Отговори
# 630
dddidka, довери се на лекаря си. Той ще те следи и  ако има нужда ще прецени как да действа. Не е толкова страшна тази разлика в Rh. За това нищо не ти е казал. А и още не се знае има ли такава наистина.

Bebitka, пий си го спокойно. Мен в болницата ми наляха много деган венозно. Не е опасен. Аз сега пия и други неща. Едва ли щяха да ми ги изпишат, ако имаше някаква опасност. По-опасно е да се обезводниш от прекаленото  Sick.

# 631
здравейте,искам да попитам има ли някоя бъдеща мама от тук ,която да е с - резус фактор?док.не ми каза нищо по въпроса ,дали е лошо или не единственото нещо което направи е да види колко кръв отива към него.цял ден чета в нета за това и много съм уплашена и притеснена  Cry Cry Cry
Здравей, аз съм А- . Най -важно е да се знае какъв е резуса на мъжът ти . Ако и той е отрицателн , няма никакъв проблем. При първата ми бременност не знаехме той какъв резус има и ми сложиха Гама-Д -Глобулин, против образуване на антитела.Чак по късно след спонтанния ми аборт решихме че все пак трябва да знаем и неговата кръвна група. Оказа се че и той е А- . Важно е ако той е  Rh + ,да ти поставят ваксината , и след раждането до 48 часа задължително пак . И няма да има никакъв проблем. Има много информация по въпроса . Помня , че и аз бях много стресната , но сега зная , че в съвременната медицина това е лесно поправим проблем  Peace

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 15:53 от sealover

# 632
Здравейте Simple Smile На мен от сайта ми излиза момче, ама се надявам да греши Simple Smile Абе, каквото дойде, да е живичко и здравичко само, това е най-важно! Леле, усещам се, че говоря като бабите, ама...  Joy
Fosha може да звучим като баби, ама аз чак след като забременях първият път и след това се появи това малко беззащитно бебче, осъзнах силата на пожеланието "да бъде живо и здраво" - това е най-хубавото пожелание и наистина е много важно.

Този тест на мен не ми показва вярно - според него Ради трябва да е момче, а за сега ми показва 55 -60 % момиче ама за това ще видим след няколко месеца.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 15:54 от juli.nikolova

# 633
И моят резус фактор е -, а на таткото доколкото знае е +. Ще го пратя тези дни на изследване, за да сме сигурни.

# 634
Лулу, последвах съвета ти и се обадих на АГ-то. Първо ми казаха , че всичко е заето , няма как да ме види , но като казах , че съм с грип и рецепционистката ми даде директно да говоря с лекарката . Казах и всичко и тя ми каза , че е недопустимо да се влача с тази температура толкова време и да отида бързо при нея . Изписа ми Оспамокс . Каза , че според нея една нелекувана инфекция е много по-опасна от антибиотика . Повярвах ,и  вече взех първата доза . Много исках да избегна пиенето на сериозни лекарства , но такъв ми бил късмета.  Как може човек да знае , кое е най-правилното решение , особено в такава деликатна ситуация. А и като виждам колко си противоречат различните лекари по такива въпроси , съвсем е трудно да се вземе някакво решение . Както и да е вече започнах лечението , сега не ми остава нищо друго освен да се моля бебчето да е добре  Praynig

П.С. Памперс, много е готин новият ти аватар  Grinning

# 635
благодаря ви момичета  Hug ,аз ще се  Praynig таткото да е - ,пък каквото стане. док.изобщо не обърна внимание на това ,че съм - ,което ме води на мисълта че или няма проблем или док.нещо не е наред  #2gunfire

# 636
И аз съм отрицателна, таткото е положителна. Казах на лекарката, че съм отрицателна и тя каза, че ще ми пусне тест за антитела. Но първо ме прати на още едно изследване на кръвта, че това беше от друга болница от преди. За кръвната група на таткото, въобще не ме попита. Незнам дали има значение. В сряда съм на лекар и ще й дам новия резултат от кръвната група (отново отрицателен), ще й кажа, че таткото е положителна и ще ти кажа какво е станало.

# 637
благодаря ви момичета  Hug ,аз ще се  Praynig таткото да е - ,пък каквото стане. док.изобщо не обърна внимание на това ,че съм - ,което ме води на мисълта че или няма проблем или док.нещо не е наред  #2gunfire

Хубаво е , ако се окаже , че той е +Rh , винаги да напомняш на лекарите за това. Има шанс бебето обаче да вземе твоят Rh. На мен дори ми бяха дали картонче , което да нося винаги с мен , на което бяха написани имената ми и , че съм Rh negative . Проблем може да има ако бебето е + Rh и твоята кръв се смеси с неговата , тогава може да се образуват анти тела и при следваща бременност ако бебчето е пак +Rh  , тялото ти може да отхвърли плода. Но както ти казах , сега нещата са поправими и не са така неизяснени както е било в миналото.

# 638
Не съм много наясно с отрицателния рх при майката, но вдна колежка е с отрицателен, мъжа и с положителен имат си момченце на 12 години. Казвала ми е че е опасно при второ бебе ама лекарите си знаят най-добре. Така че момичета кураж  Hug Ще си имате здрави бебчовци септември Simple Smile

# 639
nads3, благодаря ти за разяснението   bouquet
Лелее, на мен ми показва целия месец декември само червено  Mr. Green да видим дали ще е момиченце  Mr. Green аз по принцип имам такова усещане, пък и има и име  Mr. Green

# 640
И аз съм отрицателна, таткото е положителна. Казах на лекарката, че съм отрицателна и тя каза, че ще ми пусне тест за антитела. Но първо ме прати на още едно изследване на кръвта, че това беше от друга болница от преди. За кръвната група на таткото, въобще не ме попита. Незнам дали има значение. В сряда съм на лекар и ще й дам новия резултат от кръвната група (отново отрицателен), ще й кажа, че таткото е положителна и ще ти кажа какво е станало.

Да, резус фактора на бащата има значение, ако ти си '-' и той е '-' ембриона ще е също '-'. Тогава проблеми няма.
Ако ти си обаче '-', бащата '+' ембриончето най-вероятно ще е '+'. Тогава може да има проблем при следваща бременност. Той обаче лесно се решава от съвременната медицина. Ето една статия по въпроса: http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4873

# 641
Здравейте мами  Hug

Искам да ви питам на колко време ходите при АГ. На мен това ми е първа бременност и отидох в 7 г.с, прегледа ме и ми каза да отида пак в след 2 седмици и половина. Не е ли много късно, ще съм почти в 10 г.с?

Иначе от една седмица ми се ядат само краставици Rolling Eyes Изядох 10 кг краставици, почти нищо друго не ми се яде.

Относно пола на бебето, аз много искам да е момиче , но имам предчувствие, че ще е момче. Всички около мен ми казват , че предчувстват, че ще е момче. Да е живо и здраво, пък каквото дал Господ.
Иначе мъжо още се надява, че ще имаме близнаци, макар че видя с очите си само един ембрион.   

# 642
Аз до сега ходих на две седмици. Следващия петък вече се записвам на ЖК.

# 643
  • До морето :)
Сега в понеделник съм на преглед. След това ще ходя веднъж в месеца.

# 644
Между другото като ви говорих за пренатест - теста, който изследва за Даун като от кръвта на майката се извличат днк на ембриона - в щатите са много напред с тези неинвазивни методи.
Там също се предлага и подобен днк тест от кръвта на майката, който е само за определяне на пола и то още от 6-7ма седмица. Ето оферта - само за 149$ ти казват пола http://www.tellmepinkorblue.com/index.php?qual=0
Една приятелка разправяше, че там богатите са луднали на тази тема  Grinning

Подозирам, че до 5 години макс ще се предлага и в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт