С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Бива ли сега тя да спи,а на мен да не ми се спи,а нощем когато душата ми спи тя да реве като магаре Simple Smile Thinking

Laughing 

# 211
Благодаря ти ,Креми!  Hug

# 212

Бива ли сега тя да спи,а на мен да не ми се спи,а нощем когато душата ми спи тя да реве като магаре Simple Smile Thinking
Бива, бива. За съжаление, бива  Mr. Green

# 213
 Hug на всички ви Heart Eyes

# 214
Гримирах се , облякох се , нахраних и смених дребен , изцедих кърма за всеки случай , сложих го в количката , излязохме , купихме 200 гр. гъби от пазара (аз живея на 2 метра от пазара) и се прибрахме  Joy Joy Joy
Вън е доста студено , а прогнозата яко ме подведе. Ама нищо , здравето на бухалчето е по-важно! Peace

# 215
  • София

AtenaotnA ,в София е 7 градуса,ама допреди час духаше як вятър и се отказах от разходка,сега  май е поспрял,ама е мрачно,така че днес и ние няма излизаме май  Confused
 kremy811 - Днес Жорето имаше един страхотен сън от 23.15 до 5ч,ама след това само с гевезлъци съм се занимавала  ooooh! ,къде от колики,къде за внимание,къде смесено ...и съм съгласна с Kosty ,че това със спането бива  Tired ,дори да не ни се ще  Grinning

# 216
  • sofiq
здр и от мен ние днес бяхме на консултация да премерим колко е качил за една седмица и ми се дорева  Sad като каза лекарката че е качил 60 гр само а си секърмим идоплнително му давам крма от шише и си пълни памп. нормално като преяде овръща незнм как може толкова малко да качи сегами каза да го дохранвам с АМ след кърмене и другата седмица пак щесетеглим а моята кърма ще я замразявам айде лек ден отивам да го храня

# 217
  • Ruse, Bulgaria

ТОВА Е ПИСАНО ЗА МЕН Simple Smile

# 218

ТОВА Е ПИСАНО ЗА МЕН Simple Smile

+1  Peace

# 219
Уф, и тук е студено и вали, разминахме се с разходката Sad

Глори вие сте изцяло на АМ, нали? (сори ако бъркам) Ако си достатъчно късметлийка скоро ще забравиш за безсънните нощи Peace Каката след 2-ия месец беше само на адапте и спеше по цяла нощ. То нали е по-засищащо, та си откарваше по 9-10 часа сън. Пожелавам ти го.
Ех, Маринела беше бебе мечта... Размечтах се Grinning

# 220
Със зор поспах 50 минути,а малката ми тигрица още спи,днес почти не е яла от толкова сън,чак се чудя какво и става?!?!!Довечера май ще има екшън,да се подготвя психически май трябва,пък физически.....избор няма да имам Simple Smile

# 221
Със зор поспах 50 минути,е неможах повече,събудих се,а тигрицата малка още спи.Днес е яла толкова малко,немога да я събудя.Довечера сигурно ще има екшън Laughing,дай Боже да греша Praynig,трябва да се настроя психически и физически най-вече.

# 222
Уф два поста станаха #2gunfire,май несъм се събудила добре Hug Embarassed

# 223
Голям си сладур, Креми Laughing Hug

# 224
  • Германия
Добро утро!
И аз вече изпих кафето, че с тази криза на растежа ли е, какво е... незнам след колко време ще се събуди да яде пак.
Снощи бяхме като скачени съдове цяла вечер. Не пуска и това е - незнам яде ли, за биберон ли ме ползва, обаче като му извадя гърдата от устата и реве, а това не мога да си го позволя, защото ще събуди каката. Надявам се вече да отминава, че станаха 2 дни и две нощи, лошото е, че като опитам да изцедя след кърмене - капват в началото набързо няколко капки и после с триста зора успявам да събера 10-20 мл.. Час и половина след хранене събирам 80 мл. , но веднага след кърмене - няма никой - дали Бобо изпива много или наистина не му стига храната - незнам как да разбера. Лошото е че от два дни е все нещастен, не спи спокойно повече от 30 мин. и изглежда постоянно гладен. Ако му дам от шише - няма да откаже, но нарочно все още задържам без добавка.
Въпроса ми към Пепеляшка е - след като след кърмене гърдите са много празни и с помпа в продължение на 10-15 мин. цедене не могжа да изкарам повече от 10-20 мл. означава ли това че не му стига кърмата или е нормално за кърмаческата стачка? По принцип цедя всеки ден и след кърмене изваждах по около 40-60 мл., но сега няма, а и той не пуска и като го освободя от гърдата е видимо гладен и сърдит.
Вчера ни четоха чистата молитва за 40 дни - раздадох една питка на познати и приключих до там, че Бобо беше толкова гладен и бързахме да се приберем. Не можах да поканя гости за празника, но така или иначе ще ги каня постепенно всички да видят бебето.
Колкото до яденето на всичко - ами и на мен много ми се иска, обаче вече експериментирах с някои храни и виждам как му действат, така че не мога да си позволя.
Днес смятам да ходя на гости с двете деца, но да видим колко ще е успешен плана ми...
Руми, честит скок в растежа  Wink Именно около 40ти ден доста бебета започват да се държат подбно на твоето- сучат постоянно, търсят мама и нейната топлина и близост. Едно е да имаш в устата си нещо силиконово и твърдо, друго е майчината гръд, която дава и мляко  Mr. Green Извинявам се, ако се изразявам прекалено жаргонно, но точно сега бебетата растат с най-бързи темпове и са като ферари, което за да хвърчи, иска редовно гориво. Пак се извинявам за сравнението, ако на някого му се струва нелепо. Embarassed
Нищо чудно, ако след продължително кърмене майката толкова се е изморила, че  цеденето с помпа е едно наказание и хамалогия и се стяга и...излизат количества, които вероятно са под очакваното. От друга страна и най-рекламираната и прехвалена помпа не може да изкара тези количества, които едно ефективно сучещо бебе би изсукало. Много майки нарочно не изцеждат и буквално отказват да мислят за милилитри и грамове, за да не се натоварват допълнително.
Може би ако помислиш в посока, как да облекчиш ежедневието и да кърмиш по-спокойно и без натиск отстрани за час, времетраене, милилитри и т.н. ще се справите по-леко със скока в растежа. Не забравяй, сучейки продължително вечер- бебето си поръчва закуската за следващата сутрин  Wink Не е наложително рутинно доизцеждане, когато бебето сечу добре и има доволен вид и пълни редовно пеленките /това важи за изключително кърмените бебета/. Всяка по-дълга пауза или отлагане на слагането на гърда дава сигнал на твоето тяло да забави оборотите на производство, а не това е целта в момента /на Ферарито му трябва редовно гориво  Sunglasses
И ако е вариант за теб- можеш да сложиш бебето в слинг, да е нагодено така, че да стига свободно до гърдата и ..да суче, когато и колкото иска; през това време имаш поне 1 свободна ръка да играеш заедно с каката на нещо по-тихичко, или тя да ти помага в по-лесните задачки у дома; я си представи, колко би била горда, ако после се похвали, че тя е слагала щипките на прането например или е сортирала бялото от цветното пране...или е приготвила масата за хранене и т.н.
Всяко дете е различно, вероятно и каката е имала такива фази, но ако се замислиш- колко от приятните и положителните емоции си запазила...или както се казва, болката от раждането се забравя бързо, щом гушнеш малкото човече..или безсънните нощи изглеждат като бял кафър, когато станат тийнейджъри и започнем да ги мисим дали ще се приберат навреме от дискотека и т.н.
Всяка една такава фаза на усилен растеж е натоварваща, но от друга страна е знак, че детето се развива добре и расте. То е като грижите в градината, едно цвете го посяваш, поливаш по-често, когато е горещо, окопаваш и пазиш от плевели- полагаш доста труд докато се развие и цъфне. И се радваш на багрите и аромата му накрая и..забравяш болките в кръста от копането или поливането  Wink
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт