Времето как само си минава, а на бебчо все по-тясно в коремчето му става!МАРТ-11

• 30 578
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Да се похваля, че съм си събрала багажа за болницата и от днес започвам да чакам появата на бебка!!! Официално съм в 9 месец!!!

Да ви кажа, че в НМ има много добри намаления и аз от там си купих нощница с копченца
(от много приятна материя за около 20 лв.), комплект 2 памучни сутиена за кърмене - 35 лв. и си сглобих комплект удобно облекло за вкъщи (меко памучно долнище+потник). Много са хубави!

Бебка е много послушна, изобщо не ми тежи, не ми пречи на спането и расте ли расте. Много съм доволна.
Donka_78, изследвания + микробиология ще ти направят като влезеш в 9 месец. Не се притеснявай няма да те оставят без МБ. Аз утре ще си ги правя.

# 361
Здрасти, момичета! Как сте?  Simple Smile
И днес времето е хубаво, нищо, че няма слънце, поне при нас. Помотах се из квартала, купих пелени - в комплекта са 2 бархтени и 2 тензухени.
За пазарауването - аз по принцип още от преди обичам да си ходя сама. Така ми е по-спокойно, колкото и където си искам си обикалям.... И сега покрай бебето пак така действам. С мъжа ми единствено в Икеа бяхме заедно за креватчето и повивалника, а и той обича да ходи там.
А за шофирането - все още не ми е проблем, но и аз карам без колан вече от около 2 месеца.

# 362
Ааа,супер, няма да ми така гузно за кафенцето. Аз пия, но два-три пъти в седмицата, не смея по-често. Но щом вие пиете всеки ден и всичко е ок, значи няма драми никакви  thumbsup

Да се похваля  - и аз днес съм с покупки. Взех комплект за изписване, пелени и шишета на Авент. Една колежка на майка ми ще ми даде нейната помпа, но ми каза да си купя нови шишета.

bella123 - мисля, че ако раждаш нормално, акушерка ти е напълно достатъчно. Май те вършат всичко. Обаче ако си секцио или недай боже  се окаже по сложено раждане - докторът ще е от голямо значение. Затова най-добре сама да си прецениш. Но при всички случаи е супер, че имаш акушерка приятелка - винаги ще ти е в помощ и опора.  А това е много важно в този ключов момент.

# 363
  • София

Да ви кажа, че в НМ има много добри намаления и аз от там си купих нощница с копченца
(от много приятна материя за около 20 лв.), комплект 2 памучни сутиена за кърмене - 35 лв. и си сглобих комплект удобно облекло за вкъщи (меко памучно долнище+потник). Много са хубави!

Kate_15, в кой Н&М си пазарувала. Утре мисля да отида в този в мола на България, защото живея съвсем близо, но ако трябва ще отида и на Цариградско. Струва ми се, че там магазинът е по-голям и по-добре зареден. За бебчо съм харесала едно гащеризонче оранжево с чертички, като тигърче, дано все още да го има.

# 364
А капики за нос- Виброцил и Олинт може да се ползват от бременни!
Тука си в грешка. Виброцил не може за бременни и кърмещи, а и за деца не е хубаво, под 1 г. пък хептен. Олинта пък е ксилометазолин, изобщо не е за бременни. И двете не лекуват всъщност, а само отпушват и тушират симптомите за малко, и после си по-зле и от преди тях. Капят се не повече от седмица, точно защото не са безобидни. Има толкова много други ефикасни неща за нос, вкл. Еуфорбуим.
Напротив! Simple Smile Точно Виброцил ми изписа личната преди 2 седмици,когато бях хремава.А Олинт ползваше една мама,с която се запознах в болницата.Каза,че си е слагала капки почти през цялата бременност.Преди 2 дни роди близнаци-живи и здрави и по 3 килограма единия.
Момичета,благодаря за напътствията!  bouquet

# 365

Kate_15, в кой Н&М си пазарувала. Утре мисля да отида в този в мола на България, защото живея съвсем близо, но ако трябва ще отида и на Цариградско. Струва ми се, че там магазинът е по-голям и по-добре зареден. За бебчо съм харесала едно гащеризонче оранжево с чертички, като тигърче, дано все още да го има.

Тъкмо щях да питам същото.  Simple Smile
Аз скоро ходих до този в "Мол Средика", от там взех дрешки за изписването и едни по-дълбоки бикини за мен, но нямаще сутиени за кърмене. А като гледам цената им е доста добра. За същите пари купих един сутиен на Триумф, имат серия за кърмачки.

# 366
dessy8905 и аз като теб съм с променливо настроение,но не се притеснявай,това е нормално.И на мен не са ми дали още документите ,казаха по средата на февруари да отида хихи аз може да родя до тогава Rolling Eyes мисля в петък да ги посетя за всеки случай,да не ходим в последния момент за документи Simple Smile . Момичета аз имам чувството,че корема ми е паднал на долу..... май скоро ще се появи бебока Stuck Out Tongue

# 367
Момичета, да се похваля, че след очния преглед мога да раждам нормално Simple Smile Много се радвам наистина.

Не са ми разширявали зениците, казаха, че са ми достатъчно големи, мериха ми очно налягане, състоянието на ретината е добро, няма дегенеративни изменения, диоптъра ми не се е вдиганал -2,25 е и астигматизъм, но всичко е ок за нормално раждане  Party

Сега остава бебчо да слушка, да си седи надолу с главата и всичко да е наред до раждането!

Надявам се и да няма повече промени в кръвното, ще почивам повече и ще гледам да не се срещам с неприятни хора Simple Smile

Аз нощница съм си взела една памучна, италианска беше, за около 35 лв беше и е за кърмене също, ще ми е мн удобна за вкъщи, цикламена до коленете, ще си я взема за болницата, макар че не искат. Имам и сутиен за кърмене със свалящите се капачета, и еднократно бельо 5 бр.

Хайде усмивки на всички!  Hug

# 368
ROSAURA страхотни новини.
За нощниците приготвила съм две и една резерва у дома.Предния път смених две.Всички са с възможност за кърмене.Имам и два сутиена за кърмене.,смятам съм  готова.

# 369
Ivelina, болката, където 'са били' яйчниците /незнам дали не са и сега пак там  Laughing Wink/ си я имам от самото начало едва ли не, нощем, при въртене примерно. Напоследък понамаля, явно и Гинипрала си действа, но пак си я има.  newsm78 Преди пиех но-шпа, предполагам можеш да си взимаш при нужда, поне така казва моята лекарка, защо не попиташ конкретно твоята си, обади й се! Няма нужда да се мъчиш.

# 370
  • София
яйчниците май вече са някъде си по-нагоре, там сега мисля че има само черва разни  Rolling Eyes
и тук да се похваля, нашия младеж се е обърнал и все пак ще се пробваме да минем без секцио  Simple Smile
засега не ми обясниха при какви обстоятелства да тръгваме към болницата, но се надявам, че няма да ги пропусна  Mr. Green
и е 2400 човечето, в средата на границите за седмицата, в която съм.

# 371
Здравейте днес (вчера) моята мама имаше рожден ден lovekiss и не можах да се включа през деня, а сега докато ви изчета и станааа  #Crazy #Crazy
Голяма ми е мъка с това спане, много ми тежи и натиска вечее, последната седмица страшно много ми изхвръкна корема и сам + 11 кг.  Tired, но за сметка на това киселини нямам никакви  Praynig през цялото време нямах.
Днес правих и изследвания кръв и урина, имам промяна само в урината, някакви 5-6 бактерии пишеше най-отдолу, та веднага отидох при личната да ми разчете  #Crazy, каза, че нямам белтък което е много хубаво, а тези бактерии може да са от нещо външно, да не се притеснявам АГ-то ще ми каже, а микробиологията я чакам в събота да видим там какво ще е #Crazy до сега винаги беше чиста.
Кафе не пия изобщо, от 9 месеца насам, нито кола, кофеина преминава през плацентата, аз също съм с много ниско кръвно дори и в момента, но проблеми нямам, като хапвам редовно.
За тази билка и аз ще следя  Peace, че моя племенник много тежки колики изкара  Cry
Нощна птица много по-удобно е поне за мен справката в НОИ с ПИН кода, тъй като там виждаш колко дни ти се плащат, среднодневното изчисление, а мен тези неща ме вълнуват  Peace не ти дава само датата на подаване, както твърдиш доста подробно е описано всичко (няколко вида справки са, зависи коя гледаш)
Има я, има я датата на подаване, нали са 2 или 3 справки, на една от тях я имаше, сигурна съм! Аз пък само за това го ползвам, да ги следя мойте измекяри кога се наканват да пуснат болничния. Иначе и мен ме интересуват дни и т.н., но най-вече ме интересува кога е ще го получа, което разбирам на предишния ден преди получаването, което мен не ме устройва. И аз като мимето планирам сто разхода и искам на 1во число да си знам кога какво ще взема, както преди, като ходех на работа. Е да, ама сега разбирам на 16-то и ставам зависима от съпружието, което го мразя, искам да си взимам парите като нормалните хора, повече от 10 години съм се осигурявала на цялата си заплата и плащам немалки суми, за да си получавам парите на 17-то число на месеца. Затова казах, че не съм доволна от кода.

# 372

crazy_v благодаря ти. права си, че акушерката май е най-важна. дано няма усложнения, иначе нормално искам да родя.  Hug

# 373
1mimi аз днес си купих същото коритце жълтичко,много е сладко.Савсем случайно го открих в квартално магазинче.Струваше 16.50лв.

# 374
Бамба, Роси браво за хубавите новини!  Grinning Само такива да споделяме!

Общи условия

Активация на акаунт