Осиновители или приемни семейства на мулатчета

• 5 608
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
хайде сега аз съм на ред, Кудку  Simple Smile

какви контролни във втори клас, какви тройки, в кое училище квартално учи и при коя учителка? На детето му трябва стимул - тройките не са стимул за дете, осиновено преди 2 години. Моят син има само 6-ци и само една 5-ца, въпреки че според мен е много зле, поне беше много зле, но има само високи оценки. Какви са тези тройки във втори клас - че те са още съвсем неосъзнати децата на 8 години - пълни бебета, мен ако ме питаш...

така изревах на умряло... какво пише в епикризата?

ПП Нали не си мислиш, че децата на 8 години всичките са едни целеустремени, внимаващи и т.н., напротив - повечето са ужасно разсеяни, та те са още малки... тройки ще й пишат във втори клас - аууууу яхнах метлата #Cussing out

# 16
 Ще я измъкна от архива и ше напиша дословно.

# 17
 В психологическото изследване пише: фиксационни възможности-значително нарушени,кратковременна памет- значително нарушена, концентрация-леко нарушена,устойчивост-леко нарушена, обхват-ограничен, превключваемост-умерено нарушен, разпределяемост-умерено нарушен, процеса на внимание-неконсистентен. Настъпва бързо изчерпване и умора след 5-6 минути интензивна работа.    Ресурсите и са добър когнитивен потенциал и интегриране на чуждия опит, готовност за кооперативност, търсене на обратна връзка, заинтересованост от събитията около нея, любознателност.   Това е моята щерка.

# 18
Всяко дете с проблем има нужда от ресурсно подпомагане, но ти си решаваш. Не става въпрос за блестене в дадена област, а за реална помощ за детето

# 19
    Извинявам се ,че се намесвам може би не на място, но темата и думите на Дзвер ме провокират да кажа и аз. Аз също изревах на умряло като прочетох педагогическата характеристика на детето ми. Ако човек, който не е запознат , я прочете , ще помисли че става въпрос за малоумно или бавно развиваващо се. И се запитах какъв е смисъл на тези констатации, освен за да се помогне на детето да компенсира и навакса дефицитите си? А всъщност  не помагат особено на тези деца нито в детската градина, нито в училище. Всичко което детето ми Е , е благодарение на това, че живее в семейство.
 Почти всеки ден яхам метлата след всеки разговор с госпожите в ДГ- постоянно ми докладват какво не може да прави детето, какво не знае, как не може да се справя. А те за какво са там, и как не забелязват че това дете има и качества, и таланти , и много добри постъпки. И какво искат те от това дете-та то допреди 2-3години е било в дом, с всички произтичащи от това последици за НЕразвитието на детето  
 С което искам да кажа на авторката на темата, че трябва да приеме  българската образователна система  такава каквато е. Факт е,че училищните педагози не са изучавали социална педагогика и няма как да знаят спецификата на децата, живяли в институция.
 Ние също кандидатствахме за ресурсно подпомагане. Обадиха ни се, че временно са прекратени комисиите и отпускането на нови ресурсни учители.
  А епикризите- тях човек освен че трябва да ги чете с речник, не трябва да забравя, че те са просто иформация от един специалист до друг специалист и не казват нищо страшно, а само това което виждаме и самите ние,но казано с медицински термини. Така че не се шашкайте от епикризите.

# 20
   Наистина няма разбиране и търпимост в училище. За радост тази госпожа желае да я стимулира и дава шанс да се развие капацитета, който има. Тройките не смущават особено ученичката  казва, че е важно какво знае, а не оценката. Засега съм съгласна с това.

# 21
  • София
стига бе, Пани - в кой свят живееш - какво е това стимулиране с тройки - 9 тройки във втори клас - това не е стимулация, това е мачкане. Като е важно какво знае, а не оценката, защо изобщо й пише тройки? А те нашите ученици са съгласни на всякакви оценки, само ние да не се нервираме - нямат реална оценка за околния свят и самооценка на собственото си аз и за тях наистина оценките не са нищо, обаче я да видим като донесе 6-ца дали не се хвали?

# 22
    Дзвер, това какви оценки има ми е малък проблем. Големия беше, че всеки ден бях принудена да изтърпявам да ми казват колко зле се държи и как пречи. Последното беше от гимнастиката, че е невъзпитана и се закача с децата. Затова почти ни казаха да не я водим. Гонена е от едно училище и една занималня. Ежедневно бях подложена на психически тормоз от учителите и. Това се отразяваше на цялото ми семейство. Сега поне това го няма.  Дъщеря ми обяснява как се старае да внимава, слуша в час и да не отговаря на провокации от други деца, това било трудно и с всеки ден става все по-добра. Затова съм доволна, че сега няма психическия терор. А оценките, щом не я притесняват защо и аз да се тревожа. Постепенно като почне да задържа вниманието си на важните неща ще ги подобри. Има време до 7 клас и кандидатстването. Тогава ще му мислим.  Сега се радвам, че не реагира на явното негодувание на едно дете  от групата по гимнастика, че и тя е там. Двамата му родители бяха с него и никой нищо не каза.

# 23
Няма да може да задържа вниманието си без помощта на добър логопед. Това не се израства.

# 24
  • на път
Късно видях темата. но е "моята" - моето момченце е мулатче. Няма толерантност към различните в БГ. Чувства се спокоен и на мястото си само в чужбина (особено в Париж Wink).
Учим го да се чувства красив и уникален, но ... хич не му е лесно да забрави след като му се припомня постоянно. Последната гъска дето се изпляска не на място ("Какъв по народност е бащата? - БЪЛГАРИН и отговарям спокойно), беше тази която му сложи мантуто в белодробния диспансер.
В у-ще му трябваха 3 години за да свикнат децата с визията му. Момичетата го обожават, момчетата го приземяват със забележки относно цвета на кожата му (само 2-ма останаха такива слава богу). В училищен мащаб все още има подмятания ... но и там намаляха.

# 25
 Има и други като нас! Борбата се води на много фронтове. Победите са малки, но сладки.

# 26
Здравейте, момичета! Може ли да се очаква, че ако се зададе като описание на детето да е мулатче или с азиатски черти( моля, кажете ми как точно трябва да се формулира това в документите), то чакането ще е по-малко?

pany , Д_Ива, колко чакахте преди да ви се обадят за среща с вашите дечица и на каква възраст бяха тогава? Благодаря предварително и бъдете здрави!

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 19:43 от marsi1

# 27
  • на път

pany , Д_Ива, колко чакахте преди да ви се обадят за среща с вашите дечица и на каква възраст бяха тогава? Благодаря предварително и бъдете здрави!

marsi,  Hug
не сме поставяли условия за етнос и визия и не мога да ти бъда полезна колко ще трябва да чакаш за мулатче или азиатче честно казано. Каквото ни предложиха си взехме (без да броя факта, че веднага след двете осиновявания ни предлагаха още по едно детенце).
За баткото чакахме малко повече от срока на една редова бременност - 10 месеца. За Малечка чакахме 2 години ... баткото се изнерви докато ни я гласуват и дадат. С приоритет принципно са осиновителите нямащи деца (свои или осиновени). Поради това май вторите осиновявания стават по-бавно.

# 28
Благодаря, Д_Ива, желая всичко най-добро за теб и семейството ти!

# 29
 Нашата госпожица беше на 5 години и 11 месеца като дойде при нас. Чакахме я 3 месеца. В доклада на заключителната среща ни питаха какво дете искаме-по пол, възраст, етнос, дали да е било малтретирано в семейството, дете на наркомани, с афро или азиатски черти. Ние искахме дете от 3 до 5 год без значение на пол, етнос и цвят на кожата, но тайно си желаех мулатче. Докато се разхождахме в парка със съпруга ми видяхме две чернокожи момиченца как си танцуват и си пожелахме и нашето дете да е като тях. Сбъдна ни се мечтата.  Писах и писмо в Руската църква в криптата и това може да е помогнало не знам. Желая на всички чакащи скоро да прегърнат децата си! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт