С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
Дани , целувчици на Руми и Боби , да са ти живи и здрави.Не съм виждала мъжа ти , но и при двамата откривам много твои черти  Peace

Пепеляшка, имам два въпроса към теб ,които не са свързани с начина на кърмене, а по скоро с качеството на кърмата.
До колкото знам биричката е полезна за кърмата и по мои лични наблюдения като изпия чашка бира и гърдите ми веднага се наливат. Но въпроса ми е насочен към другите алкохоли. Ако след кърменето изпия чаша вино дали би навредило на детето и колко време трябва да мине до следващо кърмене ? Също така ако имам повече време от кърмене до кърмене (примерно когато отпадне някое от храненията) мога ли да си позволя твърд алкохол и колко часа  трябва да има ако може (става въпрос за 50-100 мл. например).
И още да попитам относно спотруването. Мога ли да спортувам докато кърмя ? Става въпрос за тичане , каране на колело , степер , зумба - от този тип натоварване. Въпроса ми е свързан със слухове които съм чувала ,че мравчена киселина влиза в кърмата и .т.н... (не знам дали е истина или са глупости).
Ами това са ми въпросите. Благодаря предварително.  bouquet

И един въпрос към останалите момичета ,по специално тези които са секцио.  Кога ви казаха че можете да започнете със спорт? Не мен нищо не са ми казали пък не ми се звъни за такова нещо на лекаря.Като ме изписваше само ми каза ,че мога да върша всякаква домакинска и да вдигам до 10 кг. , но за спорт не се сетих да питам.
AtenaotnA, разбира се, че можеш да спортуваш докато кърмиш(всичко, което не пренатоварва и не носи риск от удар или притискане на бюста) Добре би било преди тренировка да накърмиш бебето доволно или ако не иска точно тогава да суче, да изцедиш, за да не ти тежи бюста, един добре седящ и поддържащ сутиен е второто условие, но така че да не стиска и притиска. Достатъчно вода по време на тренировката) Балансът трябва да се поддържа.  Wink И...понеже при спорт и най-вече при зумба  Wink се отделя хормонът на щастието Mr. Green не е изключено кърмата да тръгне спонтанно/не е задължително де/. И не забравяй- всичко с мярка! Не е нужно 1 месец след раждането да тръгнеш да гониш световни рекорди, важното е да ти носи радост  Sunglasses
За алкохола и бирата веднага се съгласявам- бирената мая е лактоген и спомага лактацията. Това не значи, че сега всички трябва да хукнат да пият бира Twisted Evil; може да се помисли за безалкохолната алтерантива Wink Чаша вино или шампанско  след кърмене също не е тооооолкова фатална. За колко време се изчиства от организма обаче, зависи от тяло, метаболизъм, начин на хранене и т.н. Мисля, че тази статия на Таня Русева ще ти даде повечко информация за алкохола и кърменето
 Peace

# 151
Здравейте!

Снощи самопоставих на Инка диагноза пъпна херния. От известно време се чудя на пъпчето й дали е добре така като изпъква (колкото малък лешник, не повече) и като се поразрових... Мисля, че съм права, но да видим в сряда на консултацията какво ще ни кажат.

Телесната температура на бебетата като на възрастен ли трябва да е? Днес беше много сънлива и мерих температура. Нямаше нищо слава богу, но по-добре да знам за друг път.

Дидче, при нас яденето в 12 отпадна веднага след като се прибрахме от болницата.

Много съм объркана по отношение на температурата вкъщи. Вече не следим с термометър, понеже си е едно и също, няма промяна. Днес обаче малката не искаше да заспива, взех я при мен и я завих с моята завивка за да се стопли. Заспа веднага и все още - два часа и половина по-късно, спи спокойно. Понякога пък като я отвия или съблека се успокоява... Rolling Eyes Май се опитвам да опростя нещата, но гледането на бебе никак не е просто... Blush

Тази вечер сме на ресторант с бебчо. Да видим, стискайте палци. Мама така ли ще се прибере newsm44 или така newsm61  Mr. Green

# 152
Пепеляшка , много благодаря за отговорите. Толкова си ни полезна тук   Hug Статията е чудесна , даже може би Кости е добре да сложи линк на първа страница.

До колкото ми стана ясно - ако ще се пие по-добре да се изцеди кърма предварително и все пак не е драматично ако пия едно малко и после имам 3 часа до следващо кърмене  Peace

Ние днес направихме първа разходка! Доживях!!! Ето една-две снимчици:

До_де_ге , бебка едва ли се е стоплила в твоето легло и затова е спяла.Стоплило се е сърчицето й че е до мама. Косьо в най-неудобната и изкривена поза в мен (или на спалнята до мен) спи по-дълбоко и дълго от всяко друго място където ще лежи сам.

# 153
  • Ruse, Bulgaria
Пепеляшка благодаря за отговора наистина ми е от полза,благодаря и за кординатите в Русе ако до 2-3 дни не се нормализират нещата ще трябва да потърся помощ.За масажа не съм много наясно как трябва да се процедира,ако не ти е проблем може ли малко разяснение по въпроса или по-компетентните мами да се намесят.

# 154
  • sofiq
здр честито на мамите които скоро се сдобиха с своите дечица моето пашкулче нещо неиска да спи този следобед и само реве успокоява се за 5 мин и после пак а вече дойде време за къпане а той не е спал и ще е голямо забавление знам че сигорно някъде е написано ама аз немога да намеря как се качват снимки ако някой може да ми обесни много ще съм благодарна Simple Smileлека вечер на всички и дано бебчетата да спинкат повече тази нощ  Grinning

# 155
  • sofiq
здр използвам затишието на малчо за да кача  снимка че днеска от 9 ревем и чак сега заспахме ама нещо и в темата има затишие  Laughing

# 156
Тони, честита разходка най-накрая!  Hug

Креми, малкият е пич и половина с тези дънки и качулка!  Wink

# 157
  • София !
Момичета най - накрая да се похваля и аз ! Имам си бебе Габриела роди си на 06.02.2013 в 23:15 - нормално ! Вече сме си в къщи : )  Heart Eyes

# 158
bunny, честито бебенце, да ви е живо и здраво и голямо да порастне!   bouquet

# 159
Бъни ,честито бебче !
Буби ,благодаря Laughing вече бях изгубила надежда, че ще излезем някога. Днес ни беше и първото гости.Ходихме до свеки.
До_де_ге , как мина ресторанта?

# 160
  • Варна
Добро утро!
Ама наистина всички се загубиха някъде...
Бъни - честито бебче - ами не му се е излизало от коремчето на мама - че то там е най-добре!
Тони - страхотни сте и тази бяла количка е невероятно!
Креми - голям сладур си имаш - да ти е жив и здрав!

Аз съм свежа и готова за подвизи - днес моя мъж взе Борко за 3 часа от 3 до 6 през нощта да го гледа и това беше първият ми пълноценен нощен сън от както съм го родила - без да слухтя...
Събота и неделя добре мина с помощ, но от днес наново влизам във филма - 5 дни с двамата.
За щастие коликите ни са сравнително слади от както спрях нещата, които ги предизвикват, но сега вече се чудя пък какво да ям. Определено мюслите за закуска ми бяха много добър вариант за бърза и полезна закуска, но щом бебо не ги понася - ще ги заменя. Друг проблем са ми салатите - обичам салати, но освен от моркови незнам каква друга мога да ям без да го хванат колики.
Утре ставаме на 40 дни и още не съм решила какво да правя - гости няма да каня, че едните са болни, а другите заети..., но се чудя дали точно утре трябва да отида в църквата или може след няколко дни примерно /че в събота ми е по-удобно/?
И трябва да започваме да каним гости, че още никой не е виждал бебето, а нещо все съм изморена за такива тежки организации. Чудех се този път не мога ли да наема едно заведение, да поканя всички семейства, които иначе ще идват поне на 5-6 вечери вкъщи и така накуп да почерпя. В къщи нямам място, а и на пушачите ще им е доста трудно, а да не говорим за организацията по пазаруване и готвене за гости. Вие започнахте ли да каните гости и как организирате нещата?

# 161
добро утро Simple Smile как сте днес?
и ние изкарахме спокоен уикенд с тати.
колики почти няма София, но за това пък не иска да пие АМ Лактана, май пак ще се върнем на Аптамила.
Каката взе да кашля и ще ходим на лекар, предпочитам да избързаме с антибиотика, отколкото да зарази София, все пак не мога да я изолирам.
Оказа, се че тази седмица сме самички, мъжа ми ще отсъства няколко дни, а майка ми няма да може да дойде (ние жиевеем в Русе, а тя в Шумен), да видим как ще се справим.
Да ви питам нещо което ми се стори подозрително, точно над пъпчето си София има едно като леко хлътнало местенце, вашите бебета имат ли? Стори ми се странно, може би се притеснявам излишно.
Каката имаше проблеми със стомаха като бебе, и сега съм особено мнителна и наблюдателна за всичко свързано с храносмилателната система  Confused

# 162
Добро утро и от нас!
Честити бебЧета на Оранжева мандаринка и на bunny Simple Smile! Да сте живи и здрави!
Май веЧе всиЧки се обебихме. В следващата тема ще премахна списъка с оЧакващите, много мамЧета се записаха, но след това ни заразаха (заради Фейса  Crossing Arms ) и не се явяват повеЧе тук Peace

Какви са тея сладури на последните страници, пу-пу Heart Eyes
А Тони колиЧката ви е трепаЧ thumbsup

Руми ние днес правим 40 дни. В 11:00 ще ходим в Черквата да ни Четат молитва, а после ще се съберем на обяд в свеки. Само ние, нищо специално. Досега в нас са идвали само 2-3 по-близки, но от сега нататък ще се изредят всиЧки. Ще ти кажа ние как процедираме тук. Без специални подготовки, единствено се зареждам с кафе, Чай, сокове, сладки и още нещо дребно за поЧерпка. ВсиЧки знаят много добре, Че с бебе вкъщи е доста трудно, така Че никой не оЧаква да правиш домашно парти Peace
А относно деня, според мен е хубаво да е тоЧно на 40-ия. Свеки искаше вЧера да идем за молитвата, но отЧето категориЧно отказа. Но всеки с разбиранията и традициите си Peace Hug

# 163
Добро утро ,момичета-кокичета.
Сериозно в темата останахме да пишем 5 човека. Какво стана с другите?Тези малчовци много са ги обсебили  Rolling Eyes
Момичета , моля ви да ми разясните какво е това с 40-те дена. От няколко дена разпитвам баби и майки ама никой не знае , а гледам всички го отбелязвате. Кажете ми какво точно и ЗАЩО се прави на този ден.

# 164
Честито бебче на Бъни  bouquet

Момичета,аз само влизам и задавам въпроси Rolling Eyesи после чета и забравям да благодаря Embarassed

Моята беба ,когато ака много се измъчва и плаче.Когато се изака и олеква и спира да плаче.Няма запек,на ден ака по няколко пъти.Само един ден беше веднъж.На вашите бебчета,така ли е?Дали да я заведа на лекар?Това май не са колики нали?Забравих да пиша,че днес правим 20 дни.
Благодаря предварително на отговорилите  bouquet

П.п.Кости,ако имаш наблизо Масути,има страхотна промоция на памперси Либеро.40% намаление имат.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 09:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт