С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,мамчета
Отдавна не съм се вкл.защото като се добера да комп.и седна да пиша дребния вземе че се събуди и край на страничните дейности.
Благодаря за отговорите на мамите с бебчета хранени с АМ, ние ако си спомняте имахме проблем с изхождането, но слава Богу се реши.
Между временно аз не издържах и го заведох на педиатър, който моя приятелка ми препоръча/в Павлово - изключително съм доволна!Ако нещо се наложи при него ще тичам/.Човека ни успокои, даде ни съвети как да постъпим в тази ситуация и сега всичко е наред.
Освен това аз на своя глава смених млякото на Борката и вече не сме на Аптамил Комфорт, а на Лактана Био. Peace
Изкл.доволна съм от това мляко изхожда се редовно и без проблем всеки ден, понякога и по два пъти.Не го мъчи стомахчето като преди, спи по-спокойно,изпражненията вече не са зелени,а с цвят на горчица и не миришат.От Аптамила миришеха умопомрачително. Shocked

# 646
може ли да споделиш как решихте проблема с изхождането, ние от два дни сме с този проблем , малката направо посинява като се напъва за скимтенето неми се говори сърцето ми се къса , снощи ходихме по спешност на лекар , казаха ни че е запек когато е по рядко от 48 часа , вчера чак температура вдигнахме с един прием на Панадол овладяхме положението оказа се че е от напъването , милата ми тя така скимти че ми иде да се гръмна за да не чувам , лекарства и термометър в дупето само ако за 48 часа не е акала и грам - само тогава казаха ..... трудна работа както и при мен между впрочем..

# 647
  • Варна

Ето ги двете ми маймунчета  Grinning

# 648
може ли да споделиш как решихте проблема с изхождането, ние от два дни сме с този проблем , малката направо посинява като се напъва за скимтенето неми се говори сърцето ми се къса , снощи ходихме по спешност на лекар , казаха ни че е запек когато е по рядко от 48 часа , вчера чак температура вдигнахме с един прием на Панадол овладяхме положението оказа се че е от напъването , милата ми тя така скимти че ми иде да се гръмна за да не чувам , лекарства и термометър в дупето само ако за 48 часа не е акала и грам - само тогава казаха ..... трудна работа както и при мен между впрочем..
При нас изхождането липсваше 48 часа, но държа да отбележа че иначе като акаше изпражненията не бяха твърди, а напротив доста редки като боза.Явно проблема беше в самото "изгонване" на акито.Не е вдигал температура, но доста се напъваше ,беше неспокоен и т.н.
1.дадох му малко сокче от киви след едно от храненията;
2.Използвах и дуфалак /увериха ме че е безопасен продукт/ и
3.смених му АМ от Аптамил Комфорт минахме на Лактана Био.Смятам че основно проблема идваше от млякото, сега вече няма нужда от други помощни средства. PeaceВие на кърма ли сте?При нас кърмата е толкова малко, че има едва за едно хранене на ден и е предимно на АМ.
При нас тази пауза от 48 часа НЕакане се повтори два пъти и двата пъти я решавах с термометър,защото не ми се щеше да давам Дуфалак.Но в последствие педиатъра каза че не е добре термометър по-добрия вариант е Дуфалака и че е напълно безвреден.Ако кърмиш пробвай да хапнеш ти някакви храни,които на теб ти действат разхлабващо и през кърмата ще ги хапне и бебчето, може така да решите проблема.
Всъщност доста хора мои приятели, познати с малки бебета споделят, че всички са преминали такъв етап с НЕизхождане около 2 месец,сигурно става въпрос за регулиране на стомахчетата при бебонковците.Ако се притесняваш в крайна сметка консултирай се с педиатър за твое успокоение, аз така направих и не го мисля вече.
Като има развитие пиши какво става.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 15:33 от mila moja

# 649
Кости, Тони, благодаря за отговорите за повръщането. Това за играта с някой "умник"Joy точно така  се получи тая сутрин - дадох бебето на таткото за 2 мин., връщам се - той вече го преоблича, вика "повърна на фонтан". А после от дума на дума кво се оказва - бил го оставил на дивана и го бил завъртял по корем "само един път" ! А аз тъкмо го бях нахранила  Grinning
Ние се върнахме сега от преглед, мойта мома расте тънка и висока...на килограми сме в долната граница, а на сантиметри - в горната  Crazy
Ще я правим манекенка май Joy

# 650
ЗДР мами  Hug не съм писала почти месеец , защото не смогвам с ученето,лекциите и домакинството за което мн съжалявам Embarassed Ние сме ОК папкаме за жалост АМ , защото кърмата ми е много малко , а мн ми се искаше да се кърмим , разхождаме се всеки ден и сме мн глезни Embarassed ( обича все някой да е до нея...иначе пищи с цяло гърло)

mila moja много хубаво си обяснила всичко с изхождането и аз за този проблем щях да питам Hug

dessitta мн сте сладки

# 651
наложи ми се да се върна на работа до края на месеца със сигурност трябва да присъствам , което се отрази на лактацията ми , да не кажа че почти спря, първите дни се изтисквах на работа сега вече помпата я нося в чантата за всеки случай , и преди това бяхме на комбинирано хранене , но сега вече е само нощно кърмене и то само проформа, мисля , че точно това се отрази на бебо и за това се получава така.
Въпросът не е само в моето успокоение въпросът е че бебето така се измъчва че посинява цялото физическият дискомфорт е обезпокоителен. Ние сме на HIPP  , мисля и аз да пробвам с друго АМ, но за сокчета мисля че е доста раничко още , най - рано след още два месеца  и точно тогава мисля че ще се нормализират нещата до колкото е възможно разбира се ..

# 652
Напротив Кости, въпросът ти не е никак глупав. Логично е това ,което мислиш.
Аз лично много трудно преживях факта, че не мога да кърмя детето си. Вдигах след раждането високо кръвно и се наложи да пия лекарства. Не исках да рискувам и да кърмя в тази ситуация.
Иначе чисто психологически за детето е много важно да е кърмено, както и да е родено по нормален начин. За съжаление аз не можах да направя нито едното, нито другото. Уви живота продължава напред. Обграждам детето си с цялата любов, която мога да дам. И така.

# 653
Ваня , това не са неща които зависят от нас. Аз също преживях тежко факта ,че се наложи да  родя детето си секцио , но какво можех да сторя в случая? Не се чувствам по малко майка, обаче. Това беше решение взето единствено и само за негово добро , както е в случая и с твоето кърмене.
Децата ни не са нито по малко обичани ,нито по-малко желани или обгрижвани. Всичко е за тяхно добро!  Hug

# 654
  • София
alo_madona  Hug недей се коси за кърменето и Жорето е кърмен по-малко от месец Confused и ме е яд,защото бях планирала до млечна кухня или поне до захранването да го кърмя,но като не става и е мъка и за мама и за бебе...

# 655
Кърмене да, но не на всяка цена Peace
И аз много се кахърих, че не можах да кърмя каката по-дълго, но... пак порасна детето Hug

# 656
  • Варна
Щях да се разписвам, но малката ревна и само пуснах снимките.
Да споделя и моя опит:
за повръщането - повръща, ако и е дошло много и то при оригване, или когато не се оригне, а я сложа легнала. Първо започнахме да повръщаме при нощното хранене, защото заспива. Когато имахме сополки също се получи така, явно от сополите. Важното е да не се задави.
за даването на лекарства - аз ползвам спринцовка обикновена. Давах калций, витамин С, а сега давам разтворени таблетки от Шуслерова сол 3. Вярно е, че връщат течността, но няма как. Не е познатото им мляко. А и като не пием вода...
за акитата - при нас все различен е цвета, и ако мама е яла салата, задължително зелено. Иначе редовно се изхождаме.
за обривите - онзи ден се обрина по лицето и шията, като вчера премина по тялото, а днес вече отшумява. Явно е от храната, която аз приемам, но дали шоколад или млякото дадоха отражение не мога да кажа на този етап. Ще направя още някой експеримент с детето та да разбера.
Лека вечер от нас! Следва баня и ядене  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 22:08 от dessitta

# 657
  • София
dessitta като повдигна темата за акито Wink да попитам - от 3-4 дена акито на Жорето има лек сивкавозелен отенък,но пак е преобладаващо жълто и зърнесто...Какви на цвят и консистенцията са акитата на мамите  с бебчовци на АМ или кърма+ам  newsm78 ,имам ли основание за притеснение?

# 658
Кости, абсолютно си е до характер това за държанието на бебето. Ето аз с две деца с малка разлика - и двете само на кърма, родени и гледани по еднакъв начин. Еми каката беше (и си е) голяма ревла. Бодърстваше нощем, чуваше всичко и не можеше ТВ да пуснем даже на тихо в стаята като спи. Правеше ми кърмачески стачки, не щеше да суче и какво ли още не. Сега Митачето е най-кроткото бебенце на света. Суче като трифазна помпичка, спи си по цяла нощ и изобщо не му пука дали някой му шуми или не. През деня също си спи през по-голяма част от времето и практически почти не плаче. Направо по нищо не си приличат. Така че храненето според мен не е толкова определящо. Освен това, което казваш, че бебетата на АМ правят по-големи паузи, което е разбираемо, защото АМ по-бавно и по-трудно се усвоява.  Peace

ваня_р, аз също съм за естественото раждане и кърменето, но в случаите, когато има сериозни проблеми и причини, мисля, че не бива да го приемаме пораженчески. Това са неща, които не зависят от теб и в никакъв случай не те правят по-малко майка. Ти обичаш детенцето си и си готова на всичко, за да му дадеш най-доброто. Това е повече от достатъчно. А животът ни подлага на изпитания и трябва да ги посрещаме стоически, защото нямаме друг избор.  Hug

пречупена горката какъв напън видя в мое лица и в това на Велма за кърменето, то си беше живо насилие.  Laughing Шегата настрана, положи много усилия и мисля, че всички са си заслужавали, колкото и да е било трудно.  Hug Но истината е, че Ивка е много злояда, тя на всякакво ядене се цупи и едвам хапва, как да очакваме да я засити кърмата, при положение, че не ще да яде диването му с диване...  Tired

# 659
Какви на цвят и консистенцията са акитата на мамите  с бебчовци на АМ или кърма+ам  newsm78 ,имам ли основание за притеснение?

Пете, жълто-златисти са нашите, с нещо като мини-топчета... Не знам дали го обясних добре, ама...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт