Баба Марта бързала, две чертички вързала – Бъдещи мами над 35 (тема 39)

• 25 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • В градината...
Пате, ами каза - ще вкараме една миниатюрна камерка, която може да огледа и зад матката и ако има някакви находки на ендометриоза, да ги обгорим.
Не ми иска иначе изследвания - видя ми старите. Аз му казах, че следващият цикъл ще правя актуални и той каза да му ги пратя.
Имах 19 мм фоликул. Забравих тук да пиша- нали споменах, че последната година взех да имам по-къси цикли и се шашнах - да не е намален ЯР  newsm78 Д-р Калчев видя изследванията на ЩЖ и без да ме пита, каза-сигурно е започнал да ти се скъсява цикълът? Викам - да /аз така се бях ошашкала, че забравих да спомена този факт/. И той - ами единият ти яйчник е леко уголемен, което не е беда, просто ти се е подобрила функцията на яйчниците, в резултат на нормализирането на ТСХ. Често от тироксина започвало скъсяване на цикъла. А и аз съм с ранна ову, което значи, че и лутеалната фаза си е в норма. По мое тълкувание - ТСХ ми влезе в норма миналата година и постепенно това започва да дава отражение на яйчниците. А миналата година един "специалист", като му казах, че съм с хипофункция и той - "аз не намирам някаква връзка с опитите за забременяване  ooooh! ooooh!".
Сега разбрах, какво е отношението на ЩЖ и как влияе.

# 511
Перу, аз доколкото знам при тях има много добра техника и сигурно с хистероскопия се виждат нещата. Вие СГ правихте ли?

# 512
  • В градината...
Да. Сега ще направим и една разширена. Но техниката им е супер, спор няма.

# 513
Оттам изскочи ли нещо?
А тази информация за цикъла е много полезна, явно разбира човека.
Много се радвам, че започваш изследвания  Hug

# 514
  • Бургас
А, никакви тестове не правя, докато не закъснее солидно  Stop
Миналия месец така си бях въобразила разни работи, това въображението не е хубаво нещо.
perunika , обясни ми това за късия и дългия цикъл. Това, че моят е по-дълъг, проблем ли е и дали е индикация за нещо? Обикновено е 30-31 дни. Винаги е бил 30 дни, откакто се помня.
Миналата година правех изследвания на щитовидната жлеза, всички хормони си бяха в норма.

# 515
Тинтина, колко ти беше ТСХ? Моето също се водеше в норма, но беше 2.58. А при забременяване се цели да е под 2. Затова сега съм на терапия с Еутирокс.

# 516
  • В градината...
Пате, нищо не е изскочило.
Тинтина, ставаше въпрос само при проблем с жлезата и прием на тироксин.

# 517
Ами направете тогава разширена да се видят подробно нещата и да се изключи евентуално там причината.
Мацки, аз си лягам, че много ми се спи.  Лека нощ!

# 518
  • В градината...
Айде лека и от мен  Grinning

# 519
  • Бургас
white duck, ровех досега да търся изследването, ама го няма, явно съм го хвърлила. Спомням си, че беше под референтните стойности на лабораторията, ама тогава забременяването въобще е ми беше на дневен ред, просто си правех профилактичен преглед по друга причина.
Намерих едно от 2008-ма - тогава една лекарка заподозря, че имам гуша и ме прати, ама показателят е 1.09. Но това е много отдавна все пак.

# 520
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добро утро и Честита Баба Марта  Simple Smile

Скрит текст:
Отчет - един брой тест - отрицателен. Явно Баба Марта има желание да ми върже друга мартеница  Mr. Green, остава да чакам и да разбера.

# 521
Добро 1-во мартенско утро и от мен! Grinning
Честита Баба Марта!
Желая ви здраве, късмет, щастие и мартенички с по две чертички!
(нали трябва да сбъдваме пожеланието от заглавието)

Скрит текст:
Ели, надявам се все пак Баба Марта да ти завърже от онази желаната мартеничка! Praynig
[/color]

# 522
Добро  утро и от мен!

Мартеница пращам надалече -
нишка от живота във дома,
бяла като вишната на двора
и червена - сила на кръвта!
Честита Баба Марта!

# 523
  • София
Честита Баба Марта момичета! Да сте бели и червени,румени,засмени!

# 524
Честита Баба Марта, момичета! Много здраве на вас и семействата ви!

Общи условия

Активация на акаунт