С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета.
Браво за хубавите новини на всички при консултациите.  Grinning Буби, браво на момчето.

Реших да ползвам слинг, аз да си го направя. Има ли някой наблюдение дали може да се ползва при толкова малко бебче и кой модел според вас е подходящ?

И друго питане - по колко време се кърмите активно, в смисъл чувате ли как преглъща шумно и по колко време го прави, дъвче ли на сухо и след колко време и т.н.?
Защото при мен се получава следното - захапва и преглъща шумно макс до 1-2 мин., след което по-бавно и безшумно пак няколко мин. и после като че ли се сърди, че не пуска и сменям гърдата и пак същото... последните дни се притесних, че остава гладна, защото е неспокойна след кърмене и си поплаква  Sad и се изкуших на няколко пъти да дам АМ, което жадно пие... Някои дни усещам, че имам доста кърма, но през повечето време се чувствам по-празна за жалост  Sad и не знам какво да правя. При вас така ли е?

# 196
  • Варна
Ето ни и нас

А тук сме вече на 1 месец

Днес ни изтеглиха 3930, което е около 1,5 кг от изписването за месец, и 50 см (плюс 2 см)

А тук със батко

# 197
Щастлива мама , пробвала ли си да изцедиш гърдата която ти се струва празна или на която се мръщи ?Така ще разбереш дали наистина е празна или просто бебка я е налегнал мързела  Joy
Аз по едно време си мислех ,че на малкия нещо не му стига кърмата щом е гладен през 15 минути и си направих този експеримент. Изцедих от двете гърди повече от 150 мл. и имаше още. Така поне разбрах,че кърма си имам , просто дребен явно се измаря и запива преди да се е наял.  hahaha

Кателинка , Глори , благодаря ви за отговорите!  Hug

# 198
Тони, току що изцедих едва 70 от двете, а преди по толкова само от едната  Cry и направих още 60 допълнително АМ и сега бебка е доволна.
Утре на консултацията ще се разбере, но каквото - такова. Здраве да е. Искам да кърмя, но разбира се, не на всяка цена, особено с цената на моето дете - не мога да го държа гладно, при положение, че не се получава с кърмата.

# 199
Пробвай чайчето за кърмачки на ХИП , при мен има доста голям ефект . В началото все се плашех, че нямам кърма и като го пиех направо ме заболяваха от напрежение гърдите мигновенно .
Стискам палци утре за консултацията , но дори и да се наложи дохранване пак можеш да продължиш да си кърмиш. Дори и в по-малко количество пак е безценна кърмата за бебка  Peace

Момичета ,някой беше питал за подуваето на гърдичките .Да питам : Какво означава подуване? на Косьо са му леко твърдички , сякаш вътре има по едно твърдо нещо ... в това ли се изразява подуването?

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 23:19 от AtenaotnA

# 200
Тони, мисля, че е точно това проблема с гърдичките. При нас беше така леко втвърдено, без зачервяване и мина за 2-3 дена.
Ресторанта мина добре. Малката не спа в количката, както очаквах, но беше спокойна. Още повече, че имаше една мацка, която си умираше от кеф да я държи на ръце.

Аз от петък  насам не мога да си отдъхна. В събота имахме гости вкъщи, в неделя бях на изпит плюс курсова работа към него, след това на гости в майкини. В понеделник оправяне на документи в СП, което при нас се изразява в размотаване между два града. Таткото го боляха зъби и беше невъзможен, та и той на зъболекар ходи, а след това се цупи с часове, че съм го била излъгала, че не боляло.  ooooh! И пак курсова работа, и още един ден в СП...а да! и бебе в допълнение!:mrgreen: Лошото е, че когато ходим до града по една причина правим и хиляда други неща и се прибираме вкъщи късно вечерта. Докато оправя малката и съм капнала вече и лягам с нея да спя.

Малката хитруша започна да прави фасони, когато не е много гладна. Млякото тече много бързо и в голямо количество в началото и тя свикна само да се облизва като котенце без да прави усилие да суче. И когато струята намалее почва да се кисели. За моя радост не е сгъстила храненията, което ме навежда на мисълта, че все пак успява да се нахрани. Но пък аканията намаляха.... Thinking

Утре сме на първа консултация. Ще докладвам по-късно.

Спокойна нощ и спящи бебенца!

# 201
щастлива мама,аз съм по същият начин като теб.Дохранвам с хумана.И аз по толкова изцеждам.Само сега,след 3 сутринта като се цедя, изцеждам по 100 мл.Иначе през деня е по около 60 и от двете гърди.
Вчера бяхме на педиатър на частно.Не мога да чакам цял месец за преглед.,все се притеснявам дали е добре детето.За 20 дни е качила близо 800 грама.Педиатърката я огледа подробно,хареса ми прегледа.Каза ми,че кърмачката трябва да яде абсолютно всичко,без изключение.Имало нужда от всякаква храна.Даже и боб,зеле и др. такива подуващи храни.Не било проблем да се ядът.Не се отразявали на бебето. Rolling EyesАйде ново 20.Аз не че имам време да ям,но ми стана интересно,че тук в нета пише да се избягват такива храни.А в Гърция отхвърлят тези теории.За капки за колики,каза нищо да не се дава.Нямало ефект от нищо.Аз все се надявах да ми изпише нещо,уж имат хубави капки в аптеките,но не могат да се купят без рецепта.Но тя категорично отсече-НИЩО TiredЩели  да преминат.Е така де,ама на майка и косата хептен ще побелее ooooh!

Да ви питам и аз нещо пак:
Вчера уж лохиите ми бяха  почти спрели,т.е. цял ден нямах нищо на превръзката,но снощи гледам обилна алена кръв.Може ли това да е цикъл?
22 дни от както съм родила,а и уж още кърмя.Не е ли много рано?
На някоя от вас случвало ли се е такова течение?Аз мисля,че не са лохии,те не би трябвало да са ярко червена кръв. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 03:17 от Анонимен

# 202
Evana, аз имах подобно течение преди няколко дни. Алена кръв, но сравнително малко. След това спря. Имах и леки болки като при цикъл, но ми се губи преди кървенето или след това бяха, но не по едно и също време.
Мен ме побъркват тия лохии вече. От две седмици сигурно почти спират, после пак, през повечето време е много бледо на цвят течение. Дано се свърши скоро.

# 203
Ха-ха Do_de_gE и ти не спиш JoyДа не се цедиш или се носите?
Викаш не е цикъл,дано премине,че гледам и сега още ми цапа превръзката.Днес ще звъня на гинеколожката.Ако каже да ида да ме види,на кой ще оставя беба,не ми е ясно ooooh!
 Мъжът ми вече ще откачи с моето психясване по доктори.Кой каквото прави,аз все намирам за нещо да ходя.Не че намирам(причини според мен има),но той така казва.

# 204
Добро утро!
Сложих джезвето на огъня, хайде на кафе!

Руми вярно е нощна птица съм, по-скоро раннобудна, ама и щерката помага много за това Crazy
Като гледам и някой друг е будувал тази нощ.

Буби браво на вас! Малко Митаче цял юнак станал!
Десита много са ти хубави дечицата, да са ти живи и здрави!
Ще е хубаво и тук да има едно бутонче Like  Grinning

Щастлива мама моя слинг (най-накрая го открих... у гордероба на свеки Crazy ) е с халки. Лесно можеш да си го направиш - 2 метра хубав здрав плат и две метални халки, ушиваш около халките и слингът е готов. После в You Tube ще намериш доста клипчета за правилното поставяне и разлиЧните пози Peace
Още от сега можеш да поставяш бебка в слинга, пък и тя е вече на цели 2 месеца. С каката слингът ми беше голяма помощ, но малката не го обича много, много. Да се постопли още малко и ще излизаме на разходки така. Сигурна съм, че тогава няма да има против да я нося в слинга Wink

По въпроса ти за сученето - суче активно поне 5 минути, после забавя темпото докато сама не отпусне зърното доволна. Едната гърда и стига, но понякога предлагам и другата.
Веднъж само я нахраних с АМ, че беше озверяла от глад, след което му удари един здрав сън и от тогава постоянно на гърда. Така млякото се увеличи и, да чукна на дърво, не сме имали други кърмачески кризи.
Искам да кажа, че като се налага да дохранваш, ще дохранваш!

Евана и на мен ми казаха, че може да се яде и пие абсолютно всиЧко, но с мярка Peace Доколкото ми е известно и в БГ вече са отпаднали тези ограничения или поне ЛЛЛ апелират към това.
Като цяло тук изцяло подкрепят кърменето и се опитват да помогнат на майката да кърми - от болничния персонал до възрастната съседка на село. То и затова е още в сила седенето 40 дни вкъщи - бебето и майката имат нужда от спокойствие, за да се възстановят от стреса, да се пригодят един към друг, притокът на кърма да се стабилизира Peace Друг е въпросът, че ние младите заобикаляме каноните. С каката си седях вкъщи, при това в жегите, но сега малко кривнах от пътя Laughing

Евана благодаря, че ми каза за промоцията на Либеро  bouquet Вчера взех два пакета от по 46 бр. + подарък мокри кърпички за 10Е и нещо общо. Яко далавера! А и говорим за Либеро, винаги са ми били фаворит Peace

Е, стига съм досаждала...

# 205
  • Варна
Добро утро!
И аз вече изпих кафето, че с тази криза на растежа ли е, какво е... незнам след колко време ще се събуди да яде пак.
Снощи бяхме като скачени съдове цяла вечер. Не пуска и това е - незнам яде ли, за биберон ли ме ползва, обаче като му извадя гърдата от устата и реве, а това не мога да си го позволя, защото ще събуди каката. Надявам се вече да отминава, че станаха 2 дни и две нощи, лошото е, че като опитам да изцедя след кърмене - капват в началото набързо няколко капки и после с триста зора успявам да събера 10-20 мл.. Час и половина след хранене събирам 80 мл. , но веднага след кърмене - няма никой - дали Бобо изпива много или наистина не му стига храната - незнам как да разбера. Лошото е че от два дни е все нещастен, не спи спокойно повече от 30 мин. и изглежда постоянно гладен. Ако му дам от шише - няма да откаже, но нарочно все още задържам без добавка.
Въпроса ми към Пепеляшка е - след като след кърмене гърдите са много празни и с помпа в продължение на 10-15 мин. цедене не могжа да изкарам повече от 10-20 мл. означава ли това че не му стига кърмата или е нормално за кърмаческата стачка? По принцип цедя всеки ден и след кърмене изваждах по около 40-60 мл., но сега няма, а и той не пуска и като го освободя от гърдата е видимо гладен и сърдит.
Вчера ни четоха чистата молитва за 40 дни - раздадох една питка на познати и приключих до там, че Бобо беше толкова гладен и бързахме да се приберем. Не можах да поканя гости за празника, но така или иначе ще ги каня постепенно всички да видят бебето.
Колкото до яденето на всичко - ами и на мен много ми се иска, обаче вече експериментирах с някои храни и виждам как му действат, така че не мога да си позволя.
Днес смятам да ходя на гости с двете деца, но да видим колко ще е успешен плана ми...

# 206
Добро утро и от нас.Имам въпрос-Катерина 2 дни не е акала изобщо,а си хапва доста добре,опитах да и направя клизма,не се получава,а снощи беше ужасно неспокойна и днес е яла много малко.

# 207
Здравейте момичета.
Имам въпрос: Цялата главичка на малкия е в ситни пъпчици. Има по клепачите , по ушичките , по челцето , във окосмената част ... навсякъде. Това ли е бебешкото акне? Някои от тях са белички ,други прозрачни. Дали да го заведа на лекар?
В нета четох ,че ако е бебешко акне се получавало от нивото на хормоните в майката, които са увеличени след раждането и чрез кърмата преминават в него. Имаме и леко твърди гърдички и в комплект двете неща може би наистина означава ,че проблема е в хормоните. Някой със същия проблем?

---------

РЕДАКТИРАМ СЕ: не преминават през кърмата , а по време на бременността .Ето една статия http://www.moetodete.bg/detski-bolesti/bebeshko-akne.html

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 11:04 от AtenaotnA

# 208
Тони ние бяхме така,сега се понормализраха нещата,особено едната ни гърдичка беше много зле,подута,зачервена,болезнена понякога-педито каза,че много хормони,много нещо и предавам.Затова не се тревожи,ако не е неспокоен.

# 209
Бива ли сега тя да спи,а на мен да не ми се спи,а нощем когато душата ми спи тя да реве като магаре Simple Smile Thinking

Общи условия

Активация на акаунт