С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • sofiq
И аз мисля да взема от тези лепенки скоро ни е консултацията и дано помагат и ги боли по малко малчовците.
Gerry.P и твоя момък прави физиономии като нас а моя почна и много да се плези и да се плюмчи.
Мами някоя ползва ли Пуфис че аз редувам тях с памперс ню бейби и от една седмица ни се образуват пъпчици по вътрешната част на крачетата където е ластика на памперса които се пукат и стават ранички а всеки път го мия на чешмата много рядко с мокри кърпички и го мажа с бепантен и се чудя да не е от памперсите.
AtenaotnA честито на Косио и да порастне много голям Simple Smile аз обожавам гумени бонбонки имам един плик в нас с гумени мечета и си похапвам всеки ден Simple Smile

# 601
И аз мисля да взема от тези лепенки скоро ни е консултацията и дано помагат и ги боли по малко малчовците.
Gerry.P и твоя момък прави физиономии като нас а моя почна и много да се плези и да се плюмчи.
Мами някоя ползва ли Пуфис че аз редувам тях с памперс ню бейби и от една седмица ни се образуват пъпчици по вътрешната част на крачетата където е ластика на памперса които се пукат и стават ранички а всеки път го мия на чешмата много рядко с мокри кърпички и го мажа с бепантен и се чудя да не е от памперсите.
AtenaotnA честито на Косио и да порастне много голям Simple Smile аз обожавам гумени бонбонки имам един плик в нас с гумени мечета и си похапвам всеки ден Simple Smile

Ние ползваме Пуфис и до момента не сме имали проблеми с обриви. Но предполагам, че е възможно различните бебета да реагират по различен начин. Пробвай само с другите и ако пъпчиците минат, значи Пуфис-а са били виновни.

# 602
  • София
bubi_barabata Hug Гледа и прави упражнения едновременно,ама за малко му пуснах ТВ-то,че да не го облъчвам,но допреди месец никакъв интерес към телевизора,а сега...как само се развиват бързо Whistling
Gerry.P ама много тарикатски поглед вади бебко Mr. Green

# 603
Ние сме на ваксина другата седмица и педиатърката каза да купим охлаждащи лепенки, за да му облекчат болката. Казват се "Kool Patch" /така пише на опаковката/. Други мами казаха, че имало ефект от тях.

Майчета, кажете по време на цикъл и 1-2 дни преди това намалява ли ви кърмата и как я увеличавате? Сега това ми се случи и се притеснявам ужасно, че не му стига на бебчо. Предполагам, че са ми глупави притесненията, но доста намаля...

Бях така предния път с дъщеря ми - кърмата ми просто изчезваше за седмица, за 24 часа събирах за едно хранене сутринта. Сега вземам Сминдух/ Fenugreek на капсули, дойде ми преди 3 дни и нещата са ОК, дохранвам си ги както досега, нямам промяна.
Таблетките можеш да ги намериш в магазин за хранителни добавки (18 лв за 100 капсули) или семена (смилаш на прах) със сок или кисело мляко.
Страничният ефект е, че потта и урината започват да миришат на мерудия Simple Smile
Максимума е 3 по 3, аз ги вземам при всяко хранене - да не забравя Wink, т.е. 6 за 24 часа.
Спокойна нощ на всички!

# 604
# 605
  • София
Добър ден,момичета Hug
Днес ще поискаме и ще дадем прошка на близките си за всичко, което помрачава душата ни: разочарование, огорчение, стаена враждебност, недоверие, завист, страх...
Прошката не е само за другите - но и за нас, за грешките, които сме направили, за вината и срама, които все още изпитваме.
Да простим на всички!
Да простим на себе си!

Прощавайте и простени бъдете! Praynig Hug

# 606
Креми,Гери,Аделина, много хубави момченца имате Heart Eyes

Най-сетне успях да кача снимки на моята кисела краставичка(както я нарича баща и)

# 607
Ади, Дани е голямо сладурче! Какъв е захилен  Grinning Като го гледаш не можеш да не се засмееш и ти насреща  Hug

Евана, твойта мома адашка бе!  bouquet Много е сладка с това кукуригу!  Grinning

А ние докато се наканим да се представим със снимка и ергените ги разграбили! Ей я и мойта девойка:

# 608
Ах ,как ни се е озарила темата с тези мънички слънца. Ние с Косьо вчера ходихме на пазар,че всичко вече ни стана малко. И понеже съм му направила цяла фотосесия с новите дрешки, за да пращаме на тати да ни види , по - късно ще се включа и аз с пресни пресни снимки. photo

# 609
  • Пловдив
Креми първия месец и ние ползвахме Памперс ню бейби, и не знам дали беше от тях, но му излезнаха пъпчици на същото място където описваш и ти. Откакто минах на Пуфис не са му излизали.
Евана, Кисела краставичка - големи сладуранки  Hug
Тони, честито на Косио newsm67

Добър ден,момичета Hug
Днес ще поискаме и ще дадем прошка на близките си за всичко, което помрачава душата ни: разочарование, огорчение, стаена враждебност, недоверие, завист, страх...
Прошката не е само за другите - но и за нас, за грешките, които сме направили, за вината и срама, които все още изпитваме.
Да простим на всички!
Да простим на себе си!

Прощавайте и простени бъдете! Praynig Hug
  202uu

# 610
  • Варна
Хей много красиви бебчета  Simple Smile
Трябва и аз да кача някоя нова снимка, ама все не ми остава време да сваля снимките от фотоапарата даже. Иначе баткото все се нарежда и него да снимам. Нямам нищо против ама сме във фаза да се плезим или правим разни физиономии  Rolling Eyes

В анкетата виждам, че повечето са на кърма и това много ме радва. Надявам се бебоците да растат по здрави благодарение на решението на майките си.  Hug

Определено моето мъниче пораства - заслушва се при реклами, завърта се към ТВ понякога, усмихва се като се усмихвам и аз насреща и се опитва да каже нещо, ама нищо не излиза  Laughing

Аз използвам само Либеро на този етап и до вчера беше добре дупенцето, но в момента имаме подсичане. Мисля, че всичко е от храната която аз поемам. Ще мия и ще мажа редовно и дано да сме по добре.

# 611
Здравейте!

Шелфиш, може и да късно да ти кажа, но чак сега влизам. Аз също бях (и все още не съм се възстановила напълно) болна. Питах личната за Парацетамола - каза ми до 3 на ден. Аз чаках хубаво да вдигна Т и когато не се издържа чак тогава пия. Фервекс и тем подобни и преди не съм, пила, не смятам, че са по ефикасни от обикновения Парацетамол. Не съм много наблюдателна и не зная дали кърмиш, но ако е така очаквай намаляване на кърмата.

Много съм се шашнала. От 3-4 дена кърмата ми рязко намаля. Сутрин е ОК, но през деня сякаш не се произвежда.  #Crazy 2 пъти давах замразена кърма, но не я искаше. Правя всичко възможно за увеличаване, но все още няма видим резултат. За сега май все още й стига, но нещата май са на кантар.

Do_de_gE, благодаря ти за отговора!
 Аз пих Тайлол едната вечер и нямаше видими последици върху кърменето. Попитах лекар за парацетамола и ми казаха, че няма проблем стига да е под 1,5-2 гр на ден-това са мисля не повече от 3 хапчета. Другото което пих и знам, че може е витамин С. Вече съм добре Simple Smile

За намаляването на кърмата ти-да не би да е около дни на очакван цикъл (знам че тогава е нормално да намалява, дори и ако не ти дойде).  И аз много се шашкам когато усетя, че намалява...аз ползвам чай на хип за кърмачки и таблетки сминдух-но и двете не използвам постоянно-гледам да редувам, защото съм забелязала, че нямат постоянен ефект при постоянно ползване. Редувам ги най-често през ден. Сминдух не пия повече от една капсула на ден. И мисля, че помагаттези неща+слгане на бебето по-често на гърди, когато усетя, че кърмата намалява.

Поздрави на всички майчета и страхотни бебета...снимките са супер!  Hug
Дано имаме един слънчев и прекрасен ден!!! newsm10

# 612
  • Варна
Здравейте, момичета!
Страхотни бебоци има в темичката - колко са красиви и щастливи всички!
Ние малко по-често се разписваме, но няма и нищо ново при нас. Засега сме само на кърма и положението се нормализира без повече проблеми... Вече и ние се заглеждаме по ТВ, по играчките на грифа на шезлонга, ядем си здраво ръцете и някои чесалки, усмихваме се и постоянно нещо говорим, но кой ли да го разбере...
Днес си говорих с една позната за подсичането - и с двете деца съм имала само по веднъж подсичане и с еднократно намазване се е оправяло, но това което ми прави впечатление че бебетата които ги мажат постоянно с нещо се подсичат по-често. Писала съм и преди и сега вече съм убедена - с нищо не мажа докато няма проблем. Единствено след баня като правя масаж мажа и дупето с олиото. Но с крем за подсичане и с пудра - не... Прост пример ми е, че ако аз се намажа и тръгна така до няколко часа ще съм се подсякла...
Тони - моят рева от лепенките против температура. Като ги махнах и се успокои, но те наистина са неприятни като ги сложиш на кожата... Но ние температура не вдигнахме, просто беше ревлив два-три часа.
Приятен ден на всички и се надявам по-честичко да ми остава време да се разписвам, но пък с това хубаво време сме все навън по разходки...

# 613
Лелееее какви сладки бебета....
много бързо растат
Сега едно по едно....
1. И ние сме на пуфис - доволна съм, а като се има пред вид и цената им - във фантастико ги купувам на промоция по 19.99 за голям пакет - памперс за същата бройка са 36.00 лв
2. И аз май имам яд с кърмата - рязко намалява - имам запаси във фризера, но май ще свършат. Пробвах да храня бебка от едната гърда ичак на следващото хранене от другата - за малко беше ок, но нещо пак се скапват нещата. Днес ще взема от аптеката български лактогенен чай. Страх ме е да давам АМ, защото си спомням Йоана колко повръщаше (ама направо на фонтани) докато почне да го приема. Не искам да давам Ам като се сетя и за запек и за миризма и за какво ли още не. Но пък ако се наложи няма да държа детето гладно, я!
3. Днес сме на консултация и първо ДТК - много ми е в шише (отново си спомням каката как плака цяяял ден) Но тогава се биеше в гърба , а сега май е в крачето и са по две накуп....дано мине леко.
4. И Ники се заглежда в телевизора, но си остава с предпочитание някой да й говори, да й се усмихва, и най вече да й пее песнички - то е едно гукане, едни усмивки, едни физиономии - да паднеш

ето й да ни видите

# 614
Здравейте на всички мами и малки сладки бебчета. Страхотни сладури са всички мъничета.
Аз не съм се разписвала откакто влязох да се отчета, че съм родила, но днес най-накрая, след като успях да се преборя и със сайта на снимка.бг, реших да се разпиша отново.
Накратко за нас и защо се загубих след раждането - бебе Виктория като цяло е кротко дете, папа, спинка и пълни памперсите, но след като родих аз имах доста дълъг период на възстановяване, тъй като бях изгубила доста кръв при раждането. Точно вече бях си стъпила на краката и бях започнала да влизам в час с новото ежедневие и каката ни се разболя и то точно когато трябваше да слагаме първата ваксина на Вики. Цяла седмица търчах между двете стаи - в едната болно дете, в другата ревящо бебе  #Crazy. Отложихме ваксината за хепатит В на Вики, заради грипа на каката. Тъкмо се зарадвах, че тя вече се е оправила и аз прихванах грипа. Въпреки, че се опитах да го пресека и не се стигна до усложнения още една седмица се мина, в която жизнените ми сили клоняха към нулата. Най-накрая през изминалата седмица вече бях по-добре и понаваксах с четенето тук, а днес даже успявам да се разпиша.
Ето няколко снимки и от нас.

Не съм сигурна дали не прехвърлихме вируса и на малката Вики, защото от няколко дни и тя е със секрети в носа и ме притеснява да не се усложнят нещата, но се надявам да се разминем.
Все още не сме сложили ваксината за хепатит В, а другата седмица правим 2 месеца и идва ред за следващите ваксини.  В тази връзка искам да попитам има ли други бебчета, на които са отложили ваксината от първия месец и кога ще им я поставят, ще отлагате ли и ваксината от втория месец, или ще поставите и двете наведнъж?
А сега по текущите въпроси -  ние сме изцяло на кърма, не дохранвам с АМ.
На мамите, които се притесняват, че им намалява кърмата искам да кажа, да не се шашкат излишно, защото нищо не намалява кърмата толкова, колкото излишното притеснение. Нужно е просто спокойствие, почивка и сън, както и по-често поставяне на гърдата на бебчето. То ако наистина не му стига кърмата само ще си иска по-честичко, което пък ще доведе до стимулиране на лактацията. Аз имах такива проблеми на няколко пъти, но умишлено не извадих кърма от фризера, а просто давах да суче толкова пъти колкото поиска и да стои на гърдата колкото дълго иска. Така за един ден лактацията се регулираше до нормални количества, за да се нахрани бебето от двете гърди, а до два дена се възстановяваше до обичайното си количество. Така, че кураж момичета и повече спокойствие, почивка и течности - по възможност топли чайчета.

Относно  пелените Пуфис - аз ги пробвах и не знам дали беше съвпадение, но точно когато започнах да ги слагам дупето на бебчо се подсече. Докато свърши пакета (бях взела голям) овладях подсичането, но като цяло не харесвам това, че нямат ластик отзад, което на нас ни създава проблеми с размазано ако чак по гърба  Sick, така че се върнах отново на Либерото, те са без каквито и да е лосиони и гелове за задържане на течността, които да алергизират детето и си имат ластик на гърба, така че с тях не сме имали проблеми до момента. 

Последно изпращам силна прегръдка за Велина  Hug. Мила искам да ти пожелая никога повече да не се сблъскваш с подобни изживявания и от тук нататък малката ти принцеса да е най-здравото и усмихнато дете.  Hug

Рядко пиша, но като пиша си наваксвам и пропуснатото  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт