Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече

• 27 801
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Цитат
ааа,щях да ви питам -какво то4но е хълцането ,как се усеща по то4но newsm78 не съм сигурна дали съм го усещала преди ..или поне не съм знаела  newsm78
Ани хлъцкането при мен го усещам като равномерни потупваня/подскачаня...за сега все още лекички,ама като знам със сина си в края вече...как подскачах с него докато хлъцкаше...чак жал ми ставаше Simple Smile
Аз суджук мн обичам,ама от както съм бременна не ми се е дояждал.Иначе преди като седнех,една подкова си опуквах като стой та глей  Grinning Оф  тази бременност общо взето я изкарах на боб,картофи,тестени неща и сладкиши.. Sunglasses

# 436
  • Бургас
Да, може би така е най-добре да се каже, подобно на побутване/подскачане, но ритмично /ако рита, няма как да го докара чак толкова на равни интервали/...

# 437
Мон Hug Hug Hug
А и моето кръвно попринцип си е ниско обичайно е 90 на 60 или 80 на 6о и преди бременността и да чукам на дърво, само два три пъти леко ми е прималявало.Ама верно високото е по-опасно.Важното е да са добре бебчетата

# 438
  • София

Мон... олееееееее това с припадането е ужас. Цял живот моето кръвно е 120/80 и бетон и съм свикнала, а сега 80/50  Shocked Вчера не знам колко е било, за да ми стане толкова зле... добре, че нямам апарат, че да се шашна и верно и от стреса да припадна  Blush

А моята беба явно не хълца, тя ме рита по веднъж, 2 пъти, ама толкова силно, че направо ми се вие свят. Вчера за първи път ритна татко си така и той беше възмутен колко силно било, как само него ритнала така дали съм знаела колко силно рита Shocked Викам да.. само теб те рита.. ма през моя корем  hahaha

# 439
  • София
КАК СТЕ,МАЦКИ?

Аз вече нещо изтрещях тотално и наистина броя дните,да се гушнем накрая с бебчо и всички тревоги да останат в миналото.Днес една приятелка ми се обади с много лоша новина и не съм сигурна дали ще се отърся Confused
Скрит текст:
Тя беше бременна с двуяйчни близнаци,на ФМ видяха,че едното е тежко увреждане от спина бифида и и направиха ембриоредукция,а на другото взеха амниоцентеза,за всеки случай,въпреки,че нищо не се виждаше на ФМ притеснително при него.днес и излязоха резултати,бебето е увредено,има някаква си допълнителна 15та хромозома и е несъвместимо с живота,т.е. и да роди ще почине след няколко дни...Викат я за предизвикано раждане...не знаех какво да и кажа наистина,просто нямам думи.излишно е да казвам ,че веднага се замизлих защо не си направих и аз една амниоцентеза,явно не всичко се вижда на ФМ,особено ако задапратното устройство е калпаво...

# 440
Буена, недей така Моля те, това, което се е случило с приятелката ти е ужасно и наистина много съжалявам Hug Hug Hug Hug
Недей да мислиш такива неща, всичко ще е наред,сигурна съм Hug Hug Hug Hug Hug

# 441
Буена, случилото се на приятелката ти наистина е супер ужасно, направо не ми се мисли как се чувства горката.
Но това, че на нея се е случило нещо такова, не значи, че ще се случи и на теб. Всичко с вас двамата с бебчо ще е наред, не си мисли лоши неща.  Hug

А колкото до кръвното, не знам как ги постигате тези ниски стойности. Аз вече известно време и хапчета пия даже (в минимални дози, де), и пак успявам понякога да изляза от нормите в посока нагоре. Но засега поне не е нещо страшно.

# 442
Buena, кой е правил ФМ на приятелката ти?Наистина е ужасно това, което й се случва.

# 443
Здравейте, отдавна не съм писала, но сега ще се отчета. Днес бях на преглед и бебо е вече 871гр. Имам си и снимчица, но не знам как да я сложа тук. Само че аз не съм много добре с бъбреците

# 444
Мон,Ина,благодаря ви за подробното обяснение за хълцането   Laughing явно не съм го усещала досега  Peace може би само в 8,9 месец се проявява Winkдай Боже да го усетя и него  Hug
Нанинка,Рейни,напълно съм съгласна с вас  Peace по малко ,но от вси4ко  Wink може само да кусаме от нещо забранено,но важно е да сме си угодили  Peace Аз много оби4ам пастет,ама нали не трябва,заради витамин А мисля 4е съдържа... и от време на време си хапвам по една-две хапки от филийката на малката  Laughing
Буена,ужасно е това което преживява в момента твоята приятелка ...Но не си мисли сега за теб за такива работи...Да ни  пази Господ от лоши неща  Praynig
Siska_ta ,браво 4е беб4ето е добре  HugА на теб какво ти е ?пишеш 4е имаш проблеми с бъбреците ..
за кръвното-и на мен по принцип винаги ми е било 120/80  Но сега с бременността е по-ниско,особено като бях в по-малките месеци най-редовно 90/60 или  95/65...понякогами се е виело свят ..Но последните 3-4 пъти като съм на преглед е около 105/70 или нещо подобно май беше  newsm78

# 445
Буена много съжалявам за това, което се е случило на приятелката ти.

Относно кръвното - аз винаги съм била с ниско и сега пак съм така.Вчера на ЖК като ми го измериха беше 90/60.

А за подготовката за бебка - аз май почти съм готова, остава само да купим матрак за леглото и чаршафчета  Simple Smile Нямам търпение вече всичко в къщи да стане бебешорско  Mr. Green едвам се сдържам да не се захвана и с изпиране, гладене и подреждане и на гардероба  Whistling но ще изчакам да изляза в 45 дневния болничен и тогава.

# 446
anni2002 това за пастета не го знаех  Shocked но по лошото е, че и аз много го обичам и си ям и то доста често (вече го спирам) надярвам се да няма проблем с бебка  Praynig Ей сега се притесних  Rolling Eyes  ooooh!

# 447
Buena, направо ужасна история, ак се разтреперах от ужас.  smile3518 Много е кофти това че на ФМ не се е видяло и аз се притесних че може да има пропуски. Дано да няма повече лоши новини, че от това по-лошо нещо няма да не е наред нещо с децата ни.

# 448
  • Бургас
anni2002 това за пастета не го знаех  Shocked но по лошото е, че и аз много го обичам и си ям и то доста често (вече го спирам) надярвам се да няма проблем с бебка  Praynig Ей сега се притесних  Rolling Eyes  ooooh!

Водят го забранена храна за бременни, защото можело да съдържа бактерия - листерия, която може да предизвика както отравяне на кръвта, така и спонтанен аборт и отслабване на имунната система. Плюс, че имал много витамин А.
Обаче аз точно преди 10 минути се наядох с пастет, бях изключила.
Писна ми вече за всичко да се притеснявам... не се тревожи и ти  Hug
А знаеш ли колко бременни има, които даже не са чували за тези неща, спестяват си нашите тревоги за щяло и нещяло и пак си имат живи и здрави дечица.
Не е лошо да се ограничават вредните неща, но като сме ги изяли вече е излишно да се тормозим. Остава ни да вярваме, че ще е ок всичко и това е  Hug

# 449
Mon, много си права, преди като не е имало достъп до инфото в нета хората са си бременеели мирно и спокойно, а ние само четем и си пълним главите с глупости и после се притесняваме. И аз гледам да не ям сурови меса и черен дроб, ама знам и вече родили, които не са се съобразявали и си имат живи и здрави деца. Аман от вредни неща.

Общи условия

Активация на акаунт