Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 271
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
bibkq аз от февруари месец съм отново на работа и малкия е или с татко си или с баба си.

# 481
Милинка, радвам се, че всичко е наред с бебка! Така да сте до края!  Hug
Бибка, всяка градина си е отделно царство Sad Аз също проверих- на мои приятелки не ги искат, но тук е практика от няколко години...  Свикнах вече с идеята, ще обикаляме парковете и площадките. Ако намеря обаче работа, ще трябва да ги пращам за по-дълго на село, което ме притеснява, но ще го мисля с последствие.
Останаха ми днес прозорците на хола и започвам да мисля за себе си- епилиране, маски и т.н.  Heart Eyes

# 482

vatzi, сигурно през носа ти излиза разходката с дете на ръце. Нещо да не се е наплашил от външния свят човека та така да реагира.
По-скоро се чувства несигурен и неуверен.Освен това бързо се изморява и трето все е преди кухнята и му се доспива ужасно Simple Smile

# 483
  • София
Лекси е много сладък!Много му се радвам Grinning.
Вчерашната жега ме умори доста.Иначе беше приятно.По къси ръкавки е много готино.На малката и беше интересно да си гледа ръчичките.Но мърсотията по площадките е ужасна.Особено след игра в пясъчник.Прибираме се мръсни и прашни.Добре,че е топло и всичко съхне бързо.
Исках да ви питам да ли ползва някоя от вас памперс-гащи,да сподели опит!При нас има само на Либеро.

# 484
Ние сме с памперс-гащи на Памперс, Либеро пробвах, но малко изпускат. Пробвах и едни други, не помня марката, някакви по-обикновени, но от тях пък получихме пъпки. Иначе е удобно с памперс-гащи поне за мен, че малкия е голяма въртележка.

# 485
  • USA
Лекси не е на ясла и няма да ходи скоро.Не ми харесва с какво ги хранят,макар че има опция да си носим от в къщи,но като си го познавам ще иска да пробва каквото ядат другите Rolling EyesГледам си го в къщи.Водя го по срещи с други деца,паркове ,детски музеи и библиотеки.Иначе знае и още животни,но все иска да се глада като го записвам и не успявам да хвана всичко.
Много се радвам,че няма желание да яде пясъка даже като се нацапа си тупа ръчичките и изобщо няма желание да седи на него.

# 486
Kalalily, браво че не му е интересен пясъка на Лекси! Искрено завидях. Моята малка мацка като седне отгоре и няма мърдане. С рев я изкарвам. При това с ръце най-хубаво се пълнят кофи! Винаги съм го мразила този пясък, ама трябва и през това да се мине...  Дано ти е така добричък и като дойде бебчето Simple Smile

# 487
Милинка-браво,здравички до финала Praynig Praynig

за памперс гащите и аз ще следя мненията Rolling Eyes
иначе по площадките е такава мърсотия ooooh! ooooh!и разбира се най-интересни са ни кошовете за боклук Whistling Whistling
аз пък др забелязвам,по принцип Ради е спокойно дете,не е агресивен не се бута,не крещи с/у др деца не се дърпа за играчки,онзи ден едно дете в парка се изпищя с/у него и той милият се стресна и се скри в мен,малката душица...та си мисля като се пуснем на ясли само ще го бият... ooooh! ooooh! ooooh!направо не ми се мисли...
Разбира се тя темата е доста обширна,но пък какво кротките дечица защо да са потърпевши Tired Tired

# 488
Мечкони, нашата кака също е от кротките. Като я удари или обиди някое дете, оплаква се на госпожите и те се разправят. Аз го приемам като част от израстването. Трябва да намерят начин да се справят с тези неща, тепърва ще се сблъскват. При момиченцата не е толкова зле сякаш положението Simple Smile

# 489
Люби Hug-да сякаш момиченцата не се бият толкова,знам ли....
всъщност не че съм от майките-орлици или пък от сорта"сакън да не пипате детето на мама",но като съвестен родител мисля,че не е нужно да се учи съзнателно детето на агресия...
Лично бх свидетел на случка в един офис на моб.оператор детет около 2г/3 започна да  рита и да блъска столове,мебели и др и бащата съвсем спокойно-"Ритай,давай ,тате-те....имат пари да си купят нови" Rolling Eyes Rolling Eyesта от такъв тип агресивност се притеснявам....
Извинявайте за моите размисли и страсти Peace

# 490
Ще има много такива случки да наблюдаваме. Аз вдигнах скандал , след като едно хлапе удари няколко пъти с все сила и явна злоба с лопата за пясъчник нашата кака през лицето. Беше на по-малко от две години детето. Не можех да я успокоя после близо час , имаше и подутина. Разправях се с майката на детето, защо поне не му се скара и отговорът беше- Такива са всички деца... И сякаш покрай пясъчника е най-трудно, защото там играчките са много, някои деца не ги споделят, други искат да отмъкнат чуждото ( интересното) ...В такива случаи си проличава и родителите що за стока сме Simple Smile

# 491
  • София
Леле,каква съм заплесната ooooh!.Забравих да честитя розовите пантофки на Милинка smile3525 .
И,разбира се,чак сега видях,че и Лекси ще става батко.Честито smile3525!

Тези ваши размисли върху площадките и играта между децата и на мен са ми актуални.И моите дечица не са от агресивните,батко много се плашеше от по-грубите деца.И малката се плаши,но всякаш не чак толкова.Взимането на чужди играчки е много сладко занимание за малчовците ,няма начин,това е нормално.
Утре ще излезнат резултатите от класирането за ясли и детски градини.Пожелавам успех на всички newsm10.

# 492
  • Beyond the Frontiers
Нашата девойка определено е бойна Simple Smile Баткото е по-плах и добричко.

# 493
  • София
Нашата девойка определено е бойна Simple Smile Баткото е по-плах и добричко.
И мойте са така, баткото му е мил живота, по страхлив, по-кротък; като му поискат нещо и го дава и като бебе и сега на 8. А дребната, не е чак бойна, не налита на бой, ама си отстоява нейното. Тя ще го спасява Simple Smile

# 494
  • София
Здравейте! Отдавна не съм писала и сега наваксвам. Много мило ми стана като видях колко майки чакат второ бебче.
За площадките - какво да ви кажа, моят младеж е много боен. Не дава нищо и иска всичко чуждо. Крещи и посяга, вече две деца ухапа, слава богу през дебели дрехи.... И не знам какво да го правя - и нас ни поступва. Карането на тази възраст мога да ви уверя, че поне при нас няма никакъв ефект, да не кажа обратен - това ако е някакво успокоение за мамите, които се карат с другите майки. Не, че не се караме на детето - просто отбелязвам, че наистина на тази възраст файда йок. Не е лошо дете, просто е много първосигнален. Само така мога да си го обясня - в къщи никой не повишава тон, телевизия не гледа изобщо. Сега сме взели книжката на д-р Карп, четем и пробваме за сега без успех. Ако имаме късмет за детските ясли - аз се притеснявам да не посяга на другите деца и да не би на някоя леля да не й издържат нервите и да пострада и той.  Rolling Eyes И си мисля, че ако беше кротък   нашият живот с таткото щеше да е в пъти по-лесен. Та ако някой разполага с ноу-хау за укротяване на бесни бебета да сподели...

Общи условия

Активация на акаунт