета личат?  Simple Smile моя ми се е лепнал за гърба, още съм с целодневно зверско гадене, нищо не ям, малко пия вода и все още отслабвам.
Най-голямата ми мъка е,че съм адски изтощена и не мога да обръщам внимание на дъщеря си, тя не знае още,че чакаме бебе и се дразни,че аз постоянно лежа, все ме боли корем и не мога да се занимавам с нея.
Първия път това положение продължи до четвъртия месец....и сега адски ме е страх да не е същото или по-зле, щото горкото ми детенце няма да издържи.

Catty, благодаря ти много за този линк!
Тези редове са за мен и много ми харесаха  Simple Smile
Първите 11-13 седмици неслучайно апетитът липсва, гади ви се и повръщате. Не се притеснявайте, бебето не гладува, та то е само петдесетина грама! Чрез този прост механизъм природата се опитва да го предпази от прием на токсини, алергени и някои витамини(!) и да запази недокоснат най-важния процес, а именно формирането на повечето органи. Вслушвайте се в сигналите на тялото си. В този период е достатъчно да приемате повече течности и е единственият момент в бременността, когато въглехидратите са задължителни, но не за да хранят бебето, а да ви дават енергия за ежедневните дейности. Допустимо е да отслабнете на тегло

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 15:28 от Amelly

# 138
Мили кандидат майчета,
с голям риск да си навлека гнева на някои от вас, ще ви призная, че като ви чета, все повече се убеждавам, че в България хората са пристрастени към проблемите.

E, хайде сега, чак пък толкова черно не е. С предната бременост не пишех, но четях два форума - на бг-мама и един американски - i-am-pregnant.com. Мога да ти кажа, че в сравнение с оплакванията на американките, тук ми изглеждаше като приятен разговор на кафе.  Peace И оплакванията от лекари и грешни диагнози не бяха никак по-малко.

Fosha и malina07, честито!

# 139
Здравейте милички  Simple Smile
Идвам на отчет след прегледа - видях го , и ембриончето и пулсиращото сърчице и това на съвсем обикновен ехограф а не на вагинален. Лекарката каза , че много се учудва , че преди два дни Георгиев не го е видял с вагиналния . Много се радвам , че потърсих още едно мнение , разплаках се вътре в кабинета от облекчение и започнах да и благодаря на лекарката ( даже исках и да я прегърна по едно време  Embarassed)  . Два дни се настройвах , че надежда няма и то заради некомпетентната преценка на д-р Боян Георгиев от Майчин дом . Не зная и аз как не успя да го види ембриончето на скъпия си модерен ехограф , или просто не му се е занимавало да погледне по обстойно .
Прегращам ви всички и се радвам , че оставам при вас  Hug Hug Hug

# 140
Мили кандидат майчета,
с голям риск да си навлека гнева на някои от вас, ще ви призная, че като ви чета, все повече се убеждавам, че в България хората са пристрастени към проблемите.

E, хайде сега, чак пък толкова черно не е. С предната бременост не пишех, но четях два форума - на бг-мама и един американски - i-am-pregnant.com. Мога да ти кажа, че в сравнение с оплакванията на американките, тук ми изглеждаше като приятен разговор на кафе.  Peace И оплакванията от лекари и грешни диагнози не бяха никак по-малко.

Fosha и malina07, честито!
Peace точно си го казала ! И аз тези дни изпрочетох доста американски форуми и там майчетата си споделят и за тревогите и за проблемите . Няма как винаги да  пишем само положителни мнения все пак живота е шарен има и хубави и лоши преживявания .

# 141
Малина, Фоша, честито момичета!  bouquet
Здравейте милички  Simple Smile
Идвам на отчет след прегледа - видях го , и ембриончето и пулсиращото сърчице и това на съвсем обикновен ехограф а не на вагинален. Лекарката каза , че много се учудва , че преди два дни Георгиев не го е видял с вагиналния . Много се радвам , че потърсих още едно мнение , разплаках се вътре в кабинета от облекчение и започнах да и благодаря на лекарката ( даже исках и да я прегърна по едно време  Embarassed)  . Два дни се настройвах , че надежда няма и то заради некомпетентната преценка на д-р Боян Георгиев от Майчин дом . Не зная и аз как не успя да го види ембриончето на скъпия си модерен ехограф , или просто не му се е занимавало да погледне по обстойно .
Прегращам ви всички и се радвам , че оставам при вас  Hug Hug Hug

Браво, чудесна новина!  Hug

# 142
Sealover, много се радвам, честито ти сърчице  Hug

# 143
sealover, чак и мен просълзи  Laughing Честито! Много се радвам!

# 144
  • Варна
sealover,силни прегръдки и се успокой вече Hug .Сигурна бях,че и при теб е сгрешил #2gunfire  .

Започнах да се позамислям вече и аз за ранната фетална м-я.Все още не съм се ориентирала кой ще ми я прави,а времето си тече... Whistling

Честито на чулите сърчицата!

unique_v,всякакъв коментар е излишен в твоя случай.Радвам се,че си реагирала адекватно  Peace

Нинка,много мило си го написала това за Туп-туп Heart Eyes

# 145
sealover  Hug насълзиха ми се очите. Много, много се радвам за вас!

...сега как да обясня на колежките що цивра  Joy

# 146
sealover, честито, много се радвам. Поредното доказателство, че лекарите грешат и винаги да се търси второ мнение ако се съмнявате.

# 147
Хе, хе, MamaD, аз тъкмо да се зарадвам, че има още една немска мама в темичката и ти взе, че ме оплю Joy
не обичам да се оправдавам, но ... няма начин, трябва да кажа две-три думи  Grinning
Страшните истории, които се разказват на лагерните огньове най-често са измислени легенди, препредавани от поколения и доукрасявани от всеки следващ разказвач. А пропо и те си имат своя чар, но това е друга тема, да не се връщаме в тинейджърските години Laughing Най малко съм целяла такова нещо. Аз разказах това, което лично на мен се случи преди 3 седмици. Разказах го не в черни краски, а съвсем обективно. Споделих го с вас, най-вече за да кажа, че при възникнал проблем е добре да се иска второ мнение и тъй като не си падам по даване на съвети в прав текст, без някой изрично да е поискал съвет от мен, реших че една такава история ще бъде "полезна" за момичетата, да си направят своите изводи.

Иначе, съм далеч от мисълта, че трябва да се настройваме негативно, напротив, съгласна съм че бременноста трябва да ни носи радост. И ако случайно изникне проблем, доколкото е възможно да запазим самообладание, за да можем да го преодолеем най-безболезнено.  Hug

sealover, страхотна новина Hug разбирам напълно вълнението ти Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 15:57 от unique_v

# 148
Сииловър честито сърчице миличка дано от тук насетне няма такива недоразумения  Hug

# 149
Не спирам да плача четейки за всички хубави неща, които се случват. За жалост живота ни поднася и лоши моменти, аз направих спонтанен аборт онзи ден, ще се наложи да ме отпишете от бъдещите майки септеврийки, но се надявам скоро да се върна във форума, отново като бъдеща мама. Желая на всички ви, здрави и силни бебчета и вие също да бъдете много силни, защото да си мама не е лесно. Късмет и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт