Баба Марта бързала, две чертички вързала – Бъдещи мами над 35 (тема 39)

• 25 047
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
може би голяма роля играят и километрите дето ни разделят, ама не мисля е основното Simple Smile утре ще я посетя и ще й занеса някой и друг женски вестник да се разсейва и разнообразява.
Ей това е разковничето, Даре. Grinning
Такава снаха казвам аз - всекиму. Hug
Относно скъсяването на цикъла, за което сте говорили ..
Преди 2 г. беше започнал да ми идва на 20-21 дни.Ако е бил в началото на месеца, в края му - пак. Shocked
Изписаха ми противозачатъчни за 4 цикъла и се нормализира.
И тогава докторката ми коментира, че с напредването на възрастта(а тогава бях на 34) било нормално да се скъсява, ама защо аджеба не мога да ви кажа. Rolling Eyes
Хубав ден, момичета!

# 196
  • В градината...
Намалява яйчниковият резерв, затова се скъсява.
Аз затова се бях изплашила много - миналата година имах 2 цикъла от по 23 дни.

# 197
Дари, много е добре това, че се обичате със свеки, дано и занапред да е така. И ние с моята в началото се обичахме, ама този етап приключи след 2-3 години брак. Rolling Eyes

# 198
е ние вече почти 3 години си живеем заедно ..... само по документи сме от по-скоро женени.

# 199
Намалява яйчниковият резерв, затова се скъсява.
Аз затова се бях изплашила много - миналата година имах 2 цикъла от по 23 дни.
Rolling Eyes Виж ти... На мен цял живот ми идваше, когато си поиска, а от 1 година цепи деня - на 28 ден кой каквото ще да прави - на мен ми идва. А преди, на 30, 35, 40, 27, когато му скимне... За това и май не можех все да си хвана овулацията, та зор голям 4 години.

# 200
АнаЛена, на мен ми се случва редовно, но аз имам изнесена млечна жлеза извън гърдата, установено от мамолог. Това не е заболяване, просто освен гърдите ме заболява и там. Правиш ли си профилактични прегледи на мамолог?
И аз да се изкажа по въпроса с цикъла. На мен ми е от 26 до 32 дни. Но с годините ми намаля от 7 дни на 5-6.

# 201
Пате, аз явно също имам изнесена млечна жлеза, защото като кърмех втория път си усещах чак под мищницата място с кърма, но това беше в началото. После нещата се нормализираха и мястото не ме е притеснявало. До вчера. На мамолог бях предо 10-тина дни. И това е тема, която мислех да зачеквам в здравния. Извинете ме, но ще вляза в подробности... Откакто съм родила, редовно си проверявам гърдите сама и нищо не съм намирала. Скоро си правих годишната цито и гинеколожката ме посъветва да отида на мамолог за профилактичен. Взех от личния направление и, тъй като не знам за конкретен добър мамолог, попитах личния за препоръка. Той препоръча един, който ми е на другия край на София и ми даде брошура на някакъв диагностичен център. Диагностичният център ме беше близо и отидох там. Там питаха за оплаквания и като казах, че съм просто за профилактичен, казаха, че възрастта ми не била за мамография, а за ехо, а ехото не се поемало от касата. Ако искам, плащам 40 лв. и си правя. Аз супер се изненадах как така за моята възрат (38) да няма профилактичен по здравна каса, нали профилактиката е в основата на превенцията?! Както и да е, платих и си направих ехо. НО мищници изобщо не са ми гледали. А в момента те ме притесняват. Откриха миниатюрен фиброаденом (3мм) и казаха да отида след 6 месеца да го гледат пак. Кзаха, че мога да дам направлението на някой над 40 години и аз го дадох на приятелка. Нея са я гледали на мамограф, но са й казали, че виждат нещо и че трябва да я видят и на ехо. Което се плаща. И тя, защото се е притеснила, платила 40 лв. и са я видяли и на ехо. Накрая се разбрало, че жената, която я е гледала на мамограф и е препоръчала и ехография е била лаборант, а не лекар. Лекарката се появила на ехографията и после подписала и двата прегледа. Въобще, останах с много странно впечатление от този, иначе нов и много модерен, диагностичен център.  И имам един много елементарен въпрос - наистина ли здравната каса не поема профилактични преледи на гърди, адекватни за различните възрасти на жената?! Според случилото се, имам право на направление за мамограф, а не за ехо, но мамографът е за над 40 години, иначе резултатите били неточни и било безмислено, а ехото не се поема от касата... Утре ще го обсъждам и с личния, но исках да споделя. Толкова се говори за превенция, а всъщност, не е така просто, както изглежда човек да си направи безплатен профилактичен преглед, при положение, че редовно и от години плаща осигуровки.  Или аз попаднах на неправилното място...

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 07:50 от AnaLena

# 202
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добро утро    bouquet

Прочетох ви набързо момичета и виждам че сте коментирали какви номера ни играе цикъла Simple Smile моят се промени от момента в който започнахме да работим за бебе ту си е на 27 дни както винаги е бил ту ме изненадва на 25, на 23 и веднъж на 32.

АнаЛена за мамографията знам че не се препоръчва на жени под 40 години, освен као не е наложително заради облъчването или нещо такова. Затова превенцията за тази възраст е ехографията на млечни жлези.

Вчера видях дъга, което много ме изненада, но пък се почуствах прекрасно, снимах я с телефона и ще се опитам да я кача Simple Smile

http://ecoeli75.snimka.bg/hobby/razni.715201.29696541.big#

# 203
Добро утро!
Ели, чудна дъга.Благодаря, че я сподели с нас! Heart Eyes

Честит празник на всички!
Любов и вино, вино и любов!
Празнувайте, което ви е на сърце!
Бъдете винаги пияни от любов! Heart Eyes

# 204
Честит празник - кой както го чувства! Аз празнувам задаради всичко, в което съм влюбена - мъжа, децата, пътуванията, книгите, разходките, работата, аз, кучетата, приятелите, вкусните неща, музиката, морето, плажа, хубавите спомени... Peace
Момичета, ходете влюбени - това много разкрасява! Hug

Само не знам как да не етолкова голяма снимката долу  Cry
Това са Кари и Веро, нашите любими домашни любимци  Peace

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 09:41 от AnaLena

# 205
  • Бургас
AnaLena , много са ти красиви кучетата! Така ги обичам!
А за разказа ти - за ехография наистина няма никъде включено в профилактичните пакети направление. Вариантът е личният ти лекар да те прати на гинеколог или онколог, т.е. специалист, а той да ти издаде направление за ехограф, за да не плащаш.
Иначе мамографията наистина не се препоръчва на жени под 40, макар че навремето, още 30 нямах, една загубена лекарка ме прати на такова изследване.
И аз редовно се гледам на ехограф - поне веднъж годишно, плащам си. Но и под мишниците гледат, не само гърдите.

# 206
AnaLena поне едното куче изглежда женско по името Simple Smile

мацки, касата може и да поема мамограф, но само след направление от гинеколог. Или поне това беше преди, мисля направиха някаква промяна, но не съм се задълбочавала каква.
Обикновено добрите специалисти не работят или имат мн малко часове по здравната каса и винаги съм предпочитала просто да си избера специалист и да си платя, за преглед.

Не винаги реномираните разни медицински центрове обръщат внимание на пациента. И там много пъти иде реч основно за парите, които ще ти приберат. Та е важно и да си проучи човек лекаря. Аз известен брой години ходих при една докторка в Шейново ... може би да се казваше Николова. Но след като ме оперираха в Щерев и останах доволна от цялостното отношение към мен, може би следващия преглед (когато реша да си правя) ще бъде там.

# 207
Честит Празник, момичета! Бъдете винаги опиянени от любов и щастие! Heart Eyes newsm76  loveuuu

Ана, много красиви кучета си имаш. Мисля, че това с кафевите уши е Веро, така ли е?Прилича ми на женско. Grinning

Като говорите за превенцията и прегледи на гърдите мисля, че е на много ниско ниво в БГ. Трябва да си платиш, за да ти свършат работа. Ако чакаш на превенция по здравна каса,ще има да чакаш.
Мен например на 35 годишна възраст в САЩ ме изпратиха на мамограма. Казаха, ако е добре чак на 40 да си направя пак. И на мен ми се стори доста раничко, но...това са фактите.

# 208
  • на 4-ия етаж до асансьора
Здравейте!!!Приемате ли ме обратно!?   bouquet
Настудувах се, наумувах се ... и ето ме пак при вас!
Перуник специални прегръдки за теб!!!  Hug Hug Hug
Гледам за ехографии на мл.жлези си говорите ... от тази годино вече си поемат от касата. Бланка №4 са /както и мамографиите/.Имат право да ги дават и личните лекари, не само специалистите.
Дано да съм била полезна.

# 209
  • В градината...
Оо, Петра, добре си дошла обратно  Hug И какво изумува - играта продължава  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт