Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 222
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Люби,кога успя рожденичката да се зарази?Лоша работа!Иначе потвърждавам за този вирус,който Галактик описва.Вили точно два дни подържаше температура над 38 С и после сякаш нищо не е било.Първо помислих,че се е заразила от баткото,но при него протече по друг начин болестта.

Лили,наистина много странно детето да отказва храна толкова време.Пробвай да му даваш през деня АМ(ако яде такова).Може болката във венците да не му позволява да се храни.

# 331
  • София
От повече от месец Ази не иска да яде,ако не се правя на палячо по време на хранене.Това никога не е било,не знам защо прави така.Пробиха му два резеца,но те вече пробиха,та мисля,че не това е причината.Опитах всичко.Пробвах даже като видя,че отказва да яде без да се правя на маймуна да го оставям гладен,е резултата беше едно шише вода за цял ден ,без никаква храна  #Crazy newsm78,просто вече незнам какво да пробвам,просто на моменти не ми издържат нервичките.Ако някои има съвети,добре дошли са.

Обмисляла ли си да опиташ Захранване, водено от бебето? При много дечица в подобна ситуация се оказва ефективно решение. В Най-често задавани въпроси за захранване, водено от бебето / BLW FAQ е описано за захранените с пюрета бебета:

Цитат
Бебето ми е вече захранено с пюре, дали е твърде късно да сменим начина на захранване?

Никога не е късно да се премине към захранване, водено от бебето, още повече че много деца проявяват и самички желание за самостоятелно хранене след определена възраст. Единствения “проблем” е, че детенцето може да е свикнало да преглъща, без да дъвче, след като досега е било хранено с пюре. Ако проявява интерес да се храни само може би е по-удачно в началото да се предлагат неща, които са по-мекички за смачкване с венците – например тиква, броколи (които в горната си част са практически на зрънца), мека круша… Идеята е детенцето да може да смачква добре с венците, за да е по-малко объркващо дъвченето и преглъщането. Също така на бебенцето ще му трябва време, за да се научи да се храни само по съвсем нов начин, да дъвче и да преглъща, може би в началото ще изплюва храната или няма да знае какво да прави с нея. В книгата си за захранване, водено от бебето, Джил Рапли съветва в подобни случаи да се предлага храна на детето, когато все още не е гладно, за да може да я разучи спокойно и да не се изнервя. И разбира се, хранете се заедно, това е най-лесния начин бебето да разбере какво става на масата и да имитира възрастните при хранене. А повечето бебета, на които се даде възможност да се хранят сами, съвсем скоро предпочитат самостоятелното хранене пред храненето с пюре. Simple Smile

Почти приключих с покупките за бебо.Трябва да купя АМ ,тъй като няма да мога да кърмя поради медицински причини,много ми е тежко от това,но както и да е ,да не ви натоварвам сега с моите проблеми.

Ако искаш, би могла да потърсиш второ мнение и от Ла Лече Лига лидер, например на националния телефон 0888 555 385

# 332
От 30 деца в градината, 20 са болни от съшия вирус. Повечето с антибиотици минават. Има го и момента, че изкараха варицела на скоро и това влощава нещата. Ния засега на два пъти вдига около 38.8, но после я сваля трайно в следващите 6-8 часа. Има засилена хрема и понакашля. Ще видим как ще се развие....

# 333
 За щастие хареса и кинезитерапевта и рехабилитатора.Отначало плачеше на масажите,но сега иска още и още.
Люби ЧРД на голямата принцеса на патерици.Да е жива и здрава,весело и незабравимо детство!
Вируса е отврат преди месец го минахме Дани ми изкара ангелите тогава с 40.1 градуса.Почти цял ден беше в коритото с хладка вода,защото повръщаше Панадоли и темподобните производни,а първите две свещички изхождаше с третата най-после успяхме.Поне вода пиеше и си хапваше,но мусе зачервиха ушите и айде АБ.

# 334
Напоследък и при нас храненето върви трудно, дори и на маймуна да се правя не минава номера. Малчо иска основно хляб или все нещо твърдо, разбираемо е че е за зъбите ама то неговото вече е прекалено може цял ден само сухари да яде.

# 335
Люби Hug-да ти е жива и здрава- голямоото пораснало момиченце и бързо да се оправя! Praynig Praynig

Уфффф много гадно с тези вируси,аз и в този ред на мисли съм една чуденка дали да се пускаме на ясла или да смятам,пресмятам и да се гледаме до 2г и 10м и направо за 1-ва група-но пък с неплатен отпуск финансово няма да издържим Rolling Eyes,а и така няма да ми остане и ден платена отпуска,ако боледуваме често Rolling Eyes....познати майки казват,че пък в яслите децата много боледуват,но пък да го опазиш,колко да го опазиш ooooh! ooooh!и така объркана се чувствам ooooh! ooooh!-всичко е строго индивидуално,но ще го мислим с нашия татко и най-вероятно на ясла,пък кавото сабя покаже Peace Peace

# 336
  • София
Определено,ако детето си е вкъщи,а не на ясла,и ако си няма кака или батко,които да носят вируси ,ще боледува много по-малко.Но първата година на детска също ще е много боледуваща.Така,че просто се забавя неизбежното.От друга страна пък едно дете на 3 годинки е малко по-устойчиво при боледуване,отколкото едно 2 годишно.Дилемата е голяма,всеки си знае най-добре за себе си и преценява според ситуацията.

# 337
Marsa, написала си моите мисли за болестите и яслата  Laughing
Аз виждам разликата от миналата зима до днешната и за двете. Тогава каката беше на градина за пръв път. Знаете какво чудо беше. Изпи 4-5 антибиотика за 4 месеца. Всеки вирус създаваше страшни проблеми. С Лили беше още по-зле. Тази зима пак боледува, веднъж месечно може би. Още не сме пили антибиотик, организма явно знае как да се справя с вирусите по-леко. Малката също мн по-леко минава през тях. Веднъж пихме антибиотик и то, защото се презастраховаха от спешното. Ще видим сега с този вирус къде ще се докараме. Но идеята ми е, че и когато и да тръгне детето на градина /ясла, първата година е кошмар. Всяка следваща става по-леко. Щом няма кака и батко да носят бацили, всичко опира до възможностите да си гледаш по-дълго детето вкъщи. Аз я пускам Лили и заради парите и защото така или иначе боледува със сестра си...  Wink

# 338
Това с храненето ми е някакъв ад, не ще да яде, върти глава, тази сутрин 3 вида закуски му правих, докато най-накрая закуси  ooooh! Началото на месеца му изби кътник, две седмици по-късно горен резец, другия кътник е поддут и син и го чакам и него.
Вчера бяхме на консултация и ме изненадаха неприятно с ваксина. И вчера и днес е ужасен, само мрънка и мучи, снощи го оставих за около час без памперс и успя 2 пъти да се напикае  Mr. Green След предната ваксина беше хванал бебешката шарка и тогава личната беше убедена, че не е от ваксината, че нямала странични ефекти, а сега като казах, че след температурата е имал обрив вика, че от ваксината  #Cussing out Предупреждавали, но мноооого рядко се случвало. Иначе за 3 месеца е +460гр (вече 9560) и +4см(80см).

# 339
леана, коя ваксини ви поставиха? Пневмококовата ли? И аз се чудя дали няма да ни дупчат другата седмица, ако оцелее здрава...

# 340
леана, коя ваксини ви поставиха? Пневмококовата ли? И аз се чудя дали няма да ни дупчат другата седмица, ако оцелее здрава...
Мисля, че да. Остава ни още една, която ще е на година и 6м и край... до като стане на 6г...

# 341
Здравейте  Hug Как сте?
Аз днес съм се разчистила,та нямам време и главата да си врътна,тъкмо Ази заспа и викам чакай да седна да почина и аз малко.Иначе при нас екшъна с яденето продължава,не иска нищичко,дори и АМ,само вода пие.От снощи е със сополи ooooh!,и се опитва да кашля,та днес започнах с хомеопатията,дано ни се размине Praynig
На болните пожелавам бързо оздравяване Praynig

# 342
  • София
Може за това да не иска да яде детето.И моята намали яденето,сополива е и започна и да кашля Crossing Arms.

# 343
Много са гадни вирусите в момента. Каката ми беше два дни с температура, после два пауза и днес пак вдигна доста. Лекарката каза, че може сега и 4 дни да си влачи. Много нетипично протичат и освен да се надявам децата да се сборят без усложнения, друго не остава. И на Лили взе да и се засилва хремата и да понакашля, но очаквам и тя да се гътне всеки момент от тоя вирус... Само лятото ще ни спаси Simple Smile

# 344
  • София
Много бързо да се оправят всички малчовци и майки! Аз като ви чета чак не смея да се похваля, че изкарахме цяла зима без да се разболеем. Дано изкараме до лятото. На килограми не наддаваме, но ядем много често и по много. Предполагам, че изгаря всичко, защото не спира и за секунда. Преобуването ни е кошмарно, голяма борба пада, при това с жертви в мое лице. Още хапе маймуната, все го чакам да спре вече... Зъби имаме само 8 - четири горни и четири долни. Само осем, но много остри  Laughing

Ваци, честито ви прохождане!

Общи условия

Активация на акаунт