С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро!
След вчерашния отвратително мрачен и дъждовен ден, сега е пекнало едно хубаво слънчице. А и температурите се покачват от днес нататък, така че разходки пак ще има 1stroller

Бубу детето си качва не просто приемливо, а направо доста добре. Виж го к'ъв е симпатяга, грозните британки ще се избиват за него Grinning
А тея баби как ме дразнят Close И майка постоянно ми натяква, че не и достига кърмата, че била гладна, а за два месеца е качила 1,940кг., а и сте я виждали на снимки каква дебеланка мамина е Heart Eyes

Момичетата, които храните с АМ, бебетата ви по-спокойни ли са и по цял ден ли спят? Наистина ли има някакво значение вида хранене? Голямата ми дъщеря беше изключително кротка, но и през двата месеца, в които я кърмех беше кротуша. Така че опитът ми говори, че е до темперамент, характер!

Цитат
А за кърменето - всяко правило си има изключения.   Няма нещо, което да е 100% валидно за всички бебета и за всички майки. Но... Но все пак опитът на майките, кърмили децата си сочи, че в болшинството от случаите лактацията може да се засили с по-активно кърмене.
+1 А и самите консултанти препоръчват именно честото слагане на гърда.

Тони Косьо е пич! Май прилича доста на теб, а?

# 631
Някакви идеи за заглавие?

# 632
Добро утро мами.Ех,прекрасни са ни децата,всички са изписани хубавци до един.Тони за Косьо се разбрахме нали Grinning,мой зет си е,макар да не си виждала Катерина още Joy,но вервай ми красива мишка е Heart Eyes.Ние излизаме навън постоянно,но нещо аз позамръзвам и повече от 4 часа не седим навън.В събота и неделя имахме гости,събрахме се 10 човека от които 5 деца и Катито така се измори,че вчера си е почивала само с мен,а и аз с нея.Много малка ми се вижда тя,сега като ходим в понеделник на консултация ще видим колко е пораснала,че е една малка,нежна дама,а има едно детенце в парка което се роди на същия ден,изглеждащо почти 2 пъти колкото нея.Ами това засега от нас.Руми оправяйте се бързо,защото това е най-гадното нещо,болно детенце,че и бебенце. Hug ЦЕЛУВКИ И ПРЕКРАСЕН ДЕН

# 633
Кости и аз си мисля,че е до темперамент,защото ние като бяхме само на кърма си беше същата,каквато е и сега само на АМ,което отново сменяме защото повече от 90мл.не иска да пие,а и като я гледам каква е малка,все си мисля,че не го харесва.Сега пробваме Миломил и ако от него изпива само толкова,това ще е.Явно няма майчиния апетит или като ме гледа аз какъв съм слон и неиска да става като мен newsm78 Joy.Целувки

# 634
Здравейте на всички.
Относно съветите за кърмене - искам да се извиня ако съм подвела някоя мама, като съм била неясна в изказа си и да благодаря на щастлива мама, че припомни на всички нас, че ако имаме сериозен проблем, трябва да търсим помощ от съответния специалист, а не от форума. Но тъй като това все пак е форум за споделяне на опит исках да споделя моя опит в случаите, в които усетя, че ми намалява кърмата как постъпвам. Идеята с честото слагане на гърда е, че бебето трябва да изяде определено количество мляко за деня и няма значение дали ще го получи на 6 или на 10 пъти, важното е да го получи. Изрично посочих, че нормалната лактация се възстановява до 2 дни, за да е ясно, че ако въпреки тези мерки кърмата не достига, за да се нахрани бебето и да бъде спокойно, то тогава ще трябва да се потърси помощ от специалист. Не съветвам никоя майка да държи гладно детето си, само и само, за да не се налага да му дава АМ. Мисля, че за да се определи дали кърмата е достатъчна за бебето е най-добре да се направи т.нар. пробно кърмене, при което бебето се изтегля преди кърменето и след него и се разбира какво количество мляко получава, а също така да се провери как наддава за 1 седмица, за да се заключи стига ли му кърмата или не му стига.  Толкова по въпроса с кърменето, няма да коментирам, статията, към която щастлива мама е приложила линк и по специално частта й за проблемната лактация,  защото наистина ще изпаднем в полемика, тъй като описаните там причини за липсата на лактация, не касаят майки, които кърмят успешно два месеца децата си, а се отнасят за току-що родили жени, за които не е ясно дали ще могат да кърмят.

Руми аз дадох веднъж вит.С от ампула 2 мл. на Вики и я дадох с лъжичка, като допрях лъжичката до устата й  и леко я надигнах, тя си изсмука съдържанието й. Давала съм и остилококцинум, като го разтворих в кърма, която изцедих в капачката на шишето от помпата и го дадох от капачката, тя си го изсмука, като от чашка. При вас след като Бобо плюе, може би просто не му харесва вкуса на лекарството, най-добре питай лекаря, който ги е изписал, дали може да ги смесваш с кърма, за да го излъжеш по някакъв начин да ги изпие. Дано бързо да се оправяте. Ние май ще ви последваме, днес ще я водя моята госпожица на доктор, за да видим какво ще правим с течащата назад хрема, от която започна и да се дави и да покашля.

За ваксините очевидно ще ги отложим, аз просто се притеснявах, дали не е проблем това, че се забавят във времето, но щом в Гърция по принцип ги слагат с 1 месец назад, явно не е от значение на колко месеца точно се поставят.

Пожелавам на всички ви успешен и усмихнат ден.

# 635
При мен така й не се засили за 2 месеца производството,а със смесеното още по-малко ми качваше 70 гр.за 7 дни и за това реших,че минава на АМ.
При другите може и да помага честото слагане,но не й при нас,а и Ива е злояда като мама и тати ,когато сме били бебета .
НО без съветите тук,Пепеляшка,Велма и Буби нямаше и до тук да стигнем с кърменето,по-рано щях да се откажа    bouquet
Кости,по-спокойна стана,спи добре,пълни повече пампи,а днес за 1 път спа от 23 до 6  Party

# 636
Здравейте и от нас!
При нас новото е, че май скоро ще имаме зъби newsm78. От две седмици се лигави много, дъвче си пръстите и като пипнах с моя пръст се усеща набъбнало. Лекарката ни погледна и каза, че до 1 месец трябва да пробият. Тъкмо коликите  започнат да понамаляват и хоп зъбки. Ама да сме живи и здрави нищо, че толкова рано.
Днес разходка при този ужасен вятър май няма  да има Sad

# 637
Kosty  и аз не мисля че има значение дали е на кърма или на АМ .моето диване спи от час и 30 мин до 3 часа най много през деня и след това като заспи към 22 до към 3 и край а сме на АМ .постоянно иска да се пее , играе да се правя на маймуна абе забава и купон нон-стоп.всичко е до характер какъвто определено имаме без съмнение  Laughing и ние сме на 21.03 на консултация та да видим и тези ваксини...ужас ще е но няма как. хубав ден   bouquet

# 638
  • sofiq
Здр и от нас и при нас пече слънчице и ще ходим на разходка след като се напапкаме че два дена полудя в нас нито спи като хората само се нерви и реве.
И при нас бабите само повтарят че е гладен и затова реве има седмици в които качва 60 гр, 80 гр а си яде а като беше на дохранване с АМ качи 400 гр за една седмица сега се кърмим че кърма си имам ама той е малко мързелив и не суче дълго и после му додавам кърма от шише а 2-3 пъти седмично и АМ му давам но не съм забелязала да е по спокоен като яде АМ ще видим другата седмица колко сме качили а на ръст си растем вече сме пораснали с 9 см от раждането Simple Smile айде лек ден на всички много са ни хубави бебоците Simple Smile

# 639
Кателинка и моята постоянно лигави и се опитва да си слага ръцете в устата, затова си помислих и аз за зъби. Но не съм проверявала венците. Спомням си, че каката започна така от 3-ия месец, но венците не бяха набъбнали. Е, първите зъбки изкара на година и половина Grinning

Пречупена от това, което чета, е доказано, че на Ивка не и е стигала кърмата и затова е била по-неспокойна. Но явно при болшенството бебета е до характер Peace

Момичета, защо се настройвате предварително така негативно за тези ваксини? Моите деца ги приемат доста добре и не вдигат температура. А и повечето деца май са така Peace

И при нас има слънчице и не духа, само за разходки е!

# 640
Наистина ли има някакво значение вида хранене?

Не, има значение дали детето е гладно или не.... ако кърмата/АМ стига - добре, но ако не - определено бебето ще е по-неспокойно и изнервено.  Peace Едва ли някой се съмнява в това.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 12:26 от 6tastliva mama

# 641
Кости, ние след малко ще тръгваме към кабинета на педиатърката да ни слагат втората ваксина, мерси за успокоението, дано си права и я понесе добре!  Hug

Момичета, за кърменето - със сигурност знаете за предното (нискокалорично) и задното (по-мазно) мляко, но ето една полезна статия - http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html с картинки  Grinning

Аз уж го бях чувала това, ама доста често акото на Косенцето беше зелено и пенесто  Embarassed Явно съм й давала предимно предно мляко...та сега като сменям памперсите изрично гледам дали акото е жълто с точици и гледам да я държа дълго на една и съща гърда, а не да ги сменям бързо-бързо както правех в началото, уж за стимулация...

Креми, и аз съм така, цедя се и й додавам вечер от изцедената кърма, че нещо не наддаваме много  Sad В норма сме, ама под средното...

Момичета, имам въпрос за повръщането...Напоследък ми се случва по време на кърмене, като дигна детето да се оригне и то повръща малко...а някой път и повечко. След това продължавате ли с кърменето или спирате и по-късно си дояждате? Сега, някой ще каже - то детето ако е гладно ще иска да яде още, ако не е - няма да иска  Grinning Ама при нас не е точно така - ако се е понаяла - може и да си задреме, но ако я сложа да цока пак - продължава да цока. Т.е. от мен зависи дали да продължим с храненето или не.

# 642
Привет, момичета!
Кости, до темперамент е, а не до хранене. Гери е на АМ от раждането, успях да я кърмя точно седмица (беше на смесено хранене). Понякога е спокойна, друг път - не е. Почти през целия ден будува и спи вечер. Според мен кърменето е по  начесто, при приема на АМ от хранене до хранене има по-голям интервал. Но всяко бебе е различно и според мен не бе следвало да има точно определени норми.
Днешните деца са различни и разните там баби и прабаби няма как да са адекватни със съветите си. Аз също имам проблеми от подобно естество, но съм категорична - аз съм майката и аз решавам. Естествено подхода ми към бабите е дипломатичен, няма начин.
Слънчев и спокоен ден на всички мами и бебоци!

# 643
...аз съм майката и аз решавам...
  202uu newsm74 На същото мнение съм!

Относно повръщането и дохранването след това: Косьо често яде доста нервно и лакомо  и съответно пълни стомахчето с въздух , случвало се е като го изправя да оригне или даже още докато яде да му се повдигне до толкова че на фонтан повръща всичко изядено. Първо го изчаквам да се поуспокои ,защото обикновено се изплашва ако това се случи , после го почиствам , преобличам и пак го слагам да яде , тъй като след всичкото повърнато вероятно коремчето отново е празно. Веднага си засуква , ако нещо се дръпне - не го насилвам.
Ако обаче повърне съвсем малко (моя често повръща) , не го връщам да дояжда ,защото може би просто му е дошло малко в повече и затова е върнало.
В общи линии взимам решение на момента как да реагирам според усещането си. Peace

# 644
В другата отчетна доста майки, които кърмеха, се оплаквахва от ревливи бебчета. Пък моето беше много спокойно( на АМ). А и отделно много често съм срещала това явление. Та затова и зададох този (макар и малко глупав) въпрос newsm78 И преди съм си го мислела.
Адаптето е по-засищащо мляко и затова правят по-големи паузи от кърмените бебета. Но като цяло по-спокойни ли са, повече ли спят?
Това ми беше питането Peace

Моята повръща само когато е преяла или пък малко след като е яла, някой "умник" вземе да "си играе с нея".

Общи условия

Активация на акаунт